Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

להגן על מוצרי החשמל הכוונה בזמן קפיצת מתח.

כי כשקפיצה כזאת קורית ממה שנראה זה שמהכשירים נכבים ונדלקים במהירות.

האם מגן ברקים יכול להגן על המכשירים במקרים כאלה?

איך מגן ברקים עובד? האם הוא אוגר בתוכו חשמל, ואז כשהוא מרגיש שיש קפיצה (אין מתח?)

אז המכשיר שמחובר אל המגן מקבל ממנו בינתיים את החשמל שהוא אגר (כמובן לזמן קצר של דקה בודדת)?

אם כן

אשמח להמלצה לדגם מומלץ של מגן כזה

לרכוש כמה יחידות למכונת כביסה, מקרר, מזגן, טלוויזיה

אם מגן ברקים זה לא הפתרון, אז איך נקרא מה שאני מחפש?

תודה רבה לעונים

עריכה אחרונה על ידי super-man
תיקון שגיאת כתיב
פורסם

מגן ברקים לא אוגר בתוכו כלום, להפך, כשהוא נכנס לפעולה הוא למעשה מונע אספקת חשמל למכשירים שמחוברים אליו לכמה דקות (5 אצלי).

פורסם (נערך)

om2, ועבור מכונת כביסה ושאר המכשירים שציינת איזו הגנה אפשר לרכוש?

כזאת שתגן מפני הכיבויים הפתאומיים האלה? כי זה לא נראה לי בריא למכשירים.

קראתי באינטרנט וראיתי שיש מקומות נוספים שזה קורה בהם. שהחשמל יורד וחוזר במהירות.

והמוצרים נכבים ונדלקים.

Be roo, תודה על ההסבר. לא ידעתי את זה. חשבתי שזה התפקיד שלו. לאגור קצת חשמל (כמובן במגבלת הגודל שלו, נניח לזמן של מקסימום דקה) וכשאין מתח, חשמל, אז המוצר שמחובר אליו מקבל גיבוי ממנו עד שיחזור החשמל.

זה היה יכול להיות פתרון מעולה לקפיצות כאלה (כי החשמל לרוב חוזר תוך כמה שניות)

עכשיו אני מבין ממך שמגן ברקים עובד הפוך לגמרי.

אז אם מישהו יודע -

איזה מוצר אני מחפש בכדי שאוכל לחבר אחד כזה לפני כל מכשיר? לפני מכונת כביסה, מקרר, טלוויזיה, מזגן

פורסם (נערך)

טלויזיה - אל פסק.

כל שאר המכשירים - גנרטור שיכנס לפעולה במקרה של הפסקת חשמל.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם (נערך)

אתה מחפש מכשיר שגם יגן מפני קפיצת מתח (מגן ברקים) וגם יתן גיבוי של אספקת חשמל (אל פסק).

יש בפורום מומחים גדולים ממני אבל למיטב ידעתי, יש מכשירים שמשלבים את שתי היכולות, אבל בשביל שהם יוכלו לספק חשמל לצרכן כבד כמו מכונת כביסה הם צריכים להיות גדולים, כבדים ויקרים, מה שהופך את הרעיון של לשים אחד לכל מכשיר ללא פרקטי.

לגנרטור לוקח זמן להכנס לפעולה, אם אתה מחפש המשך פעולה חלק, זה לא הפתרון (מה שגם שזה רלוונטי לבית פרטי, לא לדירה. וגם אין לי מושג כמה גדול הוא צריך להיות כדי להחזיק מכשירי חשמל של בית ממוצע).

אבל השאלה העיקרית היא למה? יש באיזור שלך הרבה הפסקות חשמל? הרבה קפיצות מתח? 

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)

אני אנסה לחדד קצת יותר כי אולי לא הסברתי את עצמי טוב (פעם הייתי כותב הרבה, וזה מה שקורה כשאני מנסה לכתוב קצר, ולתמצת)

קודם כל - תודה לכולכם על הקריאה והזמן שלכם.

בזמן האחרון יש הרבה קפיצות מתח.

אם אני טועה במילה - מתנצל. אני קורא לזה קפיצות מתח.

פעם פעמיים בשבוע בדר"כ בשעות השיא? צהריי היום. המכשירים נכבים ונדלקים תוך כמה שניות.

מהצד זה נראה לי לא בריא למכשירים, וגם אם זה לא נורא - אני רוצה להגן על המכשירים.

למשל המקרר או הטלוויזיה או המזגן - אני לא רוצה שהם יחווה את הכיבוי והדלקה הפתאומיים האלה.

בראשי היה מוצר אחד שאני מכיר "מגן ברקים".

גנרטור וודאי שלא חשבתי להכניס לבית. ואל פסק אני מכיר - עולה מאות שקלים, ולקנות ל-4 מכשירים יעלה קרוב לאלפיה, אם לא יותר.

