Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש למישהו ניסיון עם Chevrolet Vivant

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה ב"אנמית" היא שהויואנט נראית אפורה ומיושנת, לא מרגשת לעין.

אולי תפרט מה אתה מחפש ברכב?....מה התקציב?

ייתכן ויש אופציות יותר טובות בשבילך.

פורסם

אוטו אך ורק חדש כי נמאס לי "לאכול מצלחת אחרי מישהו"

אוטו שיש בו הרבה מרווח לנוסעים

אוטו נוח (אחרי שעתיים נסעיה לא לצאת עם גב תפוס)

אוטו אמין (עולי לא כמו טויוטה אבל ברמה סבירה)

בעוד שנה אוכל לגייס000 120 ש''ח

תודה

פורסם

אם הכוונה שלך זה לרכוש רכב בעוד שנה, פנה אלינו בעוד 11 חודשים. עד אז אולי גם יגיעו דגמים נוספים או יהיו שינויים במצב הקיים. מה גם שאף אחד לא יודע מה יהיה המחיר בעוד 11 חודשים....

באופן כללי, אני הייתי מעדיף את הסניק על פני הויואנט. בטוחה יותר, מתקדמת יותר.

אופציה נוספת היא הפיקאסו.

גיא

פורסם

באופן כללי, אני הייתי מעדיף את הסניק על פני הויואנט. בטוחה יותר, מתקדמת יותר.

גיא

נכון, אבל צריך לזכור שבמחיר של 122,000 ש"ח, הויואנט זולה יותר ב- 20,000 ש"ח מהסניק 1600, שלא לדבר על ה-2000. הפיקאסו עולה בסביבות 157,000 ש"ח.

אם הוא מחפש כלי תחבורה בסיסי, אמין ומרווח, זו יכולה להיות אופציה מענינת למשפחתיות 1600.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

השאלה האם באמת יש צורך במשהו כמו הויואנט מהסניק, והאם רכב משפחתי עם תא מטען גדול לא יכול להספיק. לדוגמא מגאן 1.6 4 דלתות תהיה מרווחת יותר מהסניק, ותא המטען יספיק למשפחה בלי שום בעיה.

גיא

פורסם

האמת חשבתי על רנו מגאן 2 אבל היא קטנה יותר מויוואנט ולוויואנט מנוע 2.0 לאומת 1.6 במגאן

לכן אני מחפש מישהו שקבר לפחות שנה נוסע בויוואנט ויש לו מה להגיד אליה מתוך נסיון אישי

אני חושב בהחלת נכון להדיג שבעוד שנה יכול להשתנות הרבה עולי אפילו RESTAILING לויוואנט אפילו שהיא מבחוץ נראת עדיין טוב אבל ביפנים היא באמת די מיושנת

פורסם

המגאן 2 קטנה יותר מהויואנט בעיקר בגובה. מבפנים מגאן 2 , 4 דלתות מרווחת יותר מהויואנט, במיוחד במושב האחורי.

לי היה ניסיון קצר עם ויואנט, במשך יומיים, היא היתה חדשה לגמרי. סה"כ לא עשתה רושם רע, אני הייתי מעדיף משפחתית על פניה.

גיא

פורסם

כאשר אתה אומר מגאן 2 אוטו משפחתי אתה בטח חושב על דירוג סטנדרתי של מכוניות. אבל לדעתי דווקה ויוואנט או סצניק או SPACEVAGON מתאימות יותר להגדרה של אוטו משפחתי אמיתי

אני אישית הייתי מדרג מכוניות ככה:

GETZ(והדומה) מיקרו משפחתי

HYNDAY ACCENT (והדומה) מיני משפחתי

מגאן 2 (והדומה) משפחתי

ויוואנט סצניק זפירה משפחתי גדול

MULTIPLA וואן

VW TRANSPORTER מיניבוס

:-D

פורסם
כאשר אתה אומר מגאן 2 אוטו משפחתי אתה בטח חושב על דירוג סטנדרתי של מכוניות. אבל לדעתי דווקה ויוואנט או סצניק או SPACEVAGON מתאימות יותר להגדרה של אוטו משפחתי אמיתי

קודם כל, כותבים ומבטאים "סניק" ולא "סצניק". ככה זה בצרפתית.

כאשר מדברים על רכב משפחתי, צריך גם להגדיר מה זו "משפחה". אם נניח שהכוונה לאבא, אמא, ו- 3 ילדים, אז אני מסכים אתך לחלוטין - המיניוואנים הקטנים עונים הרבה יותר טוב להגדרה של רכב משפחתי. מימד הגובה של הרכב תורם תרומה משמעותית בכמה תחומים:

1. תחושת מרחב. חיוני ביותר כאשר בספסל האחורי יושבים 3 דרדסים צעירים שבדיוק מפתחים את האישיות האינדיבידואלית שלהם...
  2. יותר מקום לרגלים (ישיבה יותר זקופה - צריך פחות מימד אורך).
  3. הרבה יותר קל לצאת ולהכנס - אין צורך ל"רדת" למושב הנמוך של "משפחתית רגילה", וכנ"ל ביציאה. חוץ מזה, בגיל שבו יש 3 ילדים, הגמישות זה לא מה שהיה פעם...
  4. הרבה יותר קל לקשור את הדרדסים בחגורות הבטיחות, והרבה יותר קל להכניס תינוק למושב הבטיחות ולחגור אותו.
  5. יש בד"כ יותר מקום למטען. כל מי שיצא לחופשת סו"ש עם 3 ילדים מבין למה זה נחוץ.
  6. תנוחת נהיגה גבוהה ושולטת - ממילא ברכב כזה אתה או בפקקים, או בשיוט בכביש מהיר.

