Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלי קשר לנושא - לשים כתבה של תומר הדר ועובדות באותו משפט זה פשוט לירות לטענה שלך בראש.
התוכן שיוצא מהמקלדות שלו נע איפשהו על הסקאלה שבין בולשיט לטמטום. בכללי כמעט כל כתבי הרכב בישראל (פרט לקינן מוואללה ועוד כמה צדיקים בודדים בסדום) לאחרונה פולטים רצפי מילים ו'עובדות' שמזכיר יותר כיתת מב"ר בבי"ס לליצני חצר מעיתונאות.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

מסכים עם הביקורת על תומר הדר, במקרה הזה נראה שהוא פשוט מציין דברים שהובאו על ידי וולוו בהודעה.

מבחינת עובדות, זה ידוע לכול חוץ מידידנו gopher שייצור רכב חשמלי מזהם בהרבה מייצור רכב קונבנציונלי, ושנושא ה"אפס זיהום" הוא מס שפתיים. 

אני לא נגד חשמלי, בשרשור מקביל מישהו חוגג את פתיחת עולם ה- 0-100 בחמש שניות למעמד הביניים, ואני לא יכול שלא להצטרף לשמחה. אני גם מסכים לכך שזה פתרון מעולה לדברים מסוימים שדורשים הרבה מומנט בלי לייצר זיהום מקומי (אוטובוסים ומשאיות חלוקה) אבל אם מישהו בוחר להשלות את עצמו שזה הפתרון הבלבדי לא משנה למי ולמה, ומיד לאחר מלחמת הג'יהאד הקדוש שתביא להעלמות מנועי הבעירה הפנימית העולם יתקרר פתאום, הממותות יקומו מהקבר והזיהום העולמי ייעצר, הוא משלה את עצמו ואחרים.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

צריך לקחת את שרשרת היצור השלמה, מכמות החרא שמייצרות הפקידות ועד לזיהום ישיר מהאגזוז.

ברכב חשמלי מצד אחד - יש פחות אחזקה, ואין זיהום ישיר מהרכב עצמו (אגזוז), מצד שני - יש את כל עניין יצור הסוללות ומה עושים איתן כשהן מתות, כריית חומרי הגלם השונים וכו'.

דבר אחד שאני יכול להגיד בבטחון גדול, להוציא את האגזוזים מהעיר זה יתרון ישיר בטווח הקצר ובראייה 'מקומית', מדובר הן על זיהום אוויר והן על זיהום רעש.
דבר נוסף שאפשר להגיד באופן ודאי הוא שבעוד רכבים נוסעים על בנזין ודיזל, תחנות כח מתפלגות הרבה יותר רחב ולפחות בישראל רוב החשמל מגיע מגז ששריפתו מזהמת הרבה פחות ועצם שריפתו בתחנה יעילה הרבה יותר מתהליך השריפה המתרחש ברכב.
כמות חמרי הסיכה הנדרשים גם היא יורדת ברכב חשמלי, עוד עניין הוא רפידות וצלחות בלם שאורך חייהם גדול יותר משמעותית, פחות חלקים נעים פחות מתכות מתבלות, מצד שני - אני די בטוח שכח המחשוב וכמות השבבים ברכב חשמלי (או היברידי) גדולה מרכב בעירה (מודרני ככל שיהיה).

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

האג'נדה הזו לא שונה מהרבה טרנדים אחרונים בהם הכל זה רק שחור או לבן, לא מוכנים בכלל לשמוע על אמצע ורצים ריצת עמוק עם הראש בקיר. יש המון מה לפתור, יש המון מה לתכנן ויש המון לחשוב עליו, זו גם הסיבה שהתוצאה של ועידת האקלים היא רק מס שפתיים של עד 2050. 

פורסם (נערך)

תומר הדר במקרה ציטט מקור אמין 

https://www.autocar.co.uk/car-news/industry/analysis-polestar-lifts-lid-lifetime-ev-emissions

לישראל אין כוונות באמת להורדת הפליטה. אין חוקים או תקציבים נרחבים בנושא. 

יותר נהנים להטיס משלחות לחו"ל . 

אולי יקום פה סטרטאפ שייצור את כליא הברק  המושלם. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

מה אומרים? ליקנות שמנים לשנתיים הקרובות כבר עכשיו? כמה שנים אפשר להחזיק שמן מנוע סגור באריזה? שנתיים זה סבבה?

משיטוט באוטוסטור רואים על הרבה מוצרים שאזלו מהמלאי, אז אולי כדאי להצטייד לשנתיים הקרובות ולחסוך כסף?

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • רעיון טוב! 2

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

האמת, בגלל שגם ככה רציתי להזמין - הזמנתי 10 ליטר ובגדול עם השאריות שיש לי מהטיפול הקודם נראה לי שאני סגור ל3 טיפולים הקרובים.
אבל ממה שאני מבין בלו הוא 4 שקלים לליטר, לא משהו שהייתי משנה תוכניות בגללו אלא אם מדובר במכונית מירוץ שמחליפים לה שמן כל 20 שעות.

כל עוד השמן לא חשוף לטבע והאריזה אטומה - למיטב זכרוני חיי המוצר שלו הם כ5 שנים.

• אהבתי 1

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 9 דקות, shellcase כתב:

אבל ממה שאני מבין בלו הוא 4 שקלים לליטר, לא משהו שהייתי משנה תוכניות בגללו אלא אם מדובר במכונית מירוץ שמחליפים לה שמן כל 20 שעות.

בתאריך 4.11.2021 בשעה 15:29, Gopher כתב:

בתאריך 4.11.2021 בשעה 15:51, tza כתב:

לא מבין איך מס של כ-4₪ לליטר כולל מע"מ (כ-3₪ לפני מע"מ) גורם לגלון של 4-5 ליטר להתייקר ב-50% עד 90%. במתמטיקה שאני מכיר 4₪ בלו+מע"מ כפול 5 ליטר בגלון יוצא סה"כ 20₪. נראה שהיבואנים רוכבים על הגל ובגדול, מכפילים את המס במאות אחוזים ומשלשלים לכיסם.

פורסם

כן ביגלל זה, כמו שהקפיצו מחירי החד פעמי הרבה מעבר למה שהיה אמור ליהיות.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

קניתי ביום שישי לשנה הקרובה, במחיר הישן.

אחר כך נראה בכמה המחירים יעלו בפועל.

PXL_20211112_100111496.jpg

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הלו, הלו, אנשים תרגיעו, תשאירו קצת 5W40 גם בשבילי :-)

• מצחיק 1

• תוכן חדש...