Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיאום מס\החזר מס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 59 דקות, Blaz00r כתב:

אני מנסה להגיש בקשה להחזר על 19+20 דרך המערכת של רשות המיסים אבל מקבל (בשתי השנים) שגיאה באדום: "תיק לא בכרטיס אב]". שום פירוט מעבר, לא מפנה לאף סעיף/תיבה. הכנסתי בוודאות את כל הנתונים כמו שצריך, אין לי מושג מה הוא רוצה ממני. בגוגל אין שום אזכור לזה, בטלפון הם לא עוזרים, נתנו טלפון נוסף של "תמיכה בהגשה אונליין" אבל אין שם תשובה. מה זה החרא הזה? מישהו נתקל?

אנוכי נתקל, דיברתי איתם ו....

הציעו לשלוח את הטפסים דרך טופס צור קשר באתר.

הטפסים נשלחו דרך שם וקיבלתי הודעה שהתקבלו והנושא מטופל.

• אהבתי 1
  • תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה, זה בדיוק מה שהתכוונתי לעשות (לצערי. הרבה יותר נוח דרך הממשק באתר)

לא היה להם מושג מה גורם לזה אה? חובבנים

נראה שיש איזשהו אי-סינכרון בין התיק שנפתח להגשה או משהו בסגנון, שזה מאוד נחמד כי זה מודיע על זה כשמסיימים למלא הכל ורוצים לשלוח את הטופס ולא בהתחלה.

פורסם
Just now, Blaz00r כתב:

תודה, זה בדיוק מה שהתכוונתי לעשות (לצערי. הרבה יותר נוח דרך הממשק באתר)

לא היה להם מושג מה גורם לזה אה? חובבנים

נראה שיש איזשהו אי-סינכרון בין התיק שנפתח להגשה או משהו בסגנון, שזה מאוד נחמד כי זה מודיע על זה כשמסיימים למלא הכל ורוצים לשלוח את הטופס ולא בהתחלה.

ספר לי על זה...

פורסם

נפלא, אחרי שהגשתי את הטפסים ידנית לשנת 2018 דרך מערכת הפניות, ניסיתי להגיש גם ל-2019, אבל זה אומר לי שכבר יש פנייה פתוחה ואי אפשר להגיש עוד אחת (כי אין להם בחירה/הפרדה בין שנים שונות). אין, גאונים שם

• מצחיק 2
פורסם (נערך)

מעדכן לטובת מגישים עתידיים:

היום קיבלתי מייל שהבקשה של 2018 התקבלה (דרך מערכת הפניות). ניסיתי להגיש שוב את 19/20 דרך האתר (המערכת הייעודית) והפלא ופלא זה עבד, כנראה המערכת צריכה יום-יומיים לעבד את פתיחת התיק (או שסתם היתה תקלה נקודתית).

במקביל, הגשתי שבוע שעבר בקשה דרך מערכת הפניות לקבלה של טפסי 106 לשנים 2016-2020 (צריך להגיש טופס 1245 שבו מפרטים את המעסיקים והשנים שעליהם רוצים את טפסי 106).

היום התקשרתי לרשות המיסים לבקש שישלחו לי את הנ"ל כי אני לא באמת יודע כמה זמן זה אמור לקחת עד שאקבל תשובה דרך מערכת הפניות (אם בכלל).

עונה לי מישהי ונדהמת עד כדי מתחלחלת מזה שאני מבקש דבר כזה ושלחה אותי לביטוח לאומי לקבל מהם "פירוט הכנסות" (מה הקשר. את ההכנסות אני יודע, אני צריך פירוט של המס ששולם). זה שאמרתי לה שאני יושב מול האתר וכתוב שחור ע"ג לבן שזה משהו שאפשר להוציא פיזית אצל פקיד שומה לא עזר, היא בשלה - אי אפשר!!!! לך למעסיק או לביטוח לאומי!!! זה לא קשור אלינו!! (מס הכנסה לא מתעסק במס. זה חדש)

באופן אבסורדי על גבול האירוני, 5 דקות אחרי השיחה, מקבל למייל את 5 טפסי 106 לשנים שביקשתי (אין שום קשר לנציגה העמה שדיברה איתי, סתם צירוף מקרים משעשע עצוב)

בקיצור ולסיכום:

• אחרי שמבינים את העניין ההגשה מאוד פשוטה, בעיקר אם מבוצע דרך האתר (שנים 2019 ואילך). זה עוד יותר פשוט אם אין הכנסות נוספות / זיכויים כאלו ואחרים (אבל גם אז אפשר להסתדר, לי היו נקודות זיכוי על סיום תארים ומס על רווחי הון, הרבה טופסיאדה), כל מה שצריך זה טופס 106, אפשר לעשות ידנית בקלות ואין ממש טעם להשתמש בשירותים חיצוניים
  • אפשר לבקש (ולקבל די בקלות מסתבר) את טפסי 106 דרך מערכת הפניות של מס הכנסה
  • מומלץ ורצוי להשתמש במחשבון החזר מס באתר של מס הכנסה, הוא די פשוט ונותן אינדיקציה +- אם יש מה לבקש בכלל החזר (מעתיקים את הנתונים מטופס 106 - ליד כל סעיף בטופס כתוב הסעיף הרלוונטי שצריך להזין בטופס של מס הכנסה)
  • נציגי מס הכנסה במוקד השירות הטלפוני הם ליצנים
  • בירוקרטיה זה חרא

*כל הנ"ל הוא ע"ב החווייה עד כה, מניח שכשיגיע העת אשכרה לקבל את ההחזר the plot will thicken. סה"כ יצא לי ע"פ הסימולטור החזר של כמה אלפים טובים שזה נחמד

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • אהבתי 1
פורסם

אמנם עצמאי באופן חלקי   ומגיש דוחות שנתיים באמצעות מייצג - אבל ההחזרים דופקים כמו שעון, שבועיים עד חודש מהחתימה על הטפסים רואים את הכסף בבנק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי שמח להבין משהו.

