Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבת שלום!

אני אשמח לכל רעיון יצירתי...

אנחנו גרים בקומה גבוהה. יש לנו במרפסת 2 מנועי מזגנים שמשרתים את 2 החדרים הסמוכים למרפסת (חדר הורים וחדר עבודה), הם נמצאים שם מאז שעברנו לדירה ובשיפוץ לא חשבתי על להזיז אותם.

זה גורם לבעיית לשלשת יונים חמורה, בימים הקשים (כמו עכשיו) המרפסת מתמלאת בקקי של ציפורים ויונים באופן יום יומי וזה פשוט סיוט. המרפסת לא שמישה באמת.

לא עזרו ניסיונות לשים קוצים או כל פתרון פסיבי אחר להרחקת יונים.

מה שהופך את המצב ליותר גרוע, המרפסות אצלנו מדורגות, יש מרחק כפול ביני לבין המרפסת שמעליי, והשכנים שמעליי התקינו גם הם באותו חלל (מעל המרפסת שלי) 2 מנועי מזגנים שגם לשם יונים אוהבות להגיע. אחרי שאטפל במנועים שלי אפנה לשכן ואבקש ממנו להזיז את שלו.

מצרף שרטוט של החדרים ומיקומי המנועים והמזגנים, ותמונה להמחשה (כתבתי על השרטוט מאיפה צילמתי את התמונה). בירוק סימנתי את המיקום שאליו הייתי רוצה להעביר את המנועים (בגובה). לא מדובר בחזית הבניין ולא חושב שתהיה בעיה בהיבט הזה.

מה הייתם עושים במקרה הזה?

קצת שאלות מנחות:

1. האם התלייה בגובה סבירה? יש חלון (מסומן בציור) בחדר ההורים שיאפשר אולי גישה לתלות, לא יודע איך בעלי מקצוע עושים את זה בדרך כלל.

2. לא פוסל קניית מזגנים חדשים, אלה גם ככה ישנים. יש פתרון שיאפשר לי לצמצם למנוע אחד ולחבר אליו את 2 היחידות הפנימיות? החדרים הם בגודל 13 מ"ר + 9 מ"ר, המזגנים האלה לא פועלים לעיתים תכופות, ועוד יותר נדיר שפועלים ביחד.

3. נניח ואתלה את המזגנים בגובה בסימון הירוק, איפה להעביר את הצנרת של המזגן של חדר העבודה? לרוחב המרפסת (ואז שוב מקום שיונים יכולות לעמוד עליו)?

תמיד קיימת האפשרות להעיף את המזגנים האלה ולוותר על מזגנים בחדרים, הייתי רוצה בכל זאת לשמור על המזגנים האלה, לפחות על זה של חדר ההורים..

תודה רבה

618903873_WhatsAppImage2022-02-12at14_05_33.thumb.jpeg.5674ffb7d3710000bc666c0a568db042.jpeg1050200903_WhatsAppImage2022-02-12at14_13_10.thumb.jpeg.e7cd29b26ff17d825a01f2a160c53dd0.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Amired
פורסם

אני מכיר אופציה נוספת שהיא התקנת רשת נגד יונים

spacer.png

יונים אוהבות "לנחות" על גבי המשטח ולא יכולות לעוף קרוב מספיק ואז "לנחות". הן לא יכולות "לנחות" בזוית. ככה שהפתרון שאני מציע זה הכי טוב שיש. כמובן שתהיה בעיה כלשהיא עם הנוף כמו שאתה רואה ויהיה לך רשת מולך ולא "אוויר פתוח".

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

ממה שנראה בתמונה, אתה יכול לסגור ברשת את הקטע של המזגנים

מהשכן למעלה בתקרה עד לסוף המזגן אצלך, כנראה שיהיה צריך להתקין איזה מוט שיצור את המבנה

תתייעץ עם מתקין רשתות, מי שעשה אצלי ואצל ההורים שלי - מהלל בע"מ

• אהבתי 1
פורסם

תודה, זה יכול לעבוד אבל יכער עוד יותר את כל המרפסת, המנועים שלי הם בערך בגובה 2 מטר מהרצפה, זה אומר שהרשת תגיע עד ממש אליי למטה וזה ייראה די נורא. אם זו הייתה מרפסת שירות או משהו נסתר מילא.. אבל זה אמור להיות מקום נעים

פורסם

בין מכוער לזוהמה של לשלשת ציפורים הייתי בוחר באפשרות הראשונה . 

