Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי יש תחושה שמאז שנכנסו כל הטורבו+DCT, רכבים נהיו גם פחות אמינים, וגם יותר יקרים לתיקון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חלק מהשינויים הם "מתחת למכסה המנוע" ואינם נראים במבט שטחי.

@שי  אני ממליץ לך לעבור קצת על דוחות EuroNCAP. יודע מה? אפילו לא על הדוחות עצמם - רק על התפתחות המבחנים והניקוד דרשות הבטיחות עברו מספר מהפיכות. ובעקבות מבחני הריסוק - המכוניות עברו שדרוג עצום של אמצעי הבטיחות, הן מבניים והן האקטיביים.

אנ מניח - ואולי יודעי הדבר בפורום יפרטו - שכל נושא ניהול הרכב (ובכוונה אני מציין רכב ולא מנוע) על ידי מחשבים עבר כמה וכמה שדרוגים.

וכמובן מהפיכות הרכב ההיברידי והחשמלי, האבזור (ציינת איתות בנגיעה - זו תכונה בודדת וקטנה ביחס להתפתחות האבזור) ומי ויודע כמה מערכות נוספות שאיניחושב עליהן כעת.
התייחסתי בדבריי לרמת הבטיחות שברור שהשתפרה. כמובן שהטכנולוגיה התקדמה מאוד אבל מבחינת המשתמש הפשוט לא משנה אם יש הזרקה ישירה ויורו 7 או רב נקודתית עם תקן יורו מינוס 3. זה לא אוטו משנות השישים שדורש צ'וק בבוקר קר, גירוז פלטינות והחלפת אלמנט כל 5,000 ק"מ.

ביצועים ואבזור אכן השתפרו, אך לא דרמטית. כל סופר לאנסר או לאנטיס תקינה עומדת בקלות בקצב התנועה ומעבר לו בלי שום מאמץ.

לא מצליח לחשוב על פרט אבזור נוחות מהותי שחסר ביפנית מאובזרת מהניינטיז והפך סטנדרטי היום. ולא- "מולטימדיה" שקשה לשדרג ונראית אחרי חמש שנים כמו משהו ארכאי לא נחשבת בעיניי למשהו מהותי. עדיף אלפיין באלף ש"ח.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

את השינוי האמיתי לדעתי נראה עוד עשור, שיהיו יותר מכוניות חשמליות על הכביש.

אם להסתכל על משמעותי בשנים האחרונות, זה תמהיל הדגמים שנמכר וכולל המון קוסאוברים שכוללים גם לפעמים כמה דגמים באותה קטגוריה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

@שי אם מבחינתך היכולת למנוע תאונות, ולצאת מהן בחיים אם הן מתרחשות, אינן שיפור משמעותי, אפילו  מהפכני, בתחום הרכב בעשור או שניים האחרונים כנראה שאנחנו חיים בעולמות שונים. וזה רק תחום אחד - הבטיחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שי, גם אם ניקח סופר לנסר, היום רכב מיני מגיע מאובזר יותר ובטיחותי יותר.

יש כול כל הרבה אבזור שלא היה קיים אז שאי אפשר למנות את כולו אפילו.

למשל בקרת שיוט אדפטיבית, לוח מחוונים דיגיטלי, בקרת אקלים, שליטה מההגה של השמע, פתיחת הרכב ללא מפתח,פנסי לד ועוד המון דברים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, שי כתב:

לא מצליח לחשוב על פרט אבזור נוחות מהותי שחסר ביפנית מאובזרת מהניינטיז והפך סטנדרטי היום.

בתור אחד שירד מרכב 2018 להונדה סיויק 2002, אגיד לך מה חסר לי.

א) ESP. זאת מערכת מצילה חיים לדעתי, וגם בפניות בנסיעה רגילה יכול להיות הבדל בין לעבור את הפניה בסבבה, לבין כמעט לעוף מהכביש (בלי ESP).

ב) בקרת שיוט אדפטיבית ובקרת סטיה מנתיב.

ג) משפחתית יפנית/קוריאנית מ2021 תהיה משמעותית יותר שקטה ונעימה לנסיעה ממשפחתית יפנית משנת 2001.

ד) גם בלי הבקרת שיוט - עם מצערת אלקטרונית הרגל על הגז הרבה פחות מתעייפת בנסיעות ארוכות.

ה) בקרת אקלים דיגיטלית. אפשר לשים על 21 מעלות ולשכוח אותה שם, בלי להתעסק עם המזגן כל שניה.

ו) לא רוצה מולטימדיה, אבל שליטה מההגה על המערכת ורצוי מזגן (יש בפריוס) זה מאוד נוח.

ז) כניסה והנעה ללא מפתח - דבר סופר נוח כשהמפתח נכנס לכיס בבוקר ויוצא משם רק בערב, גם פחות סיכוי לאבד/לשכוח/לנעול את המפתח באוטו.

