Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כול בורג נמתח במידה זו או אחרת תלוי בין היתר במודול האלסטיות של החומר שממנו עשוי הבורג.

קיימים ברגים שעשויים מפלדות פחמניות שעברו טיפול טרמי (חיסום) או צמנטציה (פיחמון) בכדי להקשות את השכבה החיצונית של הבורג ולעלות את חוזק הבורג, לכן לברגים אלה

מידת אלסטיות קטנה מאוד וגבול הכניעה לא קיים אלא רק גבול ההרס (לפי דיאגרמת הוק) תלוי בהרכב החומר והקושי הסופי של הבורג לאחר חיסום והרפייה.

אני לא יודע איזה ברגים קיימים במנועי פיגו', אך ברכבי VW במהלך השנים עברן להש תמשבברגים Torque to yield כלומר מהדקים את הבורג

מעבר לגבול האלסטיות שלו עד גבול הכניעה של הבורג.

כניעה=YIELD

במקרים אלה הבורג לא חוזר לאורך המקורי שלו כפי שיצא את שערי המפעל בגלל שהבורג התארך במידה מסויימת ואסור להשתמש איתו שוב פעם.

שים לב שהיום נהוג להדק את הברגים בעזרת טורקמטר למונט פיתול מסויים ולאחר מכן לבצע הידוק סופי 1/4 סיבוב (90 מעלות) ולאחר מכן עוד 1/4 סיבוב.

ראה תמונה כלי יעודי לכיוונון זווית הפיתול.

שים לב אין צורך לבצע חיזוק ראש לאחר XXX קילומטר כפי שרבים מהמכונאים של פעם חושבים ועדיין עושים שגיאה זו (אולי זו היתה הנחייה במנועים ישנים).

בחיזוק ראש יש לעקוב במדוייק אחרי הוראות היצרן ולהשתמש בברגים מקורים בלבד.

במידה ותרצה מידע נוסף כגון:

חומרים שמהם עשויים הברגים, השיקולים שנלקחים בזמן תכנון הברגים בהתחשב בפרמטרים שונים אשמח לפרט.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

במידה ותרצה מידע נוסף כגון:

חומרים שמהם עשויים הברגים, השיקולים שנלקחים בזמן תכנון הברגים בהתחשב בפרמטרים שונים אשמח לפרט.

מרק, אם הבורג נמתח, שכסוגרים אותו, אז איך הוא לא מאבד את החוזק שלו ?

האם הוא אלסטי, ז"א, אם אני מותח אותו ואחרי זמן מה, משחרר את המתיחה,

האם הוא חוזר לקדמותו ?

אם אתה יכול לפרט על הברגים, אז תפרט זה נושא מעניין

פורסם

הברגים אינם מאבדים מ"חוזקם" כאשר מותחים אותם.

המתיחה מעבירה את הבורג לתחום הפלסטי שלו, כלומר מעבר לאלסטי, כלומר אחרי סגירה במומנט ואז פעמיים 90 מעלות, אין סיכוי שהבורג יחזור לאורך המקורי שלו.

בנוסף, ניתן להשיג ברגים תחליפיים לראשי מנוע, תוצרת Ajusa. חברה ספרדית מ-ע-ו-ל-ה שהיא בעצם יצרנית מקורית של הרבה יצרנים אירופאיים (כולל VAG). כנראה שניתן להשיג גם מיצרנים אחרים, אבל אני תמיד משתמש ב-Ajusa, הם אף פעם לא מאכזבים.

פורסם

קיבלת תשובה מ-ALX.

לא מדובר על מתיחה נראית לעין של אורך הבורג כי מדובר על מאיות המילימטר.

ברוב המקרים כאשר אתה סוגר בורג מעבר לגבול האלסטיות אתה תורם להגדלת חוזק הבורג בגלל תופעת עיבור מאמצים.

בכול מקרה במידה ואתה משתמש שוב פעם באותו בורג בכדי להדק את ראש המנוע, תצטרך להשתמש במומונט סגירה גדול יותר בכדי להשיג את אותו לחץ שטח הנדרש על אטם הראש, מה שבוודאי יגרום לגזירת הבורג שכבר איבד מהתכונות האלסטיות שלו.

