Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, מרק10 כתב:

לי לא קרתה שום טעות קריטית או נזק שגרמתי לחלק מסויים ברכב מכמה סיבות והם:

0. אני לא פזיז ובודק כול דבר 3 פעמים.

1. משחר ילדותי בזמנים שעוד לא הייתה ספרות טכנית זמינה או אינטרנט תמיד צפיתי בשכנים שטיפלו באופנוע און ברכב שלהם בחניון של הבית וככה למדתי מספר דברים.

2. בתיכון למדתי בביה"ס טכני ככה שלמדנו לעבוד עם כלי עבודה שונים והכי חשוב כללי בטיחות שאתה משנן בכול שיעור עד אשר הם נהפכים לטבועים בזיכרונך.

כאשר רכשתי את הרכב הראשון שלי בשנת 1985 (סימקה 1000) קיבלתי עם הרכב ספר של היינס שהייתי הולך לישון איתו וקראתי אותו כמה פעמים. :O

כן עשיתי טעויות אבל כאלה שמהר מאוד שמתי לב שעשיתי טעות ולא נגרם שום נזק.

* פלסטיקים, קליפסים שנשברו בגלל פירוק/הרכבה לא נכונים לא נחשבים <3

לא עשית אף פעם שום נזק לאף רכב תוך כדי תיקון? כולם עושים טעויות גם הזהירים ביותר, זה חלק מהחיים.

רמת אמינות : מבחני הזיהום לTDI של פולקסווגן.

לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

וכמובן בואו כולנו נרכין ראש לזכר בוקסות 10

RIP ז"ל תנצבה

תנוחי בשלום על משכבך, בוקסה 10 שנפלה למגן התחתון של הרכב/השתגרה ליקום מקביל.

פורסם

רנו 5 ,רכב ראשון של אחי שנקנה ב 4000 שח. היה לו שם איזה בעיה עם הצוק שהיה נסגר באמצע נסיעה והידית מהאוטו לא היתה פותחת אותו, אז היינו עוצרים בצד פותחים מכסה מנוע ופותחים את הצוק ידנית. ואז באה ההצעה הדבילית שלי -ילד בן 14- : למה שלא תצמיד אותו פתוח עם בורג?

התוצאה היתה 2 ברגים שנפלו לתוך המנוע. ואז: תניע את האוטו אולי זה יצא מהאגזוז(אמיתי!!)

האוטו בסוף נמכר לפירוק עם מנוע לא מניע...

• מצחיק 2
פורסם

אי שם לפני 18 שנים אבא שלי קנה לנטיס לבנה.

בטעות הוספתי לו נוזל שמשות לרדיאטור ( צבע הנוזל היה זהה בשני המקומות).

נזק מיידי לא היה-שנתיים אחרי התפוצץ הרדיאטור עם או בלי קשר לאירוע המצער.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

פעם היתה לי לדה (1997)ועקב מנוע "חותך" החלטתי לפרק את החלק העליון של הקרבורטור ולנקותו

אממה

המנוע היה חם ואחד הכנפיים(מתוך 4) שמתחברים עם הברגה לחלק התחתון נשבר (אלומיניום עיוני...)

הלקח הנלמד לא לפרק דברים על מנוע חם

אגב הצלחתי להתאים את החלקים השבורים ולחזק ונסעתי כך מספר שנים

באותו רכב ב2002  החלפתי צינור דלק והמברג נגע ב+

נוצר ניצוץ שהדליק את המנוע באש קטנה

מתוך לחץ רצתי לבגז' והוצאתי בקבוק של ליטר וחצי ושפכתי

הקטע שהיה שם בנזין והדליקה התפשטה

מהר הבאתי בקבוק נוסף עם מים והצלחתי לכבות

הנזק:

כוויות קשות בידיים וחבישה של חודש

האוטו הגיע בנסיעה למוסך ומלבד כמה חוטים בצמה שלופפו באיזורלירבנד לא נגרם נזק ממשי

הלקח הנלמד :

בחיים לא מחזיק דלק ברכב בטח לא בבקבוקי שתיה

לפני עבודה בודק עם טסטר איפה יש מתח חי באיזור ואם יש סיכון מנתק מינוס

פיאט אונו 55 מודל  85

הרכב שעשיתי עליו את הסטאז'(1993)ביצעתי שטיפת מנוע ונסעתי מבת ים לראשון עם השמן המדולל בחומר שטיפה

התוצאה:

עשן כחול מיתמר מהאגזוז

נשבר רינג שמן 

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
  • אהבתי 1
פורסם

קטנוע 125 סמ"ק קוריאני ישן - כלי רכב ראשון שנגעתי בו, לא היה לי בכלל מושג ולא היה מי שילמד אותי. הקטנוע לא הניע ולא נסע ניסיתי לבצע "תפרק ותחזיר הכל למקום" רק שלא ידעתי שאטם ראש מנוע זה חלק חד פעמי אז אחרי ההרכבה הוא הניע ונסע 50 מטר עד שהאטם התפוצץ ואז גנבו אותו.
קטנוע 250 סמ"ק הבא בתור (הונדה ג'אז) - הפחמים של הסטרטר עשו בעיות אז פירקתי אותו ולקחתי לחשמלאי רכב לתיקון, לא יודע בדיוק מה קרה אבל משהו היה לא בסדר אחרי שגררתי אותו למוסך מסתבר שהסטרטר הסתובב הפוך והרס את כל המנגנון.
אותו קטנוע 250 סמ"ק - בדקתי שמן לפני נסיעה ונסעתי אבל הרכבתי את הפקק קצת עקום, בנסיעה לא מעט שמן נשפך החוצה אבל לא ידעתי בדיוק כמה אז מילאתי שמן לפי המדיד על מנוע חם, בנסיעה הבאה המנוע "נגמר" והשמן התחיל לצאת מהאגזוז - התוצאה אוברול מלא של המנוע.
אופנוע סוזוקי GS500 - תיקנתי את הקרבורטור כי הוא היה מציף את המנוע (לא זוכר מה הייתה הבעיה בדיוק אבל זה הצריך פירוק מלא של הקרבורטור) ובהרכבה עשיתי טעות עם הכבל גז. כמובן שבאותו הרגע לא היה מצבר כי הוא עמד לא מעט אז הנעתי אותו בדחיפה ועפתי איתו ישר לתוך הקיר. התוצאה - קצת חבלות מזלג עקום וידית קלאטצ' שנשברה.

פורסם

@מרק10never say never.

כמו כולם אני משתדל להיזהר, אבל טעויות קורות ולומדים מהן.

2 דוגמאות שאני זוכר:

לפני כ10 שנים החלפתי תושבות מנוע הידראוליות בBMW E46 עם מנוע M43TUB19. מרים את המנוע עם ג'ק עגלה, משחרר את התושבות, שם חדשות, מוריד את המנוע. שמח וטוב לב מחזיר את כלי העבודה למקום. מניע, מתרשם מהיציבות של המנוע עם התושבות החדשות. מנסה לנסוע ו.. אי אפשר לסובב את ההגה.

חוזר על כל העבודה, מרחיק את התושבת שהפריעה לציר ההגה להסתובב בכמה מ"מ, ונפתרה הבעיה.

2. בכל הוראה לביצוע טיפול כלשהו בספר טכני כתוב לנתק את המצבר לפני תחילת עבודה. כבר נמאס לקרוא את זה ואני לא מתייחס.

רציתי להתקין קולר שמן ברכב אספנות. הצנרת לקולר יוצאת מתחת לתושבת פילטר השמן. מנסה להפנות את הצנרת לכל מיני כיוונים, הכיוון היחיד שזה מסתדר הוא לאלטרנטור. אני עובד עם היד בפנים, מנסה לכוון את המקום המדויק. פתאום מרגיש אש בשעון היד. לקח לי זמן לחלץ את היד. מסתבר שרצועת הפלדה של השעון קיצרה בין ה+ של האלטרנטור, שמחובר ישירות למצבר, וגוף הרכב. אני לובש את השעון עם רצועה מהודקת היטב, ומכיוון שלבשתי כפפות עבודה לקח לי יחסית הרבה זמן להוריד אותן ולפתוח את הרצועה של השעון. התוצאה - כוויה בצורה מדוייקת של השעון שלקח לה חודשים להחלים.

כמובן שיש עוד פדיחות אבל לא זוכר כרגע.

זהירות והצלחה לכולם.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 שעות, amosbmw כתב:

מסתבר שרצועת הפלדה של השעון קיצרה בין ה+ של האלטרנטור, שמחובר ישירות למצבר, וגוף הרכב. אני לובש את השעון עם רצועה מהודקת היטב, ומכיוון שלבשתי כפפות עבודה לקח לי יחסית הרבה זמן להוריד אותן ולפתוח את הרצועה של השעון. התוצאה - כוויה בצורה מדוייקת של השעון שלקח לה חודשים להחלים

בצבא היו מאד מקפידים שלא נעבוד עם כפפות, שעונים, טבעות וכל דבר ששמים על היד.

למרות שלא נראה לי שכפפות גומי דקות יכולות להיתפס במשהו נע ולמשוך את כל היד.

הפאשלה הראשונה שעשיתי עם רכב (לפני שהיה לי מושג כלשהו) זה לבדוק שמן ברנו מגאן 98. יש שם מד דיגיטלי לשמן שנראה שאין שמן. אז הלכתי לתא המנוע, ראיתי איזה פקק עם ציור של שמן, ניסיתי לפתוח ולא זז. עליתי הביתה, הבאתי מפתח צינורות, הפעלתי לא מעט כח, נפתח אבל השמן היה מלא עד הסוף. בסוף הבנתי שמה שפתחתי היה מיכל נוזל הידראולי להגה. עד היום לא ברור למה זה היה סגור כ"כ חזק.