וגם זה לא נראה לי הפתרון שאני מחפש. לחבר אל פסק למזגן? זה נראה לי אפילו בלתי אפשרי (השקע למעלה, ליד המזגן, יהיה צריך חוט מאריך ארוך).

אז חשבתי שיש מוצר כזה כמו שתיארתי בהודעות הקודמות.

שיש בתוכו רכיב (קבל אולי?) שאוגר מספיק חשמל לכמה שניות (כי הקפיצות האלה הן ממש לכמה שניות אבל משפיעות על המכשירים)

וברגע שיש קפיצה הוא מזהה את זה ומספק למכשיר שמחובר אליו חשמל.

למשל מזגן שמחובר למגן ברקים כזה ברגע שיש קפיצת מתח - לא יושפע ממנה. כי המגן עשה את העבודה שלו.

אני לא מחפש המשך פעולה חלק - גם לא הייתי מצפה ממכשיר בגודל של מגן ברקים שיצליח לתת מספיק חשמל לכך.

אני מצפה להגנה של כמה שניות. שפשוט הקפיצת מתח לא תשפיע על המכשיר. שהוא לא יחווה אותה.

שלא יכבה וידלק אלא ישאר דלוק. כי הקפיצות האלה הן ממש לכמה רגעים אבל כאמור - משפיעות על המכשיר. 

אין לי ציפיה למכשיר קטן  שיתן חשמל לכמה דקות - אני גם בספק אם יש כזה. 

עכשיו אני מבין מכם שאין דבר כזה. גם קטן וגם שיאגור חשמל (לכמה שניות אפילו) וגם יגן על המכשיר שמחובר אליו.

יש אל פסק/גנרטור. 

או מגן ברקים שבמקרה של קפיצות מתח יפסיק את המתח למכשיר שמחובר אליו (שזה הפוך ממה שרציתי להשיג,

כי זה לא קורה מצב שנכבה-נדלק ואז שוב נכבה-דלק. אלא נכבה-נדלק וזהו עד למחרת/לעוד מספר ימים קדימה ששוב יש קפיצת מתח).

יצא ארוך, וככה גם הייתי כותב פעם. משתדל לפרט כמה שיותר.

אבל בשנים האחרונות אני שם לב שכשכותבים ארוך - לא קוראים (אולי כי הרוב קוראים מהפלאפון, וזה נראה ממש כמו מגילה).

אז כמובן להודות לכם על הזמן קריאה שלכם, ואם יש פתרון לא יקר (לא מאות שקלים לכל מכשיר, כלומר לא אל פסק לכל מכשיר) אשמח לדעת.

אם אין אז נמשיך לחיות ככה. פשוט רציתי להגן על המכשירים הקפיצות האלה לא מקפיצים רק את המכשיר אלא גם אותי🙂

פורסם

אין פתרון ישים לצרכני חשמל ביתיים כבדים. קיימים מכשירי אל-פסק תעשייתיים גדולים שמיועדים לזרמים והספקים גדולים, להכניס כזה דבר לבית לא מעשי מכל בחינה שהיא.

לציוד אלקטרוני ביתי רגיל (מחשב, מדפסת, וכו') יש אל-פסק ביתי.

מעבר לכך, נפילות מתח על בסיס שבועי זה לא משהו שאמור לקרות. הייתי מתחיל בירור בנושא. יכול להיות שזו בעיה בדירה/בניין, ואם לא שם אז אצל חברת החשמל.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

בהתחלה חשבתי שזו בעיה בדירה. אבל זה קורה לעוד דיירים בשכונה.

אז התחלתי גם לחקור באינטרנט - וראיתי שיש עוד אנשים שמתלוננים שזה קורה להם (מהשבועיים האחרונים, שגם אצלנו זה התחיל ככה).

כנראה מדובר בחברת חשמל (עבדו פה לפני כמה זמן על עמוד גדול שלהם - שוב סליחה שאני לא שולט במושגים ואיך זה נקרא, אני מתאר כפי שאני רואה את זה כהדיוט מהצד). כי פעם היו פה הרבה הפסקות חשמל.

אז אני מבין שאין פתרון כמו שאני מחפש. 

טוב. בסדר לא נורא. נחייה ככה נקווה שזה ייפסק מתישהו.

יש לי הרגשה שזה פשוט סוג של לאפס לרגע את הצריכה מהצד של חברת חשמל. אולי ייפסק אחרי הקיץ או אחרי השבועות החמים האלה.

כי אחרי קפיצה כזאת המכשירים נכבים ונדלקים- כנראה העומס יורד.

יש גם מי שחוששים (מדבר עלי) ואפילו לא ישר מדליקים אחרי שקורה דבר כזה אלא ממתינים קצת.

נניח אם אחרי קפיצת מתח כזאת אנשים חוששים למזגן שלהם - אז יכבו אותו לחצי שעה הקרובה. או יוציאו את המקרר מהשקע.

