Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת קקטוס C4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, מתנצל על הפוסטים המרובים, רכישת הרכב מתבררת כמשימה לא קלה.

בשיטוטים שלי ביד 2 נתקלתי בקקטוס ידנית C4 1.2 בנזין משנת 2016 עם 156K קילומטראז'.

הרכב נמכר כ10 אלף מתחת למחירון אך המוכרת טוענת שזה בעקבות המצב הקוסמטי של הרכב (שבר קל בטמבון!).

הבעיה המרכזית היא שלמוכרת אין היסטוריית טיפולים והיא טיפה במוסך של סשה בחיפה (מישהו מכיר) ולמיטב ידיעתה לא החליפה את הטיימינג מעולם והבנתי שזה בעייתי בשנתונים האלו.

רציתי לדעת אם אני לוקח את הרכב לבדיקה האם יעלו על התפוררות של הרצועה ובעיות במנוע כתוצאה מכך?

האם הגיוני להוריד 10K על שבר בטמבון?

אם אני רואה שרמת השמן לא נמוכה המשמעות היא שלא הייתה התפוררות של הרצועה?

אני תוהה אם אני מצאתי הזדמנות או כאב ראש.

תודה לכולם!

פורסם
לפני שעה, Yonatansc כתב:

שלום לכולם, מתנצל על הפוסטים המרובים, רכישת הרכב מתבררת כמשימה לא קלה.

בשיטוטים שלי ביד 2 נתקלתי בקקטוס ידנית C4 1.2 בנזין משנת 2016 עם 156K קילומטראז'.

הרכב נמכר כ10 אלף מתחת למחירון אך המוכרת טוענת שזה בעקבות המצב הקוסמטי של הרכב (שבר קל בטמבון!).

הבעיה המרכזית היא שלמוכרת אין היסטוריית טיפולים והיא טיפה במוסך של סשה בחיפה (מישהו מכיר) ולמיטב ידיעתה לא החליפה את הטיימינג מעולם והבנתי שזה בעייתי בשנתונים האלו.

רציתי לדעת אם אני לוקח את הרכב לבדיקה האם יעלו על התפוררות של הרצועה ובעיות במנוע כתוצאה מכך?

האם הגיוני להוריד 10K על שבר בטמבון?

אם אני רואה שרמת השמן לא נמוכה המשמעות היא שלא הייתה התפוררות של הרצועה?

אני תוהה אם אני מצאתי הזדמנות או כאב ראש.

תודה לכולם!

אם הרכב טופל במוסך אחד מסויים אז אמורה להיות אצל אותו מוסך כל ההיסטורית טיפולים.. לא מכיר את מוסך סשה בחיפה אבל שווה לבדוק אולי יש אצלו את התיעוד

טיימיניג בשנתונים האלה נחשבים לבעיה, אין דרך אמיתית לאבחן את זה 100% גם לא נזקים שכבר קרו.. 

למכור קקטוס עם 156K קמ ושבר בטמבון כן הגיוני שהיא תוריד ישר 10 אלף אינני מכיר את שוק הרכב אבל יכול להיות ששווה להוריד אף יותר.

רמת שמן מלאה לא תתן לך יותר מידי אינדיקציה, מיכל שמן/מיכל מים פתוח בתא מטען של הרכב כן תתן לך נורה אדומה מהבהבת.

בכללי אני אישית הייתי מתרחק מן המנוע הזה ועושה חושבים מחדש..

יש המון שרשורים של המון אנשים על המנוע הזה(אנשים באו טרחו וכתבו) לי אישית זה מספיק במידה ותחליט בכל זאת אז מקווה שהבאתי לך מעט כלים כדי לגשת לעניין(לפנות למוסך סשה לגבי היסטוריה) אוסיף גם את בדיקת הרכב יהיה עדיף לעשות במוסך אשר מתמחה בדגם כמו מוסך גבע ואולי הם יזהו משהו שבמוכני בדיקה בכלל לא בודקים(מכון בדיקה רגיל לא יבדוק את הנושא למיטב ידיעתי).