חיכיתי מתחת לבית של חבר וכדי להעביר את הזמן הוספתי קצת שמן באופל אסטרה 01 שהיתה לי. אחרי זה הוא בא, התחלנו לנסוע ופתאום התחיל לצאת מלא עשן לבן מהמכסה מנוע. מסתבר ששכחתי להחזיר את הפקק של השמן שעף לקיבינימט במהלך הנסיעה. במזל הצלחתי לאלתר איזו אטימה מבקבוק נסטי חתוך עם סמרטוט ונסעתי ככה הביתה. למחרת קניתי פקק חדש מהיבואן באיזה 300 שקל כמו מפגר במקום ללכת לפירוקיה. 

היתה לי גולף 92 עם משאבת דלק מכאנית. הדיאפרגמה היתה קרועה וזה גרם לרכב לקרטע לפעמים ולהיכבות. לא ידעתי לאבחן את התקלה, כי זה היה בא והולך ובדרך כלל זה עבד מצויין. פעם אחת נסעתי ככה עם חבר מהצפון לראשלצ בלילה, בדרך התקלה התחילה וכשזה היה קורה במהירות גבוהה היו עפים קצת גיצים מהאגזוז. אני לא אשכח את הפרצופים של האנשים בכביש שנסעו לידנו. איכשהו בנס הגענו לשם וחזרנו לצפון בלי שום בעיה. אחרי כמה זמן שהתחיל להימאס לי מזה, הלכתי למכונאי שגילה את הבעיה. 

בטח היו עוד מלא דברים מפגרים שעשיתי ואני אפילו לא יודע...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סובארו ג'אסטי מודל 93 שהחלה להתחמם והיה צריך לעשות ראש מנוע שדחיתי במשך שנה (חייל בצבא יוצא אחת לשבועיים).
בסיום אחת הנסיעות שלי פתחתי מכסה מנוע לקרר וראיתי את הנוזל במיכל המים מבעבע - לא יודע מה חשבתי לעצמי אבל נגעתי בפקק של המיכל והוא התפוצץ עליי וגרם לי לכוויות בידיים ובפנים (קיבלתי 3 גימלים לפחות)

באחת מהפעמים שהחלפתי שמן בפולקסווגן בורה שלי, חיזקתי את הבורג חזק מדיי (ללא ידית מומנט) והרסתי את ההברגה - 400 שח להברזה וחילוץ.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 16.2.2021 בשעה 19:36, colauti 9 כתב:

אי שם לפני 18 שנים אבא שלי קנה לנטיס לבנה.

בטעות הוספתי לו נוזל שמשות לרדיאטור ( צבע הנוזל היה זהה בשני המקומות).

נזק מיידי לא היה-שנתיים אחרי התפוצץ הרדיאטור עם או בלי קשר לאירוע המצער.

קרה לי בדיוק אותו דבר, הייתי די צעיר עם רכב ראשון, באתי להוסיף נוזל שמשות בחושך ואיכשהו הוספתי בנוזל רדיאטור,

למזלי שמתי לב אחרי כמה דק' את השטות שעשיתי, לקח לי איזה 45 דק' עד שהצלחתי לפרק את המיכל של הרדיאטור ורוקנתי אותו, הלכתי לתחנת דלק הקרובה וקניתי נוזל חדש.

למזלי לא קרה כלום 😂

פורסם

מחליט לעשות הצלבת גלגלים. מחליף הכל, בגלגל האחרון הבורג האחרון סוגר חזק מידי ושובר. קורה. מחליט להחליף עם בורג אחר ושובר גם אותו.. עדייו קורה. לוקח למוסך, מחליף 2 גושונים ומתקדם.

שבוע אחרי מחליט לחזק את האומים, ושובר עוד בורג..

הלכתי למוסך אחר.. מהפדיחות..

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני 4 דקות, המהיר הזהיר כתב:

מחליט לעשות הצלבת גלגלים. מחליף הכל, בגלגל האחרון הבורג האחרון סוגר חזק מידי ושובר. קורה. מחליט להחליף עם בורג אחר ושובר גם אותו.. עדייו קורה. לוקח למוסך, מחליף 2 גושונים ומתקדם.

שבוע אחרי מחליט לחזק את האומים, ושובר עוד בורג..

הלכתי למוסך אחר.. מהפדיחות..

מה?! איזה כוח צריך להפעיל בשביל לשבור גוז'ונים?🤯

לי סגרו את הברגים חזק מידי במוסך, עקמתי את את המפתח לגלגלים (המקורי,עבה, לא איזה קקה סיני) ועדיין לא הצלחתי לשחרר את הבורג.

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

• תוכן חדש...