Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחי הפורום,

הולך וקרב הרגע שנצטרך רכב שני למשפחה שיצטרף לסיאט ארונה שלנו ועליו אני אנהג, לפחות פעמיים בשבוע עם נסועה שנתית שתעמוד על בערך 25000 ק״מ (אולי קצת פחות) בתוואי בין עירוני כמעט לחלוטין (כביש 6 בעיקר)

מכיוון שנראה שוולבו v40 לא עומדת בצרכי המולטימדיה שלי, אני שוקל לחזור לעסקת ליסינג פרטי תפעולי (עשיתי אחת כזאת ב2018 עם גולף אצל אופרייט).

בשבועות האחרונים התלבטתי לגבי אופי הרכב שאני מחפש והאמת נשארתי קצת אבוד.

בעקרון מבחינת תשלום חודשי הרצון הוא שהמחיר יגרד את ה3000 מלמטה (כלומר 2500/2800 וכו׳), מחפש רכב עם בערך 140 כ״ס ומעלה, רצוי טורבו עבור כוח זמין. אני טיפוס שאוהב יחסית את ה״סלון״ כלומר חשובה לי מאוד נוחות, בידוד רעשים ושיכוך מהמורות.

אבזרי בטיחות לרמה שאין מוביליי עם דגש על בקרת שיוט אדפטיבית ואם יש אופציה של זחילה/התנהלות בפקקים זה יהיה מבורך, שכן אני צפוי לבלות בהם לא מעט זמן.

רכב חשמלי בא בחשבון ויש לי איפה להתקין נקודת טעינה בבית בנוחות מקסימלית אבל לצערי עם מחירונים שמתחילים מ180 וצפונה אני בספק אם אצליח למצוא עסקת ליסינג טובה לכזה דבר ובהתחשב בנסיעה הבין עירונית שלי, במקרה של רכב חשמלי אצטרך אחד עם טווח של לפחות 400 ק״מ.

מבחינת סוג הרכב: משתדל להמנע מסדאנים למיניהם (להוציא את סקודה אוקטביה הפרקטית מהמשוואה) וג׳יפונים כמו טוסון אני בהחלט מוכן לשקול אף על פי שאני לא נמנה מחובבי הז׳אנר, בעיקר בגלל שנראה שהם תופסים נתח שוק הולך וגדל וקשה להמנע מהם.

גם רכב סופר מיני (איביזה וכו׳) יכול להיות אופציה בהנתן והוא מגיע עם אבזור מכובד ועונה על צרכי הסלון.

רכבים שכרגע נשקלים:

- יונדאי טוסון החדש - יופי של רכב עם המון כוח זמין, יש לו רק 2 בעיות: בידוד רעשים לוקה בחסר במהירויות גבוהות ורוב האבזור המעניין מגיע בגרסאות בכירות שכבר יביאו אותי להוצאה חודשית די גבוהה, עדיין לוקח את זה כאופציה אבל תוהה מה עוד יש לעולם הרכב להציע

- סקודה אניאק - אבדוק את מחירי הליסינג אבל כמו שציינתי אני בספק אם ברמת האבזור שאני מעוניין בה תהיה הצעה במחיר משתלם.

- סיאט לאון - אם המחיר יהיה טוב ואתרשם לטובה מהנדסת האנוש ייתכן ואבחר בה, במידה והיא תהיה ״הרבה אבזור פר שקל״. קצת רציתי להמנע מוואגיות, לא כי אני לא אוהב, ההפך, אני מאוד אוהב, רק רוצה לגוון קצת אחרי הגולף והארונה

- סיאט אטקה - קצת כמו הלאון מבחינת דרישות ודעה

לא באים בחשבון:

- סוזוקי/ניסן

- פולקסווגן גולף - אבזור מעליב יחסית למחיר. טעות עושים פעם אחת

- טיוטה - מחיר גבוה יחסית לתמורה

כמו״כ אם לדעתכם ישנם רכבי יד שניה (לא בליסינג) ברמת הסמי פרימיום (כמו הv40) שיכולים לענות על הדרישה, אשמח לשמוע.

