Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשמלי או פלאג אין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסועה שנתית של כ-40K ק"מ עלות חודשית של סולר כ-3000 ש"ח בחודש, קסם לי החיסכון בדלק ובאמצע דצמבר הזמנתי את הסקודה אניאק החשמלית (זמן אספקה אמצע יוני), נאמר לי שבעקבות המצב בין רוסיה לאוקראינה התחילו להתקשר למזמינים על מנת לדחות מועדי אספקה (עדיין לא התקשרו אלי), מכיוון שאת הרכב שלי כבר מכרתי לא מעוניין להמתין יותר מיוני לרכב, שוקל את הוולוו S60 T8 יד שניה למרות שעדיין קוסם לי הרכב החשמלי.

הנסיעות שלי לעבודה הם כ- 70 ק"מ לכיוון ולכן לא יודע אם הפלאג אין (מוצהר 50 ק"מ, בפועל 35 ק"מ) נותן חסכון כלשהו בעלות החודשית של הדלק.

מתלבט האם שווה להמתין לסקודה (בטח כל עוד לא התקשרו לדחות את מועד האספקה) פשוט יש לי הזדמנות לקנות וולוו שעל פניו נראה שהעסקה משתלמת וחבל לי לפספס אותה.

פורסם (נערך)

הייתי מתחיל בלהתקשר לסקודה לשאול מה מצב הצפי אם משהו השתנה. אם אתה שומע גימגומים אולי כדאי למצוא אופציה אחרת. 

באופן כללי פלאג אין חוסך למי שעיקר הנסיעות שלו הוא על הסוללה. בתוואי שאתה מתאר בספק אם הוולוו תחסוך לך יותר מהדיזל הנוכחי (לא הזכרת דגם), בעיקר כי הוולוו לא חסכוני ברגע שנגמרת הסוללה. בנוסף ב 40000 קמ בשנה זה אומר הרבה טיפולים שלא זולים (מנסיון של חבר עם t6 לא פלאג אין) ואם הוא משומש זה גם מוציא אותך מתחום האחריות ותקלות אפילו יותר יקרות(מנסיון של אותו חבר. למזלו היה לו רכב גיבוי כך שאת חלק מהחלפים הזמין מחו"ל בזול וחסך ככה הרבה מאוד כסף). הייתי ממליץ לך לבחון את הטסלה, יש בחלק מהתצורות מלאי זמין באתר כך שתוכל לקחת מהיום למחר. החסכון יהיה עצום לעומת הוולוו והאמת שאין לי ניסיון מהדור האחרון של הוולוו אבל מהדור שלפניו הטסלה עדיפה בכל פרמטר.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

הדיזל שהיה לי (ניסן X-TRAIL) הוא לא רלוונטי מכיוון שכשראיתי שמחירון הרכב הוא בדיוק אותו המחיר שקניתי אותו לפני שנתיים ועשיתי עליו 70K ק"מ הרכב נמכר, קניתי רכב זמני ישן לתקופת גישור עד לקבלת הסקודה, הוולוו המדיברת היא 2020 כך שמקווה שתקלות לא יהיו צפויות.

טסלה לא באה בחשבון, לא מתחבר לצורה ולא אוהב את הרכב הזה, יודע שזה רכב פורץ דרך, רכב הכי נמכר ועוד 1001 סיבות למה כן אבל פשוט לא מתחבר אליו.

גם כל הסינים לא באים בחשבון

פורסם (נערך)

מה שניסיתי להגיד, זה, שאם המטרה שלך בהזמנת הסקודה היה לחסוך בכסף הוולוו לא ממש תענה לך על הדרישה. בדלק היא תהיה במקסימום חסכונית כמו האקס טרייל והביטוח אגרות וטיפולים הרבה הרבה יותר יקר. גם חבר שלי קנה וולוו בת שנתיים יוצאת מנכ"ל וחשב שיש לו זמן עד התקלות, גם הוא עם נסועה גבוהה כמו שלך אבל התקלות הגיעו והם היו כואבות וזה לפני הנפילה הדרסטית של וולוו במחירון במיוחד כשהם מתיישנות.

