Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בפונטו מנוע FIRE 1200 שנת 1995 עם הזרקה חד נקודתית יש לי CO מאוד גבוהה, לצערי אין לי את המספרים המדוייקים. התחברתי למחשב וצילמתי את הערכים שהוא רואה במצבים שונים, האם אפשר להסיק מסקנות לגבי מה יכולה להיות הבעיה או מה לבדוק או לנסות האלה? תודה

עוד סיפטומים - אם האוטו עומד במקום כמה דקות (כמו בבדיקה הזאת עם המחשב) אז הוא משפריץ קצת פיח שחור על המדרכה מהאגזוז. לפעמים הסלד לא יורד ל800 אלא נעצר לכמה שניות ב1300 בערך. חוץ מזה נוסע כמו חדש בגדול.

יש למנוע חוטי הצתה ומצתים חדשים, ממיר קטליטי ואגזוז חדשים, פילטר אוויר חדש, כל מה שקשור לקירור חדש. במערכת דלק והזרקה לא נגעתי בכלום.

ערכים כשהאוטו מכובה:

486781012_1offcold.thumb.PNG.b1f53252fc6931226e6d2e0f0aa738c8.PNG

ערכים כשהוא עובד בערך דקה:

1901166412_2ONFORAMINUTE.thumb.PNG.1a9347d70beccfd88efaeb5799574f55.PNG

אחרי עוד כמה דקות כשהוא מוריד את הסלד:

1884103302_3ONFORFEWMINUTES.thumb.PNG.81a6eaed05ee915a3f40ed104129242d.PNG

כשהמנוע חם 89 מעלות סלד סרק:

9.thumb.PNG.fa909dbfc82dc44ffc89360918aa5403.PNG

מנוע חם סלד 2500:

10.thumb.PNG.69f4a20c0bf0edfbfc16d1852793c8e8.PNG

מה שיש מתחת לאגזוז אחרי הבדיקה הזאת:

PXL_20211015_082456441.thumb.jpg.7d0f53d9bcb90e485298b6f903067ea2.jpg

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

יהיה יותר קל לעזור לך אם היה לך את התוצאות של המכשיר 4 גזים.

לפי הערך הלא תקין אפשר לכוון לאזור הבעיה.

ממבט בנתונים ששלחת לא ראיתי משהו יוצא דופן.

יש תקלות במחשב?

לפי התמונה האחרונה זה נראה שיש לך תערובת עשירה.

פורסם

בכל מוסך שמכבד את עצמו יש את המכשיר הזה.

מאמין שיש צדיק בסדום פה בפורום שיתן לך לבצע את הבדיקה ללא עלות או בעלות סמלית.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עשיתי היום בדיקת זיהום אוויר (הנתונים למטה) אצל רוני אגזוזים ברחובות, ממש ביקשתי שימצא לי משהו להחליף, שיקח ממני כסף על משהו בבקשההה, אבל אומר לי שרק צריך לחמם את הממיר יותר לפני הטסט. אני נסעתי מרמת השרון לרחובות ועמדתי בסרק הרבה זמן, האוטו לא היה קר. נסעתי 100-120 קמש לא ממש קרעתי את האוטו בדרך. אז גם צריך לקרוע את האוטו בשביל לחמם הממיר? נסיעה ארוכה יחסית לא מספיקה?

מאז הבדיקה האחרונה בטסט ומהצילומי מסך שצירפתי בתחילת השרשור השתנו כמה דברים - משאבת דלק חדשה, פילטר דלק חדש ואני משתמש בתוסף דלק fuel shield. בטסט אמרו ״CO בשמיים״ ועכשיו בבדיקה (אחרי השינויים האלה שאולי שיפרו) הוא אמר שזה יחסית נורמלי לאוטו בשנתון.

בכל מקרה אולי למישהו פה יש רעיון למשהו נוסף לבדוק. החלקים בזול, מעדיף להחליף משהו גם אם לא בטוח שצריך, אבל אני לא יודע מה...

אני אוסיף שנראה לי שהאוטו מצלצל לפעמים בנסיון להאיץ, ושהסלד סרק הוא 1200~ במקום 850~.

