Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם מדובר ברכב ביטחון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מעניין אותי שיש מתנדבים חובבי אקשן ופוזות,אני מסתכל בשורה התחתונה,יש קריאה והבן אדם מציל חיים?מבחינתי הוא בן אדם צדיק אמיתי.

לא משנה אם הוא מתנדב מתוך מטרה ערכית של נתינה,או מתוך אהבת האקשן.

לא לחינם נאמר המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם ומלואו.

ובלי קשר מומלץ תמיד לנהוג באחריות גם בדרך לאירוע חירום.

• אהבתי 5
פורסם

סורי, אני בהלם,

יש במדינה אנשים שללא תמורה מצילים חיים מידי יום,

הם יוצאים באמצע העבודה/ארוע/משפחה/ארוחת שישי/באמצע הלילה/וכו' וכו'

לולי ארגוני ההצלה האלו מד"א לא היו עומדים ביעדים של 120 שניות להחיאה,

האנשים האלו נותנים את ליבם ואת נשמתם,

וגם אם ישנם בתוכם אנשי פוזות,

להכליל את כל הצדיקים האלו,

שח"ו אף אחד ממכם לא יכיר אותם מקרוב,

אבל מי שנפגש בהם, הם מלאכים, הם מושיעים,

וכל זאת ללא תמורה (מי שהגיע לו חשבון ממד"א יודע כמה כסף זה)

עבודת קודש,

כן כשבנאם חיו מוטלים על כף המאזנים וכל שניה קריטית אז כל אחד מאיתנו בסיטואציה של הנצרך היה רוצה שיעשו הכל, שירחפו באוויר, העיקר שיגיעו אליו הכי מהר שאפשר,

אז שאתם רואים אותם בכביש תעשו להם כבוד, תפנו להם את הדרך,

ושח"ו אף אחד לא יזדקק להם לעולם,

אבל הס מלדבר בגנותם.

נ.ב. לא זכיתי להתנדב בשף אחד מהארגונים האלו.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 10 שעות, ניצן א כתב:

כל מתנדב או עמותה שמתקין פנס מהבהב ועובר עבירת תנועה הוא עבריין גם אם כוונתו טובה ונועדה להציל חיי אדם. מי שרוצה לעזור שיתנדב במד"א / כיבוי / משטרה.

זה סותר את המהות של ההתנדבות בארגוני ההצלה המבוססת על עצמאים בשעות העבודה שלהם / שכירים בשעות שהם בבית.

לא קשור למתנדבים בשעות מוגדרות בזמנם החופשי.

הייתי בבית עסק לטלפונים לא מזמן. באמצע ההסבר על הטלפון קיבל המוכר (הבעלים) קריאה במכשיר הקשר על אירוע קרוב (תינוק שנחנק כמדומני). הוא זרק לעובד שלו 'אני יוצא' ועף החוצה.

מהערכתי למתנדב חזרתי לשם לאחר שעה לסיים את הרכישה. חייו של התינוק ניצלו. לדבריו, הוא הגיע דקה וחצי לפני המתנדב השני ו-6 דקות לפני מד"א (ידעו שיש שם מתנדבים). 

לפני שעתיים, guya72 כתב:

בעבר התנדבתי בגוף כזה או אחר.

במלוא הכנות - היו שם לא מעט מתנדבים שהיה עדיף אם לא היו מגיעים, מאחר ורובם באו בשביל הפוזה ולא מתוך כוונה לתרום/ לא מתוך אמונה במטרות אותו גוף.

בעבר הרחוק הרחוק.

בארגוני הצלת החיים (כגון איחוד הצלה) הקריטריונים נוקשים וברורים. מתנדב שנתפס בהפרה של כללי הארגון נפלט מיידית.

אה, כמעט שכחתי: המתנדבים הללו יצילו בעת הצורך גם את כל מי שמתנגד לצ'קלקה.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אתה מפספס את הנושא, כולנו חושבים שהתנדבות זה דבר חשוב וערכי.מוסכם שהצלת חיים זה ערך עליון. מאידך שימוש בפנס מהבהב אינו חוקי למי שאינו מוסמך לכך ע"י הרשות המתאימה. יותר מכך - מעבר באור אדום ע"י מתנדב ברכב פרטי עם או בלי פנס מהבהב הינו פסול לחלוטין מכיוון שאין למתנדב כיסוי ביטוחי ולרוב גם שום נסיון והכשרה מקצועית בנושא. אתה חושב שזה תקין שעל כל קריאה לתאונה או אירוע חירום יצאו מספר מתנדבים שונים ברכבים שונים, יעברו ברמזורים אדומים בדרך? הדרך לכאוס בכבישים גם ככה מתקרבת בצעדי ענק. 

