Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאט לאט זה מגיע ויגיע...

מרצדס מכריזה על מסחרי, כלומר הספרינטר, חשמלי.

הייתי מת לנהוג על זה!!

לפי מה שאני זוכר, כיום רק ניסאן משווקת רכב מסחרי חשמלי בארץ (טווח של כ-200 ק"מ) והיום גם ראיתי אחד בעליות לי-ם, מעניין איך זה לנהוג על זה.

בעיני יהיה מעניין 2 דברים:

א. כיום ברכבים מסחרים עד 4 טון, פיאט\פיג'ו דוקאטו מחזיקים במשקל העמסה הכי גבוה, 2 טון העמסה.

האם בעזרת רכב חשמלי, רכבים אחרים יוכלו לעקוף אותם?.

ב. האם המנוע החשמלי של הספרינטר יוגבל רק לגירסה של עד 4 טון או שיגיע גם ל-7 טון?.

ג. האם יהיה יצרן שיעבור את טווח ה-300 ק"מ?, דבר מאוד חשוב ברכב מסחרי שלעיתים גם עושה יותר מכך.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

תלוי מי קהל היעד.

אם זה רכב שמשמש לחלוקה בינעירונית (מעמיס כמות קטנה של סחורה) ונוסע לחלק בהרבה מקומות בינעירוניים אז החשמלית פחות תתאים לו.

לעומת זאת רכב כזה שנוסע פחות מ-300 ק"מ ביום יהיה שימושי לחברה.

במהלך היום הוא ייסע ובסוף יום העבודה יחברו אותו להטענה, בהנחה ובסוף היום הוא יהיה במקום העבודה, אז אני מאמין שמקום העבודה יסדר עמדת טעינה.

גם לקווי תחבורה הציבורית במקומות קטנים שמבוססת על מיניבוסום הוא יכול להתאים. 

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הנהגים יהבו את זה.

אי אפשר לתת להם לעשות שעות נוספות. 300 ק"מ לא מכסה משמרת של 8 שעות עבודה.

גם לא עבודה בעיר.

עם טעינה מלאה בזואי \ 208 זה בסביבות ה 15 שעות אז רכב מסחרי עם סוללה גדולה יותר זמן טעינה יהיה יותר מ 24 שעות.

הנהגים יעבדו יום כן ויום לא.

כל הרכבים החשמליים שנמכרים עכשיו הם ניסיוניים, לא באמת שימושיים.

טסלה טובים ובשביל זה הם בהפסדים של מיליארדים.

בדקתי זמן טעינה של ההאמר החשמלי והם מפרסמים רק טעינה עם מטען של 800 וולט.

יחברו לרשת החשמל הישראלית אחד כזה וכל הרשת תקרוס

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 2

אייל

פורסם

דווקא מבחינת משקל, יש כאן בעיה.
העד 4 טון זו הנפצה ישראלית שרלוונטית רק למי שמעל גיל 27-8 בישראל.
הרשיון הרגיל מגביל ל3.5, עם המשקל הנוסף של סוללה גדולה יותר, אתה מוריד מכושר ההעמסה של הרכב וזו כנראה הסיבה.
לא מבין למה נשמרה התצורה הזאת של 'ואן סטנדרטי' אפשר היה לחסוך המון מקום, תוהה אם סתם מנצלים פלטפורמה קיימת וtooling קיים בקווי היצור כדי להוריד עלויות בטווח הקצר ולראות אם יש ביקוש שמצדיק תכנון דגם ייעודי מחדש.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בתאריך 13.12.2020 בשעה 22:14, LotusElise כתב:

הנהגים יהבו את זה.

אי אפשר לתת להם לעשות שעות נוספות. 300 ק"מ לא מכסה משמרת של 8 שעות עבודה.

גם לא עבודה בעיר.

עם טעינה מלאה בזואי \ 208 זה בסביבות ה 15 שעות אז רכב מסחרי עם סוללה גדולה יותר זמן טעינה יהיה יותר מ 24 שעות.

הנהגים יעבדו יום כן ויום לא.

כל הרכבים החשמליים שנמכרים עכשיו הם ניסיוניים, לא באמת שימושיים.

טסלה טובים ובשביל זה הם בהפסדים של מיליארדים.

בדקתי זמן טעינה של ההאמר החשמלי והם מפרסמים רק טעינה עם מטען של 800 וולט.