הנה הנתונים מהבדיקה (בסרק) : 

CO: 0.56%

HC: 275 ppm

CO2: 12.4%

O2: 1.02%

NOx: 0 ppm

LAMBADA: 1.022

AFR: 15.0

H/C: 1.8500

O/C: 0.0000

גם צילמתי שוב נתונים מהמחשב בסרק אחרי שחזרתי הביתה והאוטו חם:

659274903_screenshot_2002-01-0204_11_32-Greenshot.thumb.png.15e89b6ecd649dcfc796854187b94688.png

PXL_20211226_101234944.jpg

פורסם

היכן נמצא (פיזית) הממיר ברכבך ?

אם רחוק יחסית מהמנוע - אפילו נסיעה ארוכה לא תצליח לחמם אותו מספיק ולמרות שהוא חדש - יש סיכוי לכשלון בבדיקה. מניסיון אישי שלי לפחות.

נסה להגיע לטסט אחרי שנסעת מספר דקות בסל"ד גבוה (כמובן - לא ישר אחרי התנעה קרה).

alfa 156 2.5.

פורסם

הממיר מתחיל בערך כמה סנטימטרים מאחורי הגלגל הקדמי בהסתכלות מהצד. זה כבר מרכז האוטו יחסית, נראה לי שזה נחשב רחוק.

שאתה אומר מספר דקות וסלד גבוהה, לאיזה מספרים אתה מתכוון? לא נעים לי לקרוע את הפונטו  🤤

פורסם (נערך)

לא יכול לתת לך מספרים מדוייקים שמתאימים לרכבך... (עד לאיזה סל"ד למשוך), אבל לדעתי לחימום הממיר נסיעה מנהלתית ואפילו ממושכת - לא תספיק.

סיפור שהיה:

הגעתי פעם לטסט, עם ממיר חדש ונוצץ ישר ממכון האגזוזים (רכב שבחתימה). גם שם הממיר רחוק מהמנוע) ישר לטסט - ונכשלתי על זיהום אויר. כמה סיבובים מסביב למכון הטסטים 4000-5000 סל"ד  לפעמים גם יותר) שיכנעו גם את הבוחן חמוץ הפנים להעביר (אותה עצה של מוסך האגזוזים שנתנו לך גם - שהממיר יהיה חם ככל הניתן).

משנה גם על איזה בוחן אתה נופל.

חוץ מזה - גם רכב ישן ושיהייה מתוחזק לעילא (וממה שראיתי אתה אינך חוסך בתחזוקה ברכבך) - פשוט "לא בא להם טוב בעיניים" במכוני טסטים. פשוט לא.

(ולא חייבים להכשיל דווקא על זיהום אויר).

עריכה אחרונה על ידי חולגי
איות
  • רעיון טוב! 1

alfa 156 2.5.

פורסם

אני עדיין לא שקט לגבי האוטו. בבדיקת זיהום אוויר האחרונה וגם בפעם הראשונה כשהחליטו להחליף לי ממיר קטליטי בכלל לא פתחו מכסה מנוע. רק מכשיר 4 גזים ויאללה ממיר.

בקריאה באינטרנט מדברים על vacuum leak, מדברים על חיישן lambda תקול, מדברים על סדק בסעפת.. מלא דברים. יש סיבה להניח מהנתונים אצלי שכל הדברים תקינים וזה בטוח רק ממיר וזהו? זה אוטו שעבר המון בחיים שלו, אי אפשר לסמוך על כלום או להניח שום דבר לגבי המצב של דברים שאמורים לא לגעת בהם.

מכירים מקום שיכול לבדוק הכל כמו שצריך? 

עשיתי סתם ניסיון, ניתקתי את החיישן למבדה בזמן שהאוטו מונע, לא היה שום הבדל מורגש וגם לא נדלקה נורת תקלה.

פורסם

בפעם הזו שבדקתי זיהום אויר (כשלון בטסט) והחלפתי ממיר,

הייתי אצל משה זר בסגולה פ"ת. מניח שתמצא את פרטיו ברשת.

