Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי (סיוויק 2013) עבר תאונה בזמן חניה (תאונת שרשרת, נהדף עליו רכב אחר).

השמאי שבדק את הרכב מטעם הביטוח אמר שמעבר לטמבון שיש צורך לתקן, גם הקורה הפנימית (זו שמחזיקה את הטמבון, ציין בפני שזה אפילו לא קצה שלדה כי מדובר בחלק מתפרק ולא מרותך בכלל) התעקמה (מצ"ב תמונה לשיפוטכם).

שוחחתי עם שני מוסכים וקיבלתי כרגע את ההצעה הזו (קורה בלבד בלי טמבון)

300-400 ש"ח ליישור של הקורה חזרה למצב כמעט מקורי (לדברי המוסך)

1800  ש"ח+ מע"מ עבור קורה חדשה.

כל זה כמובן כשיש לי גם את הטמבון לעשות לו צבע חדש..

אם נשים רגע בצד את עניין הביטוח משלם וכו'. אשמח לחוות דעת אובייקטיבית כמה קריטי יהיה להחליף לחדשה לעומת ליישר את הנוכחית?

**מתכנן למכור את הרכב עוד כשנה בערך ולא בזמן הקרוב. מה גם שהרכב יחסית ישן אז השאלה איזו משמעות תהיה לזה במכירה. כמובן שאני מציין בפני הקונה שהיתה מכה מאחורה, גם אם אחליף את החלק וגם אם איישר אותו.

WhatsApp Image 2021-07-04 at 12.13.59.jpeg

פורסם

לתקן חלק כזה זה כמו לקחת אטב משרדי ולכופף אותו הלוך-חזור, הוא חוזר למקום, נראה ישר, אבל החוזק שלו כבר לא מה שהיה.

להחליף בחדש או במשומש שלא נפגע.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

חלק סופג אנרגיה - תחליף רק בחדש. 

לפני שעתיים, פריג'י כתב:

או חדש מקורי או מקורי משומש מפירוק, ללא תיקונים.

לפני 48 דקות, Fazer כתב:

לתקן חלק כזה זה כמו לקחת אטב משרדי ולכופף אותו הלוך-חזור, הוא חוזר למקום, נראה ישר, אבל החוזק שלו כבר לא מה שהיה.

להחליף בחדש או במשומש שלא נפגע.

תודה, כמו שחשבתי-כנראה אין מנוס מהחלפה. את הדוגמא עם האטב משרדי זה בדיוק מה שנתתי למוסכניק כשהוא אמר שאפשר ליישר.

איך אני מצליח למצוא את החלק הזה? (מחיר של 1800 אחרי מע"מ נשמע לי קצת תמוהה).

ניסיתי לחפש ב"מאגר" וכאלה אבל או שאני לא יודע לחפש את החלק או שהוא פשוט לא קיים באף מקום שהסתכלתי.

גם לבדוק אצל היבואן אני לא יודע איך כי אין לי מק"ט.

אם מישהו יכול להפנות למקום לרכישה אני אשמח. העלות שקיבלתי לעבודה נעה סביב ה200 ש"ח שזה מחיר הוגן (ואולי גם אבצע אותה בעצמי)

פורסם (נערך)

מוסך פחחות אמור לבצע את התקשורת...

אתה כמובן יכול להסתובב בפירוקיות, או להתחיל להתקשר לכל מקום של חלפים משומשים בעצמך, אבל זו עבודה דיי סיזיפית.

שאלה, למה זה מעניינך כמה זה עולה? נפגעת מאחור אז צריך לתבוע את הביטוח של הפוגע. אתה מביא שמאי שאמור לא לאפשר חלק מתוקן אלא רק חדש.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני כשעה, פריג'י כתב:

מוסך פחחות אמור לבצע את התקשורת...

אתה כמובן יכול להסתובב בפירוקיות, או להתחיל להתקשר לכל מקום של חלפים משומשים בעצמך, אבל זו עבודה דיי סיזיפית.

שאלה, למה זה מעניינך כמה זה עולה? נפגעת מאחור אז צריך לתבוע את הביטוח של הפוגע. אתה מביא שמאי שאמור לא לאפשר חלק מתוקן אלא רק חדש.

כמו שאמרתי- נשים בצד את עניין הביטוח אבל אם כבר שאלת- אז אין לי מה להסתיר :)

אני שואל כי תבעתי את הביטוח של הפוגע ולא ביקשתי לתקן אלא ביקשתי דו"ח שמאי גלובלי ותבעתי את הכסף.

זה מענייני כמה זה עולה כי יש דברים אחרים ברכב שהייתי שמח להשקיע עליהם את הכסף ואם יישאר לי "עודף" אם אצליח למצוא קורה- אז הרווחתי על הדרך למשל להתחדש בצמיגים אחרים (לא שהפאלקן בני שנתיים שלי רעים אבל אם אפשר להחליף בלי שיכאב בכיס אז למה לא?) השמאי אמר לי שהוא עושה סקר שוק של כמה עולים החלפים ולפי זה כתב את הדו"ח. כמובן שהוא לא מוצא הכי זול שאפשר אלא משהו ממוצע. מה גם שיש דברים בדו"ח כמו עבודות חשמל (פנס ערפל שיצא מהמקום) שאני יכול לעשות לבד אז כן, אני רוצה לפנק את הרכב בדברים אחרים עם הכסף של הקורה הזו. אגב, הוא בעצמו ושני מוסכים הציעו ליישר אותה. אמרו שהיא לא תספוג 100% כמו בהתחלה אבל שזה גם לא נורא (ושוב, בכל מקרה אני רוצה להחליף, בכל זאת זה לא יוצא מכיסי).

