Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2 סוללת ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי על רעיון, 

הרי אחד המגבלות הכי גדולות של הרכבים החשמלים, הוא שבעוד רכב עם מנוע בערה מתדלקים ב 3 דקות( חוץ מ11 בלילה לפני עליה במחיר הדלק..)

רכב חשמלי לוקח המון זמן, גם בטעינה מהירה, 

אז למה שלא ייצרו 2 סוללות קטנות יותר, וכשמטעינים את הרכב, יטעינו את שניהם בבת אחת, והופ, חסכנו חצי מהזמן??? 

פורסם

זה אומר שאתה צריך למשוך פי 2 חשמל מהרשת בזמן הטעינה וגם עוד קצת הנדסה במערכת חשמל ותוכנה (לא שזה דיל ברייקר, כן?)

לדעתי צריך לעשות עמדות טעינה שהם מחסן סוללות שמטעין ומטפל בהם, ושיהיה אפשר להחליף בקלות את הסוללה ברכב.

כמו שמשתמשים במברגה חשמלית נגיד סוללה אחת עובדת סוללה שניה במכשיר טעינה.

אתה בתור בעל רכב חשמלי (עם סוללה נשלפת) מגיע לתחנה, שולפים לך את הסוללה ושמים לך אחת מלאה.

רק צריך שזה לא יהיה תחום פרוץ עם אנשים מקצועיים שיודעים לנתעסק ולטפל בסוללות וזה הפתרון הכי טוב לדעתי

פורסם
לפני 31 דקות, Boltik כתב:

אחד המציא חיבור תאים במקביל, השני המציא בטר פלייס ז''ל.

אני זוכר את בטר פלייס, לא יודע בדיוק מה היה המודל שלהם, אבל יודע שזה עקרון דומה למה שהזכרתי.

נראה לי היום השוק יותר מוכן לדבר כזה

פורסם (נערך)

@Sparrow420 זה בדיוק מה שעשו Better Place. אלא שהם הקדימו את זמנם (הקהל עוד לא היה בשל לרכב חשמלי), המודל שלהם כשל כלכלית, וכדי להצליח היה צורך בסטנדרטיזציה של הסוללות כדי שיתאימו ליותר מדגם אחד של רכב.

אני מניח שכיום, עם סוללות לטווח 300-400 ק"מ (אני מניח שהיו בוחרים בסוללות יותר קטנות וקלות מהסוללות הקבועות המקובלות היום), ואם התעשיה היתה משתפת פעולה ביצירת תקן אחיד לסוללות המודל היה יכול להצליח. בכל זאת, התבגרנו ב-10 שנים והרעיון של רכב חשמלי הולך ומבשיל.

ודרך אגב, לגבי טעינה מנוהלת - לא תהיה ברירה, אני צופה שהעולם ילך לכיוון הזה פשוט כי בלעדיו מערכות החשמל - המקומיות והלאומיות - יקרסו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אני מניח שהיו בוחרים בסוללות יותר קטנות וקלות מהסוללות הקבועות המקובלות היום

אבל זה העניין, כדי לקבל את הטווח הזה שמתחיל להתקרב למיכל דלק מלא צריך סוללה גדולה וכבדה שקשה עד בלתי אפשרי שתהיה מתחלפת. כל עוד אין פריצת דרך משמעותית בטכנולוגית הסוללות, סוללות קטנות וקלות יתנו לך טווח קצר משמעותית.

פורסם

עם מערכת החלפה ו"תחנות דלק" חשמליות בפרישה רחבה חרדת הטווח מצטמצמת מאוד. אז 120 ק"מ זה מעט, לא מספיק לחיפה ירושלים - אבל 300 ק"מ כבר מספק, ואפשר לחסוך משקל לעומת סוללות של 500 ק"מ ויותר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה נכון שצריך 28 שעות לטעון רכב חשמלי מ0 ל100% בשקע רגיל של בית?

אני רואה המון אנשים מותחים כבל מאריך מהבית לאוטו.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אם התעשיה היתה משתפת פעולה ביצירת תקן אחיד לסוללות

גם אם נשים בצד את כל הפוליטיקה, קשה לי להאמין שזה יקרה. רכבים כל כך שונים עם דרישות כל כך שונות. אי אפשר להשתמש באותו מארז גם עבור פיאט 500 עירונית וגם עבור גרסאות ביצועים של רכבים גדולים. בנוסף לממשק חשמלי וחיבורים מכניים חייבים לדאוג גם לתקן ממשק טרמי. התקנה ותחזוקה של רובוטים מכניים תהיה בהכרח יותר יקרה מהתקנה ותחזוקה של עמדות טעינה.

פורסם

תראה, כולם משתמשים באחד משניים או שלושה סוגי דלק, כל הטלפונים משתמשים באחד משני סוגי חיבור מטען, אין סיבה שהתעשיה לא תקבע תקן לסוללות, שיוכל לכלול 3-4 סוגים לקבוצות רכב שונות - מאופנועים דרך פרטיות ועד אוטובוסים ומשאיות. סה"כ זה לא שונה מכל סטנדרטיזציה אחרת.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

@Sparrow420 זה בדיוק מה שעשו Better Place. אלא שהם הקדימו את זמנם (הקהל עוד לא היה בשל לרכב חשמלי).

הקהל לא היה בשל למודל העסקי החזירי שלהם, אתה מתכוון.

אבל עזוב, יש על זה שירשור נפרד.

• אהבתי 4

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

כולם משתמשים באחד משניים או שלושה סוגי דלק

כי אין הבדל מהותי במנועים בין בנזין 95 ל-98 או לבנזין עם תוספת אתנול. אולי עושים כיול שונה למחשב ובזה נגמר הסיפור. כמו כן, אין פטנט על בנזין 95, כל אחד יכול לייצר אותו.

לפני שעה, sperial כתב:

כל הטלפונים משתמשים באחד משני סוגי חיבור מטען

כי כל הטלפונים די זהים מבחינת גודל וטכנולוגיה של הסוללות וגם מבחינת ערכות שבבים. יש הרבה מותגים, אבל בסוף אלו אותם רכיבים.

אולי תהיה סטנדרטיזציה לתאים בודדים, בדומה ל-18650, אבל לא למארזים שלמים.

פורסם

סוללה של רכב זאת לא סוללה של טלפון.

"סוללה" של רכב בנויה מכמה מודולים נפרדים (לכל הפחות 4), כל אחד מהם נטען בנפרד.

בלי קשר כל מודול כזה בנוי מאלפי סוללות אצבע שמולחמות יחד.

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

כל הטלפונים משתמשים באחד משני סוגי חיבור מטען, אין סיבה שהתעשיה לא תקבע תקן לסוללות

חיבורי מטען.

הסוללות בפנים בצורות ומערכים שונים.

גם ברכב יש רק מספר קטן של חיבורי מטען.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני מאמין ש @sperial דיבר על חיבורי טעינה סטנדרטיים בטלפונים ולא על הסוללת עצמן.
אגב, אם כבר מדברים על טלפונים. גם טלפונים התחילו את דרכם כאשר הסוללות היו מתחלפות ומתאימות לשורה של דגמים (היה די מקובל בנוקיה), אבל לא היה שקע טעינה תקני. כיום המצב הוא בדיוק כמו ברכבים - 3 סוגי חיבורים USB, USB Type C, Lightning או מקבילם ברכבים Type 1, Type 2, Tesla והסוללות הפכו למובנות עד לרמה שקשה לשפץ או להחליף.

• תוכן חדש...