Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אני חדש פה בפורום, אבל יצא לי כבר לחרוש אותו לפחות 10 עמודים אחורה. וראיתי שזה בין הנושאים הכי חרושים פה.

הגעתי לכמה מסקרות בעקבות מחקר אישית ואשמח אם תשתפו אותי מנסיונכם האישי ושל אנשים שאתם מכירים בעיקר.

אני מחפש רכב מיני/סופר מיני שעונה לצרכים הבאים:

ידני/אוטומט: עדיפות אוטומט(לא סוף עולם אם ידני. אחליט אם באמת שווה את זה)

מחיר: עד 40 אלף, אם יש משהו ששווה לבדוק אולי תיהיה חריגה עדיפות לא לחרוג.

מחפש רכב שיהיה אמין,

חסכוני בדלק(בעיקר),

בטיחותי,

רמת האבזור באה כפלוס אבל לא מחייב

גם חווית הנסיעה אינה הכי חשובה(יכול לנסוע על פיקנטו) אבל אם יש אפשרות למשהו שהוא לא אז מגניב.

אין לי עדיפות, יפנית גרמנית, אוקריינית. פשוט שיהיה משהו שחלק לא יעלה כמו בית בבקשה :)

ארשום כמה דגמים למטה שבדקתי את החסרונות מהצד שלי והיתרונות שאני רואה.

חייב לציין שהשנים שאני מחפש הם 2014+

וכמובן שיד שניה, אשמח לשמוע המלצות לסוכנויות, ואפילו מעדיף לקנות מיד פרטית.

מעבר למה שכתוב פה אם יש עוד רכבים שאתם ממליצים אשמח לשמוע ולדסקס.

המון תודה מראש,

(הכל פה סקירה חובבנית כמובן)

מיני:

מיצובישי ספייסטאר: 

חסרון: שהיא רועשת חלשה והבנתי שלא הכי נוחה לנסיעות בינעירוניות, ולא השוק הכי מפואר.

יתרון: חסכונית בדלק,מאובזרת ואמינה.

סך הכל רכב סולידי עם צריכת דלק חסכונית ורמת אבזור מהטובות בשנים שאני חיפשתי(2015-16)

למה עוד לא קניתי אותו?: הוא דווקא הין הרכבים שעונים לי כמעט על כל הדרישות, הדבר היחיד שפחות התלהבתי,

היא התנהגות כביש שלו, המהירות והסחיבה.

הייתי שמח להתייעץ עם הבחור פה שהיה לו אותו 6 שנים פה :)

לא אכפת לי שהוא רועש, מאמין שמוזיקה כמו שאני שומע תפתור את העניין.

קיה פיקנטו: 

חסרון: צורכת דלק בצורה קשה ביחס למתחרות שלה, ולא הכי בטיחותית.

יתרונות: רכב אמין עם שוק מפואר שאיכשהו הישראלים לוקחים אותה כאלת המיני.

סך הכל רציתי להמנע מלקנות את הפיקנטו כי היא מיינסטרים ובגלל זה גם יקרה משמעותית ביחס לשאר המתחרות.

יש עסקאות יותר טובות, רק הדבר היחיד שבאמת עושה אותה ממש שווה זה מצב השוק.

למה עוד לא קניתי אותו?: רכב לא הכי מאובזר ביחס למתחרים, הבנתי שגם לא הכי בטיחותי ודי שותה דלק,

הדבר שגורם לי לרצות אותו הוא בעיקר השוק וזה שהוא אמין, כל השאר מוריד לי ממנו. מקווה למצוא משהו יותר משתלם.

שברולט ספארק LTZ:

חסרון: השוק לא מובן כל כך, לפי מה שראיתי אין ירידת ערך משמעותית, אבל יש הטוענים שכן.

הרכב תופס תאוצה מבחינת השוק בזמן האחרון כי אנשים מבינים שהוא תכלס רכב סולידי,

חוץ מכך הייתי שמח לוודא עם אנשים בעלי הרכב את צריכת הדלק, כי ישנם מקומות שרושמים שהוא צורך 1:9 ויש כאלה שאומרים 1:15.

