Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מדוע ההיללקסים וכל הטנדרים חדי הקבינה,

שנמצאים לרוב במדינות המדבר,

אין בארץ/ אירופה?

מזהמות יותר מהדגם הדו קבינתי?

נשמע מוזר

איפה אפשר לראות פרטים על הדגם הזה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

מי אמר שאין? בגרמינה לפחות בטוח שיש. אני חושב שזה תלוי בשוק המקומי וכל שוק יש את ההרגלים שלו. למשל: אנחנו והאריקאים חסידים של תיבת הילוכים אוט' בעוד שבאירופה כל סבתא נוהגת על ידני, אצלנו זה רק למשוגעים לדבר. אתה יכל להשקיע ולעשות מחקר על הרגלי צריכה מוטורית של הארופאים. השאלה עד כמה זה חשבו לך.

פורסם

טנדרי חד קבינה היו פופלריים יותר בעבר, השימוש הכי בולט שלהם בשנים האחרונות היה לדעתי בשימוש של עיריית ראשון (בדרך כלל דימקסים בצבע ירוק או כתום). 

פורסם (נערך)

היום בארץ הם נמכרים כמעט רק לחקלאים.

חד קבינה זה היום הטנדר היחיד שהוא לא משאית, שמקנה הכרה בהוצאות מהשקל הראשון.

אגב מבחינת החקלאים הוא הרבה יותר שימושי להסעת נוסעים מאשר הדאבל קבינה, והמבין יבין.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

חד קבינה זה היום הטנדר היחיד שהוא לא משאית, שמקנה הכרה בהוצאות מהשקל הראשון.

מאיפה הבאת את זה?

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

הבנתי מחקלאי. הוא אמר שזה בגלל שזה לא יכול לשמש כרכב משפחתי.

אולי יש החרגה רלוונטית לחקלאים? 

מה שבטוח, איפה שאני גר, יש מלא חד קבינה חדשים.

פורסם

יהונתן, אנחנו לא יושבים בתוך הראש שלך ולכן תצטרך להשקיע קצת יותר מלל כדי שנבין מה אתה רוצה.
שאלת על אירופה, עכשיו אתה שואל איפה זה מפורסם למכירה - אתה באירופה? אתה בספרד? אתה באום-אל-פאחם ומחפש את סוכנות טויוטה הקרובה לביתך?

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

תעשה יבוא אישי מהאמירויות.

זה נקרא land cruiser 70, תריץ חיפוש תמונות בגוגל ותראה שקיים בהמון תצורות, אף אחת מהן לא מגיעה לארץ.

אגב, גם לארה"ב זה לא מגיע. מדובר ברכב מאוד קשיח, סוג של משאית.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

התחום של החד קבינה בטנדרים הקלים הולך ונעלם וכרגע רק איזוסו עדין מוכרים (עד לא מזמן גם מכרו היילקס).

מכיוון שהם לא מוכרים במס מי שצריך טנדר חד קבינה יעדיף כלי גדול יותר (דוקאטו, ספרינטר).

גם מסחריות קלות בגרסת קבינה בודדת לא נמכרות במספרים גבוהים - דובלו וורק אפ, קיה בונגו.

מצד שני מעניין שאין ביקוש גם לטנדרים הגדולים האמריקאים בגרסת חד קבינה - בקריית גת מסתובבת לה פורד F550 חדשה בגרסת חד קבינה שהגיעה כנראה בייבוא מקביל.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בתאריך 10.1.2021 בשעה 09:56, קורן בן אשר כתב:

בכל אופן טנדרים חד-קבינה פחות פופולריים בארץ מסיבה ברורה: הרבה פחות שימושי מבחינת יכולת הסעת נוסעים

למרות שקונום בארץ המון מכוניות, רמת המינע בישראל (מספר כלי רכב ל 1000 תושבים) נמוכה מאוד ביחס למדינות אירופה. 

בארץ יש 390 כלי רכב ל 1000 תושבים, ברוב מדינות מערב אירופה המספר הזה הוא 700-800 ואפילו קרוב ל 1000 במדינות מסויימות. 

בעל מקצוע "אירופאי ממוצע" מחזיק רכב מסחרי שהוא רק לעבודה ויכול להיות חד קבינה ורכב משפחתי נוסף.

בארץ אותו "בעל מקצוע ממוצע" משתמש ברכב עבודה גם בתור רכב משפחתי ולכן חייב 5 מקומות ישיבה. 

דוגמה, נסיתי למצוא תמונה באינטרנט של קנגו בגרסה מסחרית פשוטה אבל עם חלונות ומשבים, מה שנמכר בארץ. לא מצאתי. 

מה שיש זה או הגרסה המשפחתית  המאובזרת או גרסה מסחרית סגורה 2 מושבים וללא חלונות. ודווקא שתי הגירסאות האלו בקושי נמכרו בארץ. מה שנמכר זה אותה גרסת "קומבי" - רכב עבודה בסיסי אבל עם 5 מושבים. 

פורסם

הרבה מסחריות בארץ הן גרסה מסחרית של הרכב שמקבלת התקנה מקומית של מושבים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...