לא סתם הסניק הפך ללהיט, ולמעשה פתח קטגוריה חדשה. אם תצאו רגע מהמוסכמות, אין שום סיבה שרכב יהיה נמוך - הגובה ה"נכון" של המושבים הוא זה שלא צריך להתכופף אליו (וגם לא לטפס אליו - ראה ערך "ג'יפים").

בקיצור TEMPORARY, זה תלוי בצרכים שלך. אם יש לך משפחה, אתה מחפש כלי תחבורה פרקטי, ואין לך צורך באופי ספורטיבי והגה מתקשר, מיניוואן זול כמו הויואנט יכול להיות תחליף שימושי מאד למכוניות ה-1600 שאנחנו בדרך כלל קוראים להן "משפחתיות".

גילוי נאות: יש לי 3 ילדים, ובמשך כמעט 4 שנים נסעתי על קאיה ג'ויס. אותו קונצפט כמו הויואנט, אבל עם עוד שני מושבים מאחור. פתרון מצוין כאשר זקוקים להפרדת כוחות אצל הכנופיה מאחור. הג'ויס התנהג על הכביש כמו בלטה, ההגה שלו לא מכיר את המושג "תיקשורת", אבל הוא היה הרכב הכי שימושי שהיה לי בחיים. את ההנאות אני משאיר לסופי-שבוע ולמכונית אחרת.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

קובי, אני מניח שאתה צודק בכל הנקודות שהעלית, רק שהדור החדש של הקומפקטיות (307, מגאן 2, אסטרה, גולף) מתקרב כבר לסניק וחברותיה מבחינת מבנה תא נוסעים, תאי אחסון, מרחב וכל דבר אחר שמסתתר מאחורי המונח "שימושיות".

באשר לוויויאנט, חבר שההורים שלו קנו כזו אומר שהם מצטערים על כל רגע - בגלל צריכת הדלק.

לא יודע עד כמה זה אינדיקטור לבעיה כלשהי או שרק האוטו שלהם דפוק, שווה לבדוק.

(אישית, הייתי הולך על סניק\307)

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מה תיצרוכת דלק של ויוואנט רשמית

וכמה היא צרכה אצל הורים שלך

*** ההודעה נכתבה ללא סימני פיסוק. ככל הנראה מדובר בשאלה ***

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום

יש לי ויואנט כבר 3 שנים וחודשיים. עשיתי על הרכב הזה כ-78000 ק"מ. נכון שהרכב הוא לא מרשים בפנימיותו, הוא פשוט לא "מצועצע" כמו הרכבים חדשים ללא מחשב נסיעה וכדומה.

כמה נקודות לזכותו:

1. ביקורי במוסך היו אך ורק לצורך טיפול כל 15000.

2. בזמנו כשבדקתי אפשרויות אחרות של רכבים בסדר גודל דומה מה ש"קנה" אותי היה בעיקר המרוח הפנימי והקלות לכניסה ויציאה מהרכב.

3. המחיר הזול שהיה בזמנו 114,000 שקל.

4. מחקר שעשיתי במוסכים הראה תוצאה של אמינות לא פחותה משל רכבים דומים (שאלתי בעיקר בעלי רכב ולא מוסכניקים).

5. יש לי נסיון עם הרבה כלי רכב כולל עלויות תיקון וביטוח, זה היה חלק מהשיקול לקנות אותו, ישנן רכבים שהעלויות שלהן לדעתי מוגזמות ולא אפרט וכן גם מחירי הביטוח.

6. אני אישית כאחד שמבין טוב מאוד ברכבים (הייתי מכונאי מסוקים בח"א וגם מכונאי מטוסים קלים) לא מתרשם מה"צעצועים"

ומה שמעניין אותי זה הנתונים של המנוע, מה הוא מסוגל לעשות והנוחות של הנהג ונוסעיו.

7. הרכב הזה הוא רכב MPV המורכב על מסגרת של דייהו נובירה, עם מנוע של 2000 סמ"ק

לרכב לדעתי יש חסרון אחד עיקרי והוא תצרוכת הדלק שלו, שלא פחותה מזה של רכבים אחרים בעלי מנוע 2000 סמ"ק.

לסיכום: 78000 ק"מ של הנאה מרכב של שים דלק וסע.

חבל שלא מביאים אותו יותר - יהיה לו מחליף

• תוכן חדש...