הצלחה ואל תשכח להוציא דוח סליקה בעלות של 10 שקלים וככה לקבל עבר ביטוחי על הרכב.

פורסם (נערך)

לקנות רכב ללא היסטוריה טיפולים מסודרת, לא מומלצת.

לא רק לגבי הרכב הספציפי, אלה לגבי כל רכב אחר.

[אם דגש חזק לגבי הרכב הנ"ל],  

רמת השמן לא נמוכה, לא אומרת שום דבר.

ייתכן אפילו שממלאים שמן, בסמוך למועד מכירת הרכב.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

רצועת דור ראשון עם 156 אלף.. רוב הסיכויים שהיא במצב התפוררות כבר.

לכן לא הייתי רוכש את הרכב אם זה המקרה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, yulianx כתב:

רצועת דור ראשון עם 156 אלף.. רוב הסיכויים שהיא במצב התפוררות כבר.

לכן לא הייתי רוכש את הרכב אם זה המקרה.

ממה בעצם אני חושש? מה תהיה עלות התיקון אם אני פשוט אחליף את הטיימינג עכשיו? (כאילו מלבד העלות של הרצועה, אם היא אכן התפוררה מה תהיה עלות התיקון של המנוע)

אני לא אוכל לראות פיזית שהיא מתפוררת?

לפני 5 שעות, online כתב:

אם הרכב טופל במוסך אחד מסויים אז אמורה להיות אצל אותו מוסך כל ההיסטורית טיפולים.. לא מכיר את מוסך סשה בחיפה אבל שווה לבדוק אולי יש אצלו את התיעוד

טיימיניג בשנתונים האלה נחשבים לבעיה, אין דרך אמיתית לאבחן את זה 100% גם לא נזקים שכבר קרו.. 

למכור קקטוס עם 156K קמ ושבר בטמבון כן הגיוני שהיא תוריד ישר 10 אלף אינני מכיר את שוק הרכב אבל יכול להיות ששווה להוריד אף יותר.

רמת שמן מלאה לא תתן לך יותר מידי אינדיקציה, מיכל שמן/מיכל מים פתוח בתא מטען של הרכב כן תתן לך נורה אדומה מהבהבת.

בכללי אני אישית הייתי מתרחק מן המנוע הזה ועושה חושבים מחדש..

יש המון שרשורים של המון אנשים על המנוע הזה(אנשים באו טרחו וכתבו) לי אישית זה מספיק במידה ותחליט בכל זאת אז מקווה שהבאתי לך מעט כלים כדי לגשת לעניין(לפנות למוסך סשה לגבי היסטוריה) אוסיף גם את בדיקת הרכב יהיה עדיף לעשות במוסך אשר מתמחה בדגם כמו מוסך גבע ואולי הם יזהו משהו שבמוכני בדיקה בכלל לא בודקים(מכון בדיקה רגיל לא יבדוק את הנושא למיטב ידיעתי).

הצלחה ואל תשכח להוציא דוח סליקה בעלות של 10 שקלים וככה לקבל עבר ביטוחי על הרכב.

איזה מוסך בחיפה בקיא בסיטרואן ויוכל לעזור לי?

עריכה אחרונה על ידי Yonatansc
פורסם (נערך)

רכב כזה שטופל במוסך אקראי והגיע ל-156 אלף ק״מ, ועוד ללא צריכת שמן גבוהה.   נס רפואי ו/או פלא טבע

או שפשוט כל השאר טועים... 

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם

החלפת רצועה בערך 1500 שקל, זה לא הבעיה.

הבעיה שיכולה להיות לך צריכת שמן במידה והיא התפוררה, אם היא במצב גרוע, אפשר לראות אותה דרך פתח מילוי השמן.

בחיפה יש לך את צמרת וגזית, אלו מורשי יבואן.

המנוע הוא 1.2 טורבו או אטמוספרי? אם טורבו היה צריך להיות ריקול בסוף 2020.

