Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שריד מהעבר שאין לו הרבה שימוש, בטח לא בזמן נהיגה.

בעיקרות זה אמור להקל על יציאה וכניסה לרכב לאנשים מסוימים.  יש רכבים שכבר הסירו את זה מזמן.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, falou כתב:

וזה בדיוק העניין המערכת מנהלת משהו שהיא לא יודעת לנהל, במקום שהנהג יכוון מתי הוא רוצה שמהדחס ייכנס לפעולה (והקביעה של המדד הזה מבחינת טמפ' הוא חסר משמעות, זה יכול להיות מיקום על חוגה), ומשנה את עוצמת המפוח לפי החשק. ברב המכוניות, רב הזמן, זה לא משתנה (עם או בלי "בקרת אקלים").

אבל זה לא נכון.

קודם כל בקרת אקלים בכלל לא עובדת כמו החוגה. אין חימום של אוויר קר על ידי רדיאטור החימום (דבר ממש בזבזני), היא פשוט מכבה את המדחס כשהטמפ בתא הנוסעים מגיעה למה שהוגדר.

ברכב עם מדחס ספיקה משתנה (יעני אינוורטר) הוא פשוט יוריד את הספיקה של המדחס, יוציא אוויר בטמפ נעימה ויחסוך בדלק.

והיא לגמרי שולטת על מהירות המפוח. תגדיר 24 מעלות וכנס באמצע היום באוגוסט, המפוח יעבוד די חזק עד שהרכב יתקרר ואחכ מהירות המפוח תרד, ביחד עם שליטה על טמפ האוויר עצמה כמובן.

הבעיה היא שרוב הנהגים שמים את הטמפ על 18 מעלות כשהם נכנסים לרכב (למרות שגם אם זה יהיה 24 הקירור היה זהה בהתחלה), ואז המערכת עובדת פול כח בלי שום בקרה.

@דניאל1983 - בפג'ו 206 אין ידית בצד הנהג, אבל זה נראה מוזר ולא סימטרי שרק במקום אחד אין.

אפילו יש את השקע בדיפון שבו היא אמורה להיות מותקנת (כנראה כדי לא לייצר דיפון ניפרד לרכבים עם הגה ימני), אז זה סתם נראה מוזר. היו כבר שמים וזהו.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

מצאתי נוחה במקרים שבהם אתה חונה צמוד למשהו ואתה כמעט לא יכול לפתוח את הדלת. שימוש בידית עם יד ימין מאפשר "להשתחל" החוצה גם כשהדלת פתוחה ממש קצת. 

פורסם

אצלי אין ידיות כאלה בכלל וזה בטח לא מטעמי חיסכון...

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

במוניות בבואנוס איירס לפני חצי שנה (כל מיני דגמי עולם שלישי של vw, פיז'ו וכו) לא היו ידיות אפילו לנוסעים לפעמים

פורסם

חימום בהגה,

תודה רבה במוו שאתם דואגים שההגה שלי יהיה נעים בימי הקיץ הקרירים שלנו

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם (נערך)

גם בטסלה אין אין הידיות בגג, לא לנהג ולא לנוסעים. יש מתלי מעילים מתקפלים מאחור.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם
לפני 22 שעות, Golf_91 כתב:

חריצים לאחסון מטבעות בתא הכפפות - בחיים לא השתמשתי.

בארץ באמת אין לזה שימוש, כי אין כבישי אגרה בהם צריך לשלם במטבעות.
בארה"ב ראיתי לא מעט מקרים של אנשים ששמים מטבעות של 25 סנט בחריצים האלה

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 5 שעות, Mr.Hybrid כתב:

ברוב הרכבים (גם אצלי באוריס) יש גלגל רזרבי קטן המיועד לנסיעה עד 80 קמ"ש, ללא קשר למידות הצמיגים של הרכב.

גלגל רזרווי קטן כן קשור למידות של שאר הצמיגים. הוא אמנם צר יותר אבל הקוטר החיצוני של הצמיג צריך להיות זהה לזה של הצמיגים הרגילים, אחרת הרכב לא יהיה מאוזן.

פורסם
לפני 4 שעות, Ooga כתב:

אבל זה לא נכון.

קודם כל בקרת אקלים בכלל לא עובדת כמו החוגה. אין חימום של אוויר קר על ידי רדיאטור החימום (דבר ממש בזבזני), היא פשוט מכבה את המדחס כשהטמפ בתא הנוסעים מגיעה למה שהוגדר.

