Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא רק החום, אלא גם הפרטיות. 

בזכוכיות של המעקה שפונות אל השכנים אני אשים פילם חלבי מעלי אקספרס.

https://a.aliexpress.com/_EQpjD6P

בצד שפונה לרחוב, את הפילם מראה הכהה.

בטוח שזה יותר טוב מבלי כלום, אני מאמין שאם תשים את הרשת הבהירה ולא השחורה, אז בכלל יהיה עוד יותר נעים.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פרטיות זה לא בעיה אצלי - לא בקומות הראשונות ואין מרפסות מקבילות כמו שרואים בתמונות שלך.

האם הפילם ישפר משמעותית את אפקט החממה זה מעניין. אחכה לעדכון שלך. לא אהמר על 10K ש"ח סתם. 

פורסם

אל תבין לא נכון, גם עם הרשת השחורה לדעתי זה יותר נעים. בלי קשר לרשת, עדיין מזרח תיכון ותמיד יהיה חם בצהרים.. עם רשת בהירה אני מאמין שיהיה עוד יותר טוב.

זה לא רק פרטיות וצל, אלא גם נגד יונים, זבובים, ילדים וחתולים.

מה שכן יש משמעותית גם פחות רוח, אם בריזה חשובה לך. לנו יש מאוורר במרפסת.

בכל מקרה ברגע שדואר ישראל יואיל בטובו לשחרר את החבילה עם הפילם, אני מבטיח לעדכן.

פורסם

תודה על השיתוף.

מה הגודל של המרפסת שסגרת באמצעות הוילונות?

האם ידוע לך בכמה חשמלי מייקר? 

האם הוילון תיאורטית יכול להגיע עד הרצפה?

פורסם

יש לי גם משהו דומה, אבל עם ברזנט. הדבר הכי טוב שעשיתי בבית. ממש ככה. המרפסת משמשת כעוד חדר מבחינתנו. יושבים שם גם בחורף, פחות קר משמעותית, אין רוחות. לדעתי זה בגדר חובה. ממש ככה.

חשמלי מייקר בערך בעוד 1500 שח לכל מנוע. כמובן מנוע אחד לכל תריס. לא רואה צורך בחשמלי. רוב הזמן זה סגור גם ככה. 

הוילון יכול להגיע גם עד הרצפה. יש אצלנו שכן שעשה אחד כזה עד הרצפה ממש. לא מבין למה זה טוב, כי זה קצת מקטין את המרפסת, וזה גם מציק כי אי אפשר להצמיד שום דבר לדפנות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אצלנו גם יש כאלה שעשו וילונות עד למטה, לא ממש עד הרצפה, אלא עד ללוח השיש  שעליו יושב המעקה ואז לא צריך לשים פילם שמכהה את הזכוכית. הבעיה עם וילון שמגיע עד למטה היא בעיקר שהמים נוזלים על גבי הוילון אל תוך המרפסת.

לדעתי ראיתי אצלנו שגם היו כאלה שעשו שהוא יורד עד למטה מהצד החיצוני ואז אין בעיה של מים, אני אנסה לראות בבוקר.

אם אתה רוצה אטימה מוחלטת אז אפשר במקום רשת לעשות ברזנט כמו במרקיזות.

לי לא היתה בעיה גם עם הרשת לשבת לראות משחק כדורגל במרפסת בזמן שישרד גשם בחוץ ולהשאיר את המתלה כביסה בחוץ, כמובן שלא ממש צמוד אל הרשת כי היא לא אטומה לגמרי, אלא במרחק של כמטר ממנה .

המרפסת שלנו היא 15 מ"ר. מנוע רק לחלק מקדימה שזה מה שלפעמים פותחים זה עוד 1500₪. זה נראה לי מיותר, אני פותח את זה רק כאשר מפעילים את המנגל פעם בכמה חודשים.

אם אתה מעשן ותרצה לפתוח ולסגור את הוילון בכל יום, אולי זה יהיה חשוב לך. כי הוילון די עוצר את האוויר.

