Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, sperial כתב:

מערכות עזר? אתמול  היתה לנו שיחה משפחתית על כשלונות בטסטים, אשתי סיפרה איך (לפני 40 שנה פלוס) היא נכשלה כיון שהטסט היה בגשם הראשון והיא לא ידעה להפעיל את המגבים. האמת היא שאני בטוח שבשיעור הראשון היא קיבלה הסבר, אבל שכחה את ההוראות בקיץ.

לגבי הלימודים ברכב ידני - דאגתי שהבנים שלי ילמדו על ידני. כמובן שבבית יש רק רכבים אוטומטיים, אבל כשהגיעו לחו"ל הם התיישבו בכסא הנהג, שילבו ראשון ונהגו כאילו כלום.

ואחרון - המסכה - גם אני יושב אתה הרבה מאד שעות. מתרגלים וזה באמת כלום. כנראה שהמסכות יהיו אתנו עוד תקופה לא קצרה.

אני דואג לעשות רענונים במיוחד אם זה תלמיד שנמרח קצת עם השיעורים ושיש פער גדול בין השיעור הראשון שלו ובין הטסט (קורה לרוב עם סטודנטים וחיילים)

לפני 11 שעות, Igalz כתב:

האם ישנה חובה היום ללמד על עצם קיומן של מערכות בטיחות כאלו ואחרות בשוק?

אם לא, האם לדעתך זה יכנס לתוכנית שנים הקרובות?

יש חובה והיא חלק מהסילבוס הנלמד. קרה אם זאת אבל שהגיעו אליי תלמידים ממורים אחרים אשר לא יודע לתפעל מערכות פשוטות כגון אורות ערפל, עמעום ומעבר לאור גבוה ועוד.

הרפורמה הקלה משמעותית וזה בלשון המעטה.

א - ניתן לצפות במבחן בשידור חוזר ע''מ להגיד ערעור אם משהו לא נראה לתלמיד. בתקופה שלי (לפני כעשור) זה היה מילה של התלמיד נגד מילתו של הטסטר.

ב -  ההפרשים כפי שצוין אינם משמעותים כבעבר. קרה שהזמנתי לתלמידם אשר נכנשלו על משהו שטותי עקב רגע של חוסר תשומת לב ולגמרי מגיע להם רשיון.

ג - הגיע דם חדש לצוות הבוחנים. לרוב הם אחלה (מכשילים שצריך ומעבירים שמגיע)

עריכה אחרונה על ידי Taipan
  • תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, Taipan כתב:

יש חובה והיא חלק מהסילבוס הנלמד. קרה אם זאת אבל שהגיעו אליי תלמידים ממורים אחרים אשר לא יודע לתפעל מערכות פשוטות כגון אורות ערפל, עמעום ומעבר לאור גבוה ועוד

עצוב לשמוע, 

לא סתם שאלתי, בת הזוג שלי עשתה טסט בתחילת דצמבר, למדה אצל אחד המורים המומלצים באיזור באר שבע, מורה שיש לו גם חוזים עם הצבא ומלמד את עשירי האיזור. 

בפועל הוא פשוט לא לימד אותה כלום. אפילו עבודת הגה נכונה הייתי צריך ללמד אותה בעצמי. לגבי מערכות בטיחות, חוץ מהמצלמת רוורס שהייתה ברכב שלו, הוא לא עשה לה היכרות עם שום מערכת, אפילו לא abs. אם מורה ״איכותי ומומלץ״ שכזה מלמד ברמה שכזו, תהיתי לעצמי מה המחוקק דורש..

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 13 שעות, Igalz כתב:

האם ישנה חובה היום ללמד על עצם קיומן של מערכות בטיחות כאלו ואחרות בשוק?

למדתי נהיגה לפני כ-11 שנים, אני כמעט בטוח שדיברו איתי על ABS (לרכב שלמדתי עליו נהיגה לא היה יותר מזה כנראה) ויכול להיות שתרגלו איתי גם בלימת חירום פעם כדי להרגיש אותו נכנס לעבודה.

אגב, אני די בטוח שהיו חיישני רוורס ברכב שלמדתי עליהם נהיגה ובזמן השיעורים הם לא עבדו. מצד שני זה היה לפני כל כך הרבה זמן שאולי דברים השתנו מאז.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Igalz כתב:

עצוב לשמוע, 

לא סתם שאלתי, בת הזוג שלי עשתה טסט בתחילת דצמבר, למדה אצל אחד המורים המומלצים באיזור באר שבע, מורה שיש לו גם חוזים עם הצבא ומלמד את עשירי האיזור. 

בפועל הוא פשוט לא לימד אותה כלום. אפילו עבודת הגה נכונה הייתי צריך ללמד אותה בעצמי. לגבי מערכות בטיחות, חוץ מהמצלמת רוורס שהייתה ברכב שלו, הוא לא עשה לה היכרות עם שום מערכת, אפילו לא abs. אם מורה ״איכותי ומומלץ״ שכזה מלמד ברמה שכזו, תהיתי לעצמי מה המחוקק דורש..

אחת התלמידות הראשונות שלי הגיעה אלי במקרה אחרי שעשתה לא מעט שיעורים אצל מורה מוכר עם שם שהגיעה אליו בהמלצת הוריה. אחרי כמות לא קטנה של שיעורים, הרגישה שהיא תקועה והטילה וטו על המשך הלימוד איתו. כשנהגה איתי זיהיתי כ''כ הרבה הרגלים לא טובים, דברים שחזרים ובכללי חוסר הבנה בסיסי בתפעול הרכב וההתנהגות בכביש (כמורה חדש אפילו זה היה בולט מאד). היא הסבירה שהמורה היה דמות מאד לא נעימה ושלרוב הייתה מנסה ללמוד כמו תוכי כי פחדה לשאול שאלות. אחרי לא מעט עבודה, היא עברה את הטסט הראשונה שניגשה דרכי.