יחברו לרשת החשמל הישראלית אחד כזה וכל הרשת תקרוס

הבעיה תתחיל עם כאלה שישכחו להכניס את הרכב לטעינה בסיום יום העבודה.

בעבודה הקודמת שלי במחסן זה לפעמים היה קורה עם חלק מהמלגזות, וזה לפעמים די היה משבש את העבודה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

שלום, 

אני עובד בתחום עבודות העפר ואני יכול להעיד ש 200 ק"מ ביום נעלמים כהרף עין. 

אני גר בכפר, ואם יש לי פרוייקט בכפר אז כל יום הנסיעות מסתכמות קרוב ל 60 ק"מ (לאסוף את העובדים, לאסוף חומר, ללות נהגי משאיות לאתר הפרוייקט, סיור בשטח עם המפקח וכו...). 

אולם רוב עבודותיי נמצאות במרחק של כ 70 ק"מ כל כיוון ללא קשר לנסיעות בתוך הערים. 

וגם יש פאשלות בשטח, למשל פיצוץ קו מים ואתה צריך לתקן, אתה חוזר עייף מת ואתה יכול לשכוח להטעין והופה, אין אפשרות לנסוע לעבודה מחר כי אין טעינה. 

לכן איני  מאמין כי רכב חשמלי יצליח בענף זה שמושתת על זמינות מיידית. 

עם כל הכבוד לאילון מאסק, שקודם יצא לשטח, ילכלך את הידיים ואז יגיד לי מה זה להיות מותש מעבודה וחסר אונים. 

פורסם

יש לי לא מעט קרובי משפחה/מכרים שעובדים בתחום השיפוצים/גינון/זיפות/הסעות,

יצא לנו לדבר כבר על הנושא, וכולם בלי יוצא מן הכלל אמרו שזה לא יעבוד לעולם, בעסק כזה אי אפשר להגביל קילומטרים, לפעמים מספיק 100 ק"מ ביום אך לרוב זה הרבה יותר, עוברים את ה300-400 ק"מ בקלות, ויש ימים של הרבה יותר מזה.

פורסם
לפני 2 דקות, wildlands2019 כתב:

יש לי לא מעט קרובי משפחה/מכרים שעובדים בתחום השיפוצים/גינון/זיפות/הסעות,

יצא לנו לדבר כבר על הנושא, וכולם בלי יוצא מן הכלל אמרו שזה לא יעבוד לעולם, בעסק כזה אי אפשר להגביל קילומטרים, לפעמים מספיק 100 ק"מ ביום אך לרוב זה הרבה יותר, עוברים את ה300-400 ק"מ בקלות, ויש ימים של הרבה יותר מזה.

נכון, הקטע הוא שחברות הרכב מנוהלות ע"י אנשים שאין להם קשר לרוכשי המכוניות שלהם. 

פורסם
לפני 46 דקות, חולה רכב#1 כתב:

לכן איני  מאמין כי רכב חשמלי יצליח בענף זה שמושתת על זמינות מיידית. 

הבעיה בעסקי הבנייה זה שגם אם חסר לך - לרוב אין לך איפה להטעין.

אם אני יכול להטעין בעבודה, לך אין איפה להטעין באמצע עבודות תשתית להרחבת הקיבוץ.

בסדר, לא לכולם.

מצד שני לשליח צ'יטה שרק מסתובב בעיר זה יספיק.

לפני 12 דקות, חולה רכב#1 כתב:

נכון, הקטע הוא שחברות הרכב מנוהלות ע"י אנשים שאין להם קשר לרוכשי המכוניות שלהם. 

אני אתפלא אם הגרמנים פיתחו את הרכב הזה לכול מיני אנשים בתחומים שדורשים מהם הגעה למקומות מרוחקים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 25 דקות, David32 כתב:

הבעיה בעסקי הבנייה זה שגם אם חסר לך - לרוב אין לך איפה להטעין.

אם אני יכול להטעין בעבודה, לך אין איפה להטעין באמצע עבודות תשתית להרחבת הקיבוץ.

אתה צודק, בשביל לכסות יום עבודה של צוות המורכב מ 5 אנשים הצוות חייב לייצר מינימום של 8,000 ש"ח בכדי לייצר הצדקה כלכלית. 

כי יש לי תשלומי שכר עובדים, תשלומים עבור הכלים, ערבות שמוחזקת ע"י מזמין הפרוייקט, התחייבויות שלי לספקים וכן הלאה. 