דרך אגב עוד אופציה שחלק עשו אצלנו זה לחלק את החלק הרחב לשני וילונות, ואז אפשר לפתוח רק חצי מהקדימה של המרפסת, לא הבנתי למה.

הריג'קט הכי חשוב שאני יכול לתת זה לקחת רשת בהירה, כי הרשת השחורה קולטת חום. (היא לא באמת שחורה לגמרי אלא עשויה משתי וערב  של סיבים חצי שחורים חצי בהירים, אבל הצבע השחור הוא הדומיננטי). היתרון בשחורה הוא שהיא יותר שקופה ורואים יותר טוב החוצה.

בכל מקרה עדיף שחור על כלום, עדיין הרבה יותר נעים מאשר בלי כלום.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, Nakamichi כתב:

האם הוילון תיאורטית יכול להגיע עד הרצפה?

מצרף תמונה של סגירה עד הריצפה. אפשר לראות שהוילון יורד מעבר לחלק החיצוני של המעקה, כך שהוא לא מפריע בפנים. ראיתי את זה רק אחרי שכבר עשינו, נראה אחלה פתרון של הצללה מוחלטת. זכרו שמדובר ברשת, לא משהו אטום לחלוטין, כך שעדיין נכנס אור ומי שנמצא בתוך הבית עדיין רואה החוצה מבעד לרשת.

הם היום החליטו לפתוח חלק מהוילונות, אבל בד"כ הכל אצלם סגור עד למטה.

חץ אדום - מצב סגור.

חץ כחול - מצב חצי סגור, מכסה חלק מהמעקה מהחלק החיצוני שלו.

חץ ירוק - פתוח עד הגובה של המעקה

IMG_20221209_083018.jpg.6098f755d4c81f788033494bb62b06b5.jpg

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 8.12.2022 בשעה 08:24, bobi כתב:

עדכון למתעניינים. עשינו את הסגירה הזאת. זה נקרא וילון מסך. עלה 9500₪ למסך עם גלילה ידנית פלוס 600₪ לסגירה של הרווחים בין הזכוכיות של המעקה.

אנחנו גם כן סגרנו לפני חודשיים-שלושה את המרפסת, אבל עם זכוכית נאספת (10 מ"מ, מחוסמת).
זה תהליך שלוקח זמן כי מדובר במערכת שמיובאת מחו"ל ולא מיוצרת בארץ (השחקנים העיקריים נמצאים בתורכיה, איטליה וסין. בטח יש עוד אבל אלו המוכרים לי מאז שבדקתי מי-מה-מו).

השיקול שלי היה;
1. מערכת עמידה לרוחות וגשמים (לאורך שנים) וסגירה הרמטית שתאפשר שימוש בכל ימות השנה.
2. הנחתה אקוסטית ברמת הרעש שמגיעה מהרחוב\כביש. אומנם מדובר בכביש פנימי בתוך שכונה אבל הוא דו נתיבי - ומה שגורם לרעש להגיע למרפסת הוא לא המכוניות ולא הכביש, אלא הבניינים ממול שמשמשים כמחזיר קול נהדר.

3. פחות אבק במרפסת וקלות ניקיון (הוילון, עם הזמן, תופס אבק מבחוץ שאי אפשר לנקות)

