Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה -
הרכב עם כ 90K ק"מ, מטופל באופן קבוע במוסך מורשה קרסו.
באמצע הנסיעה המנוע התחיל לגמגם ונכבה, נדלקה מנורת מנוע,  מחבר של צינור טורבו קרוע.
לא ניתן להחליף את המחבר בלבד - חייבים להחליף יחידה די גדולה (בדקתי גם באתר באנלגיה, דיברתי איתם- אין מק"ט נפרד למחבר ואי אפשר להזמין רק אותו).
הוחלפה היחידה במוסך מורשה קרסו בו הרכב מטופל באופן קבוע, בעלות של כ 3000 ש"ח.

האוטו יוצא מהמוסך ובנסיעה השמיע רעשים שלא היו קודם. הרעשים התגברו ככל שעלתה מהירות הנסיעה.
הרכב חזר למוסך, ואחרי כמה שעות של בדיקה האבחנה היא שיש בעיה עם גלגלת ורצועה של סופרצ'ארג'ר, ולפי הערכה ראשונית מדובר על סכום מאוד גבוה שמגרד את ה 10,000 שח....

והשאלות הן:
1. האם יכול להיות שבעיית הדליפה מצינור האוויר היה רק סימפטום לבעיה רצינית יותר במגדש? כי כאשר הרכב יצא מהמוסך לאחר החלפת יחידת האוויר הוא השמיע רעשים שלא היו קודם, לטענתם בעייה בגלגלת ורצועה...
2. יש המלצה למוסך מומחה ניסן שלא מורשה קרסו? סטייל מוסך רון אבל לניסן?

עוד המלצות ותובנות מהסיטואציה ייתקבלו בברכה.
תודה

בשרטוט המצורף מסומן באדום המחבר שבו הייתה דליפת אוויר, ובכחול - כל היחידה שהוחלפה.

Screenshot_20211111-172807_Gmail.jpg

פורסם

זאת ניסאן תחת הנהגתו ה"מוצלחת" של גוהן,

אבי עם רכב זהה, שנת 2014, הוא כבר לא מטפל במורשה לאחר כמה אכזבות,

המוסך החדש שלו, שבר לו בטעות את החלק הזה, כשחיפשנו את החלק, לא מצאנו בארץ, גם לא בחברה, שם רצו סכום מגוכח והמתנה של חודשים להזמנה מיוחדת.

בסוף אבא שלי הזמין את החלק הזה מיפן.

לא בהכרח שהדליפה מעידה על בעיה אחרת, החלק הזה תוכנן גרוע, מפלסטיק זול ומועד לשבירה, ייתכן שהם סדקו אותו באחד הטיפולים.

לצערי, אין לי יותר מדי מה לתרום, אולי תוכל לצרף הקלטה של הרעש המדובר?

לגלגלת תקולה אמור להיות רעש שדי קל לזהות

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

שלום יאיר,
תודה על התגובה,
אכן הרכב הזה הביא לבעליו לא מעט אכזבות. לא יודע אם זה מעיד על הדגם באופן כללי או פשוט נפל על לימון, בכל אופן על ההתנהלות של המוסך המורשה\יבואן אין הרבה דברים טובים להגיד, עוד מתקופת האחריות, ואעצור בזה.
לצערי לא יכול כרגע לצרף את הרעש.

השאלה אם יש מצב שתוך כדי החלפת החלק המדובר נעשה נזק לגלגלת ורצועה?

עריכה אחרונה על ידי rolling_stony
פורסם

אצל אבי, החלק נשבר כי הופעל עליו לחץ בטעות, כך שזה טיפה יותר חמור מהסדק שלך, 

אם הבחור שהצליח לשבור את זה לאבא שלי (מוסך כללי כלשהו), הצליח להתקין את החלק מחדש, מבלי לעשות את הנזק שאתה מתאר,

כל זאת ללא שום היכרות עם הרכב, אז אני בספק שבמוסך מורשה שמכיר את הרכב היטב יעשה זאת בצורה גרועה יותר שתזיק לעוד רכיבים.

