Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

בתקווה מאוד גדולה הצלחתי למצוא רכב שמתאים לדרישותיי.

הבעיה? הרכב ברחובות ואני בחיפה.

כתוצאה מזה, הבדיקה של הרכב, ההעברת הבעלות והפעלת הביטוח ייצטרכו לקרות "על המקום" ואני קצת חושש מזה.

יש מישהו שהיה לו ניסיון עם רכישה בצורה הזאת? עדיף להימנע מזה?

פורסם

אני אישית לא קונה רכב שלא ברדיוס הקרוב לאזור מגורי, או עבודתי,

בתחילת דרכי קניתי רכב שהיה רחוק מאוד ממני,

ורק כאב ראש ועצבים נגרמו לי מזה

מדגיש זו דעתי האישית...

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תתחיל מזה שאתה עלול להיות מופתע, ולא בהכרח לטובה. זאת אומרת, תגיע ותמצא רכב ששונה ממה שפורסם במודעה (ושיתברר שהרכב שייך ל"דודה" של המוכר ☹️).

מעבר לכך - תצטרך לפנות לעצמך יום חופשי, ויותר מזה - לתאם שגם המוכר יפנה יום כזה. ואז תצטרך לתאם לעצמך את כל הפרוצדורה - בדיקה ראשונית של הרכב על ידך, בדיקה במכון (בעיה, כי יש סיכוי שהמוכר מכיר את המכונים בעיר, אתה זר), והעברת בעלות. את הביטוח אתה רוכש לפי מספר הרישוי, ומפעיל אותו בשיחת טלפון - מה שאומר שאת כל שאר הפרוצדורות (חוץ מהעברת הבעלות) אתה צריך לסיים לפני שעה 3 אחה"צ.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יצא לי לקנות רכב באותו יום,

כמובן לא היה מדובר ברכב ראשון שראיתי והרכבים האחרים נפלו על דברים מסויימים שפשוט הרכב הזה לא ולכן הכל היה קל..

הגעה -סיבוב מסביב לרכב, סיבוב ברכב, בדיקה במכון+בדיקת עבר ביטוחי, העברת כסף ובעלות כשהסוכן ביטוח שלי כבר דואג לביטוח(תוך שעה כבר עדכן שיש ביטוח, בגלל שהייתי בערך סגור על סוג הרכב אותו אני רוצה לקנות אז בדקתי מחירים קצת לפני ואני עובד מול סוכן בצורה ישירה ולא דרך חברת ביטוח, בתכלס זה תענוג ששווה לי כמה מאות שקלים בשנה..)

*מידי שנה אני בודק כמה מאות שקלים התענוג הזה שווה ויכול לעדכן שבהצעת ביטוח האחרונה התענוג היה שווה לי סביבות ה 300 שקלים אבל כל אחד והשיקולים שלו

פורסם

ממש לא בעיה (כמו שציינו כאן קח בחשבון שאתה יכול להתאכזב מהרכב),
הצעות ביטוח תבדוק לפני (לפי הדגם שאתה רוצה לרכוש) אם אתה עובד עם סוכן תכין אותו יום לפני שאתה הולך להתקשר אליו והוא נותן כיסוי במקום (טלפונית לאחר תשלום של תעודת החובה),
תבקש תמונות של הרכב שתוכל להתרשם ותסביר למוכר שאתה מגיע מרחוק ורוצה לסגור הכל באותו יום כולל העברת בעלות, תגיע אליו מוקדם תעשה סיבוב ברכב מתאים לך למכון בדיקה, סגירה על מחיר העברה בנקאית, והעברת בעלות...
באמת שבחצי יום אפשר לסגור הכל בכיף.

פורסם

אני גם לא רואה בעיה, כן יש סיכוי בפועל הרכב לא כמו בתמונות.

