Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

איני כותב כאן יותר מדי בלשון המעטה ברם החלטתי לשאול בעצתכם מהו הרכב המומלץ לדעתכם מסוג SUV בתקציב של 180,000 שקל? 

הזמנתי לפני כחודשיים סקודה קארוק פרימיום בתצורתו החדשה לאחר מתיחת הפנים והתבשרתי השבוע שעדיין לא יודעים אצל היבואן האם יסופק הדגם החדש לאחר מתיחת הפנים או הדגם הקודם, אין מועד אספקה כמו גם מחיר סופי מאחר ואפילו לא הוחל הייצור שלו. החלטתי לבטל את ההזמנה אצל הייבואן וכעת אני מתלבט איזה רכב לרכוש. 

איני מתלהב מקיה ספורטאג' ומאחיו התאום יונדאי טוסון (גם בצורה החדשה לאחר מתיחת הפנים).

אשמח לעצת מומחים לחכמת ההמונים בנושא. 

תודה,

שמואל 

פורסם

אולי סיאט אטקה תתאים, הגרסא המאובזרת ביותר (fr) אמורה להכנס בתקציב. גם פולקסווגן טיגואן אמור להכנס בתקציב. באשר לאספקה של שני אלה, ככל הנראה גם פה צפויה בעיה.

עוד רכב נחמד שאפשר לשקול: ניסן קשקאי החדשה. עפ״י הזכור לי גם תיכנס בתקציב ונותת תמורה מאובזרת לכסף. בנסיעת מבחן התרשמתי מהרכב מספיק כדי להגיע לרמה שאני מתייעץ עם אשתי (לא נרכש מכיוון שהחלטנו להפסיק תהליכי רכישה אז).

פז׳ו 3008 וסיטרואן c5 (שכאילו מצד אחד suv שכזה ומצד שני לא כלכך) נכנסים בתקציב בקושי (כלומר לא כל רמות האבזור). הפז׳ו מרשימה יותר אם כי לא נסעתי באף אחת מהן והיא נידונה פה בפורום ארוכות (סוגי מנוע, יש 3 לבחור מהם). אם יתמזל מזלך אולי תצליח לקבל אחת מהאוניה שצפויה להגיע החודש/בחודש הבא או מביטולים, ככל הנראה סיכוי גבוה יותר מאשר אצל צ׳מפיון אבל אי אפשר להבטיח

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

האם יש אפשרות להתקין עמדת טעינה לרכב חשמלי? אם כן תוכל לחסוך הרבה כסף בדלק, אגרה ותחזוקה גם ברכב יקר מהתקציב שציינת. בסביבות התקציב הנ״ל יש כמה אופציות כמו יונדאי איוניק5, וסקודה אנייאק

• אהבתי 1
פורסם

הייתי מתעניין על :

ראב 4  E-VOLVE

מאזדה CX5 Luxury

מיצובישי אאוטלנדר Executive

פולקסווגן טיגואן Life

פורד קוגה Titanium

פיג'ו 3008 1.6 Premium

קופרה פורמנטור 1.5

פורסם

לג׳ילי אין קארפליי, לאיזה מן רכב אין קארפליי היום? סחבק נוסע 3-4 שעות ביום, בלי מוזיקה בנוחות לא בא בחשבון.

בנוסף, אני סובל מ״חרדת טווח״

אני לא כלכך רוצה להתקין פה עמדת טעינה (כי אני גר ביחידת דיור אצל ההורים של אשתי) ובעבודה צריך לבדוק את הנושא. בגלל זה יש לי העדפה משמעותית להיברידי.

בכל מקרה, עשיתי קצת חשיבה איתכם ועם עצמי והחלטתי שכרגע קצת מציק לי לשים את הסכומים האלה אז אני מגביל את עצמי ל200 אש״ח. נרשמתי אצל סיאט ופולקסווגן לדעת אם יהיו ביטולים ללאון או גולף ברמות הבכירות, גם ככה אשתי לא ממש רוצה שנקנה רכב גדול הארונה מבחינתה זה שיא הגודל שהיא מוכנה כרגע, ואני מבין, גם אני לא מתלהב מהרעיון של רכב ענק כמו הסקיוול שהוצע פה או האניאק.

מודה לכולם על התגובות!

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם (נערך)

אתה יכול להטעין משקע רגיל. תלוי באופי הנסיעה שלך אולי יספיק ליום יום (טעינה איטית מאוד).

אנחנו עברנו לפני שבועיים מפג׳ו 208 לטסלה, הרכב בערך פי 2 באורך.  מתרגלים... אשתי מסתדרת בנתיים.