זה נתון משמעותי שיכול בסופו של יום להכריע את הקנייה שלי.

כמו כן הבנתי שיש תקלות גיר אחרי 160אלף קילומטר(לא תמיד ולא מספיק חקור)

יתרון: רכב ממש מאובזר, הנסיעה שלו מרגישה מעולה, מנוע חזק ביחס לרכבי המיני, וכבר מרגיש שאתה נוסע ברכב שהוא לא מיני רגיל.

כמו כן גם המחיר שלו לא נורא למה שבאמת מקבלים מבחינת תמורה.

סך הכל אם צריכת הדלק של הרכב סולידית ובאמת עומדת עם רכבי המיני בקטגוריה,

אז זה יכול להיות רכב ברמה מאוד גבוהה, להתחשב בעובדה שהוא נוסע מעולה עם מנוע מפנק וגיר חלק.

למה עוד לא קניתי אותו?: רק האי וודאות עם צריכת הדלק.

הבנתי שהיצרן בימינו הוא דיאו וסך הכל הוא אמין בקילומטרים הנמוכים שאקנה אותו.

סופר מיני:

טויוטה יאריס: 

יתרון: שוק מטורף, רכב אמין, וחסכוני.

חסרון: לא כזה מאובזר, איטי, נסיעה בינונית וממוצעת.

סך הכל רכב מאוד אמין, אבל הבעיה שהמחירים לא הגיוניים, ובשנים שאני מחפש 2015+ אאפשר למצוא אותו בתקציב.

למה עוד לא קניתי אותו?: יקר מאוד יחסית לשנים ביחס לכל השאר.

סוזוקי סוויפט:

יתרון: מהירה, אמינה.

חסרון: שוק אינו רחב, בגאז' קטנטנן יחסית למתחרות, לא חסכנית(מבחינת דלק)

למה עוד לא קניתי אותו?: לא כזה מבסוט על הרכב מבחינת השוק שלו, ובכללי לא הכי מכיר אותו.

הייתי שמח לשמוע עליו המלצות ועוד..

פיג'ו 208:

יתרון: רכב אמין חוץ מהרצועה שעפה לו בקלות לשנים שאני מחפש(2015-2016),חסכוני בטיחותי ומאובזר.

חסרון: רצועה לא אמינה, ושוק על הפנים.

למה עוד לא קניתי אותו?: שוק בעייתי, הרצועה פחות מעניינת אותי כי במחיר שאני קונה אותו, אוכל להחליף רצועה בכיף.

הונדה ג'אז:

יתרון: רכב אמין ברזל, מרגיש טוב, מרווח מבפנים.

חסרון: יקר מאוד, איטי.

למה עוד לא קניתי אותו?: יקר מאוד לצערי, גם לא הכי מהיר.

כל מה שכתבתי כאן, היו על בדיקות של רכבים משנים 2011 עד 2016.

תקחו הכל ברבעון מוגבל של פוסט קטן שרשמתי בזמן העבודה.

אני לא שמאי ולא נכנסתי לשום דבר לעומק בפוסט, כל מה שכתבתי כאן היה דברים יבשים על פני השטח.

אשמח לייעוץ מנסיון ולהגיע כבר להחלטה לעזאזל עם העולם הזה.

פורסם

אם אם מרווח זה משהו שפחות חשוב לך, הייתי בוחר בספארק, היא שקטה מהספייס סטאר וחזקה יותר.

צריכת דלק שקיבלתי בנסיעה עם שני אנשים ומזגן הוא כ 1/16.5, נהיגה לא הכי חסכונית.

אני אותו בחור שמחזיק ספייס סטאר במשך 6 שנים.

לגבי סופר מיני, אכן פיגו נחשב בעיני רבים כשם פחות מזהיר מהונדה או טיוטה, ואכן בהתחלה היו בעיות עם ממיר, עכשיו רצועה.