ח) TPMS. כשהרכב מתריע על לחץ אוויר נמוך בצמיגים זה מצויין. אפשר לזהות פנצ׳ר לפני שנתקעים.

ט) שוב פעם - כל נושא הבטיחות שעשה קפיצה אדירה ב10 שנים האחרונות. בהונדה 2002 שלי אני בטוח שבמקרה של תאונה קשה אהיה הרבה יותר מת מאשר בהונדה סיויק 2020.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בהקשר לנושא השירשור, סיווק 2003 שהייתה לי הייתה עם מפרט איבזור יותר טוב מברלינגו 2016...

בתשובה לשאלות והערות אחורת - ברור שיש שיפור בבטיחות, שיפור בצריכת דלק בזיהום אוויר, נוחות דווקה פחות טובה כי במקום המתלים הצרפתיים הרכים של פעם יש מתלים סטמדרטיים, יש עוד כמה שיפורים קטנים שהכניסו כדי לעמוד בתקנים כמו מערכת TPMS שהיא חובה החל מ 2014 או 2015. 

אבל מפרט האיבזור הבלא חובה" באמת לא השתנה משנת 1999. לא בקרת שיוט ולא bluetooth ולא מולטימדיה ולא keyless ולא בקרת אקלים ולא כלום ושום דבר חוץ מהחישמולים הרגילים שהיו עוד בשנות ה 90 בכל משפחתית. 

אני כמבון חצי צוחק כי קיימות רמות איבזור יותר גבוהות של המכוניות האלו בהן חלק מהאיבזור הנ"ל קיים. אבל הן מהוות אחוז נמוך מאוד מהמכירות בארץ. 

פורסם

אמנם בכל הכרוך במערכות עזר ומערכות הקפיות יש הרבה מאוד הבדל והתקדמות משמעותית, אבל יש גם לא מעט שנותרו מאחור ומציעים "קוסמטיקה" יותר מאשר מהות. 

דוגמא אחת מנועי בוקסר של סוברו. תכנון ותיק ביותר שרק עם השנים התגלה כיותר בעייתי בהשוואה לתחילת הדרך. לפני הרבה שנים כשהיה מקובל לבצע החלפת שמנים כל 5K קילומטרים וטיפול כל 10K אף אחד לא הרגיש בצריכת שמן מוגזמת של המנועים האלה. אבל עם המעבר למרווח טיפולים גדול יותר של 15K בין החלפות שמן, פתאום נתגלה שהמנועים האלה נוטים לאכול שמן ובדגמים מסויימים באופן מטריד.  

מנועי קונצרן פיאט ( לא אלו שנתרמו על ידי GM) גם הם לא ממש שונים בתכלית על פני יותר מעשור אולי אפילו שניים. 

אז כמו שאמר בוקי, יש לא מעט קוסמטיקה על פני מהות בטווח של עשורים. 

ט.ל.ח

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אכילת שמן מוגברת זה גם בגלל מעבור לשימוש בשמנים "דקים" יותר, ייצור טבעות הבוכנה מחומרים עם חיכוך מופחת, בוכנות קלות וקטנות יותר שגורמת להצמדוה פחות טובה של הטבעות ועוד תהליכי ייעול וצמצום זיהום אוויר וגם הפקת הספק גבוה יותר מנפח נתון. מנוע 1.6 בסובארו לאונה של של 1985-1993 הפיק רק 76 כ"ס. 

פורסם (נערך)

הוא אשר אמרתי, התכנון הבסיסי נותר כשהיה לפני כמה עשורים, בחלק מהמנועים (מנועי 2.5 ליטר) הוספת טורבו "הרגה" את המנוע בטרם עת. יעדו על כך בעלי המכוניות החזקות יותר.

אצל פיאט אגב אפילו לא העלו את ההספק מנפח נתון. 

ט.ל.ח

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 36 דקות, llaavvii כתב:

אני לא שוכח את הרנו אקספרס (דור ראשון ושני שהיה לי) ולא את הC15 שהיה לאבי

הייתה לי רנו אקספרס לפני המכוניות הנ"ל. אבל בכוונה לא הכנסתי אותה כדי שיהיה יותר משקל להודעה 😁

פורסם (נערך)

קג

בתאריך 22.5.2021 בשעה 21:44, vadim6385 כתב:

לי יש תחושה שמאז שנכנסו כל הטורבו+DCT, רכבים נהיו גם פחות אמינים, וגם יותר יקרים לתיקון.

אתה צריך לעשות הבדלה בין טורבו שדווקא מוכיח את עצמו כאמין מאד,אין בעיות איתם בכלל,

לבין גירים רובוטיים שזה סיפור אחר לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי ronrcz

• תוכן חדש...