ואני לא יכול לסכן זאת בגלל שהרכב לא נטען במשך הלילה. 

תתאר לך מצב שכיום חברה קבלנית מחזיקה רכבים חשמליים ובאמצע הלילה ישנה הפסקת חשמל. 

הפסד מיידי של כמה עשרות אלפי שקלים ונזיפות מפה ועד הודעה חדשה בשל אי עבודה בשטח. 

דבר שיכול להימנע באמצעות שימוש ברכב בעל מנוע "רגיל". 

לפני 30 דקות, David32 כתב:

בסדר, לא לכולם.

מצד שני לשליח צ'יטה שרק מסתובב בעיר זה יספיק.

אני אתפלא אם הגרמנים פיתחו את הרכב הזה לכול מיני אנשים בתחומים שדורשים מהם הגעה למקומות מרוחקים.

הם פיתחו את זה בכדי למשוך משקיעים כפי שעשה אילון מאסק, יוצאים בהצהרות מגובים בחצוצרות כדי להכניס כסף לקופות. 

פורסם
לפני 9 דקות, חולה רכב#1 כתב:

ובאמצע הלילה ישנה הפסקת חשמל. 

באותה המידה אפשר להתעורר לתקלה ברכב, קורה.

לפני 9 דקות, חולה רכב#1 כתב:

הם פיתחו את זה בכדי למשוך משקיעים כפי שעשה אילון מאסק, יוצאים בהצהרות מגובים בחצוצרות כדי להכניס כסף לקופות. 

לא, יותר מזה, אני מבטיח לך שזה יהיה להיט באירופה היכן שיש הגבלות על רכבים מזהמים ומרעישים.

לעומת טסלה, למרצדס יש היסטוריה ארוכה ארוכה של הצלחות כלכליות. לא נראה לי שהם מנסים להוציא מוצר מעאפן בשביל כמה משקיעים והייפ, יש להם תדמית (ולא של רכבים עם בעית הרכבה)

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

באירופה לדוגמא, הרבה רכבי משלוחים בתוך העיר (כדוגמת DHL) כבר חשמליים וניתן לראות הרבה רכבים מסחריים 

כן יש מגבלת טווח, במקום עבודה הקודם שלי הרכבים המסחריים שלהם נהגו לגמוע מרחקים גבוהים (לבקר לקוחות במדינות שונות באירופה, מרחקים של 700-1,200 קילומטרים ביום ללא בעיה) אז להם פחות מתאים. אבל למאפייה שמחלקת לחם, מתאים מאוד.

פורסם
לפני 10 דקות, David32 כתב:

באותה המידה אפשר להתעורר לתקלה ברכב, קורה.

אכן אף רכב אינו חסין לתקלות. 

לפני 11 דקות, David32 כתב:

לא, יותר מזה, אני מבטיח לך שזה יהיה להיט באירופה היכן שיש הגבלות על רכבים מזהמים ומרעישים.

לעומת טסלה, למרצדס יש היסטוריה ארוכה ארוכה של הצלחות כלכליות. לא נראה לי שהם מנסים להוציא מוצר מעאפן בשביל כמה משקיעים והייפ, יש להם תדמית (ולא של רכבים עם בעית הרכבה)

כן, כפי שציינת מקודם כי רכבים אלה יספיקו כרכבים עירוניים, אולם בנסיעות מחוץ לעיר אני מאמין כי אנשים עדיין יבחרו ברכב בעל מנוע בעירה כאופציה הראשונה. 

אני חושד כי ישנו שיתוף פעולה ו/או "מזימה" לגרום לאנשים לקנות רכבים חשמליים. 

איך ייתכן כי מדינות מצהירות שבעתיד הקרוב הן יאסרו על מכירת מנועי בעירה פנימית ומבלי להתחשב באנשים שאין ביכולתם לקנות/ להתחדש ברכב ? 

פורסם (נערך)

^

אני מאמין שהמדינות יתקפלו מהר מאוד מההחלטה הזו,

כי זה פשוט בלתי אפשרי,

כי זה לא יעבוד, אפילו רכבי הסעות שעובדים בקו כלשהו בפרברי הצפון טוחנים סביב ה1000 ק"מ ביום די בקלות בלי לעצור, ההפסקה היחידה זה כמה דקות בין החלפת משמרת.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
  • תוכן חדש...