הסגירה של המרווחים בין הזיגוג מתחת למעקה היתה כלולה במחיר (לא מדובר במשהו יקר או מורכב או מסובך).
בפינות שמו זוויות אלומיניום (שנצבעו מראש לגוון RAL7040 שתואם למעקה ולכל המערכת) אבל בין הזגוגיות חיפשתי משהו מינימליסטי ומצאתי באליאקספרס פס סיליקון גמיש שנכנס בין הזגוגיות - וקניתי 2 סטים של 6 מ' כל אחד והדבקתי את הפס בתוך המרווח עצמו על דופן הזכוכית).
אני סומך על מי שהבאתי לבצע את העבודה (הוא ביצע אצל אמא שלי בבית סגירת מסך\וילון לפני שלוש שנים) ואני עוד יותר סומך על הניסיון המקצועי שלו - והוא התריע בפניי שמערכת הוילונות\מסכים לא מיועדת למקומות עם רוחות. למרות שחלק גדול מהשכנים בבניון הסמוך אליי עשו וילונות, הוא הראה לי באופן ברור איך מתחיל הבלאי ומה קורה לזה אחרי שנים בודדות (הוא מאבד מתיחה, הופך להיות "מדלדל" כמו מפרש, ובכל "מכת רוח" הוא מתחיל להרעיש ולזוז).

כולם נתקלים בסופו של דבר בבעיית החום והצל.
אני חשבתי על תריסים ונציאניים אבל נוכחתי לדעת שמדובר באלפי שקלים בשביל לסגור את מה שאני רוצה\צריך.

ירדתי מזה והלכתי לאיקאה וקניתי מסילות צמודות תקרה + וילון עדין שמכניס המון אור אבל יודע לתת רמת צל נאותה וגם יותר פרטיות.
נכון שזה לא היה הכיוון שלי (וילון בד) אבל בינתיים זה עושה עבודה נהדרת ועברנו את המחסום הפסיכולוגי של וילון במרפסת.
השמש מגיעה (מדובר מרפסת צפון מערבית אבל הדופן השמאלית מקבלת מהדרום שמש בשעות הצהריים המאוחרות) לכמה שעות בודדות מאיזור הצהריים המאוחרות עד 16-18 בערב, בתלוי בעונה - ולכן הוילון מספק את הסחורה בקטע הזה.

המרפסת הפכה להיות חלק מהסלון\בית.
בספטמבר שעוד היה חם, שמתי מאוורר קטן ביציאה מהסלון לכיוון המרפסת, וזה פתר לי את בעיית החום (זרק אויר צונן מהסלון למרפסת).
בחורף (עכשיו) הצטיידתי מבעוד מועד בתנור אינפרא אדום Puro Design של 2000W שמחמם את המרפסת (14 מ"ר) באופן מיידי ומאפשר שימוש שוטף לכל אורך היום\שבוע (ה Puro design הוא מכשיר זהה עם עיצוב שונה לאינפרא אדום של Marcello William). האחרון עולה כפול. מדובר באינפרא אדום שמחמם מ 0 ל 100 בשבריר שניה, רחוק מאוד מתנורי האינפרא אדום שאתם מכירים ב 100-200 שח. מכשיר מפגר במובן הטוב של המילה. הכנתי לו שקע עם מפסק דו קוטבי, סידרתי עוד כמה שקעים... טלויזיה עם סטרימר - ובא לציון גואל.

מומלץ בחום.

איציק

תמונה לפני סיום העבודה של הזיגוג + כמה תמונות נוספות של החימום.

תמונה של WhatsApp‏ 2022-12-09 בשעה 10.02.30.jpg

תמונה של WhatsApp‏ 2022-12-09 בשעה 09.54.16.jpg

תמונה של WhatsApp‏ 2022-12-09 בשעה 10.01.59.jpg

תמונה של WhatsApp‏ 2022-12-09 בשעה 10.02.00.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

מעניין. כמה עלה?

יש לך קישור לפס שקנית בעלי אקספרס, עם תמונה איך זה מתחבר?

אין רווחים בין הזכוכיות של החלון?

לגבי הצל, אפשר לתלות משהו כמו שעשינו במטבח (מצורפת תמונה).

אתה לא יכול פשוט להפעיל מזגן בסלון

ולפתוח את הדלת הזזה למרפסת?

או פשוט לשים מזגן במרפסת?