^ כנ''ל פחות או יותר, אני די בטוח שדיברתי באופן תאורטי עם המורה שלי על הabs. גם אז הייתי חובב רכב ולכן ידעתי על קיומה ותפקידה עוד הרבה לפני שהתחלתי ללמוד נהיגה. כל זה לא הכין אותי לגשם הראשון. הייתי כבר בלי מלווה והמיצובישי קולט הידנית מודל 89' לימדה אותי אודות abs או יותר נכון העדר המערכת הזו...

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם

זה עצוב אסל כנראה שזה המצב אצל לא מעט מורים, וזה יכול כנראה גם להסביר חלק מתרבות הנהיגה הלא תרבותית בארץ

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, EliC25 כתב:

זה עצוב אסל כנראה שזה המצב אצל לא מעט מורים, וזה יכול כנראה גם להסביר חלק מתרבות הנהיגה הלא תרבותית בארץ

גם אני שמעתי על זה מחברים ואישית חוויתי בעצמי כשלמדתי נהיגה לפני כ 10 שנים - אלך רחוק ואומר שהמורה שלימד אותי היה גרוע במיוחד והיה בעיקר על תקן עציץ, והתערב (מילולית או בשליטה) רק במקרי קצה. התוצאה היתה הרבה תלמידים ש"נמרחים" אצלו או עוברים למורים אחרים.

לפני 15 שעות, Taipan כתב:

יש חובה והיא חלק מהסילבוס הנלמד. קרה אם זאת אבל שהגיעו אליי תלמידים ממורים אחרים אשר לא יודע לתפעל מערכות פשוטות כגון אורות ערפל, עמעום ומעבר לאור גבוה ועוד.

שמח לשמוע שאתה מקפיד על זה, ועצוב לשמוע שכנראה הנושאים האלה מכוסים כ "יציאה לידי חובה" אצל הרבה מורים...

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

אצלי המורה מעולם לא לימד אותי לכוון מראות, למדתי את זה לבד פה בפורום שנה אחרי שהוצאתי רישיון..

פורסם

ברור, גם הוא הקפיד שתמיד אכוון מראות בכל תחילת שיעור, אבל הוא לא הסביר מה בדיוק אני אמור לכוון שם, אז כיוונתי... היום אני יודע בצורה יותר אופטימלית איך 3 המראות צריכות להתחבר לשטח רציף

פורסם

המורה שלי הקדיש את רוב השיעור הראשון להסבר על סביבת הנהג והתאמתה האישית. העניין הוא שבאותם ימים היה מקובל לכוון את המראות החיצוניות (שהיו די חידוש, האמת היא שאני אפילו לא בטוח שהיתה מראה חיצונית ימנית) כך שהפינה האחורית של הרכב תופיע הפינה הפנימית - תחתונה של המראה. 

הסברים על כיוון נכון של המראה כדי לקבל פרישה יותר רחבה קיבלתי כאן בפורום, וההסבר הטוב ביותר, כולל שרטוט טוב - לפני כשנתיים, במייל מקצין הבטיחות של מקום העבודה שעסק בנהיגת חורף, ואני מניח שרוב הנמענים לא טרחו לפתוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

המורה שלי הקדיש את רוב השיעור הראשון להסבר על סביבת הנהג והתאמתה האישית. העניין הוא שבאותם ימים היה מקובל לכוון את המראות החיצוניות (שהיו די חידוש, האמת היא שאני אפילו לא בטוח שהיתה מראה חיצונית ימנית) כך שהפינה האחורית של הרכב תופיע הפינה הפנימית - תחתונה של המראה. 

הסברים על כיוון נכון של המראה כדי לקבל פרישה יותר רחבה קיבלתי כאן בפורום, וההסבר הטוב ביותר, כולל שרטוט טוב - לפני כשנתיים, במייל מקצין הבטיחות של מקום העבודה שעסק בנהיגת חורף, ואני מניח שרוב הנמענים לא טרחו לפתוח.

תעלה לכאן

פורסם

צריך לחפש את זה במייל בעבודה, בתקווה שלא מחקתי את זה בטעות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אלו שתי תמונות שמצאתי באינטרנט אשר עוזרות לי להמחיש בדיוק מה אני מבקש מהם לראות. גיליתי שהן אפקטיביות יותר מאשר ציור שלי על לוח.

aid8165-v4-728px-Set-Rear‐View-Mirrors-to-Eliminate-Blind-Spots-Step-4-Version-2.jpg

aid8165-v4-728px-Set-Rear‐View-Mirrors-to-Eliminate-Blind-Spots-Step-6-Version-2.jpg

פורסם

אז זהו, שטיפה יותר פתוח, בדיוק להוציא את קורה C מהמראה. כאשר רואים את קורה C, זה בזבוז של זווית ראיה קצת יותר רחבה, והרבה הפתעות מגיעות מנתיבים יותר מרוחקים - למשל נתיב השתלבות כשר אתה רוצה להשלים עקיפה בכביש רב נתיבי.

ההדרכה היא לכוון את המראות כאשר אתה נוטה לכיוונן, ואז תראה את קצה הרכב בשוליים הפנימיים של המראה. אז, כאשר אתה יושב באמצע המושב, קצה הרכב יהיה בדיוק מחוץ לשדה של המראה, ותרויח שדה ראיה יותר רחב.

פורסם

קורת c אינה מופיעה. מה שמופיעה הוא מעט מחלקו האחורי של הרכב. הראה מככוונת כך שנגיד במראה השמאלית, אתה רואה מקסימום כל מה שמצד שמאל שלה ומינימום אתה הרכב שלך.

• תוכן חדש...