Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

בבואי להחליף רפידות בבמוו, ראיתי כמה סרטונים וקראתי בפורומים זרים כדי להבין את הניואנסים ואיך לגשת לזה הכי מדוייק.

נתקלתי בנתוני מומנט של ברגי הקליפר ופירוקם כשצריך להחליף את הדיסק עצמו. 

זו לא העבודה שאני נדרש לעשות, הקליפרים האלה מאפשרים לשלוף את הרפידות כשהם עדיין מורכבים, אבל זה הכניס אותי למערבולת של פרטים.

נתוני המומנט הדליקו לי את הנורה כשהיה כתוב לידם new bolt. כלומר שכל החלפה דורשת בורג חדש מעצם היותו TTY, כלומר נמתח.

פה יש הסברים מחכימים בעברית פשוטה של מרק10.

אבל - 5-6 סרטונים של החלפות ואין שום התייחסות לבורג עצמו. לא נמתח ולא חדש.

בפורומים הזרים - "אם אתה שם חדש זה המומנט, אם אתה משתמש בישן אז תעשה ככה". הכי ישראלי.

בחיפוש לא מעמיק מאוד באתרי מכירות, אין התייחסות לסוג הספציפי של הבורג אלא רק מידות ותיאור פשטני.

למען הדיון שאני מקווה שיתפתח - מומנט סגירה לקדמיים 110nm; אחוריים 30nm פלוס 90 מעלות.

לסיטרואן C5 Aircross שלנו הזמנתי רפידות ודיסקים של ברמבו אחורה, כיוון שהמקוריים מראים שחיקה מוקדמת מדי וזה כ"כ זול שאין סיבה להתעסק עם חריטה.

מבנה הקליפר שם כן מצריך פירוק של החלק שנושא את הרפידות והברגת שני ברגים חזרה.

גם פה בסרטונים, שום התייחסות לברגים.

באריזת הרפידות - שני ברגים בלבד (כשכאמור, יש 4 סה"כ) - ?!

האם אני קטנוני מדי?

האם למישהו מכם אי פעם מכונאי כלשהו הקפיד על החלפת ברגים אם היה נדרש או סגירה עם מומנט נכון?

האם אתם, מכונאי בית חביבים, יורדים לפרטים כאלה?

על החשיבות אני לא מדבר אפילו, כי ברור שהיא גבוהה.

אבל המידע החסר והלא ברור גורם לי לנוע בין אי נוחות למחשבה שאולי זה אוברקיל.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מנסיוני, מעולם לא ראיתי יותר מדי תשומת לב לדבר הזה אצל מכונאים, פרט בדברים שבהם זה קריטי עד כדי כשלון כמו לדוגמה מצתים.

אפילו בפאנצ'ריות מפוצצים לך את הברגים של הגלגל עם האקדח אוויר כמה שניות וזה תמיד "כואב" לשמוע, אם כי אני מאמין שהוא מוגבל בכוח שלו.

אני חושב שאם אפשר לרדת לתשומת לב - תעשה את זה.

אני יכול להגיד לך שב"ספרות המקצועית" של VAG יש לך נתוני סגירה על כל בורג הכי קטן, אפילו בורג שמחזיק את ה-trim בקונסולה המרכזית. זה כמה זה משוגע.

אבל זה לא באמת משוגע, כי זה בסוף הכל פיזיקה - וככה זה עובד - לכן לדעתי הם חייבים לרשום. האם בפועל כל מכונאי מוסמך בפולקסווגן עושה זאת? קשה לי להאמין.

בקיצור, אם אתה עושה לבד ויש לך סבלנות - לגמרי לך על זה. לא קטנוני בכלל לדעתי.

2016 BMW M235i.

פורסם

הגיעו שני ברגים באריזה כי אין צורך לפתוח בורג אחד פותחים רק את התחתון ומרימים את הקאליפר כלפי מעלה
מאז ששמתי ברגים חליפיים בציריה והם נגזרו אחרי שבועיים ונתקעתי אני מעדיף להשאיר את המקורי המשומש 

• אחראי פורום
פורסם

לא ניסיתי עדיין במבנה כזה של קליפר, אבל רעיון. בכל מקרה מוזר לי שמראש מספקים רק אחד, הרי תקלות קורות ולפעמים זה מצריך משחק יותר חופשי כדי לשחרר מהמקום.

ולגבי הברגים המקוריים והתחליפיים, זה גם מטריד אותי. כתבתי שבאתרים שמצאתי אין לזה התייחסות, אלא כאילו זה בורג רגיל. מי מבטיח לי שהוא יודע להימתח כנדרש תחת אותם 90 מעלות נוספות בידית?

לפני שעתיים, Fraysa כתב:

בקיצור, אם אתה עושה לבד ויש לך סבלנות - לגמרי לך על זה. לא קטנוני בכלל לדעתי.

סבלנות ורצון לעבוד לפי הספר יש, אבל אני נתקל יותר מדי במידע צולב או חסר.

פורסם
לפני 38 דקות, שגיא 601 כתב:

לא שמעתי מעולם שבורג הוא חד פעמי. המומנט סגירה תלוי בקוטר, סוג הברגה וחוזק. יש ים טבלאות באינטרנט לכך

אז אתה לא מספיק מנוסה כנראה.