ראיתי את זה, אבל לפני שנה בקושי היו דברים כאלה, הוילון רשת היה הלהיט, בכל כמה שנים יש משהו חדש. בעוד כמה שנים אם תהרס הרשת נעשה כזה, עד אז זה יהיה נפוץ יותר. זה לא שתכננו לקנות משהו לכל החיים (: זה עכשיו המיינסטרים עם הכי תמורה לכסף שיש. שיחזיק 10 שנים ומבחינתי הוילון עשה את שלו ונשתדרג בחידושים שיהיו אז .

IMG_20221209_103717.thumb.jpg.61ef424fb9f4fea684e5239b73a3f8c7.jpg

IMG_20221209_103746.thumb.jpg.73769ab77d774a208a25e45a5483cc11.jpg

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

והוא התריע בפניי שמערכת הוילונות\מסכים לא מיועדת למקומות עם רוחות. למרות שחלק גדול מהשכנים בבניון הסמוך אליי עשו וילונות, הוא הראה לי באופן ברור איך מתחיל הבלאי ומה קורה לזה אחרי שנים בודדות (הוא מאבד מתיחה, הופך להיות "מדלדל" כמו מפרש, ובכל "מכת רוח" הוא מתחיל להרעיש ולזוז).

עדכון:

הסתכלתי על המסך/וילון/רשת/איך שקוראים לזה. וזה דבר די פשוט, לא ראיתי סיבה שהוא יהפוך ללא מתוח עם הזמן. בסך הכל מדובר ברשת שלמעלה מחוברת לגלגלת, למטה למשקולת עם חורים שמאפשרים לנעול אותה ובצדדים תעלות שבהן היא עוברת. אם היא רפויה כל מה שצריך לעשות זה למתוח את הגלגלת בזמן שהמשקולת מחוברת למטה עם הפיני נעילה. זאת הסיבה שגם יש רווח בין המסך למעקה, כי כדי למתוח מעלים את הרשת קצת למעלה בזמן שהיא תפוסה למטה. יתכן שמה שהראו לך זאת רשת שסגרו אותה עד למטה בלי לתת בסוף את המתיחה כלפי מעלה.

פורסם
לפני כשעה, bobi כתב:

מעניין. כמה עלה?

יש לך קישור לפס שקנית בעלי אקספרס, עם תמונה איך זה מתחבר?

אין רווחים בין הזכוכיות של החלון?

לגבי הצל, אפשר לתלות משהו כמו שעשינו במטבח (מצורפת תמונה).

אתה לא יכול פשוט להפעיל מזגן בסלון

ולפתוח את הדלת הזזה למרפסת?

או פשוט לשים מזגן במרפסת?

ראיתי את זה, אבל לפני שנה בקושי היו דברים כאלה, הוילון רשת היה הלהיט, בכל כמה שנים יש משהו חדש. בעוד כמה שנים אם תהרס הרשת נעשה כזה, עד אז זה יהיה נפוץ יותר. זה לא שתכננו לקנות משהו לכל החיים (: זה עכשיו המיינסטרים עם הכי תמורה לכסף שיש. שיחזיק 10 שנים ומבחינתי הוילון עשה את שלו ונשתדרג בחידושים שיהיו אז .

1. בנוגע לצל - וילון פסים לא מתאים (על אף שזו היתה ברירת המחדל מבחינתי, אבל זה לא ישים).
    במערכת "זכוכית נאספת" ישנם מוקדים שהחלונות מתאספים אליהם וקיים מרווח לא גדול במיוחד בין התקרה לזיגוג שלא מאפשר התקנה של "מחסנית" עבה על התקרה (אבל כן מאפשר התקנה של פס לוילון)
2. הרווחים בין הזכוכיות של הזיגוג הנאסף נסגרים ע"י התקנה של פרופיל "H" שבצד אחד הוא נצמד לזיגוג מימין ובצד השמאלי הוא מעט יותר "פתוח" ומתחבר כמו לגו לזיגוג שלידו.
3. בנוגע לפתרון עם המזגן, זה בדיוק מה שאנחנו עושים. המזגן בבית פועל כמעט כל הזמן כך שאנחנו רק דוחפים את האויר הממוזג עם המאוורר הקטן.
4. מזגן במרפסת - אופציה. בצד שמאל של המרפסת יש עמוד ועוד פתח. סגרתי אותו עם חלון "קיפ" ומעליו כ 50X50 ס"מ גבס כחול שנצבע בצבע RAL7040. באותו מקום אין בעיה לפתוח פתח 6" ליציאה אויר עבור מזגן נייד (זו היתה התוכנית הראשונית שלי אגב).
5. בנוגע למרווחים של הזיגוג מתחת למעקה, התקנתי את הפרופיל בקישור הזה:
https://a.aliexpress.com/_ExMJiYX
הזמנתי פרופיל שקוף במידה 10X15 מ"מ.