לגבי זה שהפחח יבצע את ההתקשרות- אני מאמין ש1600 +מע"מ זה מחיר אחרי שהוא הוסיף עליו "קופון" (אגב, המוסך שבו טיפלתי פעם אחרונה טיפול שוטף כשבאתי עם חלפים שלי(שיותר איכותיים ממה שהוא הציע והוא לא התבייש להגיד לי את זה) היה כנה איתי ואמר לי ש"אם אני קונה משהו בחנות החלפים ב100 ש"ח, אני מתמחר לך אותו ב130 ש"ח לפני מע"מ ולפני עבודה" ואני מעריך אותו על הכנות. הוא כמובן אמר שאין בעיה שאביא חלפים שלי)

מאותה סיבה, אני שוקל להתארגן על קורה כזו, כלים מתאימים (אם אפשר להחליף שמן ורפידות לבד אז למה לא קורה? :) ) ולהחליף. או לפחות ללכת למוסך רק בשביל עבודה שתעלה כ-200 ש"ח שזה סביר.

חנויות חלפים- ממה שאני ראיתי, לא מתעסקות עם חלקי מרכב בכלל, רק פירוקיות. אני לא מתמצא בנושא בכלל כי אף פעם לא קניתי ומחיפוש ב"מאגר" ודומיו- לא ממש מצאתי אבל כנראה שאני גם לא יודע לחפש ולכן פניתי לפה :)

פורסם
לפני 17 שעות, פריג'י כתב:

הבנתי אותך,

עדיף שתשקיע את הכסף בהחלפת הקורה, תרים טלפונים לפירוקיות מניח שתמצא משהו. בהצלחה!

כן זה כנראה מה שאעשה תודה!

אנסה לבדוק גם עם "מאיר" אולי אפשר להשיג דרכם מי יודע אולי נקבל מחיר טוב.

אחד המוסכים שדיברתי איתו גם צילם לי קורה (משומשת) הוא אומר שהיא פורקה מרכב אחר (אולי רכב שעבר תאונה חזיתית?) ושהיא תקינה לגמרי כי הוא לא קיבל מכה מאחורה מעולם. אפשר לסמוך על זה וללכת על זה? (הוא גם צילם לי את הקורה אבל אין לי שום יכולת להבין מהתמונה)

פורסם

לך תראה ותחליט, אם יש לך קצת עין והבנה אתה תראה סימני יישור וכיפוף.
ולגבי אלה:

לפני 20 שעות, aviel-bs כתב:

אמרו שהיא לא תספוג 100% כמו בהתחלה אבל שזה גם לא נורא.

כמה זה לא נורא באחוזים ביחס לפריצת דיסק פוטנציאלית ו whiplash?

תתחיל להתקשר לכל פירוקייה שאתה מוצא (גוגל יעזור לך למצוא) ולשאול אם יש להם רכב כמו שלך (תבדוק את מלוא טווח השנים של הדגם שרלבנטי) שהחלק האחורי שלו שלם, לפרק ולהרכיב זה רק ברגים (וכמובן להוריד פגוש).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 5 שעות, shellcase כתב:

לך תראה ותחליט, אם יש לך קצת עין והבנה אתה תראה סימני יישור וכיפוף.
ולגבי אלה:

כמה זה לא נורא באחוזים ביחס לפריצת דיסק פוטנציאלית ו whiplash?

תתחיל להתקשר לכל פירוקייה שאתה מוצא (גוגל יעזור לך למצוא) ולשאול אם יש להם רכב כמו שלך (תבדוק את מלוא טווח השנים של הדגם שרלבנטי) שהחלק האחורי שלו שלם, לפרק ולהרכיב זה רק ברגים (וכמובן להוריד פגוש).

364693851_WhatsAppImage2021-07-05at12_09_35.thumb.jpeg.48cacc71afa4d76a1ac95f001128740f.jpeg

זו התמונה שקיבלתי מהמוסכניק. על פניו היא נראית לי די בסדר.

גם מוסך אחר שדיברתי איתו היום אומר ש"מצא לי קורה משומשת אבל צריך שאביא את הרכב כדי שיהיה בטוח שזו אותה קורה. המחיר טוב לא לדאוג" (לא נוקב במחיר, כנראה רוצה שאגיע אליו)

אנסה למצוא פירוקיות בפתח תקווה או באזור..

פורסם

יש במחלף ג'לג'וליה אחת, די קרוב אלייך - תעשה חיפוש על נושאים שפתחתי (או שכנס לפורום המלצות על בעלי מקצוע) - יש את הפרטים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...