פורסם
בכול מקרה במידה ואתה משתמש שוב פעם באותו בורג בכדי להדק את ראש המנוע, תצטרך להשתמש במומונט סגירה גדול יותר בכדי להשיג את אותו לחץ שטח הנדרש על אטם הראש, מה שבוודאי יגרום לגזירת הבורג שכבר איבד מהתכונות האלסטיות שלו.

מרק,

כל הכבוד על הבקיאות והפירוט.

ברשותך תיקון קטן - אם תסגור את אותו בורג באותו מומנט, תקבל את אותו כוח סגירה. מומנט הסגירה מושפע מהכוח המופעל על הבורג.

פשוט המימדים שלו יהיו שונים ומכיוון שגרמת לו למעוות פלסטי אתה עלול ליצור צוואר שיהיה חלש יותר ויהוה נקודת כשל.

לגבי ה-TTY, יש לך מושג איזה אזור של הבורג עובר עיבור פלסטי?

פורסם
מרק,

כל הכבוד על הבקיאות והפירוט.

ברשותך תיקון קטן - אם תסגור את אותו בורג באותו מומנט, תקבל את אותו כוח סגירה. מומנט הסגירה מושפע מהכוח המופעל על הבורג. נכון מאוד

לגבי ה-TTY, יש לך מושג איזה אזור של הבורג עובר עיבור פלסטי?

לא ביצעתי אנליזה מסוג זה אבל מתוך הבנה של חוזק חומרים, אני יכול להגיד בוודאות שאיזור הקנה, הרי הבורג מתארך על חשבון שטח חתך הבורג (רדוקציה).

בספרות יש תעוד של מספר מקרים שבמנועי דיזל הבורג נגזר דווקא בחלק התחתון של הקנה.

פורסם
כול בורג נמתח במידה זו או אחרת תלוי בין היתר במודול האלסטיות של החומר שממנו עשוי הבורג.

קיימים ברגים שעשויים מפלדות פחמניות שעברו טיפול טרמי (חיסום) או צמנטציה (פיחמון) בכדי להקשות את השכבה החיצונית של הבורג ולעלות את חוזק הבורג, לכן לברגים אלה

מידת אלסטיות קטנה מאוד וגבול הכניעה לא קיים אלא רק גבול ההרס (לפי דיאגרמת הוק) תלוי בהרכב החומר והקושי הסופי של הבורג לאחר חיסום והרפייה.

מה ההבדל בין "גבול הכניעה" ל"גבול ההרס" ?

פורסם

אנסה להסביר את ההבדל מנקודת מבט של מתכנן ולא של מורה/מרצה באוניברסיטה.

גבול הכניעה-Yield Point זו הנקודה שהבורג נמתח ללא תוספת כוח מבלי להכנס לדקויות בחוזק חומרים, זוהי הנקודה שעד אליה ניתן להעמיס את הבורג מבלי לגרום לדפורמציה בבורג (עיוות).

למעשה הנקודות גבול הכניעה וגבול האלסטיות קרובות שלפעמים מתייחסים אליהם כאחד. לא לכול המתכות יש גבול כניעה או גבול אלסטיות ברור וקיימות שיטות לקביעת גבול הכניעה.

גבול ההרס-Ultimate strength או חוזק קיצון, זוהי הנקודה העליונה שבא ניתן להעמיס את החלק מבלי שהוא יגזר, מעבר לנקודה זו החלק נגזר (הולך לעולם הבא).

צירפתי לך סקיצה קטנה של גרף המשיכה/מתיחה בתלות המאמץ המתפתח בחלק.

untitled.jpg

פורסם

אתה מוזמן לשאול אני עובד כמהנדס מכונות כבר 20 שנה שבחלק מהשנים עסקתי בבדיקות אל-הרס NDT, רדיוגרפיה,אולטרסוניק,חלקיקים מגנטיים.

מי המרצה שלך ? תשאל אותו האם יש טעות בסיסית בהסבר שלי (עם השנים הזיכרון לא משהו..)

פורסם

תיקון קטן לדבריי.

לאחר בדיקה מקיפה בספרות היצרן של VW ניתקלתי במספר מנועים במיוחד דיזל שיש לבצע הידוק סופי של ראש המנוע אחרי 1K.

דוגמא במנוע:

2,0 Ltr. Diesel

5 Cyl. 76,5 Ø

Mot. CN

→ Chassis 43B 077 978

• תוכן חדש...