איציק

לפני 35 דקות, bobi כתב:

עדכון:

הסתכלתי על המסך/וילון/רשת/איך שקוראים לזה. וזה דבר די פשוט, לא ראיתי סיבה שהוא יהפוך ללא מתוח עם הזמן. בסך הכל מדובר ברשת שלמעלה מחוברת לגלגלת, למטה למשקולת עם חורים שמאפשרים לנעול אותה ובצדדים תעלות שבהן היא עוברת. אם היא רפויה כל מה שצריך לעשות זה למתוח את הגלגלת בזמן שהמשקולת מחוברת למטה עם הפיני נעילה. זאת הסיבה שגם יש רווח בין המסך למעקה, כי כדי למתוח מעלים את הרשת קצת למעלה בזמן שהיא תפוסה למטה. יתכן שמה שהראו לך זאת רשת שסגרו אותה עד למטה בלי לתת בסוף את המתיחה כלפי מעלה.

המתיחה לא נעשית בצורה אנכית (מלמעלה למטה) אלא רוחבית (על המסילות) וזה מה שמאבד את המתיחה עם הזמן (במקומות עם רוחות שהוילונות סגורים עד למטה).
תסתכל טוב ותראה שמי שסובל מהבעיה - רואים אצלו באמצע הברזנט סימני "גלים".

מצרף לך תמונה להמחשה (מרפסת מהבניין הסמוך אליי - וזה עוד הצד שפחות סובל מהרוח)

תמונה של WhatsApp‏ 2022-12-09 בשעה 12.58.10.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אויר צונן מהסלון למרפסת).
בחורף (עכשיו) הצטיידתי מבעוד מועד בתנור אינפרא אדום Puro Design של 2000W שמחמם את המרפסת (14 מ"ר

מאיפה קנית?

מי בארץ מוכר.

גם אני מחפש להחליף במקלחות, וצריך משהוא שבאמת מחמם.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני כשעה, לירון .ה. כתב:

מאיפה קנית?

מי בארץ מוכר.

גם אני מחפש להחליף במקלחות, וצריך משהוא שבאמת מחמם.

רשת חשמל נטו ובאתר של וויליאם מרסלו (חיפוש בגוגל יביא אותך באופן מדוייק לאתר).
קיים שיווק גם ב ACE.
היצרן שעומד מאחרי המוצר הוא E.C.Tech הנושא תו "מיוצר בישראל" והם גם יבואנים של מוצרי חימום (ברמת היי-אנד) מאירופה.
כנס לאתר שלהם ותבין שיש עולם אחר למוצרים האלו, לא משהו שכל אחד מכיר... דברים שהם לא רק יפים אלא גם ברמה סופר גבוהה.

ספציפית את שלי קניתי בחשמל נטו בעיר רחובות.

הכרתי את המותג ברגע שהתקנתי ללקוח תנור כזה באמבטיה.

למען האמת זה OVERKILL. זה היה תנור 1500W ופשוט אי אפשר לעמוד ליד זה, זה קטלני.