אני נוהג כבר כ35 שנה ברכב ממשלתי עם כל האבזור המנצנץ, יש לי הסמכה נסיון ואישור ממדינת ישראל לעשות זאת בעת הצורך. ו

עדיין אני חושב 20 פעם לפני שאני מבצע עבירה כזו. לצערי ראיתי לא מעט מתנדבים ברכב מקרטע עם פנס מהבהב דהוי מעליאקספרס עוברים צמתים בלי לחשוב לרגע על ההשלכות. הזוי. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, tinoki כתב:

הוא הגיע דקה וחצי לפני המתנדב השני ו-6 דקות לפני מד"א (ידעו שיש שם מתנדבים). 

אני הייתי עד למתנדבים כמוהו שמגיעים (קבוצה של 2-3) לאירוע אדם ללא הכרה ברחוב באחד האזורים עליזים בישראל. הגיעו ראשונים, הזיזו אותו טיפה עם הרגל ונשארו בצד לחכות לאמבולנס של מד''א. לאחר מכן הגיע עוד בחור מאותו ארגון עם מצלמת רפלקס, הצטלמו קצת על רקע של ניידות ובלגן ונעלמו.
אני לא הייתי קורה לזה עבודת קודש וזאת אחת הסיבות שאני די מזלזל במתנדבים כאלו. הם יצילו מישהו רק אם זה מצטלם טוב, אם זה משהו חמוד כמו ילדה קטנה או כל סיפור גבורה אחר. כשמדובר בהומלס זרוק ברחוב אף אחד מה-"צדיקים" האלו לא היה מוכן ללכלך ידים. 

עריכה אחרונה על ידי Boltik
  • רעיון גרוע 4
  • משעמם 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, Boltik כתב:

אני הייתי עד למתנדבים כמוהו שמגיעים (קבוצה של 2-3) לאירוע אדם ללא הכרה ברחוב באחד האזורים עליזים בישראל. הגיעו ראשונים, הזיזו אותו טיפה עם הרגל ונשארו בצד לחכות לאמבולנס של מד''א. לאחר מכן הגיע עוד בחור מאותו ארגון עם מצלמת רפלקס, הצטלמו קצת על רקע של ניידות ובלגן ונעלמו.
אני לא הייתי קורה לזה עבודת קודש וזאת אחת הסיבות שאני די מזלזל במתנדבים כאלו. הם יצילו מישהו רק אם זה מצטלם טוב, אם זה משהו חמוד כמו ילדה קטנה או כל סיפור גבורה אחר. כשמדובר בהומלס זרוק ברחוב אף אחד מה-"צדיקים" האלו לא היה מוכן ללכלך ידים. 

סליחה אם אם אני עובר על כללי הפורום, אבל, גועל נפש.

אם מכל הטוב שהם עושים נתפסת על מקרה חד פעמי, כשברור שאם לא שמעת בעצמך אתה יכול לשאול בסביבה הקרובה אליך, ולשמוע על אין סוף מקרים שהם הצילו אנשים על חשבון זמנם הפרטי, וכמו שסופר למעלה גם תמורת הפסד כספי, אז בהחלט גועל נפש. ממליץ שתתנצל ותבקש מחיקה על ההודעה המבישה הזו.

עריכה אחרונה על ידי ירון דורפמן
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 6 שעות, roeibf כתב:

הנושא המדובר פה הוא בדמי היות ואני מתנדב באיחוד הצלה. ארצה לחדד כמה דברים:

1. אני נותן מזמני האישי והפנוי, גם לפעמים מהלא פנוי - אין לי שום היתר לעבור על שום חוק מחוקי התנועה, בטח ובטח שלא לעבור באור אדום או כל עבירה אחרת קלה כחמורה. יתרה מכך, במידה וקרתה תאונה עם מתנדב כזה - אין לו ביטוח ולא משנה כמה צדיק הוא היה ולאיזה אירוע חמור (לצורך העניין אר"ן - אוטובוס שהתהפך עם 30 נפגעים בדרגות פציעה שונות). אין הבדל בין מתנדב מד"א/איחוד בעניין.

2. לגבי המהבהבים - יש הסכמה שבשתיקה מצד המשטרה: כל עוד לא בוצעה עבירה לא מדברים עם הנהג. לכשהיא תבוצע ידחפו גם את ס' 94 המדובר.

3. גם אם אני מורשה לנהוג ברכב בטחון מסוג אמבולנס, אין לי שום אפשרות לנהוג באופן מבצעי או להפעיל אמצעים שלא באמבולנס מורשה ומסומן. 

