Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ויכוח עם מישהו.

אני טוען שחגורה מלפנים ומאחור חשובה ועשויה להציל חיים , והוא מנגד טוען שחגירת חגורה מלפנים ומאחור היא "שטויות" , ושהוא חוגר בתור נהג רק בגלל פחד מהמשטרה , ושהוא לא מבקש מחבריו לחגור מאחור.

האם לדעתכם חשוב לחגור מאחור?

האם כשאתם נוהגים אתם מבקשים מהנוסעים שלכם לחגור מאחור?

תודה :)

פורסם

האם הנ"ל לא צפה בתשדיר השירות בערוץ 2 לדעתי שווה יותר מאלף מילים....

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הכנס את הנ"ל לרכב (רצוי ללא כריות אוויר בצד הנוסע) , סע במהירות של כ100 קמ"ש , הדבק דוושת הבלם לשטיח הרכב בעוד חברך אינו חגור לצידך (ובעוד אתה חגור) , ואף אם אפשר (רכב חברה) היכנס בעץ\מדרכה\ כל הבא ליד , וכאשר תבקר את חבריך בבית החולים , הסבר לו למה אין אתה שם :)

פורסם
יש לי ויכוח עם מישהו.

אני טוען שחגורה מלפנים ומאחור חשובה ועשויה להציל חיים , והוא מנגד טוען שחגירת חגורה מלפנים ומאחור היא "שטויות" , ושהוא חוגר בתור נהג רק בגלל פחד מהמשטרה , ושהוא לא מבקש מחבריו לחגור מאחור.

אם הפחד שלו זה קנסות מהמשטרה, אזי הנהג מקבל(בנוסף לנוסע) אף הוא קנס על אי חגירתם של נוסעיו.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אם הפחד שלו זה קנסות מהמשטרה, אזי הנהג מקבל(בנוסף לנוסע) אף הוא קנס על אי חגירתם של נוסעיו.

עמית

תודה על המידע , אולי הקנסות יכולים רק להרתיע חלק מהאנשים שמזלזלים בחשיבות החגורות...

פורסם

כמה חברים אמרו לי שיש איזה חוק חדש שאם יש נוסע לא חגור שיש לו רשיון - הכנס והנקודות על הנוסע.

האם יש אמת בדבר?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

יכול להיות שבכמה מקרים חריגים מאוד אכן חגירת חגורה יכולה לגרום ליותר צרות מתועלת. אבל מספר המקרים זניח ביחס למספר המקרים שחגורה מצילה חיים.

אני לא מבין איך חברך חושב שבמצב חרום, תעופה במהירות של של הנסיעה עצמה דרך שמשת החלון הינה שטות. ולגבי ביושבים מאחור, באותו מצב גם הם "ילמדו" לעוף.

אם אתה לא מצליח להסביר לו את חשיבות העיניין, אני שמח שזה מגיע לארנק אנשים מבינים ממש מהר. (למרות שלא כולם :roll: ).

פורסם
כמה חברים אמרו לי שיש איזה חוק חדש שאם יש נוסע לא חגור שיש לו רשיון - הכנס והנקודות על הנוסע.

האם יש אמת בדבר?

וכי למה ? על חובת הנהג לבדוק שכולם חגורים ... מלפנים .. ומאחור ... (מקליק משמקליק משמקליק ראשון !!) :D

פורסם

אם אני לא טועה הקנס הוא באמת על הנוסע.

בקשר לנקודות ואם אין לו רישיון (לנוסע) אז הוא לא יקבל נקודות? :)

תגיד לו שיראה היום רשיון להרוג בערוץ 2 עם חיים הכט ויצפה בתשדיר של הרשות למלחמה בדרכים (הגבר שהורג את החברה שלו) ואז הוא יבין שזה לא שטויות.

ואתה צריך להגיד לו שאם הוא לא חוגר אתה לא נוסע.

למה כולם חושבים שזה חובה? אתם לא מבינים שזה לא חובה אלא זה בא בשביל להציל אותם חס וחלילה מתאונה, ואנשים שלא חגרו ונקלעו לתאונה ועכשיו יושבים בשיקום וחושבים למה לא שמתי חגורה ואם הם היו שמים חגורה סביר להניח שהם היו נפצעים באופן קל וחוזרים לשיגרה מקסימום אחרי שבוע.

אז תחשבו על זה...

פורסם

מתוך ספר התיאוריה הוצאת 2003:(עמוד 43)

לא ינהג אדם ברכב מן הסוגים שחייבים בחגורות בטיחות אלא אם כן הנוהג בהם והנוסעים בו חגורים בחגורות בטיחות או רתומים בהתקן ריסון (לילדים).

