Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חודש קניתי סקודה אוקטביה מודל 2015 עם מנוע דיזל 2000 סמ"ק, הרכב אוכל כ 1.5 ליטר שמן לאלף קילומטר

האם יש סוגי שמן שיכולים להוריד את תצרוכת השמן?

פורסם (נערך)

איזה דגם מנוע, cjz ?

יש להם מחלות של אכילת שמן בלי קשר לקמ.

אם זה מסוחר תבקש שיחליף מנוע, גם אם זה מאדם פרטי הייתי מאיים בתביעה כי זה מהותי ואין מצב שלא שם לב אם היה ממלא כל הזמן.

עריכה אחרונה על ידי vogel
פורסם
לפני 11 שעות, vogel כתב:

איזה דגם מנוע, cjz ?

הוא רשם, מנוע 2.0TDI. זה בטוח לא cjz.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מחלה ידועה באוקטביה, אני מחזיק באחת 2014 שהחולף לה המנוע ב2017 (הייתה שייכת לליסינג וכשנרכשה ב2017 החולף המנוע) והאוטו זולל שמן, כך שלא מאמין שהבעיה היא ספציפית אצלך.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, גיא123 כתב:

מחלה ידועה באוקטביה, אני מחזיק באחת 2014 שהחולף לה המנוע ב2017 (הייתה שייכת לליסינג וכשנרכשה ב2017 החולף המנוע) והאוטו זולל שמן, כך שלא מאמין שהבעיה היא ספציפית אצלך.

מנוע 2000 ? 

ברוב חברות הליסינג יש את רוב המנועים חוץ מהמנוע הזה.

לעניין השרשור- הכל יכול להיות- 430,000 ק"מ גם לדיזל זה מכובד (לא מדובר על מרצדס ישנות שחלק מהן שרד גם עד 600-700,000 ללא פתיחת מנוע) ויש בדיקות לעשות:

ראשית,האם הרכב מעשן ואם כן באילו מצבים ? 

עשן בהתנעה שמפסיק לאחר מס' דקות- יצביע לרוב על בעיה של גומיות שסתומים יבשות- החלפה שלהן יכולה לפתור את הבעיה.

עשן קבוע בנסיעה+בעיות סחיבה עלול להצביע על אכילת שמן מטבעות הבוכנה (רינגים) שזה אומר שיש בעיה במנוע שיזדקק בשלב מסויים (לא בהכרח עכשיו בנק' הזמן הזו) לשיפוץ/החלפה.

אם אתה מהמרכז,כדאי לגשת למוסך,המומחה לרכבי VAG,מוסך רון בתל אביב כדי לקבל אבחון ראשוני.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני שעתיים, colauti 9 כתב:

מנוע 2000 ? 

ברוב חברות הליסינג יש את רוב המנועים חוץ מהמנוע הזה.

לעניין השרשור- הכל יכול להיות- 430,000 ק"מ גם לדיזל זה מכובד (לא מדובר על מרצדס ישנות שחלק מהן שרד גם עד 600-700,000 ללא פתיחת מנוע) ויש בדיקות לעשות:

ראשית,האם הרכב מעשן ואם כן באילו מצבים ? 

עשן בהתנעה שמפסיק לאחר מס' דקות- יצביע לרוב על בעיה של גומיות שסתומים יבשות- החלפה שלהן יכולה לפתור את הבעיה.

עשן קבוע בנסיעה+בעיות סחיבה עלול להצביע על אכילת שמן מטבעות הבוכנה (רינגים) שזה אומר שיש בעיה במנוע שיזדקק בשלב מסויים (לא בהכרח עכשיו בנק' הזמן הזו) לשיפוץ/החלפה.

אם אתה מהמרכז,כדאי לגשת למוסך,המומחה לרכבי VAG,מוסך רון בתל אביב כדי לקבל אבחון ראשוני.

הוא מעשן בהאצה חזקה. בנסיעה רגילה הוא לא מעשן אבל לפעמים אני שם לב לריח לא נעים

אני לא מכליל אבל יש לי נסיון לא טוב עם מוסכים שרוצים להרכיב חלקים שלא קיימים ואפילו היה מוסך "שהרכיב" לי חמישה חלקים שלא קיימים ברכב. אני לא מכליל כל כל המוסכים, אבל אני מגשש בפורום להרחיב את הידע לפני ההליכה למוסך

פורסם

תנסה אולי להתייעץ באחת הקבוצות של סקודה בפייסבוק\בווטסאפ.

יש מצב שתמצא שם אנשים שמכירים את הרכב יותר טוב.

בכל אופן, על רון שמעתי רק דברים חיוביים, כולל שני חברים שהלכו לטפל אצלו והיו מרוצים מאוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דעה אחרת - שבטח תקפיץ כמה מומחים כאן - לשיקולך לפעול בדרך שתרצה.

קנית רכב שנסע המון וכנראה במצב בלוי למדי בהתאם לתיאור. משער ששילמת ממש מחיר נמוך. 

נכון שכל ההמלצות שקיבלת יפתרו את המצב אבל העלות תהיה מאוד גבוהה יחסית למה שקנית. שיפוץ או החלפת מנוע יתקרב לעשירייה. 

אם הרכב נוסע סביר הפתרון הזול הוא כזה:

תוסיף לשמן המנוע תוסף ייעודי שמצמצם אכילת שמן ומיועד למנועים עם ק"מ גבוה. 

לדוגמא: סוג טוב וקצת יקר וסוג סביר וזול.  23/75 ש"ח בהתאמה. 

https://www.justmotor.co.il/product/תוסף-דבש-bg-rf7

https://www.justmotor.co.il/product/תוסף-דבש-stp

קנה ארגז של שמן טוב. גלון איכותי עולה 100 ש"ח ואפילו פחות. 

לדוגמא שמן טוב - 90 ש"ח ל- 5 ליטר.

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-champion-new-energy-5w30

גם אם צריכת השמן לא תשתפר עקב התוסף הרי העלות ל- 10,000 ק"מ תהיה לא יקרה  - בערך 400 שקל לכל היותר כולל התוסף. 

פורסם

אם כבר אז לא שמן דבש,אלא לשקול להשתמש בשמן בצמיגות אחרת שאולי תפחית את צריכת השמן  וגם זה רק לאחר ייעוץ ממוסך מתמחה ברכב (רון ? ) /מורשה היבואן שיוכל לומר אם המהלך יהיה יעיל בכלל.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...