4. רק לסבר את האוזן - בירושלים יש כ-1000 מתנדבי אחוד הצלה ועוד כמה מאות של מד"א (כולל הכפולים). בכל זמן נתון זמן המענה לאירוע חירום רפואי לא עולה על דקה במרכז העיר, ושלא במרכז העיר זה באיזור שתיים עד שלוש דקות. אם מתנדב עם רכב חושב שלעבור באור אדום יביא אותו מהר יותר ממתנדב מארגון אחר - הוא חוטא למטרה. אין עניין (לפחות בעיני) למי הגיע ראשון. הגעת? תטפל. יש לפניך מטפלים? גזגז מהמקום ואל תפריע או תייצר עומס מיותר, בטח שאל תצלם או תספר לחברים מה ראית. 

5. המלחמה בין איחוד הצלה למד"א נוסבת סביב שני עניינים: כסף ואגו, בסדר הזה. אם אלי ביר הצליח להביא תורם לאופנוע/ים (לאחר ששכנע אותו שאמבולנסים יש מספיק, וזה עניין לדיון אחר) הוא לא יתרום אמבולנס. הוא יסתפק ב-100K ש"ח לאופנוע מזווד וממותג ולא ב-250-300K ש"ח לאמבולנס כזה. ולכן אלי בין כועס, ומנסה לפגוע. בתגובה, אלי ביר מביא עוד תרומות (במקום ללכלך ידיים ופה) וכך המעגל הזה ניזון. המשפט המוביל במד"א בקורסים הוא: "על הסהר האדום היית סומך?" תמשיכו לבד.

בלי קשר לרישיון נהיגה באמבולנס או לא - לעבור באדום זה Big NO NO. גם אמבולנס לא צריך תמיד לעבור באדום אבל... 

לסיכום - מתנדב ברכב פרטי, שלרוב לא מוגדר כרכב בטחון (יש יוצאי דופן - פראמדיקים/רופאים בכוננות וכו') לא אמור לעבור שום עבירה אלא אם כן הותר לו מראש *בכתב*. לא כתוב - לא קיים. ואין שום סיבה לעשות את זה, כי אם אתה לא תגיע תוך דקה, תוך דקה ועשר שניות יגיע מישהו אחר. המערכת מקפיצה מספר כוננים בטווח, ואם אתה לא מספיק להגיע היא אוטומטית מעבירה לכונן אחר. 

***בולטיק - אם ראית כזה דבר, אני עצוב. למה יש כפפות? כדי שישארו נקיות? נוגעים בהכל ועוזרים לכולם. גם כשיש קיא או יציאות אחרות פחות נעימות. לא מתאים? אל תצא. 

לא מכיר את המלחמה בין הגופים שציינת, זה לא בתחום עיסוקי. אני מתקשה מאוד להאמין שהוועדה ברשות הרישוי אישרה רכב ביטחון לרופא או פרמדיק ברכבו הפרטי. אם היית רואה את הרשימה של מי שסורב בוועדה היית מבין למה אני סקפטי. 

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Boltik כתב:

לכל אחד יש דעה, אבל יש דרך להביע אותה. לתת מקרה כזה כמקרה שאמור לייצג אלפי מתנדבים שעושים עבודה מעולה, זה פשוט מגעיל. 

אחרי קריאה של כל התגובות, באמת עלה פה נושא חשוב, שצריך לדון בו גם אם אם זה לא נעים לשמוע שיש מתנדבים שיכולים לסכן (למרות שהנושא המקורי ייתכן ולא קשור למתנדבי כוחות ההצלה). אבל תגובה כמו שלך לא תורמת שום דבר. היית יכול לספר את המקרה, ולא להכליל אותו על כלל המתנדבים. 

מציע לך להצטרף למשמרת עם מתנדב, אולי הדעה שלך תשתנה. 

עריכה אחרונה על ידי GaT
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם

רק אני רוצה להזכיר שפותח השרשור סה"כ ראה רכב עם צקלקה עובר באור אדום. 

כל מה שנכתב בהמשך על ידי אנשים הוא ספקולציה שזה מתנדבים.

על ההנחה הזאת צריך לשים עליה סימן שאלה גדול. בטח ובטח לא ליצור שרשור בגנות המתנדבים על ספקולציה לא מבוססת

• רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 46 דקות, jpex כתב:

על ההנחה הזאת צריך לשים עליה סימן שאלה גדול. בטח ובטח לא ליצור שרשור בגנות המתנדבים על ספקולציה לא מבוססת

בדיוק.

לפחות באיזור בו אני גר (איזור מודיעין) הרכבים שראיתי שמשתמשים באורות מהבהבים וסירנה - הם בד"כ של בני דודנו או של חברי כנסת שממהרים משום מקום לשום מקום אחר.

