Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קונה מפתח רטיטה ובודק אותו על הגלגלים של הרכב. מפרק ומרכיב.

ידוע שמחזירים את האומים צריך קודם להבריג עם היד כדי להמנע מתקלות. הברגתי עם האימפקט בלי להבריג את האום עם היד תחילה והלכה ההברגה של הגוזון + האום. נסיתי להחליף בין האומים ובקיצור הלכו 3 גוז'ונים . נסעתי עם גוז'ון אחד תקין בגלגל למוסך. 

המוסכניק אמר שזה יקח לו יומיים כי הוא עמוס בעבודה. 

גוז'ון חדש מצאתי רק אצל היבואן כי זה מידות אמריקאיות שאין לאף אחד והרכבתי עם גיסי. כמובן שהיבואן תפר אותי באיזה 160-170 שקל ל3 ג'וזונים.

את האומים לקחתי בחינם מפירוקיה.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם (נערך)

אני וידידי הטוב בצעירותינו, יצאנו לשטוף את המכוניות בשבת, מוזיקה, בירות, יום מעונן חלקית, תנאים אופטימליים. בזמנו הייתה לי איביזה חדשה בצבע אפור. אבל עם הזמן שמתי לב שניהיו כמו נקודות כתומות כאלה (ג'ינג'ים) ושמתי לב שאני לא מצליח להוריד אותם עם הג'ילדה... אתם מוכנים לזה? הלכתי והבאתי ספוג הפלא, כן כן...ילד טמבל וצעיר. מפה לשם הייתי חייב לעשות פוליש מקצועי שבוע אחרי כי זה ממש היה נראה כמו 50 גוונים של לקה. 😁

עריכה אחרונה על ידי SmallbutClean

2005 VW Passat B5.5 2.0l 115hp 
1991 VW Golf Mk2 1.3l 55hp 

פורסם

לפני כמה שבועות פירקתי זרוע מתלה אחורית, מבלי להציץ קודם במדריך הטכני שנמצא לי במחשב.

במדריך מצויין לפרק קודם את הבורג שקרוב לגלגל, ואני פירקתי קודם את הבורג שעל השלדה. מה זה אומר? שהלחץ מהגלגל פשוט משך את הזרוע יחד עם הבורג בזמן שפתחתי אותו, ההברגה הלכה.

הברזה קלה והכל כמו חדש 

פורסם

שנת 97 מתקין מערכת עם סאב בפיורינו של אבא (הוא היה בחו"ל)

קודח בדופן הפנימית לקבע מגבר לסאב - קדחתי בול לתוך המחשב של הדלקן.

אחרי שנה מחליף מגבר...קודח שוב והפעם נזהר,אז קדחתי בפינה של המחשב ושרפתי עוד אחד...

👺 

• מצחיק 2

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם (נערך)

לא שלי, אבל של חבר טוב שעבד כמתקין במוטורולה בימים הראשונים של "פלאפון, הופך שעה אבודה לשעת עבודה" הבחור התקין את יחידת "המוח" (משדר/מקלט) בפורשה . קודח בקיר המפריד  ישירות לתוך מיכל הדלק 😮 . זה מתגלה רק אחרי שסיים ומופיעה שלולית תחת הרכב וריח בנזין מתפשט בחלל סככת ההתקנות.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אח שלי מייד אחרי הצבא קונה פעם ראשונה מכונית במשפחה שלנו. רנו 4 עם מערכת חשמל 6V. אני עוד בתיכון מלווה אותו.

מתברר רק בדיעבד שרצפת הרכב הייתה רקובה  והיו 2 חורים ענקיים שנסגרו ע"י זפת ופח אלומינים שתפוס עם ניטים של עבודות אלומיניום.

כמו כן היה ברשיון רכב מן פס טוש שחור עבה שכיסה את העובדה שהאוטו היה בעבר מהשכרה (וכמובן לא ידענו מזה).

באופן כללי האוטו נסע קצת מוזר בהתחלה, אבל אחרי שקרה פנצר ראשון בגלגל ושמנו את הגלגל הרזרבי הוא פתאום התחיל לנסוע הרבה יותר נורמלי.

התברר שאחד מארבעת הגלגלים איתם נסענו קודם היה במידה מעט שונה מכל יתר השלושה.

עם כל אלה רכב ראשון בגיל הזה הייתה הנאה גדולה וחוויה נהדרת והאוטו היה מבוקש מאוד ונמכר אחרי שנים במהירות הבזק עם כל הבעיות האלה.

פורסם

כשהייתי בן 10 בערך שטפתי את הרכב של ההורים, היה איזה כבל בתא הכפפות ושאלתי את אבא שלי אם אפשר  לחתוך אותו, ענה כן, אם אני זוכר נכון הוא לא היה מחובר או רק קצה ניראה.

והופ הרכב לא מניע, הזמנו חשמלאי שסידר את הבעיה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בס"ד 

1. אודי 80-הרכבת טרמינלים של מצבר הפוך, הלך האלטרנטור .

2 פיג'ו 205-מנסה לשלוף דיסק קדמי, בפועל הצירייה עם הדיסק בחוץ, נשפך שמן הגיר החוצה. 

3. פיג'ו 307-סגירה חזקה מדי של בורג ריקון שמן מנוע, הלכה ההברגה, סחבק בלי לחשוב יותר מדי הלך קנה קארטר חדש

( ניתן היה לעשות הברזה). 

4. אותה פיג'ו אלמותית-לאחר החלפת שמן מנוע, נדלקה המנורה של אלאדין, כמובן שמדובר היה ברכיבים מקוריים, בהמלצת רכב מכונאי נסיון הנעה ללא הפילטר(אולי נתקע משהו בחור כניסת השמן לפילטר),  המנורה דפקה הופעה בשנית, סופו של דבר, הרכב נגרר לגבע, מסתבר שהפילטר לא ישב טוב. 

הפיג'ו מכה שלישית! - טיול לצפון, המחוגים בדשבורד מדי פעם משתוללים ללא קשר מצב הנסיעה, לא משהו שיפחיד את אחינו, ממשיך טייל להנאתי, מנורה ראשית מתפוצצת!, האסימון עדיין לא נופל, בצימר, פירקתי את לוח המחוונים, לא שם הבעיה( לוח חשמלי), מסתבר שהלך מיישר זרם על האלטרנטור, לדברי יוסי ממוסך גבע, במזל לא שרפתי את מחשב הרכב. 

אלטו-נסיון פתיחה של פילטר השמן לא צלח, שיפדתי אותו באמצעות מברג, היה כל כך מוצלח ששיפדתי את הקארטר בנוסף. 

הפעם עלה לי רק בריתוך ולא בהחלפת הקארטר. 

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• תוכן חדש...