לכן תבקש קודם דוח סליקה, יש היסטורית טיפולים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

יש רכבת? שיגיע המוכר לתחנה הקרובה לביתו ושם תתרשם מהרכב. אם הכל מוצא חן בעיניך - אפשר להתקדם. זה לוקח יום או יומיים לרכוש רכב עם בדיקה.

עריכה אחרונה על ידי Michazzz

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 7 שעות, Yonatansc כתב:

שלום לכולם!

בתקווה מאוד גדולה הצלחתי למצוא רכב שמתאים לדרישותיי.

הבעיה? הרכב ברחובות ואני בחיפה.

כתוצאה מזה, הבדיקה של הרכב, ההעברת הבעלות והפעלת הביטוח ייצטרכו לקרות "על המקום" ואני קצת חושש מזה.

יש מישהו שהיה לו ניסיון עם רכישה בצורה הזאת? עדיף להימנע מזה?

זה לא בעיה. 

קודם כל, תנסה לפני שאתה נוסע לקבל מהמוכר מקסימום מידע. תמונות מפורטות, ספר טיפולים, כל המידע שהוא יכול לתת לך, שישלח. 

אם החלטת לנוסע, תקבל המלצות למכון בדיקה באיזור, תתקשר לאותו מכון ותקבע תור. שלא יגידו עמוס לא יכולים לקבל אותך. 

תרשם למערכת ההזדהות הממשלתית ותבקש מהמוכר להירשם, כך תוכלו לעשות העברת מעלות מהטלפון בלי לגשת לדואר. 

איך אתה משלם למוכר? 

הבנק שלך מאפשר לבצע העברת זה"ב מהטלפון? 

לגבי הביטוח, אתה יכול ישר אחרי העברת הבעלות לשלוח לסוכן רישון רכב ולהוציא ביטוח, אם זה לא יסתדר תסגור עם המוכר שלא יבטל את הביטוח עוד יום - יומיים. 

זה רלוונטי רק אם יש לו ביטוח לכל נהג ולא שמי או מעל גיל מסויים שלא מכסה אותך. 

בנוסף - תעשה בדיקת שיעבוד לפי מספר הרישוי לפני שאתה נוסע, עולה 11 שקלים באינטרנט. 

פורסם

אני גר בראשון לציון, קניתי 2 מכוניות (רגילות לגמרי, לא משהו מיוחד ונדיר) בחיפה. 

בשביל רכב טוב שווה לנסוע.

הרצון לסיים את הקניה ביום אחד גם הוא מובן לגמרי, בשביל להימנע מעוד נסיעה רחוקה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

אני לא רואה בעיה בקניית רכב מעיר רחוקה.

יש רכבת בין שתי הערים, משהו שאמור להקל את התהליך.

אתה גם לא חייב לסיים את כל ההליך ביום אחד, אם כי עדיף שכן כדי למנוע לעצמך טרטורים.

את הרכב הקודם מכרתי למישהי שגרה די קרוב אליי (שנינו מאיזור המרכז) אבל את הרכב שלפניו מכרתי בבאר שבע כאשר הרוכש הגיע מאיזור ירושלים.

סיימנו את הרכישה תוך כמה שעות, בוצעה העברת זה"ב, העברת בעלות והוא חזר באותו יום עם הרכב.

גם מההורים שלי קנו לא מעט אנשים שגרים באיזורים שונים בארץ. זה לא כזה חריג ולא סיפור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

את הרכב הנוכחי שלי קניתי ככה. במצב השוק הנוכחי שבו כל רכב טוב נחטף תוך שעות מהפרסום, זה גם מתבקש.

הרכב שקניתי היה בת"א ואני בחיפה. בערב דיברתי עם הבעלים, וידאתי את כל מה שאפשר מראש, כולל תמונות ברורות, וצילום רשיון רכב לבדיקת דוח מסלקה.

ביקשתי ממנו מראש את מספר ה-IBAN להעברת זה"ב, וביקשתי ממנו שייוודא שהוא יודע להתחבר לאזור האישי באתר הממשלה כדי לבצע העברת בעלות און ליין.