לגבי הטסלה, אם זה עניין של צורה, אין ממש מה לעשות. מעבר לכך העניין של הטסלה היא הרבה מעל פורצת דרך אלא שהיא פשוט רכב טוב, כאשר כל המגזינים הנחשבים בעולם מציבים אותה במקום ראשון או השני בקטגוריית ספורט סדאן , שניה רק לבמוו סידרה 3. אני יודע שבגלל  העליהום של התקשורת המקומית בשיתוף איגוד יבואני הרכב מנסים להציג אותה כרכב נישה, אבל אני יכול להגיד לך שכמי שנסע בלא מעט רכבי פרימיום היא לא נופלת מהם ברוב התחומים ובמקומות שהיא מנצחת, זה בנוקאאוט מוחלט. ממליץ לקחת נסיעת מבחן לפני שאתה פוסל.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

אם פלאג אין עסקינן ואחריות אז תבדוק את מחלקת הטרייד אין של ב.מ.וו, נקראת BMW PREMIUM SELECTION. 

אתה מקבל רכב שנבדק ע"י היבואן הרשמי וגם עם אחריות. 

אופציה אחרת בתחום ההיברידי היא לקסוס, שלהם יש מוניטין גדול יותר בהנעה ההיברידית. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מזכיר קצת את המהלך שלי.

אני עם T8 שקניתי לאחר שביטלתי הזמנה של אניאק. 

באמצע השבוע נוסע כ110 ק"מ ביום, בסופ"ש נוסע בעיקר בתוך העיר. 

במעבר מוולוו T5 הורדתי את עלויות הדלק בכמעט 50%.  בעבר הייתי מתדלק פעם בשבוע ועכשיו פעמיים בחודש. 

מטעין את הרכב כל ערב.

אני מקבל ממוצע של כ 1/18 בנהיגה לא חסכונית. 

ללא ספק הסקודה תהיה הרבה יותר זולה מהבחינה הזאת אבל הוולוו הוא רכב ברמה אחרת מבחינת איכות, נוחות וביצועים.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

מניח שרוב הנסיעות שלך מחוץ לעיר, אצלי רוב הנסיעות מחוץ לעיר ולא קצרות כך שכל עניין הפלאג אין לא כלכך יחסוך לי

פורסם (נערך)

אכן, רוב הנסיעות מחוץ לעיר.   רוב החסכון מגיע מהכניסה והיציאה מהעיר והפקקים שהולכים ומתרבים לאחרונה. 
   להעביר פקקים של 15-20 דקות במוד חשמלי על בסיס יומי חוסך לא מעט. 

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם (נערך)
בתאריך 13.3.2022 בשעה 17:01, Uri-G כתב:

מה שניסיתי להגיד, זה, שאם המטרה שלך בהזמנת הסקודה היה לחסוך בכסף הוולוו לא ממש תענה לך על הדרישה. בדלק היא תהיה במקסימום חסכונית כמו האקס טרייל והביטוח אגרות וטיפולים הרבה הרבה יותר יקר. גם חבר שלי קנה וולוו בת שנתיים יוצאת מנכ"ל וחשב שיש לו זמן עד התקלות, גם הוא עם נסועה גבוהה כמו שלך אבל התקלות הגיעו והם היו כואבות וזה לפני הנפילה הדרסטית של וולוו במחירון במיוחד כשהם מתיישנות.

לגבי הטסלה, אם זה עניין של צורה, אין ממש מה לעשות. מעבר לכך העניין של הטסלה היא הרבה מעל פורצת דרך אלא שהיא פשוט רכב טוב, כאשר כל המגזינים הנחשבים בעולם מציבים אותה במקום ראשון או השני בקטגוריית ספורט סדאן , שניה רק לבמוו סידרה 3. אני יודע שבגלל  העליהום של התקשורת המקומית בשיתוף איגוד יבואני הרכב מנסים להציג אותה כרכב נישה, אבל אני יכול להגיד לך שכמי שנסע בלא מעט רכבי פרימיום היא לא נופלת מהם ברוב התחומים ובמקומות שהיא מנצחת, זה בנוקאאוט מוחלט. ממליץ לקחת נסיעת מבחן לפני שאתה פוסל.

מחזק. אין ספק שיש בעיה תדמיתית מסוימת בארץ כתוצאה מתקשורת עוינת כלפיה (כמות האנשים שיש להם דעה שלילית עליה מבלי שנהגו בה, הזויה) כמות עצומה של רכבים שעלו על הכביש, ומחיר מציאה.