כלומר שהאחריות היא על הנהג.

אסור לנהג לנהוג ברכב אלא אם כולם חגורים.

מכאן אני מניח שהקנס יבוא לנהג, שכן הוא אחראי על הרכב והוא אחראי שכולם יהיו חגורים.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
יש לי ויכוח עם מישהו.

לפחות שאלת אותו למה הוא חושב שהחגורה מלפנים ומאחור היא שטויות?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קודם כל, הקנס והנקודות הם על הנהג...אבל לרוב הנהגים זה כנראה לא ממש מזיז...כמו גם לשוטרים. בראשון כל בוקר

90% מהנהגים לא חוגרים - שלא לדבר על הנוסעים! ניידית מתנ"א עומדת קבוע ביציאה לכביש 4 - השוטרים פשוט מעלימים עין...

היום היה שי החוצפה - איזה ילד באופל קדט שנת תרפ"פ (TURBO 4X4) התחיל לצחוק עלי ברמזור על זה שאני חגור

("בוא פתיחות, יא לפלף, תוריד, תוריד ת'חגורה, יא פחדן!")

אז לדעתי הראיון שעלה לפני מס' שבועות - להתנות ביטוח חובה בחגירת חגורות בטיחות - הוא ממש ממש לא רע...

למה אנחנו חייבים לממן את הדפוקים שבוחרים להרקב בבית לוונשטיין או לפרנס את אישתו וילדיו ע"י דמי ביטוח?

שיהיו כמו נפגעים שנהגו בשיקרות או תחת השפעת סמים אינם מבוטחים.

לגבי יעילות החגורות - מוכח בעשרות מחקרים מדעיים בלתי תלויים שחגורה מודרנית מפחיתה מעוצמת הפגיעה

ב100% מהמקרים בהשוואה לנוסע לא חגור. לפני 20 שנה היו מס' מקרים בהם המנעול של החגורה כשל בזמן התאונה

וכמה אנשים נהרגו כי לא הצליחו להשתחרר בזמן - מאז נעשו שינויים בתכנון המנעולים והיום אין שום תירוץ לא לחגור...

ולסיום, ידע אישי בנושא - חבר שלי לקח חייל טרמף לפני כ10 שנים באפלאוז שלו...חייל ישב מאחור...ב100קמ"ש

תוך כדי התחמקות מחמור שחצה את הכביש אשדוד- אשקלון הם עפו לשוליים ונתקעו בארימת עפר...

חייל שישב מאחורי החבר שלי שבר את גב המושב של הנהג,הדביק אותו להגה ועף מעליו דרך שימשה הקידמית...

לחבר 4 צלעות, יד, לסת, עף, ערובת העין, זעזוע מוח קשה במיוחד וסדק בחוליית הצבר....אני ועוד שני

חברים היינו ברכב מאחוריהם...מאז כל החברים שלי דואגים

שכולם

יחגרו!

פורסם
יש לי ויכוח עם מישהו.

לפחות שאלת אותו למה הוא חושב שהחגורה מלפנים ומאחור היא שטויות?

רוני

לא רק ששאלתי אותו , התווכחתי איתו על הנושא.

הוא טוען שזה שטויות מכיוון שלטענתו חגורה לא תעזור לו במקרה של תאונה , ושהוא לא יכול להכריח חברים שלו לנסוע איתו כשהם חגורים מאחור , כי הוא לא מאמין בזה.

הוא גם טוען , בטיפשותו , שמספיק שהנהג יהיה זהיר ואלה שיושבים מאחור לא יהיו חייבים לחגור(כמובן שהסברתי לו שתאונות לא נגרמות דווקא מחוסר זהירות שלו בתור נהג אלא בגלל טעויות של אחרים , אבל חבל על הזמן).

הסברתי לו כבר שהוא מדבר שטויות , אבל יש כאלה שהם עקשנים מטבעם...

פורסם

אוקיי, אז מדוע החגורה לא תעזור לו במקרה תאונה? למה הוא חושב שאין לה משמעות? האם הוא מבסס את מה שהוא אומר על ידע מסוים או התנסות מסוימת?

התשובה היא, כמובן, שאין לו שום סיבה. לכן הפתרון הטוב ביותר - סע 80 קמ"ש או יותר כשהוא לא חגור לידך, ובהפתעה לחץ עד הסוף על הבלמים. נצחון מוחלט יירשם אם הוא ישבור את האף.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...