במידה ותהיה צריכת שמן גבוה מאוד, החלפת מנוע בערך 7 אלף או 10 אלף.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בכל מקרה לשאלתך אם היא כבר התחילה להתפורר החלקיקים יכולים לגרום נזק למנוע, ולכן זה בעייתי.
לטעמי למי שהתקציב מוגבל זאת יכולה להיות עיסקה סבירה כמובן בכפוף לבדיקה (יחס דחיסה) והורדה נוספת במחיר (מהמחיר המשוקלל של לוי יצחק).

פורסם
לפני כשעה, llaavvii כתב:

בכל מקרה לשאלתך אם היא כבר התחילה להתפורר החלקיקים יכולים לגרום נזק למנוע, ולכן זה בעייתי.
לטעמי למי שהתקציב מוגבל זאת יכולה להיות עיסקה סבירה כמובן בכפוף לבדיקה (יחס דחיסה) והורדה נוספת במחיר (מהמחיר המשוקלל של לוי יצחק).

אז יחס דחיסה כן יעזור לי לגלות את זה?

בודקים את זה במכון בדיקה?

פורסם

לגלות את מה?
את בעיית הרצועה (לא אי אפשר לדעת מהדחיסה), מה שכן אפשר להסיק זה את מצב המנוע האם הוא נפגע
ספציפית לגבי דגם המנוע הזה יש לא מעט שרשורים כאן בפורום על בעיות\טענות\אחזקה שמתייחסות למנוע הזה,
הוא ממש לא מושלם אבל אם התקציב מוגבל והשאיפה היא לרכב יחסית מודרני נוח וסוחב, והמחיר הוא זול אז יכולה להיות תמורה לא רעה...

פורסם

עדכון לאחר שראיתי את הרכב

הרכב הגיע אליהם ב130k, משמע סביר שהוחלפה טיימינג אם טופלה נכון אך אין לדעת.

הירידה במחיר חלקה בגלל חריטה רצינית על הצבע של המכסה מנוע (שאני מניח שאפשר לתקן בקלות?) וחלקה בגלל הטמבון השבור

החלטתי שבמידה ואני קונה (מחר לוקח לבדיקה) אני בוודאות אחליף את הטיימינג בשביל להיות בראש שקט יותר.

ככה או ככה, האם יש מקום שאתם ממליצים לעשות בו את הבדיקה שיוכל להעיד לי אם הייתה התפוררות של הרצועה?

אם אכן הייתה התפוררות, בכמה כסף אתם מעריכים את עלות התיקון? אולי זה סיכון שאני מוכן לקחת

פורסם

אם הייתה בעבר התפוררות ועברה ניקוי מהפרורים לא ניתן לדעת, רק אם לא בוצע ניקוי יסודי וע"י פרוק קרטר ניתן יהיה לראות שאריות ברשתית של משאבת השמן.

במקרה הכי גרוע תצטרך החלפת מנוע, או שמידי פעם להוסיף שמן.

פורסם
לפני 2 דקות, yulianx כתב:

אם הייתה בעבר התפוררות ועברה ניקוי מהפרורים לא ניתן לדעת, רק אם לא בוצע ניקוי יסודי וע"י פרוק קרטר ניתן יהיה לראות שאריות ברשתית של משאבת השמן.

במקרה הכי גרוע תצטרך החלפת מנוע, או שמידי פעם להוסיף שמן.

החלפת מנוע מדובר בערך ב7k? ואחרי זה גם אם הייתה התפוררות המנוע החדש יפתור את הבעיה?

פורסם

ב7 אלף זה לא מנוע חדש מהניילון אלא מיבוא/פירוק.

אם המנוע שמתקינים לך לא עבר התפוררות, אורן שירותי רכב ממליץ החלפה של הרצועה (יש מעודכנת) כול 60 אלף או 4 שנים.

פורסם (נערך)
Just now, yulianx כתב:

ב7 אלף זה לא מנוע חדש מהניילון אלא מיבוא/פירוק.

אם המנוע שמתקינים לך לא עבר התפוררות, אורן שירותי רכב ממליץ החלפה של הרצועה (יש מעודכנת) כול 60 אלף או 4 שנים.

נשמע הגיוני,

חדש מהניילון כמה יעלה?

עריכה אחרונה על ידי Yonatansc
  • תוכן חדש...