האם נדקלו נורות אזהרה כלשהם?

האם יש קודי תקלה (או גישה לסורק בכדי לחלץ אותם)?

רעש שמתגבר עם המהירות יכול להיות שטות ויכול להיות אסון, קשה לקבוע מבלי לשמוע או לראות

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

זה  זהה לזה בקשקאי ובשאר דגמי רנו?

אם זה אכן ה1.2 הבעייתי עם הטורבו הייתי מציע לחפש את החלק תחת מקט של רנו אולי יהיה יותר סיכוי למצוא אפילו מפירוק.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם

רגע אחד!

פות"ש ציין שיש בעיה בסופרצ'ארג'ר ובגלגלת שלו. מוזר משהו, כי ברכב הזה אין! את הרכיבים האלו!

מדובר, ככל הנראה, במנוע 1.2 טורבו של רנו-ניסאן, שלו רק טורבו ולא סופרצ'ארג'ר. 

יכול להיות שהמוסך הסביר לא נכון את מהות התקלה או שהובן לא נכון, או שניסה, חס וחלילה, להטעות את פות"ש.

אני ממליץ לפנות למוסך אחר. אני יכול להמליץ על מוסך "אורן שירותי רכב" בחולון, שם מכירים את המנוע הזה היטב.

פורסם

רגע, רגע!

כמה צילינדרים יש למנוע הזה?

אם 3, אז זה מנוע ייחודי לניסאן (לא היה ברנו), וזה הופך אותו לנדיר עם זמינות חלקים בעייתית. ומחירים בהתאם.

אם 4, זה מנוע משותף עם רנו (ודאצ׳יה, ומרצדס) והוא מאוד נפוץ יחסית בעולם, וזמינות החלפים שלו טובה למדי,

פורסם

אז יש סופרצ׳ארג׳ר.

כמו שכתבתי, זמינות החלקים למנוע הזה בעייתית. סביר שלא תמצא כלום בפירוקיות, ואין חלקים תחליפים למנוע הזה. 

הסיכוי הכי טוב שלך זה למצוא את החלקים בחו״ל, אחרת, המחירים של החלקים גבוהים מאוד.

פורסם

זה אכן מנוע ייחודי לניסן עם סופרצ'ארג'ר.
קיבלתי הצעות מחירים לחלקים מחו"ל, גם שם הם לא זולים, וזה עוד לפני משלוח מכס וכו'.
פירוקיות ברור לי שאין סיכוי, רכב ומנוע יחסית נדירים.

בינתיים יש כל מיני התפתחויות אחרות, אעדכן כשיהיה משהו ודאי.

פורסם

האם גם אצלך זה המנוע HR12DDR?

אין סיכוי שתצליח להקליט את הרעש? כל טלפון מודרני אמור להיות מסוגל להקליט אודיו

אם ישנם קודי תקלה, תוכל לרשום אותם פה?

אולי נוכל למצוא מקרים דומים בפורומים בחו"ל?

אני מעוניין להכיר כמה שיותר צרות ידועות של הדגם כדי להכין את אבא נפשית 😅

כבר חתמתי...

פורסם

סיפרתי לאבא שלי על המקרה שלך ואז הוא נזכר שגם אצלו המוסכניק אמר שיש בעיה עם הגלגלת,

הוא היה פחות מעורה במה שהמכונאי עשה, אבל זכור לו שהוא אמר משהו בסגנון שהוא פירק, התעסק, ניקה והרכיב והכל היה בסדר, כבר יותר משנה

כבר חתמתי...

פורסם

מדובר במנוע ייחודי לדגמים בודדים מאוד למשל ניסאן מיקרה או נוט.

צריך לאבחן את מקור הרעש ומשם להתקדם.

אין מה לעשות אם הגלגלת מרעישה ואובחן שיש להחליף גלגלת זה מה שצריך לעשות.

תנסה לברר מק"ט של החלק ולהזמין באופן פרטי מחו"ל.

• תוכן חדש...