Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות תאומים שעתידים להגיע בדצמבר/ינואר אני מחפש רכב חדש במקום איביזה 2019, דרישות:
רכב שיסיע בקלות 2 תינוקות, 2 הורים וכלבה בינונית-גדולה במשקל 24 ק''ג.
תקציב עד 145K לא גמיש.
הנאה מנהיגה תהיה בונוס נחמד.
לא חובב ג'יפונים/רכבים גבוהים.
0 ק''מ בהחלט אופציה.
לא שולל יד 2 אך המחירים עכשיו משוגעים גם בגלל משבר השבבים.

הנסועה שלנו לא כל כך ברורה כרגע: 
נכון להיום אני עובד מרחק הליכה מהבית.
אשתי עובדת 1-3 פעמים בשבוע במשרד, 21 ק''מ הלוך ושוב, סביר להניח שעד יוני 2022 היא לא תעבוד במשרד.
נסיעה או שתיים בשבוע של 125-160 ק''מ כל פעם.
מעריך שסביבות ה-12-15 אלף ק''מ בשנה. 

חשבתי על אוקטביה סטיישן 1.5 אך נכון לעכשיו צ'מפיון ואוטומקס לא מביאים. באתר של צ'מפיון במחשבון המימון הרכב מופיע במחיר של 148K, חורג מהתקציב אבל עוד הייתי מוכן בגלל תא המטען.
חשבתי גם על פוקוס אקטיב טורר, כרגע אין במלאי ולא ידוע מתי יהיה.
בעקבות זה אני חושב על האוקטביה הרגילה 1.5 אבל חושש כמה מקום יהיה לכלבה ברכב.

שאלה נוספת, כיצד מחושב תא מטען של הרכב:
1. האם מהרצפה ועד המגש הנשלף?
2. האם מהרצפה ועד התקרה/שמשה?

תודה

פורסם

קודם כל מזל טוב!

תא המטען מחושב מהרצפה עד גובה המדף או גב המושב האחורי.

תא המטען של אוקטביה האצ' לא אידיאלי לכלב וכשמסירים את המגש הוא נמצא מתחת לשמשה אחורית ענקית שמכניסה לא מעט שמש וחום למרות שהיא כהה.

הרעיון של סטיישן הוא באמת אידיאלי לצרכים שלכם אבל אין הרבה מבחר. אם אוקטביה לא במלאי אז האופציות שנותרו הן פורד פוקוס שבסטיישן מגיעה רק בגרסת אקטיב שאמנם בעלת ניחוח פנאי אבל מאובזרת היטב, חזקה ונוסעת לא רע. החסרונות הם בעיקר צריכת דלק ומוניטין לא מדהים שיתבטא גם בשמירת ערך כנראה. יש גם קיה סיד סטיישן אבל היא מגיעה בגימור ואווירה דיי יעודיים ללסינג וקצת מבאסת.

מציע לבדוק קיה אקסיד. אמנם מוגדר כג'יפון אבל בעיקרון הוא קיה סיד מוגבהת מעט. מתנהג לא רע וגם הביצועים טובים ואמורים להיות אפילו יותר טובים עכשיו עם יחידת ההנעה המעודכנת. תא המטען לא ענקי אז כדאי לבדוק היטב אם הוא עונה על הצרכים שלכם. על אותו רעיון מאזדה CX30 שנטול טורבו אבל מתנהג יותר טוב וגם נוח יותר בעיני.

התקציב מעמיד אותך פחות או יותר מול גרסת הכניסה של סיאט אטקה. אתה אמנם לא חובב ג'יפונים אבל בדוק גם אותו. התנהגות הכביש לא רעה יחסית לג'יפון והתמורה למחיר טובה.

פורסם

ראיתי אוקטביה סטיישן באתר של אוטודיל עם 0 ק"מ לפני כשבוע.

אני משער שמדובר ברכב יד 2 0 ק"מ, אם עדיין רלוונטי ועדיין מוצעת למכירה - שווה לבדוק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

למרות שאתה לא חובב ג'יפונים הייתי בודק את האטקה,

או סייד סטיישן,

קורולה SW תשאיר לך עודף בכיס וחסכונית בדלק (בנסועה שלכם פחות משמעותי),
המגאן סטיישן (גרנד קופה) גם מרווחת מאוד ויכולה להתאים.

פורסם

בזמנו היתה לנו כלבה בנוסף לילדים ( בינונית +, 45 ק"ג ). לא עלה בדעתי לתקוע אותה בבגאז' ביחד עם עגלת תינוק, למרות שהיה המון מקום בתא המטען ) . היא ישבה או על המושב או שכבה על ריצפת הרכב.