אבל הטסלה לא פחות ממופלאה בעיני, פשוט הפתעה גדולה. לא בגלל שהיא מושלמת (היא לא), אלא כי לא ציפיתי לקבל תמורה כזו במחיר שהיא נמכרת בארץ (כרגע, ועדיין), שהופך את המתחרות החשמליות/היברידיות/בנזיניות שלה בקטגוריית הפרימיום-ספורט סדאן (סדרה 3, A4, S60 וכו׳) בעיני לפחות, לתמורה גרועה לכסף. הן עולות פה משמעותית יותר כאשר בחו״ל הן זולות מהטסלה. 

אבל הטסלה דיילי מדהים, נוח, חזק, מאובזר, שקט (מן הסתם), ועם שלדה מוכשרת ומפתיעה, והגה מדויק ממש, היא יודעת גם לתת תמורה בכבישים שאפשר להנות ממנה.

אני גם לא חושב שאי פעם יצא לי לעשות נסיעה נעימה, נוחה, וקלה יותר לאילת - עם שום רכב אחר.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם
בתאריך 13.3.2022 בשעה 15:50, guccii800 כתב:

הדיזל שהיה לי (ניסן X-TRAIL) הוא לא רלוונטי מכיוון שכשראיתי שמחירון הרכב הוא בדיוק אותו המחיר שקניתי אותו לפני שנתיים ועשיתי עליו 70K ק"מ הרכב נמכר, קניתי רכב זמני ישן לתקופת גישור עד לקבלת הסקודה, הוולוו המדיברת היא 2020 כך שמקווה שתקלות לא יהיו צפויות.

טסלה לא באה בחשבון, לא מתחבר לצורה ולא אוהב את הרכב הזה, יודע שזה רכב פורץ דרך, רכב הכי נמכר ועוד 1001 סיבות למה כן אבל פשוט לא מתחבר אליו.

גם כל הסינים לא באים בחשבון

יונדאי איוניק 5 ???

יש כמה בודדים ביד 2 שזמינים מידית וזה בחירה הרבה יותר טובה מהסקודה

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם

טסלה אפשר לקנות יד 2, לגבי היונדאי, זה עניין של טעם, בדקתי את שתיהן והעדפתי את הסקודה, בכל מקרה היחידה שיש ביד 2 היא חודש על הכביש עם 10K ק"מ (לא ברור איך מגיעים לנסועה כזאת בחודש) ורוצים עליה 10K מעל מחיר של חדש, לא דיברתי עם המוכר, אלו הנתונים מיד 2.

פורסם

עם הירידת ערך של הוולוו כל החיסכון בדלק ילך לפח.

שלא נדבר על פוטנציאל לתקלות באוטו הזה, כן גם אם הוא יחסית חדש.

עם נסועה כמו שלך אולי תקנה בינתיים טסלה משומשת, עד שהסקודה תגיע.

תחסוך בינתיים בדלק וטיפולים, גם ירידת הערך לא גדולה,

ואולי בכלל תתאהב בה למרות המראה ותבטל את הסקודה.

• רעיון טוב! 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 5 שעות, Shmelov כתב:

ואולי בכלל תתאהב בה למרות המראה ותבטל את הסקודה.

לדעתי איזור הבגאז/חלון האחורי בטסלה אחד המכוערים במבט מאחור. לשמחתי אני יושב בעיקר במושב הנהג ורואה את זה רק בטסלות אחרות :-) 

פורסם (נערך)

טוב, לאחר שיחה עם נציג המכירות שדרכו ביצעתי את ההזמנה נשמע כאילו הוא מחרטט אותי, בהתחלה התפלא למה אני חושב שיהיה עיכוב ואחר כך אמר שאולי חודש חודשיים (הרגשה שלי, יהיה עיכוב יותר מחודשיים), החלטתי לחפש משהו אחר, הוולוו שכיווננתי אליה היתה במחיר מציאה והסתבר שאין מתנות חינם (קצה שילדה), על מרצדס וסופרב מבקשים לפעמים עשרות אלפי שקלים מעל המחירון, כנ"ל לגבי רכבים חשמלים.

מלכתחילה הכנתי את עצמי לקבלת הרכב לא לפני אמצע יוני כך שהחלטתי לבינתיים להמתין, מניח שעד אז כבר אדע לאן נושבת הרוח ואעשה חשיבה מחודשת אם להמתין לסקודה או ללכת על משהו אחר.

מה שמעצבן זה שברור שעיכוב כזה או אחר לא תלוי ביבואן, מה שאני לא מבין ולא מקבל זה את ההתחמקות ממתן תשובות במקום להגיד מה באמת קורה.

עריכה אחרונה על ידי guccii800
  • תוכן חדש...