Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן דרך: מרצדס GLB

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרצדס GLB הגיע למבחן, בחנתי אותו, כתבתי עליו, ואני אומר לכם - אל תקראו את המבחן. לא, באמת. אל תקראו אותו. זה מיותר.

653933401_-GLB-07.thumb.jpg.b997cdaf8470859050b58a4cdd43ec93.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

מה זה החוסר מקצועיות הזו? פעם הבאה תעשה עוד 2 ילדים לפחות לפני שאתה בוחן רכב שבעה מושבים, שנדע אם מספיק מרווח להם שם וכמה שקיות במבה ריקות יכולות להיזרק בתא המטען הסימלי.

וברצינות: אני מרדן אז כן קראתי את המבחן.

נהניתי מאוד למרות שאני לא פוזל לשוק של ה-7 מושבים ו/או יקנה את הדבר הזה.

והתמונות, כרגיל, חגיגה לעיניים.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

יש כמה סיבות לכך שהרנו של השכן עולה שליש מהמרצדס. המנוע הזה הוא תוצאה של שיתוף פעולה, והוא דווקא מנוע מעולה. 

פורסם
לפני 3 שעות, אליהו שבת כתב:

לדעתי ביזיון במחיר כזה לתת מנוע 1.3 שיש בדיוק ברנו של השכן שעלה 1/3 מהמרצדס

F1 to officially cancel Azerbaijan, Singapore and Japanese grands prix -  GPFans.com

בתמונה פקק של רכבים עם מנוע 1.6 היברידי, ממש כמו היונדאי איוניק של השכן של אליהו שבת.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • מעניין 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 54 דקות, shellcase כתב:

בתמונה פקק של רכבים עם מנוע 1.6 היברידי, ממש כמו היונדאי איוניק של השכן של אליהו שבת.

ברור שיהיה פקק. סתומים, עומדים כולם מאחורי אותו אחד במקום לפתוח עוד 3-4 נתיבים כמו אצלנו ברחוב בין 7 ל-9 בבוקר. 

לפני 4 דקות, אליהו שבת כתב:

אותי מביך שפיקאסו עוקף את המרצדס ויש לו מנוע עדיף בכזה מחיר מצפה לקבל גם מנוע ולא שופוני.

וברצינות - "עוקף" זה כל מה שחשוב במשנע אנשים? כי אם כן, יש את גרסת ה-2.0 ליטר ואני מניח שבהמשך בטח גם תגיע (או כבר הגיעה, אני כבר לא עומד בקצב השקת הגרסאות ותתי-הגרסאות ותת-תתי-הגרסאות של יצרניות הפרימיום) גרסת 45AMG, שתוכל לאתגר את נערות הגומי הבכירות בניקוי קיא משורת המושבים האחורית אחרי שאבא לקח את מאמי וחברים שלו לחוג.

ואגב, למה החלטת שהמנוע של הפיקאסו טוב יותר? כי יש לו יותר סמ"קים?

פורסם (נערך)

כן ,כן. עוקף, מה זה הסנגור הזה?

לא מצפה ממרצדס במחיר הזה לקבל כזה מנוע, אותו דבר עם גרסאות הA קלאס המאובזרות, שופוני - עגלות למחיר הזה לדעתי.

זה לא רכב בנזיד עדשים אלא בלא מעט כסף וכחלק מהחבילה הייתי מצפה לקבל לפחות מנוע 2.0 או לחילופין אופציה למנוע 2.0 עם הפרש סביר במחיר, ההפרש בפועל גבוה מאוד, מה שמוריד לדעתי  מGLB שנוצר לגזרת מחיר שפויה יותר.

עריכה אחרונה על ידי אליהו שבת
פורסם
לפני 4 דקות, אליהו שבת כתב:

מה זה הסנגור הזה?

זה נקרא "דעה שונה", ברוך הבא לאינטרנט. יש כאן גם אנשים שלא מסכימים איתך.

לפני 5 דקות, אליהו שבת כתב:

כחלק מהחבילה הייתי מצפה לקבל לפחות מנוע 2.0

מה חשוב הנפח? באמת אני שואל. כשמרצדס היו מרצדס, ומכרו רק S ו-E קלאס על נגזרותיהן, הם מכרו S קלאס עם מנוע 2.8 ליטר שהפיק - אתה יושב? 160 כ"ס ו-20 קג"מ. ב-S קלאס!! משוגע. גועל נפש. איך הם לא מתביישים. ושלא נדבר על רצועת המומנט המזעזעת שהייתה שם. בעע. 

ההיצמדות לנפח מנוע כאיזה פרמטר שאומר משהו היא ארכאית ברמות שאני אפילו לא יכול לתאר במילים. יש מנוע - יש לו תפקיד אחד, וצריך לראות איך הוא עושה את התפקיד הזה. כל השאר זה בלבולי ביצים (סליחה על הצרפתית) של "אניני טעם" (שם נרדף לפלצנים). 

פורסם
לפני 5 שעות, אליהו שבת כתב:

לדעתי ביזיון במחיר כזה לתת מנוע 1.3 שיש בדיוק ברנו של השכן שעלה 1/3 מהמרצדס

למה לא הפוך? איזה מלך בעל הרנו שרכש את אותו המנוע בשליש המחיר.