ברגי TTY ("ברגים נמתחים" - Torque to Yield) קיימים בתחום הרכב כבר עשרות רבות של שנים, באפליקציות שונות. בתחומים אחרים הם קיימים אפילו יותר זמן. הכי נפוץ, בברגי ראש מנוע. קיים גם במכלולים אחרים, למשל בלמים, כמו נושא השרשור הזה. לברגים מסוג זה יש הגדרות קשיחות מאוד מצד היצרנים לגבי איסור שימוש חוזר (הכי נפוץ) או בתנאים מסויימים אצל יצרנים מסויימים, מדידת אורך הבורג המשומש והתרת שימוש בו אם הבורג לא התארך מעל לסף מסויים. כרגיל, מומלץ לפתוח ספרות טכנית, לקרוא ולהשכיל, ולא להסתפק ב"לא שמעתי על ברגים חד פעמיים".

יש יצרנים (אהם, BWW) שהגדילו לעשות והשתמשו בברגי TTY מאלומינים (במנועי N52 ו-N53) ששימוש חוזר בהם הוא מתכון ודאי לשבירה שלהם בהרכבה (ברגים אלו מסומנים בצבע כחול על ראש הבורג).

• אהבתי 2
פורסם

בגלל הדברים האלה אני תמיד קורא הוראות טכניות רשמיות בספרים כגון Bentley Manual ולא אוהב סרטונים מיוטיוב שכל אחד עושה מה שבא לו.

אם כתוב discard the bolt and do not reuse, זה מה שאני עושה.

ואם צריך להחליף, כמובן מזמין ברגים מקוריים מBMW על פי מק"ט.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• אחראי פורום
פורסם

אותם כותבים עבדו עפ"י מדריך טכני מפורט של במוו שהיצרן סגר את הגישה אליו.

אם יש לך ספרות טכנית, גם בתשלום, שאתה יכול להמליץ - אשמח לשמוע.

כמו כן, חנויות אמינות עם סחורה איכותית, גם יתקבל בברכה.

כי ברגים נמתחים באיביי, עם כל הכבוד, לא אקנה.

פורסם

לפי מה שאני רואה אתה צודק, לא יצא ספר ציבורי לF20 (נדמה לי שזה מה שיש לך). עוד סיבה לא לקנות מכוניות חדשות מדי..

יש אתר כזה https://www.factory-manuals.com/expand-2017-bmw-m2-repair-manual-4077.html שמוכר אבל אין לי ניסיון איתו.

קראתי בפורומים שבעלי F20 קנו ספר בנטלי לF30 כי ישנם הרבה מכלולים דומים וזה עוזר להם.

לגבי הברגים, אתה יכול לקנות ולהזמין אותם אצל כל דילר רשמי של BMW בעולם על פי מק"ט.

לדוגמה https://www.baum-bmwshop24.de/

כבר יצא לי לקנות ברגים מקוריים באריזה מקורית אצל סוכנות רשמית של BMW בגרמניה, שהיה כתוב עליהם "made in China".. אבל אין איתם בעיה.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• אחראי פורום
פורסם

יש לי F22 M240. 

ה-M2 שונה לגמרי ואין באתר הזה לדגם שלי, תודה בכל מקרה.

אותו מאגר חסום נקרא newtis.info.

פורסם

מה שאתה מחפש בטוח לא קיים מודפס פיזית (ספר) רק בצורה דיגיטלית.
אכן עשו עבודה לא רע BMW בשנה האחרונה סגרו ברבה מקורות חינמיים בתחום מדע טכני רמת יצרן.
אם רוצה לשלם זה קצת מסובך 
https://aos.bmwgroup.com/web/oss/start
עם VPN אמריקאי יש לך תמורת 30$ ליום,
https://www.bmwtis.com/#/login
עד 2017 קיים אופליין,כל החומר טכני,אבל לא נראה לי שווה לך להוריד עשרות גיגה בשביל דגם אחד,אבל אם תהיה יותר ספציפי, מס' שלדה הכי טוב, יכול לבדוק לך ספציפית ואולי להדפיס, תגיד בדיוק מה אתה צריך.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 12.5.2022 בשעה 11:25, itaysamurai כתב:

אותם כותבים עבדו עפ"י מדריך טכני מפורט של במוו שהיצרן סגר את הגישה אליו.

אם יש לך ספרות טכנית, גם בתשלום, שאתה יכול להמליץ - אשמח לשמוע.

כמו כן, חנויות אמינות עם סחורה איכותית, גם יתקבל בברכה.

כי ברגים נמתחים באיביי, עם כל הכבוד, לא אקנה.

תשלח שילדה בפרטי אני יוציא לך הוראות יצרן

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 11.5.2022 בשעה 16:01, itaysamurai כתב:

האם למישהו מכם אי פעם מכונאי כלשהו הקפיד על החלפת ברגים אם היה נדרש או סגירה עם מומנט נכון?

ברכבי קונצרן VAG קיים שימוש רחב בברגים מסוג TTY ומנסיוני המכונאים לא מחליפים אותם למעט ברגי ראש מנוע אלא סוגרים עם פטיש אוויר וזהו.

לפעמים הדרישה להחלפת ברגים שונים ברכב היא אחרת. ברגי החף של הקליפר מגיעים עם ציפוי ייבש של דבק לאבטחת ברגים בפני פתיחה עצמית כתוצאה מרעידות לכן אם לא מחליפים אותם הם עלולים להשתחרר לכן במקרה אלא אם משתמשים באותם ברגים ולא מחליפים אותם פשוט מורחים על התבריג LOCTITE 242 או שווה ערך וזה בסדר גמור מבחינה טכנית.

• אהבתי 3

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...