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם
בתאריך 1.1.2022 בשעה 16:18, galbh כתב:

האם יש אפשרות להתקין עמדת טעינה לרכב חשמלי? אם כן תוכל לחסוך הרבה כסף בדלק, אגרה ותחזוקה גם ברכב יקר מהתקציב שציינת. בסביבות התקציב הנ״ל יש כמה אופציות כמו יונדאי איוניק5, וסקודה אנייאק

לא מתלהב בלשון המעטה מרכב חשמלי (היברידי אולי ???) מהרבה סיבות .... רמת הטיפולים, טווחי נסיעה ויותר מכל ... אם יש הפסקת חשמל והרכב לא הספיק להיטען, אתה נוסע באוטובוס ...:-)

פורסם
לפני 19 דקות, שמוליק_סיגל כתב:

לא מתלהב בלשון המעטה מרכב חשמלי (היברידי אולי ???) מהרבה סיבות .... רמת הטיפולים, טווחי נסיעה ויותר מכל ... אם יש הפסקת חשמל והרכב לא הספיק להיטען, אתה נוסע באוטובוס ...:-)

הטיפולים הרבה יותר פשוטים. בטסלה למשל אין טיפולים תקופתיים בכלל!

יש עמדות טעינה ציבוריות אם צריך וזה תחום שצפוי לגדול מאוד 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, שמוליק_סיגל כתב:

בנוסף למה שכתבו, 614 ק"מ סוללה בטסלה 3 LR - ברכב בנזין המזהם שלך אין כזה טווח עד שמתרוקן המיכל.

לגבי הפסקות חשמל - אולי היה לי בכל השנה האחרונה שתי הפסקות חשמל של שעה, ואחרי שחוזר החשמל הרכב חוזר להטעין.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני 14 שעות, galbh כתב:

הטיפולים הרבה יותר פשוטים. בטסלה למשל אין טיפולים תקופתיים בכלל!

יש עמדות טעינה ציבוריות אם צריך וזה תחום שצפוי לגדול מאוד 

לא יודע מה הכוונה בטיפולים הרבה יותר פשוטים ? זה מאד תלוי איזה יכולת וידע מקצועי יש למטפלים וכאן מדובר במוצר חדש יחסית.

הטסלה לעניות דעתי בכלל לא רכב פשוט. מיקסר למטבח זה מכשיר חשמלי פשוט, רכב כמו טסלה,  אני לא חושב שזה כל כך פשוט. 

גם עמדות טעינה ציבוריות אינן עובדות בהפסקת חשמל. 

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, שמוליק_סיגל כתב:

לא יודע מה הכוונה בטיפולים הרבה יותר פשוטים ? זה מאד תלוי איזה יכולת וידע מקצועי יש למטפלים וכאן מדובר במוצר חדש יחסית.

הטסלה לעניות דעתי בכלל לא רכב פשוט. מיקסר למטבח זה מכשיר חשמלי פשוט, רכב כמו טסלה,  אני לא חושב שזה כל כך פשוט. 

גם עמדות טעינה ציבוריות אינן עובדות בהפסקת חשמל. 

הכוונה שברכב חשמלי אין טיפולים ובלאי למנוע כמו בעירה פנימית (שמן, מצתים, פיח וכו..), אין גיר, אין רדיאטור, ... גם בקושי משתמשים בבלמים בגלל בלימת מנוע רגנרטיבית חזקה.  הרכב הרבה יותר פשוט מבחינה מכאנית. רכב כמו טסלה מאוד משוכלל מבחינת מיחשוב + תכנה ששולטת בהכל, אבל מכאנית אין שם הרבה חלקים זזים. בטסלה הצמיגים יקרים (כ-5000 ש״ח לרביעיה) לא יודע איך זה בחשמליות אחרות.

לא ברור לי מה הטיפולים התקופתיים שהיבואנים פה דורשים לרכבים חשמליים וכמה מזה מגיע מהיצרנים עצמם, ואני לא אכנס לזה.

בטסלה ספציפית אין טיפולים תקופתיים בהגדרה. אחרי שנתיים החלפת פילטר מזגן ואפשר לקנות קיט ויש הוראות ביוטיוב להחליף לבד (עד שישנו את החוק בישראל שחייבים מכונאי בשביל זה), ואחרי שנתיים החלפת נוזל בלמים.

קצת נבואת זעם אפוקלפיטית שיש הפסקת חשמל בכל הארץ שממש תוקעת אותך.. עם זה אין לי ויכוח. 

* יש לי טסלה אשמח לענות על שאלות אם יש לך

עריכה אחרונה על ידי galbh
  • תוכן חדש...