לפני 36 דקות, אליהו שבת כתב:

אותי מביך שפיקאסו עוקף את המרצדס ויש לו מנוע עדיף בכזה מחיר מצפה לקבל גם מנוע ולא שופוני.

הפיקאסו לא עוקף את המרצדס עם מנוע ה-1.3 בגלל שיש לו מנוע יותר קטן בנפח 1.2.

הסיבה למנועים הקטנים היא הרצון של היצרנים להמנע מייצר כלי רכב מזהמים כדי שלא יצטרכו לשלם "קנס זיהום" לאיחוד האירופי.

אגב הדגם המשווק פה בארץ אינו החלש ביותר יש אחד חלש ממנו GLB180 שמגיע עם גירסה חלשה יותר של אותו מנוע.

ואם תשאל אותי באחיזו גירסה הייתי בוחר אם הייתי רוכש GLB? אולי את גירסת הדיזל החלשה שמגיעה עם המנוע המוכר 1461 סמ"ק דיזל של רנו...(לא משווקת בארץ למיטב ידיעתי)

פורסם
לפני שעה, פבל כתב:

זה נקרא "דעה שונה", ברוך הבא לאינטרנט. יש כאן גם אנשים שלא מסכימים איתך.

מה חשוב הנפח? באמת אני שואל. כשמרצדס היו מרצדס, ומכרו רק S ו-E קלאס על נגזרותיהן, הם מכרו S קלאס עם מנוע 2.8 ליטר שהפיק - אתה יושב? 160 כ"ס ו-20 קג"מ. ב-S קלאס!! משוגע. גועל נפש. איך הם לא מתביישים. ושלא נדבר על רצועת המומנט המזעזעת שהייתה שם. בעע. 

ההיצמדות לנפח מנוע כאיזה פרמטר שאומר משהו היא ארכאית ברמות שאני אפילו לא יכול לתאר במילים. יש מנוע - יש לו תפקיד אחד, וצריך לראות איך הוא עושה את התפקיד הזה. כל השאר זה בלבולי ביצים (סליחה על הצרפתית) של "אניני טעם" (שם נרדף לפלצנים). 

אכן כל אחד ודעותיו, עוד תקופה נראה מה היתה דעת הציבור (יקנו ובגדול...)

לעניין מרצדס של פעם תשווה למתחרים של פעם, ההשוואה כעת היא לרנו של היום

לפני כשעה, PriceDevil כתב:

למה לא הפוך? איזה מלך בעל הרנו שרכש את אותו המנוע בשליש המחיר.

הפיקאסו לא עוקף את המרצדס עם מנוע ה-1.3 בגלל שיש לו מנוע יותר קטן בנפח 1.2.

הסיבה למנועים הקטנים היא הרצון של היצרנים להמנע מייצר כלי רכב מזהמים כדי שלא יצטרכו לשלם "קנס זיהום" לאיחוד האירופי.

אגב הדגם המשווק פה בארץ אינו החלש ביותר יש אחד חלש ממנו GLB180 שמגיע עם גירסה חלשה יותר של אותו מנוע.

ואם תשאל אותי באחיזו גירסה הייתי בוחר אם הייתי רוכש GLB? אולי את גירסת הדיזל החלשה שמגיעה עם המנוע המוכר 1461 סמ"ק דיזל של רנו...(לא משווקת בארץ למיטב ידיעתי)

א. סיטרואן 1.6 165 כ"ס 8.7 שניות למאה

ב. אכן גרסת הדיזל היתה לדעתי יותר הולמת

פורסם
לפני 18 דקות, אליהו שבת כתב:

לעניין מרצדס של פעם תשווה למתחרים של פעם, ההשוואה כעת היא לרנו של היום

אין בעיה, בתקופה המקבילה היתה רנו 30 עם מנוע 2.6 שהפיק עד 150 כ"ס ו-22 קג"מ. ואני מזכיר לך שאנחנו משווים אותה ל-S קלאס, לא לג'יפון כניסה מצ'וקמק.

ה-E קלאס של אותן שנים (80+) בכלל נמכרה עם ליין מנועים שהתחיל מ-2.0 ליטר עם 105 כ"ס ו-16 קג"מ.

מה שאני בא להגיד, זה שכאשר אנחנו מסתכלים על מנועים, נפח הפך להיות נתון חסר משמעות כשלעצמו, ושיצרניות יוקרה מאז ומעולם הציעו גרסאות זולות וחלשות של המכוניות שלהם. גם כשהן היו בין המכוניות הגדולות והיקרות בנמצא.

במילים אחרות להגיד "פףףף מה זה הח** הזה?! מנוע של רנו במרצדס שלי?!" זה בערך כמו להגיד "פףףף מה זה הח** הזה?! אותו מספר גלגלים כמו ברנו במרצדס שלי?!" זה היה ככה מאז ומתמיד, וזה חסר משמעות. מה שמשנה זה לא מה מגיע ברמה הבסיסית, אלא מה האופציות, ובאף רנו לא תקבל אופציה למנוע עם 400+ כ"ס (לדוגמה).

לפני 13 דקות, Tamir FR כתב:

קבל וואו על התמונות, הרמה עלתה!

תודה, אני דווקא לא כל כך התלהבתי מהסט הזה. לך למבחנים האחרונים (V60, GLA, פוקוס), שם יש תמונות לא רעות.

• תוכן חדש...