נסעתי ברכבת, הוא אסף אותי מהתחנה, סיבוב קטן להתרשמות, לא עשיתי בדיקה כי הדוח היה נקי, והרכב באחריות יבואן עדיין. הלכנו ישר לבנק שלו כי היה צריך לשחרר
אותו משעבוד - העברת זה"ב במקום (שהכנתי מבעוד מועד במייל, פלוס שיחה לפקיד בנק לוודא שהוא 'על זה'). לקח קצת זמן בבנק כי הם מאד לא יעילים, תוך כדי המתנה דאגתי לביטוח
מול הסוכן שלי בוואטסאפ. משם הלכנו למשרד שלו ועשינו העברת בעלות און ליין (אני מהלפטופ והוא מהמחשב שלו), ונסעתי עם הרכב הביתה.

(סתם כאנקדוטה - חבר שלי מכר קורולה היברידית בת 3, מציאה, אנשים מהמרכז רצו לעשות לו העברה של כל הכסף מיידית ורק למחרת לבוא לקחת את הרכב..טירוף. הוא לא הסכים).

• רעיון טוב! 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לדעתי קנייה כזו שהכל מהר-מהר ביום אחד שקולה לקנייה בלחץ.

טבעי שתפחית בערכם של ממצאים שבמצב אחר היית פוסל או מחמיר איתם, כי אתה כבר "מושקע" במעט.

קח את זה בחשבון.

אם לא מדובר ברכב מגה-סחיר שיש סיכוי שימכר -  הייתי מציע לישון על זה לילה לפני שאתה סוגר.

פורסם (נערך)

בימינו כמעט כל רכב הוא מגה סחיר, כל עוד מבקשים עליו מחיר הגיוני ולא 15 מעל המחירון.

קניתי רכב ככה בצורה כזאת לפני כמה חודשים.
לקחתי מהמוכר את מקסימום הפרטים, רשיון רכב, איפה מטופל, קבלתי הצעת מחיר לביטוח לפי מספר רכב, וידאתי היסטוריית טיפולים, בדקתי במוסך שבו הרכב מטופל (שם גם אמרו לי שלא בוצע  הטיפול האחרון  וחייבים לבצע טיפול במיידי)...
קבעתי עם המוכר, פיניתי לעצמי יום, נסעתי לעיר של המוכר בתחבורה ציבורית,  נפגשנו ב 9 וחצי בבוקר, התרשמות וסיבוב קצר, מכון בדיקה, העברת זהב (לקח קצת זמן עד שהבנק ביצע, מסתבר שבדיסקונט לא ניתן לבצע דרך האפליקציה אלא צריך ליצור קשר עם בנקאי בטלפון+ מייל), העברת בעלות בדואר, במקביל הפעלת הביטוח לפי ההצעה הטובה מאלה שקיבלתי ומיד נסעתי למוסך שהומלץ כאן בפורום שקרוב לבייתי לבצע את הטיפול שחסר. 
בסוף היום הייתי עם רכב עם ביטוח ועם יישור קו, אפשר להגיד.

תאסוף כמה שיותר מידע, קח רכבת לחיפה ובהצלחה.

יותר מזה - בתקופה הזאת אם אתה לא סוגר הכל במקום אז יש סיכוי לא קטן שיבוא מישהו אחר ויחטוף לך את הרכב בלי בדיקה ובלי שום דבר. כבר קרה לי. יש אנשים שכבר סוגרים הכל בטלפון.

עריכה אחרונה על ידי rolling_stony
פורסם

נזכרתי בעד משהו, יש הבדל בין קניית רכב עד 25,000 שח לבין רכב מעל 90,000 שח. ככל שהרכב זול יותר קל יותר לסיים הכל באותו יום. לרכב יקר יותר כדאי לקחת את הזמן ולהגן עליך הקונה כמה שיותר. כמובן שמקדמה תעזור לך לשמור על הרכב

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...