יכול להיות שהבעיה העיקרית היתה נמכת גבס מאוד נמוכה שלא איפשרה להרחיק את התנור מהמקום שאתה עומד מולו.
אם יש לך אפשרות לתלות אותו גבוה ולכוון אותו כלפי מטה (יש אפשרויות כיוון), זה האידאלי... לחדר אמבטיה גם לא הייתי מהסס לקנות 1000W, לדעתי ה 1500-2000 לא מתאימים לשטחים קטנים (חזק מידי).

לדעתי זה מוצר סופר חסכוני כי אתה לא מדליק אותו חצי שעה לפני בשביל שיחמם לך את החדר...אתה מדליק ונכנס - ולכן חוסך "זמן חימום" מקדים. החימום האינפרא אדום נותן לך להרגיש את החימום מבלי להרגיש מחנק של חום (הוא לא מחמם את האויר הוא מחמם אותך).

איציק

לפני 4 שעות, bobi כתב:

מעניין. כמה עלה?

הזיגוג ?
כמובן שזה תלוי בשטח שאתה מזגג. לרוב זה עולה כפול מוילון\מסך (תלוי אם מדובר בחשמל או לא).
המחירים נעים בין 1500 ל 2000 ש"ח למטר רבוע - וזה תלוי כמובן בעיקר מי היצרן (ואיך הספק עצמו מתמחר את העבודה שלו). הממוצע עומד על 1600-1700 שח למ"ר לסחורה טורקית שנחשבת לטובה, הסינית יותר זולה והאיטלקית יותר יקרה (היא מומלצת במקרים של סביבת עבודה שהיא יותר הארד-קור, כמו למשל צמוד לים וכד').

אצלנו השטח נע באיזור 13.5 מ"ר וההצעות שקיבלתי [לפני 7 חודשים] היו בדיוק בטווח הנ"ל (סה"כ כ 22-24 אלף שח).

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המתיחה לא נעשית בצורה אנכית (מלמעלה למטה) אלא רוחבית (על המסילות) וזה מה שמאבד את המתיחה עם הזמן (במקומות עם רוחות שהוילונות סגורים עד למטה).

תסתכל טוב ותראה שמי שסובל מהבעיה - רואים אצלו באמצע הברזנט סימני "גלים".

מצרף לך תמונה להמחשה (מרפסת מהבניין הסמוך אליי - וזה עוד הצד שפחות סובל מהרוח)

/cdn-cgi/mirage/696ea60addcd6a731d24c061ae513e9b87872e4ce3064d6a757d9cf29e95e42e/1280/https://carsforum.co.il/uploads/monthly_2022_12/2111995473_WhatsApp2022-12-0912_58_10.thumb.jpg.9901492b4ab71caf6d82e881e2ef5639.jpg

אצלי אין ברזנט אטום, אלא רשת עם משקולת למטה. אין באמת מסילות שהרשת מחוברת אליהן, אלא רק תעלות שאליהן נכנס הצד של הרשת והיא לא מחוברת לשום דבר בצדדים, רק לגליל למעלה ולמשקולת למטה. המתיחה נעשית על ידי סיבוב של הגליל לאורך התקרה שאליו מחוברת הרשת לכל האורך שלה.

פורסם
לפני 20 שעות, cabrio כתב:

יש לי גם משהו דומה, אבל עם ברזנט. הדבר הכי טוב שעשיתי בבית. ממש ככה. המרפסת משמשת כעוד חדר מבחינתנו. יושבים שם גם בחורף, פחות קר משמעותית, אין רוחות. לדעתי זה בגדר חובה. ממש ככה.

חשמלי מייקר בערך בעוד 1500 שח לכל מנוע. כמובן מנוע אחד לכל תריס. לא רואה צורך בחשמלי. רוב הזמן זה סגור גם ככה. 

הוילון יכול להגיע גם עד הרצפה. יש אצלנו שכן שעשה אחד כזה עד הרצפה ממש. לא מבין למה זה טוב, כי זה קצת מקטין את המרפסת, וזה גם מציק כי אי אפשר להצמיד שום דבר לדפנות.

יכול לשתף עלות למטר, אם אפשר? ומי ביצע? 

• תוכן חדש...