ואז אולי חברת חשמל הצליחה לאזן/להוריד את העומס שבגללו מראש עושים אם הקפיצות האלה (לא יודע)

זה לא נעים פשוט לשמוע את המקרר נכבה ומיד נדלק ואז כל מיני קולות מאחורי המקרר - שאתה לא מבין, ובזמן הזה מתפלל שהכל בסדר. או המזגן. הטלוויזיה.

מכונת כביסה מתזמנים לערב בגלל זה. אבל אי אפשר לכבות את המקרר.

פורסם

תפתח קריאה בחברת החשמל שיטפלו בזה, מעבר לכך לא צריך שום מכשירי הגנה לשום ציוד בייתי שמסוגל להתמודד עם הפסקות חשמל פעם בכמה זמן. 

• אהבתי 2

פורסם

חשוב שתצאו מהפסיביות, ותפעילו לחץ קבוע על חברת חשמל שיפתרו את הבעיה, אם צריך גם דרך העיריה/מועצה. חברת חשמל מחוייבת לאיכות אספקת מתח מסויימת, זה לא שהם עושים לכם טובה.

עוד סיבה שחשוב שתתעד באופן קבוע את המצב, במקרה של נזק תוכל לתבוע עלות הנזק מחברת החשמל.

• אהבתי 2

חזיר דיזל

פורסם

פניה לחברת החשמל לא מניבה דבר. לפנות ולכתוב זה החלק הקל עבורי.

אבל בסדר. אני מקווה שיהיה בסדר. ניסיתי לפעול בצורה אחרת. חשבתי שנוציא כמה שקלים - ונגן על המכשירים.

עד שמישהו שם יסיים עם מה שהם עושים (אני לא יודע, תשתיות או איפוס מדי פעם להוריד את מפלס העומס, אין לי מושג).

לפחות למדתי. אין מוצר כמו שאני מחפש. ואם ממש דואגים אז אל פסק לכל מכשיר (אני אישית לא הולך לעשות את זה, וזה גם לא בתקציב).

טוב, אז תודה לכולכם

פורסם

קיים מכשיר שנקרא Power conditioner, שיש המלצה להשתמש בו במקומות עם הספקת חשמל באיכות גרועה וציוד חשמלי יקר ורגיש. 

https://www.afik2.com/40284/514

כאמור לבית לא צריך כזה אלא שיטפלו באספקת החשמל.  

פורסם
לפני 28 דקות, super-man כתב:

ולקנות ל-4 מכשירים יעלה קרוב לאלפיה, אם לא יותר.

הרבה יותר. במיוחד למכשירים הגדולים.

לפני 29 דקות, super-man כתב:

אז חשבתי שיש מוצר כזה כמו שתיארתי בהודעות הקודמות.

שיש בתוכו רכיב (קבל אולי?) שאוגר מספיק חשמל לכמה שניות (כי הקפיצות האלה הן ממש לכמה שניות אבל משפיעות על המכשירים)

וברגע שיש קפיצה הוא מזהה את זה ומספק למכשיר שמחובר אליו חשמל.

למשל מזגן שמחובר למגן ברקים כזה ברגע שיש קפיצת מתח - לא יושפע ממנה. כי המגן עשה את העבודה שלו.

אז לא. זה לא פועל ככה והמכשירים הקטנים האלו מספקים הגנה מנחשולי מתח, לא מספקים הספקה קבועה.

כדי לספק חשמל קבוע בצורה טובה - צריך אלפסק שעובד בצורה של inline - כלומר אתה מקבל את החשמל דרך הסוללות שלו והוא מטעין את הסוללות קבוע. זה מכשיר יקר משמעותית מאוד. (למעשה אל פסקים פשוטים לא עושים את זה , וזה מקצר מאוד את חיי הסוללה שלהם. כנ״ל רוב הגנרטורים הביתיים שהמטרה שלהם היא עבודה בין הפסקות ארוכות).

נשמע (במיוחד עם זה שזה קורה בשיא הקיץ) שחברת החשמל לא מספקת את כל הצריכה בשכונה בזמנים מסוימים - וזו הכתובת שלך.

לפני 3 דקות, Buki כתב:

קיים מכשיר שנקרא Power conditioner, שיש המלצה להשתמש בו במקומות עם הספקת חשמל באיכות גרועה וציוד חשמלי יקר ורגיש. 

https://www.afik2.com/40284/514

זה נראה יותר כמו מכשיר שמתאים כדי לשים בין מקור חשמל גרוע (גנרטורים שהם לא inverters לדוגמא) לבין מכשירים רגישים. פחות מה שהוא מדבר עליו פה.

רוב הגנרטורים שהם inverterים כוללים בתוכם חלק דומה , רוב הUPSים האיכותיים יותר - כנ״ל.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 7 דקות, Liviur כתב:

רוב הUPSים האיכותיים יותר - כנ״ל.

בדיוק זה מכשיר ש(אמור להיות) יותר זול מ UPS, מספק את ההגנה הזו ולא מספק יכולת המשך עבודה אחרי הפסקת מתח, עבור יישומים בהם זה לא נדרש. 

• תוכן חדש...