אצלכם עכשיו  היא נוסעת בבגאז'? 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חשבתי על האטקה גם, אבדוק את ה-XCEED.
פוקוס סטיישן אקטיב לא קיימת במלאי ברמה שהם לא מוכנים לתת נסיעת מבחן נכון לעכשיו.

נכון להיום ולפי מה שבדקתי האוקטביה סטיישן שנראתה באוטודיל היא של הדגם הקודם ולא הדגם הנוכחי.

הדגם הנוכחי עוד לא מיובא לישראל.

לא סובל טויוטות ככלל.

אחרי לא מעט רנו במשפחה, לא בא לי לחטוף את הבומבה של ירידת הערך.

הכלבה היום נוסעת במושב האחורי, למעשה המושב האחורי מכוסה כמעט תמידית על ידי סדין, נדיר שמישהו יושב מאחורה.

זה יצחיק פה לא מעט אנשים אבל הסיבה העיקרית להחלפת הרכב עכשיו היא הכלבה.

חשבתי לשים אותה מקדימה בנסיעות כאשר אשתי והתאומים ישבו מאחורה.

פורסם
לפני 5 דקות, bomba90 כתב:

הכלבה היום נוסעת במושב האחורי, למעשה המושב האחורי מכוסה כמעט תמידית על ידי סדין, נדיר שמישהו יושב מאחורה.

זה יצחיק פה לא מעט אנשים אבל הסיבה העיקרית להחלפת הרכב עכשיו היא הכלבה.

חשבתי לשים אותה מקדימה בנסיעות כאשר אשתי והתאומים ישבו מאחורה.

אם כך, הרכב שאתם צריכים נקרא סיטרואן c5 איירקרוס, בו השורה השניה מחולקת ל 3 מושבים נפרדים. זאת האפשרות הכי נורמלית לשבת בין שני מושבי בטיחות גדולים ( וגם זה בתנאי שמדובר באדם לא גדול ). אופציה אחרת - מיני וואן  משומש:  (סיטרואן  פיקאסו, פיג'ו 5008, רנו גרנד סניק ) . טויוטות אתה לא סובל, שם יש את פריוס פלוס היברידית שעדיין נמכרה עד לפני כמה חודשים וירדה מפס הייצור או ורסו עד 2018.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היה סטוק של אוקטביה סטיישן מהדגם היוצא שהועבר לאוטודיל כ-0 ק"מ, לפי האתר שלהם כבר אין כאלה אבל אולי עדיין יש רכבים במגרשים.

הדגם החדש כבר הגיע ונמסר ללקוחות אבל בכמויות קטנות מאוד ויתכן שכרגע אין מלאי נוסף זמין אז לא פותחים הזמנות.

לגבי פוקוס, יש אחת ביד 2 שנראית לא רע. עם זמני ההמתנה הנוכחיים אצל רוב היבואנים לא הייתי פוסל רכב משומש קלות. יש לך עוד תקופה שבה אתה יכול לדגור קצת על הלוחות, אולי תצליח לדוג מציאה.

פורסם

הייתי במצב די דומה לא תאומים אבל 2 ילדים וכלבה. ואחרי שלאשתי נמאס להצטופף במושב האחורי (כאשר בקדמי הכלבה) החלפנו לאטקה. כאשר פחות מחצי בגאז עם מזוודה קשורה עם תופסנים והחצי השני לכלבה שנהנת מהמון מקום ומרווח. אז האטקה הוא רכב שיכול מאוד להתאים. אני פחות התחברתי לאטקה מבחינת נסיעה והגיר ולאחר חצי שנה עברתי לפיגו' 308 sw ואני כל יום מגיע עם חיוך לרכב על אף שהוא כביכול שנמוך. וגם מבחינת מקום יש הרבה הרבה יותר מקום בבגאז'. אני לא נכנס לכיס אבל אם אין רכב שכרגע מתאים בדיוק, אולי כדאי רכב ביניים שיספק את הסחורה

• רעיון טוב! 1
פורסם

מה עם ברלינגו אוטו'? אמנם חורג מהתקציב, אבל בטח אפשר למצוא 0 ק"מ

גיר אוטומט 8 הילוכים, מרווח מאוד ל2 מושבי בטיחות ועדיין אמור להשאר מקום לשבת.

לכלבה יהיה גם שפע של מקום.

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

אם השימוש העיקרי הוא בחמישה מושבים ורוצים המון מרחב גם למטען לתאומים וגם לכלבה ואפילו חלון נפתח (מעט) עבור הכלבה מאחור, ואם הרכישה איננה דחופה, אולי שווה לחכות עד ינואר אז אמור להגיע הג'וגר של דצ'יה עם מעל 700 ליטר תא מטען בתצורת 5 מושבים...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...