אחד הסעיפים הראשונים בהגשת עזרה ראשונה הוא בטיחות - בטיחות של מגיש העזרה - כי אם הוא נפגע, הרי שגם החולה/פצוע לא יקבל עזרה וגם הוא יזדקק לעזרה. 

פורסם
לפני 6 שעות, ירון דורפמן כתב:

אם מכל הטוב שהם עושים נתפסת על מקרה חד פעמי

לפני 56 דקות, GaT כתב:

לתת מקרה כזה כמקרה שאמור לייצג אלפי מתנדבים שעושים עבודה מעולה, זה פשוט מגעיל. 

בניגוד לרוב המגנים כאן, אני כן פוגש הרבה מתנדבים מאירגונים ומסגרות שונות באירועים בשטח וכן יכול לראות מה כל אחד מהם עושה ואיך זה מתנהל, ולכן יכול להסיק את המסקנות שלי מתוך עובדות וניסיון ולא מתוך אמונה ב-"פרות קדושות".
למתנדבים יש תרומה רבה וחשובה לתפעול שירותי חירום, אבל לא חסר מתנדבים במגיעים מתוך סיבות פחות כשרות לטעמי וכאן מתחילה הבעיה.
יש מסגרות שיותר מקפידות על משמעת, בדרך כלל מסגרות שמתנדבים פועלים שם צמוד עם סגל קבע, ומהר מאוד מסננות את אלו שלא מתאימים ויש מסגרות שהמתנדבים שם פועלים באופן יחסית עצמאי ובאופן טבעי מתחילות לרכז את כל אלו שלא היו שורדים במסגרות יותר מסודרות. 

לפני כשעה, GaT כתב:

אבל תגובה כמו שלך לא תורמת שום דבר.

התגובות שלי טובות בדיוק כמו תגובות שלך.

לפני כשעה, GaT כתב:

מציע לך להצטרף למשמרת עם מתנדב, אולי הדעה שלך תשתנה. 

תודה על ההצעה. אני עושה זאת כבר מעל 15 שנים.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, Boltik כתב:

למתנדבים יש תרומה רבה וחשובה לתפעול שירותי חירום, אבל לא חסר מתנדבים במגיעים מתוך סיבות פחות כשרות לטעמי וכאן מתחילה הבעיה.

שמח לראות שאתה מסתייג. 

אתה זה שהגיב בצורה מכלילה בהודעה הקודמת. 

אף אחד לא מגן על פרות קדושות עשה לי טובה. אני כתבתי במפורש שזה נושא שחשוב לדבר עליו. 

לפני 29 דקות, Boltik כתב:

התגובות שלי טובות בדיוק כמו תגובות שלך.

הכוונה הייתה רק לתגובה הספציפית הזאת, או יותר נכון להתנסחות. מצטער אם זה הובן אחרת. 

עריכה*

אני לא קראתי טוב את התגובה המקורית. אתה באמת כתבת רק על המתנדבים הספציפיים שראית. לוקח חזרה, מחילה. 

עריכה אחרונה על ידי GaT
  • רעיון טוב! 2

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם

אגב, לא זוכר את התקנה, אבל מותר לכל אחד מאיתנו לעבור על חוקי התעבורה (כן, גם אור אדום) בכדי להציל חיים או רכוש שלנו או של כל אדם אחר. זו הגדרה רחבה ממש, אבל לטעון שמתנגב ברכב רגיל עובר עבירה בחצותו צומת באור אדום - זה לא מדויק.

וכמובן - במקרה תאונה הוא יסתבך, ברור.

לפני 5 שעות, גור אדם כתב:

לפחות באיזור בו אני גר (איזור מודיעין) הרכבים שראיתי שמשתמשים באורות מהבהבים וסירנה - הם בד"כ של בני דודנו או של חברי כנסת שממהרים משום מקום לשום מקום אחר.

הדגשתי לך, לא סותר :-)

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, tinoki כתב:

גב, לא זוכר את התקנה, אבל מותר לכל אחד מאיתנו לעבור על חוקי התעבורה (כן, גם אור אדום) בכדי להציל חיים או רכוש שלנו או של כל אדם אחר. זו הגדרה רחבה ממש, אבל לטעון שמתנגב ברכב רגיל עובר עבירה בחצותו צומת באור אדום - זה לא מדויק.

לפי התנאים שהצגת, נראה לי אתה מתבלבל עם הגנה עצמית (סעיף 34י חוק העונשין) ועיכוב ע''י אזרח (סעיף 75 סדר הדין הפלילי). שניהם לא מתירים לבצע עבירות תנועה.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...