אך התמורה היא טובה, היא זולה ביחס ליאריס או גאז, נוחה וחזקה מהם. כדי לחפש ברמת אבזור אקטיב ולא אקסס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פיקנטו מציעה בטיחות טובה בקטגוריה שלה.

צריכת הדלק תלויה גם באופי הנהיגה ובאופי הנסיעות, אני הוצאתי מפיקנטו אוטומטית 1:16.5 מחוץ לעיר בנהיגה רגועה (מדוד במשאבה). זה מאוד קרובה לנתוני היצרן (קצת יותר מ-1:18).

לא מכיר בעיות גיר בספארק, צריכת הדלק מן הסתם תלויה באופי הנהיגה ובאופי הנסיעות, אם מישהו נוסע רק בעיר, עם מזגן, רכב עמוס ויוצא מהמקום כאילו הוא במירוץ, ברור שהוא יקבל 1:9.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

באופן כללי, הייתי הולך על סופרמיני ולא מיני. אתה מקבל אוטו שהוא יותר "אוטו", במיוחד בהשוואה לספייס שהוא רכב עולם שלישי.

לגבי הרצועה ב 208 - אם המחיר בשוק נמוך יחסית לאופציות האחרות בכמה אלפי שקלים, אני הייתי הולך עליו ומשקיע את ההפרש בהחלפה של הרצועה.
לגבי שוק חזק/חלש של חלק מהרכבים - זה לא נורא, כי אתה ממילא קונה בזול וגם תמכור בזול. זה נכון שפיקנטו תוכל למכור ביתר קלות, אבל אתה קונה רכב כדי לנהוג עליו ולא כדי למכור אותו. פקטור שקשור לזה הוא גם, לכמה זמן אתה מתכנן להחזיק ברכב?

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

אם אם מרווח זה משהו שפחות חשוב לך, הייתי בוחר בספארק, היא שקטה מהספייס סטאר וחזקה יותר.

צריכת דלק שקיבלתי בנסיעה עם שני אנשים ומזגן הוא כ 1/16.5, נהיגה לא הכי חסכונית.

אני אותו בחור שמחזיק ספייס סטאר במשך 6 שנים.

לגבי סופר מיני, אכן פיגו נחשב בעיני רבים כשם פחות מזהיר מהונדה או טיוטה, ואכן בהתחלה היו בעיות עם ממיר, עכשיו רצועה.

אך התמורה היא טובה, היא זולה ביחס ליאריס או גאז, נוחה וחזקה מהם. כדי לחפש ברמת אבזור אקטיב ולא אקסס.

לפני כשעה, dorban3 כתב:

פאביה ידנית אחרי המתיחת פנים. 1.2L עם 90 כ"ס. 2015-17

מה אומר על הSTYLE 2015 110 כ"ס מנוע 1.2אוטומט, עם 60 אלף קילומטר?

לא חושב שבקילומטרים האלה צצות תקלות בפאביות,

תקן אותי אם אני טועה.

לפני 49 דקות, nadavd4 כתב:

באופן כללי, הייתי הולך על סופרמיני ולא מיני. אתה מקבל אוטו שהוא יותר "אוטו", במיוחד בהשוואה לספייס שהוא רכב עולם שלישי.

לגבי הרצועה ב 208 - אם המחיר בשוק נמוך יחסית לאופציות האחרות בכמה אלפי שקלים, אני הייתי הולך עליו ומשקיע את ההפרש בהחלפה של הרצועה.
לגבי שוק חזק/חלש של חלק מהרכבים - זה לא נורא, כי אתה ממילא קונה בזול וגם תמכור בזול. זה נכון שפיקנטו תוכל למכור ביתר קלות, אבל אתה קונה רכב כדי לנהוג עליו ולא כדי למכור אותו. פקטור שקשור לזה הוא גם, לכמה זמן אתה מתכנן להחזיק ברכב?

יש לך ניסיון עם הפיג'ו?

פורסם
לפני 17 דקות, DoKnoW כתב:

יש לך ניסיון עם הפיג'ו?

