Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אני כנראה אצטרך רכב בקרוב. מתחיל לחפש כבר מעכשיו אבל לא לחוץ, אז מוכן לחפש כמה שבועות/חודשים.

בגדול הרכב ינסע גג 8000 ק"מ בשנה או לי 10K. 

מה שנחמד לי זה שהרכב יהיה ידני (כי אני נוסע בשעות בלי פקקים כמעט), אמין ויצליח לנסוע במהירות סבירה בלי לרטוט כאילו הוא מתפרק (נניח 140). בנוסף מזגן נורמלי זה בונוס.

לא אכפת לי ניהוג, רעשי רוח, גודל של הרכב (חוץ ממיני ממש קטנות שאני לא אוהב איך שהן נראות), בעצם שום דבר אחר לא מעניין. זה לא רכב ל"פאן" או ימי מסלול, אלא נטו משהו שיניע אותי מנקודה א' ל-ב' במהירות, עם מזגן ומושב סבירים ושיהיה לי נחמד לבחוש בהילוכים. זהו.

ראיתי את הקליאו 0.9 בשנים 15-17 אבל ממה שקראתי בפורום המזגנים שלהן לא להיט? יש להן עוד בעיות חוץ מבידוד הרעשים המפורסם?

צרפתיות יכולות להיות אחלה, אבל אני מפחד מסיטגמות, אשמח אם יש כאלו שהחזיקו ויוכלו לאמר אם הן מתאימות.

לא בא לי גרוטאה בת 20, אם אפשר משהו קצת מודרני זה יכול להיות נחמד.

אשמח לכל רעיון יצירתי :)

נ.ב. זו אמירה קצת גדולה, אבל אם אתם חושבים שיש משהו אוטומטי שיהיה משמעותית טוב יותר לצרכים שלי (נניח I35 או משהו) אז אשמח לשמוע. זה גם מה שארכוש במידה ולא אמצא משהו מעניין ידני, אבל כרגע מחפש משהו ידני.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אולי ואגית ידנית כמו פאביה או פולו (המושבים של האיביזה לא להיט בנסיעות ארוכות, לטעמי לפחות) עם מנוע 1.6 או 1.2 TSI. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לגבי המזגן זה משהו תוכל לבדוק, אך מעבר לזה הקליאו רכב טוב, היא מאובזרת כבר ברמת אבזור הבסיסית, ניראית טוב, מנוע עם כושר סחיבה טוב, מושבים נוחים, אך בעיר הרכב מרגיש נוקשה.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצאתי שתי מכוניות חביבוות שמתאימות לי בתקציב

האחת איביזה 1.4 ידנית 2013 

השנייה 208 1.2 הפושטית (אקסס) שנת 2015

שתיהן בנתונים טובים, שתיהן קרובות אליי יחסית.

יתרונות/חסרונות לכל צד?

האיביזה עם ק"מ יותר נמוך אבל הפיג'ו חדשה יותר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

עד 30 אלף הייתי מנסה למצוא 206 אקטיב (לא אקסס), עם קצת סבלנות זה יהיה עדיף לדעתי ויגיע בלי הרבה קושי שנת 2015-16.

יש אחת בנורדיה שגם יד ראשונה אקסס למיטב זכרוני ב 27K לפני מיקוח.

• רעיון טוב! 1

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

208 חדשה יותר, מרווחת יותר (שב מאחורה תרגיש את זה מידית), נוחה יותר ועם הגה יותר טוב (אם זה משנה לך). 

איביזה - חזקה יותר, מנוע שידוע כאמין יחסית, ידית הילוכים יותר מדוייקת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על הסיכום, לקחתי לתשמת ליבי.

אנסה לחפש 1.2 TSI ואם לא אמצא אלך על משהו מאלו.

איזה שהן בעיות אמינות במנועים הללו שציינתי? 1.2 של פיג'ו, 1.4 של איביזה ו1.2TSI?

יש לי חבר שכבר 5 שנים עם פולו 1.2TSI אבל תוהה אם אנקדוטה או שבאמת מדובר במנוע אמין.