גם כל עניין החיידקים שנלווה לזה  מאד לא בריא . 

• אהבתי 1

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אמת, בגלל זה פתחתי את השרשור. הייתי פשוט מעדיף פתרון שכולל להזיז את המנועים. אם לא יהיה משהו ריאלי בכיוון הזה, אלך לכיוון של רשת

פורסם

אני רואה ששמת דוקרנים שזה פתרון יעיל בדרך כלל למקרים כאלה. תנסה לשים מצלמה לראות איפה בדיוק הן מתיישבות ולשפר את ההגנה נקודתית שם. 

• רעיון טוב! 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
בתאריך 12.2.2022 בשעה 23:05, Amired כתב:

הייתי פשוט מעדיף פתרון שכולל להזיז את המנועים

להערכתי אין שום דבר פשוט בהזזת המנועים.

לא תמיד קל להציב רשת, אבל שווה לדבר עם מתקין רשתות (לי יש נסיון טוב עם נדב), וזה לא מכוער כל כך (לטעמי לפחות).

ולפני הכל, לנסות את מה שהוצע מעלי, לאתר את מקומות הישיבה שלהן ולהציב דוקרנים. יש גם בובות ינשופים עם כנפיים זזות שלפחות במקרה אחד ידוע לי שעזרו.

פורסם

הדוקרנים לא כל כך עזרו, הן גם מתיישבות לכל אורך הצנרת שנמתחת ולא רק על המזגנים.

אני מבין שהזזת המזגנים לא פשוטה, אנסה לחשוב על האופציה של מתקין רשתות, או להיפטר מהמזגנים אחת ולתמיד. 

פורסם

אפשר לנסות בובה של עוף דורס או ינשוף על המזגנים, הן ממש לא אוהבות את זה.

https://www.ufiyona.co.il/דחלילים-להרחקת-עורבים-ויונים-דחליל-עו/

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אתה סובל מזה כל השנה? אני נהנה מביקורי יונים אבל רק חודשיים-שלושה בשנה (ממש בתחילת הקיץ בסביבות חודש מאי). אני גר בבית קרקע אז הגישה לכל המקומות קלה ונוחה ומה שאני עושה זה לוקח את הרשת שצילמו לך בתגובה הראשונה (נראה לי מדובר ברשת לול) מכדרר אותה ופשוט מניח על המקום שאני רוצה (כשמדובר במקום שטוח כמו מזגן או דוד). אצלי אפילו יושבות על מסגרת החלון ואני שם קרש קטן שמקטין את השטח עמידה וזה פותר את הבעיה. 

אני יכול לחשוב על עוד דרך פיראטית לשים כלי מוארך עם מים או משקולות בפנים (זה יכול להיות אדנית). גם מריחת שמן עוזרת (אבל שוב, לתקופה קצרה)

פורסם
בתאריך 14.2.2022 בשעה 19:27, nitch כתב:

אפשר לנסות בובה של עוף דורס או ינשוף על המזגנים, הן ממש לא אוהבות את זה.

https://www.ufiyona.co.il/דחלילים-להרחקת-עורבים-ויונים-דחליל-עו/

מדוע יש שם דחלילים בצורת עורב מת תלוי סטייל המן הרשע?

• מצחיק 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

נגד עורבים. 

אם אתה לא מבין את המכניזם, זה דומה לזה שאתה מפרק ערס במכות ומשאיר אותו ליד הברזלים כדי להרתיע את שאר הערסים. 

• מצחיק 2

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
בתאריך 18.2.2022 בשעה 10:21, nitch כתב:

זה דומה לזה שאתה מפרק ערס במכות ומשאיר אותו ליד הברזלים כדי להרתיע את שאר הערסים. 

לא הבנתי, אם פירקת ערס במכות אז למה אתה צריך להרתיע את השאר?  

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• תוכן חדש...