Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

רציתי לשתף את הפורום במדריכים ומידע שמצאתי שעזרו לי לפרק את יחידת הרובוט מהגרנדה פונטו של אחיין שלי לצורך תיקון הנזילה בבית + החלפת הפחמים למשאבת השמן של הרובוט.

הרכב: גרנדה פונטו של אחיין שלי שסבל מנזילת שמן במשך שנים עד שלבסוף הפחמים במשאבת השמן ההידראולי נגמרו וגרמו לשריפת הפיוז מקסי 30A (מתברר שבלתי אפשרי לימצוא במרכז!)

אזהרה! אין להתעסק עם המערכת כאשר ישן לחץ במערכת! זהירות לחץ גבוה מאוד! - לא לוקח שום אחריות, מי שעושה יעשה זאת אל אחריותו בלבד!
או שמנתקים את המנוע החשמלי של מאבת השמן של הרובוט ומחכים מעל 24 שעות לפריקת הלחץ במערכת (כי פתיחת דלת/מפתח בסוויץ מפעיל את המשאבה) או עושים זאת עם תוכנת דיאגנוסטיקה של פיאט ומשם פורקים את הלחץ!

לפני כשנה מצאתי את הסירטון הזה שהסביר שניתן בקלות לפרק את היחידיה מהרכב בחניה בשביל לקחת הביתה לשיפוץ, שמרתי אותו במועדפים והשבוע נעזרתי בו לתיקון הנזילה מהחיישן ליד צובר הלחץ (הכדור השחור), מישם לרוב הרובוטים מתחילה הנזילה.
מה שלמדתי הוא שחייבים לפרק גם את הבראקט של תושבת גיר מתחת למצבר, גם החלק שיושב על השילדה וגם החלק שמחובר לגיר אחרת קשה מאוד לישלוף את היחידה (מורידים לריצפה ומשם מוציעים כאשר הרכב מורם על ג'ק וכמובן שמים תמיכה לגיר לפני פירוק התושבת, בהרכבה גם מכניסים מהריצפה כלפי מעלה).

בעת ההרכבה יש לשים לב ששהחריצים של בורר הגיר מיושרים על אותו קו וגם ברובוט הלשונית גם מיושרת- אחרת הוא לא יצליח לשבת על הגיר בצורה שטוחה, יש גם את המוט הקטן הזה שצריך להיכנס לחור לתוך הידית מנוף של הגיר(ישנו שקע שלתוכו הוא ניכנס)

image.png.9a64aa3091625038876876556a48ce87.png

ויש את הסירטון הזה שמראה פירוק לגורמים למידע נוסף:

גם את המנוע החשמלי פתחתי והוא אכן היה מפוייח ובעל ריח שרוף, כניראה מגע רופף של הפחמים גרמו לניצוצות והמיסו את חלקי הפלסטיק מסביב.

מידת הפחמים היא 7.25*7.25 מ"מ , אורך לא יודע בידיוק, אפשר ליקנות גדול יותר ופשוף לשייף למידה הרצויה.

1931596776_WhatsAppImage2022-03-31at19_19_15.thumb.jpeg.a52f9901bc830165f690b2dc8e3dd075.jpeg1593800460_WhatsAppImage2022-03-31at19_18_58.thumb.jpeg.cc1f4b4c2690b64baf75fe8088c1ab16.jpeg

לגבי הנזילה מהחיישן, יש שתי O-RINGים שונים שלקחתי מידות שלהם להזמנה עתידית (לרכב שלי) שאפשר לשים לב באוריג הגדול שהוא נימעך קצת ודורש החלפה.
בעת פירוק החיישן תשימו לב שיש רגלית פלסטיק עם ראש עגול שמחוברת לתוך היחידה- מושכים אותה בעדינות עם פלייר- הוא כמו פומפה דבוק בפנים.

964816085_WhatsAppImage2022-03-31at19_17_54.thumb.jpeg.3d66ea683a14987d313a333320439fc5.jpegO-Rings_Size.thumb.jpg.27f093169fdb2db5d7e76feaf7198df6.jpg

אפשר ליראות שהחיישן מלא בשמן ההידראולי ומישם הייתה הנזילה כל הדרך כלפי מטה, ניקיתי טוב עם ספריי ניקוי מצערת שהיה לי(לא היה המשהו אחר להזרת השמן ביסודיות- אם זה מזיק אשמח לישמוע עם איזה חומר עדיף.

הגורמים שיכולים ליגרום לנזילה יכולים ליהיום קלאצ' גמור או צובר לחץ גמור (שומעים את מנוע השמן ההידראולי ניכנס לעבודה לעתיכים תכופות יותר מהרגיל) וברגע שהאטמים ניפרצו אז הנזילה תמיד תמשיך גם לאחר תיקון מקור הבעיה, לכן לדעתי מומלץ לפרק ולנקות את שאריות השמן ולהרכיב מחדש או אפילו להחליף את האטמים.

משום מה המדריך להחלפת פחמים שפתחתי פה בעבר נעלם ולא הצלחתי לימצוא אותו, בקצרה יש להפריד את ראש המשאבה מהמנוע החשמלי תוך פתיחת 2 ברגי ראש עדשה טורקס, זה יתן חופש להזיז את מיכל השמן ההידראולי הצידה בשביל לגשת לכל הברגים (גם טורקס, קונים סט בצורת L) להסרת המנוע החשמלי.

לצערי אין לי אפשרות לירשום  מדריך מסודר, זו לא עבודה פשוטה, זה מורכב לפחות כמו טיפול טיימינג אז מי שיודע מה לעשות מספיק המידה שיש כאן, לאנשים לא מנוסים לא הייתי ממליץ.

בינתיים הבוקר סיימנו להרכיב הכל חזרה ואחרי מספר ניסיונות של פתיחה וסגירה של הדלק שבמהלכם כל פעם המנוע שאב כמות חלקית של שמן (המערכת הייתה מרוקנת לגמרי)והודיע על תקלה- בסוף הוא בנה את הלחץ והתקלה נעלמה והגיר עובד סבבה, נישאר לעקוב ליראות עם הנזילה תחזור ובכל מיקרה אני מחפש את האטמים שיהיה לי לאוטו שלי בעתיד.

(כמובן רק כאשר אין לחץ במערכת! זהירות לחץ גבוה מאוד!)

בעקרון את החיישן אפשר לפרק ישר בלי לפרק את כל היחיד- הוא ממש ליד הצובר לחץ(כדור שחור)  ואם משם יש לכם נזילה אז לפני השקעה של אלפי שקלים הייתי מנסה לפרק בשביל לנקות את שאריות השמן משתי האטמים והתושבת בפנים היכן שהם יושבים ומרכיב מחדש.

(כמובן רק כאשר אין לחץ במערכת! זהירות לחץ גבוה מאוד!)

מקווה שהמידע הזה יכול לעזור לחלק ממבקרי הפורום, 

סופ"ש נעים לכולם :-).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 2

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...