אם מסתכלים על ה 5 שנים האחרונות עבדתי כשכיר עם מספר תקופות אבטלה קצרות (בהן קיבלתי את דמי האבטלה), אין לי משכנתא/תרומות ואולי מכירה בהפסד של מניות/ני"ע (ההשקעות בבנק מנוהלות בקרנות ואני מקבל מסמך סיכום מפעם לפעם, וממה שראיתי מבוצע קיזוז רווחים/הפסדים לצורך תשלומי המס ע"י הבנק).

על פניו, לא נראה כי ישנו צפי להחזר מס אם המעסיקים העבירו את תשלומי המס שלי בהתאם, נכון? אני פשוט מנסה להבין ממה ולמה אנשים רגילים מצליחים לקבל את ההחזרים האלה🙄

פורסם

אני מניח שבתקופת אבטלה קיבלת פחות מהשכר שהרווחת אצל המעסיק.

כמו כן, אם היית שכיר אצל מעסיקים שונים, גם השכר היה שונה אצל כל מעסיק?

אם כך, יש סיכוי שמגיע לך החזר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

חלק גדול מההחזרים נובעים משינוי בשכר באמצע שנה.

חלק מקבלים על לידה או תקופה שבה מתקבל ההכנסה מביטוח לאומי

ביטוחים למיניהם שהתשלום משתנה באמצע שנה וכו'

פורסם

שאלה, יש חברות שמטפלות בהחזרים מביטוח לאומי?

יש מגוון רחב של חברות עם יועצי לענייני מס הכנסה שגובים עמלות בגין טיפול והגשת הטפסים, יש גם מול ביטוח לאומי?

פורסם

עד כמה שאני יודע בט"ל מקבלים את השומה ממס הכנסה באופן אוטומטי ומכינים את השומה שלהם לפיה. אבל אולי עם ההחזרים לשכירים המנגנן שונה. שווה להתקשר ולשאול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, sperial כתב:

עד כמה שאני יודע בט"ל מקבלים את השומה ממס הכנסה באופן אוטומטי ומכינים את השומה שלהם לפיה. אבל אולי עם ההחזרים לשכירים המנגנן שונה. שווה להתקשר ולשאול.

מז"א להתקשר לביטוח לאומי אם יש חברה פרטית שעובדת מולה על מנת לעזור לשכירים?

אני אבהיר, אני כרגע סטודנט ועבדתי מספר שנים אצל מעסיק שהוציא אותי לחל"ת ולא קיבלתי דמי אבטלה שלדעתי מגיעים לי.

הלכתי לביטוח לאומי לבדוק את הזכויות שלי והודיעו לי שנזכרתי מאוחר מדי וההטבות שהגיעו לי כבר אינן תקפות ואני לא זכאי. אם הייתי מגיע לפני שנה היו יכולים לזכות אותי... (מדובר על סכומים מאוד גבוהים של דמי אבטלה ובנוסף יכול להיות שבגלל הקורונה מגיע לי אף יותר) 

יש חברה שאני יכול לשלם לה אחוזים מסויימים מהדמי אבטלה שלי והיא בתמורה תנהל לי את כל העסק ותדרוש את מה שמגיע לי?

עריכה אחרונה על ידי boy23
פורסם (נערך)

מנסיון עם סיפור דומה - חבל על הזמן. אטומים שם ברמות שאתה לא מבין ("זה החוק, אנחנו פועלים רק לפי החוק"). דיברתי עם אלף אנשים, הגעתי פיזית, מיילים, מה לא, לא עזר כלום.

אגב, גם זה שאמרו לך שהגיע לך תשלום לא אומר הרבה. מנסיון, נאמר לי במפורש על ידי כמה וכמה נציגים שמגיע לי X, בסופו של דבר התברר כקשקוש, מה שקובע זה התשובה הרשמית שמתקבלת אחרי ההגשה, אז אתה יכול לנסות להגיש מה שהתכוונת בכל מקרה ולקוות לטוב.

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 19.12.2021 בשעה 00:24, eitanuch כתב:

תוכל לפרט על החווייה? אני שוקל לעשות דרכם...

לא זוכר את כל הפרטים אבל בגדול שולחים פרטים מזהים ואולי חותמים על יפוי כוח מול מס הכנסה (לא זוכר בדיוק), הם משיגים את רוב הטפסים לבד ומנחים לגבי השאר (תיקי השקעות וכו', לוקח כמה קליקים), מחשבים את גובה ההחזר ושולחים לאישור - אין שום התחייבות לבצע דרכם. כחודש לאחר האישור נכנס הכסף לחשבון.
הם היו זמינים לשאלות ובתחילת התהליך דאגו לוודא לגבי כל האפיקים שיכולים לזכות בהחזר.

• אהבתי 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

באיזה מקרים אתם עורכים תיאום מס?

במקרה של שכר חודשי לא יציב לאורך השנה ( בונוס, ירידה / עלייה במשכורת וכו׳) - אני מבין שיש מקום להגיש בגלל ההבדל בין חישוב מס חודשי לשנתי, זה נכון?

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...