מודה מראש על כל עצה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

שמירת הערך לא מדאיגה אותי כי מדובר בליסינג תפעולי. ההפך הוא הנכון, ככל שהערך יורד מהר יותר ו/או חד יותר, כך העסקה יותר ״משתלמת״ כלכלית. (לעומת קניה). לא שזה משנה.

אבדוק את הנושא כי הרכב הזה עלה לי ברדאר, אבל נראה שגם הוא מוצע בעלות יחסית גבוהה.

פורסם

נראה שהיא מגיעה עם תיבה פלנטרית. עד כמה הגיר הזה ירגיש לי שנמוך מהרובוטי של הואגיות שהורגלתי אליו? יש השפעה בצריכת הדלק? בתחושה? 

פורסם
לפני 2 דקות, SuperBamba כתב:

נראה שהיא מגיעה עם תיבה פלנטרית. עד כמה הגיר הזה ירגיש לי שנמוך מהרובוטי של הואגיות שהורגלתי אליו? יש השפעה בצריכת הדלק? בתחושה? 

אין לי נסיון עם גיר רובוטי, כך שאיני יודע. מבחינת צריכת דלק - יש השפעה... הרכב אוהב דלק. ממוצע של 1:12 בערך בנהיגה משולבת.

פורסם

הערה אחת - רוב החוזים של ליסינג תפעולי הם ל-20,000 ק"מ בשנה. אתה נוסע יותר ולכן תשלם יותר ממה שמוצג כמחיר הרגיל.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

סיטרואן c3 התמורה הכי גבוהה לשקל , אחריה אופל קורסה הדגם המאובזר , לא זוכר בעפ שם מדויק. האופל עם בקרת שיוט אדפטיבית וכל הפיצ'רים למולטימדיה ובלי התקנות מקומיות . 

ב c3 יש גיר אייסין 6 הילוכים ומנוע 1.2 עם 110 כס, באופל גיר אייסין 8 הילוכים ומנוע 1.2 עם 130 כס. הרכב יחסית למשקל שלו כמו טיל בליסטי. תבדוק

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

שלמה סיקסט - יונדאי טוסון רמת גימור Luxury

8,900 ש"ח מקדמה, 2,760 ש"ח לחודש, 36 חודשים.

20,000 ק"מ בשנה (אפשר להגדיל ל - 25,000 ק"מ בתוספת תשלום), ביטוחים, טיפולים (כולל בלמים), אי-השבה לקדמות, ביטול השתתפות עצמית, מצבר וסט צמיגים. 

ניתן לצאת מהעסקה ולהחזיר את הרכב בכל שלב, קנס היציאה - 2,000 ש"ח

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, Acoca_N כתב:

שלמה סיקסט - יונדאי טוסון רמת גימור Luxury

8,900 ש"ח מקדמה, 2,760 ש"ח לחודש, 36 חודשים.

20,000 ק"מ בשנה (אפשר להגדיל ל - 25,000 ק"מ בתוספת תשלום), ביטוחים, טיפולים (כולל בלמים), אי-השבה לקדמות, ביטול השתתפות עצמית, מצבר וסט צמיגים. 

ניתן לצאת מהעסקה ולהחזיר את הרכב בכל שלב, קנס היציאה - 2,000 ש"ח

תגובה שווה זהב!

אגב שאלה נוספת: נתקלתי בכמה רכבי שברולט חדשים על הכביש (טרייל בלייזר ושאר ג׳יפונים וכדומה)

מישהו יודע לשפוך אור על העניין?

איך הם? זה יצרן שהתעלמתי מקיומו הרבה זמן אבל אולי כדאי לבדוק?

• תוכן חדש...