התרשמתי לטובה כמובן (אחרת לא הייתי ממליץ).

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

משה זר הוא זה ששם לי את הממיר שלא עזר בלי לטרוח לבדוק שזה פתר משהו אפילו ועם ריתוך מגעיל במיוחד שאני לא אתפלא אם דולף.

נסעתי עכשיו עם הפונטו והיא מצלצלת המון. מהאגזוז יוצא ג'יפה שחורה, בבדיקת זיהום הhc ממש גבוהה. 

פורסם

מצטער לשמוע.

לא הייתי שקט אם היית מגיע אליו  לאחר המלצתי 😞

אינך רוצה אליו לבדיקה נוספת ?

(אני מבין את הייאוש/מרמור מבעלי מקצוע שמאכזבים אותנו. אבל לגשת למישהו אחר - זו תהייה בוודאות הוצאה נוספת).

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני שעה, liorwohl כתב:

משה זר הוא זה ששם לי את הממיר שלא עזר בלי לטרוח לבדוק שזה פתר משהו אפילו ועם ריתוך מגעיל במיוחד שאני לא אתפלא אם דולף.

נסעתי עכשיו עם הפונטו והיא מצלצלת המון. מהאגזוז יוצא ג'יפה שחורה, בבדיקת זיהום הhc ממש גבוהה. 

האם בדקו את מערכת ההזרקה ברכב ?

על פניו נשמע שהתערובת עשירה מאוד, לפיכך החלפת הממיר לא תסייע.

תערובת עשירה, (פיח רב מהמנוע), מעידה על כניסת אוויר לא מבוקרת למנוע, ופיצוי לא תקין של הדלק.

נושאים לבדיקה, דליפות ואקום במנוע, לבדוק אטימות גומיות מזרקים. ניתן לבדוק עי התזת מים מבקבוק על האזור החשוד ולבדוק האם סלד המנוע משתנה, ניתן גם לבדוק עם ספריי קרבורטור אותה בדיקה, לקחת בחשבון שהמנוע חם, והספריי דליק.

לגבי הצלצולים במנוע, התערובת נדלקת מוקדם מידי, מה שמחזק את נושא התערובת הלא תקינה. האם ניתן

בדגם שלך לבצע תיקון הצתה ידני? (לקדם \ לאחר)

במידה וכן תנסה לאחר את ההצתה ולבדוק כי הצלצולים נעלמו.

תעדכן, בהצלחה

• רעיון טוב! 1

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם (נערך)

אף אחד לא בדק שום דבר במערכת הזרקה, רק 4 גזים באגזוז. אני אוהב לעשות הכל בבית אבל במקרה הזה הייתי שמח לבעל מקצוע רציני שיש לו את הכלים למצוא דליפות וואקום ולבדוק את שאר הדברים הקטנים והחיישנים בדקות בודדות כמו שבעל מקצוע טוב אמור לדעת לעשות.

אנסה לבדוק את הוואקום בשיטות שאמרת, אני חושש שזה לא ימקד אותי מספיק. ננסה

אין אפשרות לכוון הצתה

יש את הגומי הזה מספר 3 בתמונה בין הבית מצערת לפילטר אוויר, האם רלוונטי רמת האטימה שלו? הוא מעל היניקה של הבית מצערת אז אני תוהה אם אני צריך לנסות לאטום אותו יותר טוב

1383992986_ScreenShot2021-12-30at17_49_58.thumb.png.3c2214e41691dd763033b4b9aeceb455.png

פורסם

אוקי עשיתי את הניסיון ונראה שמצאתי שהבעיה היא בIDLE AIR CONTROL VALVE / STEPPER MOTOR

האטימה שלו כנראה לא טובה. יש לו טבעת גומי כנראה שהיא לא טובה יותר. 

ניסיתי בהתחלה עם ספריי מים, זה לא ממש עבד אפילו עם השפרצה ישר לבית מצערת.. אבל עם ספריי קרבורטור עבד מעולה ומהר מאוד מצאתי את הדליפה וגם דברים התנקו על הדרך  😛

Screen Shot 2021-12-31 at 10.28.47.png

• תוכן חדש...