Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 33 דקות, danniel כתב:

אפשר ללכת יותר מזה, בכל בניין ליד הפח זבל שיהיה גם צובר לשמנים ישנים.

אם להיות רצינים, אין טעם שבכל מקום שמוכר שמן יהיה כזה צובר, אמנם התקנה, אם עדיין תקיפה, מחייבת את זה, אבל הדרישה לזה ממש נמוכה ואין לזה הצדקה הגיונית וכלכלית. 

המוסכים זה פתרון טוב, יש בכל עיר.

אין גם הצדקה להפיל את זה על מוסכים ועסקים אחרים, לפי מה שנאמר כאן הם מפסידים מזה.

סך הכל מדובר במקסימום 10 צוברים שהעירייה צריכה לתחזק, לא בקשה כזאת מוגזמת ביחס לדברים אחרים שנעשים בעיריות לטובת איכות הסביבה.

בנאדם שצריך לנסוע לערים ליד או לקצה השני של העיר (יש אנשים שאין להם מוסכים ברדיוס גדול מאוד מהבית, כמוני) ולא אכפת לו מאיכות הסביבה (לא כמוני), סביר שירוקן את זה בחור הראשון שימצא.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני 16 דקות, innvision כתב:

אבל התקנה לא מחייבת להבנתי, מוכר שמן- מוסך או תחנת סיכה. האם אני מפספס כאן משהו?

מוכר שמן יכול להיות גם חנות חלפים שמוכרת שמנים או תחנות דלק.  

זה מה שאני הבנתי מלשון התקנה.

לפני 13 דקות, Adani כתב:

אין גם הצדקה להפיל את זה על מוסכים ועסקים אחרים, לפי מה שנאמר כאן הם מפסידים מזה.

סך הכל מדובר במקסימום 10 צוברים שהעירייה צריכה לתחזק, לא בקשה כזאת מוגזמת ביחס לדברים אחרים שנעשים בעיריות לטובת איכות הסביבה.

בנאדם שצריך לנסוע לערים ליד או לקצה השני של העיר (יש אנשים שאין להם מוסכים ברדיוס גדול מאוד מהבית, כמוני) ולא אכפת לו מאיכות הסביבה (לא כמוני), סביר שירוקן את זה בחור הראשון שימצא.

מוסכים מחייבים אותם למחזר שמן, זה חלק מההתינות לקבל רשיון מוסך,  אז זה פותר את הבעיה העירונית וזה מכסה את דרישה מעל ומעבר. 

כמות האנשים שמחליפים שמן לבד הוא מזערית ולא מצדיקה שום צובר קליטת שמן משומש בשום מקום.

אם חשוב לך למחזר, תעביר את השמן שרוקנת למיכלי שמן רקים ובהזדמנות הראשונה שאתה מבקש באיזור של מוסכים, זרוק אצל איזה מוסך. 

פורסם
לפני 49 דקות, danniel כתב:

אפשר ללכת יותר מזה, בכל בניין ליד הפח זבל שיהיה גם צובר לשמנים ישנים.

אם להיות רצינים, אין טעם שבכל מקום שמוכר שמן יהיה כזה צובר, אמנם התקנה, אם עדיין תקיפה, מחייבת את זה, אבל הדרישה לזה ממש נמוכה ואין לזה הצדקה הגיונית וכלכלית. 

המוסכים זה פתרון טוב, יש בכל עיר.

הבעיה עם מוסך זה שצריך "לבקש ממנו טובה". 

כי אין לו שום אינטרס שתשפוך אצלו שמן משומש.

למוכר השמנים כמובן יש אינטרס שתקנה ממנו שמן, לכן אולי הוא יסכים לספוג את זה.

בכל מקרה, צריכה להיות איזו אופציה טובה יותר מלטייל בין מוסכים. 

הרבה מאוד אנשים מחליפים שמנים לבד בבית. בין אם זה חובבי DIY, כל מיני מוסכי מדרכה למיניהם ועוד ועוד. זה לא שוק זניח כמו שנוטים לחשוב.

ואז זה מתחלק לחלק שפשוט שופכים או זורקים את זה כמו הבחור כאן.

ולחלק שהולכים לבקש טובות במוסכים.

ולחלק שקרובים למרינה או שיש להם קשרים כאלה ואחרים.

אני חושב שהחלק הראשון גדול מאוד וזה חבל. ואם הייתה יותר מודעות ודרישה מהשטח היו עושים מקומות לשפיכת שמן משומש.

• אהבתי 3
פורסם

למוסך זה לא מדגדג עוד כמה ליטרים של שמן משומש לעומת אלפי ליטרים של מיחזור שנתי פר מוסך.

יש מעט מאוד אנשים שמחליפים שמן לבד ביחס לאכלוסייה המוטורית, ממש לא מצדיק מיכלי מיחזור נוספים שיהיו פזורים בעיר. 

אם משהו מכיר מוסך, שלא עושה מזה עניין שבאים לשפוך אצלו שמן, זה המקום לציין זאת.

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, danniel כתב:

מוכר שמן יכול להיות גם חנות חלפים שמוכרת שמנים או תחנות דלק.  

זה מה שאני הבנתי מלשון התקנה.

אני מסכים שזה נשמע הגיוני, אבל תחת סעיף ההגדרות  (עבור מוכר שמן) מופיעים רק מוסך או תחנת סיכה. שוב, אולי אני מפספס כאן משהו.

image.thumb.png.95cc9969d2d4cf5a0fda2e2992c40381.png

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

כותבי השרשור הנכבדים: ראיתם שהתנצלתי על "המלצתי" לשפוך שמן לביוב, עקב אי ידיעתי את החוק בענין.

אחרי שהודיעו לי- פרסמתי שאני חוזר בי. אממה, בשרשור שנמשך אין אפשרות עריכה.

ולכן לצערי קיבלתי 8 דיס-לייקים הפוגעים בשמי הטוב. למרות שרציתי למחוק את ההודעה.

אשמח שמי שהגיב נגדי יסיר את תגובתו, לאחר ההתנצלות.

בתודה.

• תוכן חדש...