ברכב עם מדחס ספיקה משתנה (יעני אינוורטר) הוא פשוט יוריד את הספיקה של המדחס, יוציא אוויר בטמפ נעימה ויחסוך בדלק.

והיא לגמרי שולטת על מהירות המפוח. תגדיר 24 מעלות וכנס באמצע היום באוגוסט, המפוח יעבוד די חזק עד שהרכב יתקרר ואחכ מהירות המפוח תרד, ביחד עם שליטה על טמפ האוויר עצמה כמובן.

הבעיה היא שרוב הנהגים שמים את הטמפ על 18 מעלות כשהם נכנסים לרכב (למרות שגם אם זה יהיה 24 הקירור היה זהה בהתחלה), ואז המערכת עובדת פול כח בלי שום בקרה.

בפעם השלישית... המערכת הלא-בקרת-אקלים עושה בדיוק את אותו הדבר עם המדחס.

לגבי השליטה במהירות המפוח, מה בדיוק הבעיה להתאים את זה לבד? בחיים אני לא משאיר למערכת לקבוע לי כמה רוח אני רוצה... מאיפה לה לדעת?

זה נורא פשוט לנהג, אם קר לך, אתה מסובב את החוגה קצת יותר לכיוון החום, עד שמסתדר. אם חם, ההפך.

הדבר היחיד שבקרת האקלים "חוסכת" זה שהיא מחליטה לבד על מהירות המפוח. אכן... ממש בעיה קשה...

הצד הדפוק של "בקרת האקלים" זה שהחליפו את חוגת הטמפ' המהירה והקלה לשליטה, בכפתורים. היכן שהשאירו אותה, יש לה במקום 10 מצבים, בערך, 40. אז להעלות או להוריד טמפ' הופך להיות חיוג ארוך ומטריד.

וזה שנהגים שמים על 18... הם יכולים בקיץ הישראלי גם לשים על 20 ו-22, המזגן לא יפסיק לקרר פול גז.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

חוץ מנושא גודל וחתך הצמיגים - לא מסכים עם שום דבר שציינת.

בקרת אקלים מאפשרת לך לשים פעם אחת את הטמפרטורה ומשם לא לגעת כלל בחוגה ובשום דבר - כך זה אצלי - מכוון ל- 23 מעלות חורף/קיץ ולא נוגע. מוריד את ההתעסקות ואת הסחת הדעת קר/חם, חזק/חלק. אתה שואל מה הבעיה - אין בעיה. פעם גם החלפנו הילוכים עם גז ביניים ונסענו על סינכרונים קרועים וללא מזגן ואף אחד לא חשב שזו בעיה.... השאלה "מה הבעיה" ב- X, ב- Y, ב- Z מטבעה מצביעה שאתה מעדיף להתעסק עם תפעול כל כפתור כמו פעם ולא לתת למערכות, שלרוב לא רעות, לנהל את זה לאחר שקבעת את הסף שנוח לך.

חיישן גשם הוא אביזר מאוד נוח וחשוב - עברתי 3 רכבים איתו ואתקשה מאוד לקנות רכב חדש בלעדיו (יותר קרוב ל- לא אקנה בלי). באותה מידה - אורות אוטומטיים (פחות, אבל...) ובאותה מידה בקרת שיוט אדפטיבית, מצלמות וחיישנים שונים ובוודאי בקרת אקלים (אפילו בליסינג לא הייתי מוכן לקחת כזו).

באותה מידה, חלון גג פנורמי - לדעתי - אביזר מעולה ונעים. בשני הרכבים שהיו לי עם, היה מצופה ציפוי דוחה קרינה אולטרה סגולה ומכאן לא תורם מאוד להתחממות. הוילון בסנטה פה היה אטום לגמרי וכל האירוע של חימום היה שולי וזניח ובסקודה הוא קצת פחות אטום, אבל עדיין רחוק מלהיות חממת מלפפונים כמו שמתארים את זה. ואם משאירים את הוילון פתוח, אז בקרת האקלים נכנסת לבד למוד הכי חזק ומקררת במהירות :) 

לנושא גלגלים רזרוויים בגודל מוקטן כבר התרגלנו כרע במיעוטו, אבל נושא המדחס והספריי זה אשליה. שימוש בספריי דופק את הצמיג, מגביל אותו במהירות וזמן (כמו הגלגל המוקטן) ולפי הנחיות אסור להמשיך לנסוע איתו וצריך לתקן. פעם בנורווגיה נכנס לי מסמר ב- 3008, והיה רק מדחס וספריי. מזל שהפנצ'ריה הייתה קרובה בעיירה והניפוח של המדחס החזיק, אחרת הייתי נכנס לסרט מול חברת השכרה, במקרה הטוב.