פורסם

רוב הבעיות שהיו בהתחלה נפתרו, אם אתה מוצא רכב משנתון 2013 ומעלה הסיכון פוחת עוד יותר.

לאח שלי יש פולו מ2010, היה צריך להחליף לסט טיימינג משופר(שרשרת בין 13 ל14 עברו לרצועה לא זוכר מתי בדיוק.),

פעם אחת נזלה משאבת מים, ופעם אחת הייתה בעיית חוטי הצתה. כל הבעיות האלה נפתרו בהחלפות של רכיבים ולא היו בעיות מאז, וזה מה שאני מכיר גם מהפורום.  

• אהבתי 1
פורסם

במודלים הישנים יש את המנוע 1.4 אטמוספרי שהוא דיי סבבה ומספיק חזק. יושב גם על הפאביה ולדעתי שווק עד 2012-2013 ונמכרו גם ידניות. 

שבוע שעבר חבר שלי מכר אחת כזו 2011.

• אהבתי 1

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
לפני 8 שעות, ניקו פ. כתב:

אנסה לחפש 1.2 TSI ואם לא אמצא אלך על משהו מאלו.

קח בחשבון שקשה למצוא רכב כזה שמור. חיפשתי כמה חודשים (עדיין מחפש) בסוף קניתי משהו אחר. 

זאת הבעיה שהרכב מכוון לצעירים, זה מקשה על מציאת רכב שלא עבר הרבה ידיים, נסועה סבירה, שמור כללית. 

אחת הסיבות שאני יורד (כנראה) מסקודה פאביה והולך בכיוון 208 למרות שאני לא שלם אם זה, בגלל בעיות שעולות מדי פעם כאן.

(צריך לבדוק שהקנייה תהיה נבונה)

• אהבתי 1
פורסם

בנוגע ל208 1.2 אטמוספרי הוא גם סובל מאותה בעייה עם רצועת הטיימינג המתפוררת, פשוט צריך לשים לב שהיא הוחלפה. 

בנוגע לאמינות, אבי מחזיק קקטוס עם המנוע הזה עם קרוב ל200 אלף ק״מ וסך הכל מדובר ברכב אמין בגזרת המנוע. 

כדאי רק לדעת שלא מדובר במנוע חזק, דבר הניכר בעיקר בכביש המהיר. 

ד״א למרות שמדובר ברכב מעט גדול יותר הקקטוס זמין עם מנוע ה1.2 הטורבו וגיר ידני, אם אני לא טועה יש בדיוק אחת כזאת למכירה בפורום (אין לי קשר למוכר)

בגזרת VAG באמת קשה למצוא את ה-1.2TSI עם ק״מ נמוך אבל מדובר במנוע יחסית אמין אם מטפלים בנק׳ הכשל בזמן (בעיקר מותחן טיימינג). 

• אהבתי 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם (נערך)

לא יודע אם הייתי מצליח לחיות עם 208 אקסס. האקטיב מאובזרת בכול טוב והאקסס עירומה לגמרי כאילו הורידו ממנה כול מה שהיה אפשר להוריד.

ההבדלים לדעתי גדולים מאוד.

אין מולטימדיה עם בלוטוס ודיבורית

אין כפתורי שליטה מההגה

פנסים רגילים במקום פנסים עם עדשה ולד באקטיב

אין בקרת שיוט

אין פנסי ערפל

גאנט ברזל במקום חישוקי סגסוגת

אין משענת יד

אין חלונות מושחרים מאחור

בגלל שהנסועה שלך נמוכה הייתי מציע אלטרנטיבות עם מנועים יותר גדולים למשל פורד פוקוס ידנית 1.6 לא תרגיש כל כך בהבדל בצריכת דלק אבל הרכב יהיה יותר שקט ומבודד בנסיעה על 110 יש לו מזגן מצויין גיר טוב שכיף לבחוש בו ומנוע אמין.

ראיתי גם מספר לא קטן של ג'וקים ידניים בתקציב שלך אבל לא יודע להעיד מה הרכב הזה נותן.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...