עם הדגם הזה, לא ניסיון אישי. הבנתי מכמה בעלים לשעבר של הגרסה הזו שאיכות הנסיעה היא "רמה מעל" הדברים האחרים באותו מחיר. ואחד מהם אמר את זה על גרסת ליסינג פושטית...

אם לבצע החלפה יזומה לרצועה במעמד הקניה הוא "טו מאץ'" בשבילך ועדיין חשובה לך איכות נסיעה יותר מרכב מיני ממוצע - הייתי ממליץ ללכת על היאריס, פחות רכב פר שקל אבל עדיין טוב. לגבי הג'אז, אומרים שהמצב דומה. אין לי ניסיון איתו.

פורסם

הבעיה ב dsg של הגרמניות זה האמינות, אם אמינות זה הפרמטר הכי חשוב בשבילך הייתי מחפש משהו אחר, מנגד הגיר לצד מנוע הטורבו מציעים ביצועים טובים מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, nadavd4 כתב:

עם הדגם הזה, לא ניסיון אישי. הבנתי מכמה בעלים לשעבר של הגרסה הזו שאיכות הנסיעה היא "רמה מעל" הדברים האחרים באותו מחיר. ואחד מהם אמר את זה על גרסת ליסינג פושטית...

אם לבצע החלפה יזומה לרצועה במעמד הקניה הוא "טו מאץ'" בשבילך ועדיין חשובה לך איכות נסיעה יותר מרכב מיני ממוצע - הייתי ממליץ ללכת על היאריס, פחות רכב פר שקל אבל עדיין טוב. לגבי הג'אז, אומרים שהמצב דומה. אין לי ניסיון איתו.

תודה רבה חבר על העצה. אני אבדוק עם עוד אנשי פיג'ו 208 ואעמיק קצת יותר. אבדוק גם מחיר באמת של רצועת הטיימינג :)

לפני 18 דקות, yulianx כתב:

הבעיה ב dsg של הגרמניות זה האמינות, אם אמינות זה הפרמטר הכי חשוב בשבילך הייתי מחפש משהו אחר, מנגד הגיר לצד מנוע הטורבו מציעים ביצועים טובים מאוד.

צודק לגמרי, זו הבעיה העיקרית שלי. רק מת לדעת אם זו DSG 7 או 6. לצערי נראה לי זו ה7

עריכה אחרונה על ידי DoKnoW
פורסם (נערך)

תקרא את הודעה מס 9

הסברתי לבחור שגם מתלבט לגבי הרכב(אני מחזיק כזאת)

הדגם המדובר הוא ידני 

ואם אתה שואל אותי ב30K אתה מקבל רכב 2015 ואחרי ישור קו ראשוני(בהנחה שצריך להחליף רצועה), וגם יהיה כמו שנאמר רמה אם לא כמה רמות מעל האלטרנטיבות שהוצגו כאן

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 6 דקות, ik3 כתב:

תקרא את הודעה מס 9

הסברתי לבחור שגם מתלבט לגבי הרכב(אני מחזיק כזאת)

הדגם המדובר הוא ידני 

ואם אתה שואל אותי ב30K אתה מקבל רכב 2015 ואחרי ישור קו ראשוני(בהנחה שצריך להחליף רצועה), וגם יהיה כמו שנאמר רמה אם לא כמה רמות מעל האלטרנטיבות שהוצגו כאן

ידני/אוטומט?

פורסם

כתבתי- ידני

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 5 שעות, DoKnoW כתב:

צודק לגמרי, זו הבעיה העיקרית שלי. רק מת לדעת אם זו DSG 7 או 6. לצערי נראה לי זו ה7

7

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ירדתי מהרעיון של לקנות פיג'ו 208, פאביה ידנית נשמע כמו משהו שווה?
אחרי השנים 2015 הכוונה.

או אם יש סופר מיני אחרת שבאמת אפשר להמליץ אני אשמח :)

• תוכן חדש...