אתה (כמו כל אחד בפורום זה) מוזמן לעשות מה שאתה רוצה, לקנות איזה רכב שאתה רוצה ולהתפשר על מה שאתה רוצה, רק למה לתקוף ולהתווכח עם אנשים שלא מסכימים איתך? אתה בא בטענה ליצרני הרכב, כשרק מעיון קצר בשרשור הזה אתה רואה שיש יותר דעות מדעתך ואם אנשים קונים מכוניות בגלל שיש בהם את האבזור הזה - מי אתה שתדרוש מהיצרנים לא לספק אותו? יש עדיין יצרנים שמיצרים ומשווקים רכבים לא שום מותרות שציינת, אבל לרוב תצטרך להתפשר גם על דברים שאתה לא רוצה. תחליט מה יותר חשוב לך ואל תקבע לאחרים.

עריכה אחרונה על ידי ליסינג בצער

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם
לפני 19 דקות, ליסינג בצער כתב:

לנושא גלגלים רזרוויים בגודל מוקטן כבר התרגלנו כרע במיעוטו, אבל נושא המדחס והספריי זה אשליה. שימוש בספריי דופק את הצמיג, מגביל אותו במהירות וזמן (כמו הגלגל המוקטן) ולפי הנחיות אסור להמשיך לנסוע איתו וצריך לתקן. פעם בנורווגיה נכנס לי מסמר ב- 3008, והיה רק מדחס וספריי. מזל שהפנצ'ריה הייתה קרובה בעיירה והניפוח של המדחס החזיק, אחרת הייתי נכנס לסרט מול חברת השכרה, במקרה הטוב.

ספריי גם לא עובד במקרה של קרע בדופן. באופן מעשי, במכונית בלי גלגל רזרווי כשיש תקר מזמינים גרר. בארה"ב שירותי הדרך של טסלה, שנמכרות ללא גלגל רזווי או ספרי, לעיתים גם יכול להביא גלגל חליפי לרכב (בגודל מלא) ולקחת את הגלגל עם הצמיג הפגום לתיקון במרכז שירות.

פורסם
לפני 1 שעה, falou כתב:

בפעם השלישית... המערכת הלא-בקרת-אקלים עושה בדיוק את אותו הדבר עם המדחס.

לגבי השליטה במהירות המפוח, מה בדיוק הבעיה להתאים את זה לבד? בחיים אני לא משאיר למערכת לקבוע לי כמה רוח אני רוצה... מאיפה לה לדעת?

זה נורא פשוט לנהג, אם קר לך, אתה מסובב את החוגה קצת יותר לכיוון החום, עד שמסתדר. אם חם, ההפך.

הדבר היחיד שבקרת האקלים "חוסכת" זה שהיא מחליטה לבד על מהירות המפוח. אכן... ממש בעיה קשה...

עפר מה שאתה אומר לא מדוייק בכלל על גבול ההטעיה.
מערכת בקרת האקלים מווסתת גם את מהירות המפוח, גם את התריס חום\קור, תריס סירקולציה,  תפוקת המדחס (והכל בהתאם לכמה חיישנים שמפוזרים מסביב כגון: עוצמת האור, חיישני טמפ' וכד') וכל זה בהתאם לטמפ' שביקשת.

זה אומר שבמצב אוטומטי על 21 מעלות בצהרי קיץ חם, היא תדע "להזיז לבד" את התריס לכיוון קירור בלבד ולתת פול גז, בהתאם להתקדמות היא תדע להנמיך את המפוח, לווסת את התריס חום\קור [אם צריך] ותפוקת המדחס בהתאם לעוצמת השמש\אור והטמפ' בתא הנוסעים (מושפעת גם מ: מספרי הנוסעים, שטח החלונות, טמפ' כללית וכד').

זו מערכת סופר חכמה שיודעת פשוט "לנגן" על הכל (לרבות תריס סירקולציה) בצורה יפה מאוד - אם תיכננו אותה בקפידה (וכן, לא חסרות מכוניות עם בקרת אקלים מוצלחת).
באוטו שלי אני לא מתעסק עם המזגן ב-כ-ל-ל. בוקר\צהריים\ערב, חורף\סתיו\אביב\קיץ, אין מה לגעת כי הוא פשוט עושה עבודה נהדרת ! ובהמשך לדבריך "מאיפה היא יודעת כמה אויר אני אוהב" ב PSA גם נתנו לזה פתרון (אתה בוחר ב: SOFT/NORMAL/FAST בהגדרות שלה).

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...