Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשנתיים הגיר הלך לעולמו, במקום להתקין אחד מפירוק הלכתי על האופציה היקרה שהיתה אמורה לתת לי שקט - שיפוץ.

עלה לי מעל 7000 שקל (כולל תיקון צמת חשמל) וחשבתי שזה סוף הסיפור.

לאחר כשנה וחצי, גיליתי שהטורק לא נועל והגיר מתחמם, הרכב נשלח לאחר כבוד אל אותו מכון גירים - שקבע שהטורק (שהוחלף בשיפוץ) לא תקין ולקח 3000 שקל על ההחלפה שלו, למרות שבתמונות של הטורק רואים בבירור שהוא עבר ריתוך כלשהו בכמה נקודות והן גרמו לשיוף פנימי וכנראה לתקלה.  שילמתי שוב.

עברה עוד חצי שנה בערך, והיום שוב יש לי בעיות התחממות של הגיר, מגיע ל 130 מעלות אחרי עליות של כחצי ק"מ ומשם לא חוזר אל מתחת ל 100 מעלות גם אם יש ירידות עד עצירה מוחלטת.

הפעם השמן נשאר נקי והטורק לא מחליק אלא מפסיק להינעל והרכב לא עובר ל OD - באופן יזום ע"י המחשב כאשר הטמפ עולה.

בדקתי מפלס שמן - הוצאתי ליטר שלם שהיה עודף.

יש קולר חיצוני נוסף על המקורי.

שוב המכון גירים לא מוכן לקחת אחריות והפעם אני מנסה להבין לבד מה הבעיה לפני שהרכב יישלח לתיקון;

1. האם יכול להיות שהמעבר משמן דקסרון 3 לשמן דקסרון 6 גורם להתחממות?

2. האם יכול להיות שהמסנן סתום וגורם לבעיה?

3. אולי בכלל בעיית חשמל?

4. אילו עוד רעיונות יש לכם לגורמים להתחממות הגיר?

תודה!

בריאות לכולם!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

שנתיים זה הרבה זמן ולא ברור כמה ק"מ נסעת בזמן הזה.

שיפוץ במכון גירים-ניתנת עליו לרוב אחריות של 6 חודשים (אולי במוסך היבואן אחריות ארוכה יותר אבל היית גם משלם הרבה יותר).

בכל אופן, ממליץ לך לבדוק עלות גיר מיבוא מול שלמה נאור/איתי מוטורס כי יש להם גם מוסכים,שמבצעים את העבודה ונותנים אחריות כוללת -על החלק והעבודה גם יחד.

02-533-5070 שלמה נאור. (בית נקופה)

03-639-3666 איתי מוטורס (חולון)

עריכה אחרונה על ידי colauti 9
  • רעיון טוב! 1

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה.

הרכב לא כבר הרבה קמ מאז השיפוץ, קורונה וכאלה...בקושי 15,000.

השמן הוחלף מאז שפירסמתי את הנושא, זה לא פתר.

לקחתי אותו למוסך גירים אחר, היה שם 3 ימים שבסיומם אמרו לא יכולים לבדוק כי יש בעיות חשמל בצמה.

היום עברתי על כל הצמה, בדקתי, בודדתי וסידרתי כל דבר שראיתי שאולי לא תקין, כולל צינור חדש להגנה.

לאחר בדיקה בעליה ארוכה - הרכב שוב מגיע די בקלות ל 130, נראה שיש שם בעיה בטורק.

בריאות לכולם!

פורסם

אם זה רק" הטורק אתה יחסית תצא בזול ואם הבעיה חמורה יותר- עדיף גיר שלם מיבוא.

ללא בדיקה של מכון גירים ואבחון מדוייק אני לא חושב,שאפשר לתת יעוץ באוויר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

נשמע כמו שיפוץ לא מוצלח. אמנם זמן האחריות עבר אבל נראה שעשו עבודה לא מוצלחת שהחזיקה זמן קצר. אשמח לדעת איזה מכון שיפץ לך את הגיר בפרטי. אני גם בהתלבטות לקראת שיפוץ או "לצבוע את הרכב בכחול והימה". כל מי שאני מכיר אומר לי שאף מכון בארץ לא יודע לשפץ כמו שצריך וזה תמיד לא מחזיק. מצד שני אני קורא את הפרסומים של המכונים והכל נראה כאילו באמת הם יודעים את העבודה ואז מגיעים אנשים כמוך ורושמים פה את האמת שלהם וזה מעורר פחד. שילמת מחיר מלא ולא מחיר זול של תיקון נקודתי, לכן אני באמת לא חושב שזה בסדר, אם זה המצב כפי שאתה מתאר אותו.

עריכה אחרונה על ידי יאני
  • אהבתי 1

הזול עולה ביוקר

פורסם
בתאריך 21.8.2021 בשעה 21:06, wonderd כתב:

כן, מחר לוקח את הרכב לבדיקה במכון גירים אחר

אנא עדכן בממצאים זה נושא מעניין במיוחד בשבילי.

הזול עולה ביוקר

פורסם

בינתיים השקעתי קצת זמן ותיקנתי בעצמי את צמת החשמל של הגיר (גם על התיקון הזה שילמתי בשיפוץ הראשון של הגיר אבל כפי הנראה העבודה בוצעה בצורה חובבנית וכל ההגנה של החוטים נעלמה - מה גם שהקונקטור הראשי היה מסובב ככה שהחוטים היו מלופפים יחד. רק בריאות למי שעשה את העבודה).

הרכב נלקח למכון אחר אבל הבדיקה לא נעשתה לעומק לצערי, אפילו לא הצליחו להתחבר עם מחשב, יחד עם זאת נראה שזה מכון קצת יותר רציני ואולי שם יטפלו בגיר טוב יותר. מי יודע.

האופציות שלי כרגע הן:

1. להחליף רק טורק ולהסתכן שהעבודה נעשית לחינם וגם יילכו כ 1000 שקל על פירוק והרכבה

2. להחליף לגיר מפירוק וטורק משופץ

3. לשפץ שוב את הגיר וטורק משופץ - קודם הגיר יפורק וייבדק ללחצים ובלאי, אחר כך נחליט אם משפצים מלא.

בתאריך 15.8.2021 בשעה 00:57, colauti 9 כתב:

אם זה רק" הטורק אתה יחסית תצא בזול ואם הבעיה חמורה יותר- עדיף גיר שלם מיבוא.

ללא בדיקה של מכון גירים ואבחון מדוייק אני לא חושב,שאפשר לתת יעוץ באוויר.

למה עדיף מיבוא? לא עדיף לשפץ שוב?

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...