Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היום החד קבינה נמכר כפי שציינתי בעיקר לחקלאים. החקלאי משנע את התאילנדים בארגז. אף חקלאי שפוי לא יכניס את התאילנדים אחרי יום עבודה לקבינה שמשמשת אותו ואת משפחתו.

אחרי שהטנדר מתיישן הוא הופך לרכב צמוד של התאילנדים שנוהגים בו, עד שמושבת. זה קורה דיי מהר כי מבחינתם כמה שהאוטו עושה יותר רעשים מכיוון המנוע זה אומר שהוא יותר טוב.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
הרבה מסחריות בארץ הן גרסה מסחרית של הרכב שמקבלת התקנה מקומית של מושבים.
בוקי מתכוון לקנגו/ברלינגו ושות׳, אלה לא התקנות מקומיות.

בעל מקצוע "אירופאי ממוצע" מחזיק רכב מסחרי שהוא רק לעבודה ויכול להיות חד קבינה ורכב משפחתי נוסף.

בארץ אותו "בעל מקצוע ממוצע" משתמש ברכב עבודה גם בתור רכב משפחתי ולכן חייב 5 מקומות ישיבה. 

דוגמה, נסיתי למצוא תמונה באינטרנט של קנגו בגרסה מסחרית פשוטה אבל עם חלונות ומשבים, מה שנמכר בארץ. לא מצאתי. 

מה שיש זה או הגרסה המשפחתית  המאובזרת או גרסה מסחרית סגורה 2 מושבים וללא חלונות. ודווקא שתי הגירסאות האלו בקושי נמכרו בארץ. מה שנמכר זה אותה גרסת "קומבי" - רכב עבודה בסיסי אבל עם 5 מושבים. 

אמת. קיים גם דבר נוסף שאין בארץ, "פאנל ואן" שהוא גירסת סטיישן של רכב פרטי רגיל ללא חלונות מאחורה וללא מושבים, שמקבלת הקלות במס. בעבר לפחות היה נפוץ.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 10 שעות, Buki כתב:

דוגמה, נסיתי למצוא תמונה באינטרנט של קנגו בגרסה מסחרית פשוטה אבל עם חלונות ומשבים, מה שנמכר בארץ. לא מצאתי. 

מה שיש זה או הגרסה המשפחתית  המאובזרת או גרסה מסחרית סגורה 2 מושבים וללא חלונות. ודווקא שתי הגירסאות האלו בקושי נמכרו בארץ. מה שנמכר זה אותה גרסת "קומבי" - רכב עבודה בסיסי אבל עם 5 מושבים. 

יש עניין כלשהוא של מיסוי מופחת על רכבים ללא חלונות צד. אני מכיר את זה באנגליה, לא יודע לגבי שאר היבשת אבל זה יכול להסביר את זה גם כן.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
היום החד קבינה נמכר כפי שציינתי בעיקר לחקלאים. החקלאי משנע את התאילנדים בארגז. אף חקלאי שפוי לא יכניס את התאילנדים אחרי יום עבודה לקבינה שמשמשת אותו ואת משפחתו.

אחרי שהטנדר מתיישן הוא הופך לרכב צמוד של התאילנדים שנוהגים בו, עד שמושבת. זה קורה דיי מהר כי מבחינתם כמה שהאוטו עושה יותר רעשים מכיוון המנוע זה אומר שהוא יותר טוב.
אני חושב שרוב חד קבינה נמכרים לגופים מוסדיים כגון עיריות. אני פחות מכיר חד קבינה בחקלאות, מה שאני ראיתי זה בעיקר דאבל קבינה, כאשר הרכב להסעת תאילנדים זה בדרך כלל טרקטור עם עגלה שטוחה. כנראה שזה משתנה כתלות באזור הגיאוגרפי וסוג הגידול...

חזיר דיזל

פורסם
לפני 16 דקות, YNV כתב:

יש עניין כלשהוא של מיסוי מופחת על רכבים ללא חלונות צד. אני מכיר את זה באנגליה, לא יודע לגבי שאר היבשת אבל זה יכול להסביר את זה גם כן.

כן אני מכיר. 

כך היה גם בארץ עד שנות ה 70, אז היה נפוץ שהיו קונים אופל רקורד סטיישן או פולקסווגן "וריאנט" ללא חלונות צד במיסוי מופחת, מתקינים להם בהתקנה מקומית חלונות ומושבים ומקבלים רכב משפחתי קצת לא נוח כי זה 3 דלתות אבל זול. 

בהמשך הטבות מס בוטלה ולא יובא יותר מכוניות כאלה לארץ. 

פורסם (נערך)

וצריך להזכיר גם את השברולט אל קמינו והקומבינה הנפלאה שעשו לה בארץ.

http://93ע-על-שברולט-אל-קמינו/?do=findComment&comment=1281029

*עריכה:

ממש רציתי לקשר את ההודעה של חן פרחי שהיטיב לספר, אבל נראה שהקישור לא ממש משתף איתי פעולה.

אמל"ק: שברולט אל קמינו - טנדר חד קבינה ולהיט מכירות בשנות השבעים. המוח היהודי הוסיף ספסל בארגז וסגירת פיברגלס שהפכה אותו לסוג של טנדר דאבל קבינה עם הטבת מס של חד קבינה. 

עריכה אחרונה על ידי YNV

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...