Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

זה לא חירוץ. סתם חריטה גרועה.

לתגובה הזו באמת שלא ציפיתי :shock:, אני נוטה שלא להסכים.

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדקתי שוב את התמונה במחשב בגודל נורמלי ואתה צודק. בטלפון זה נראה כאילו החיספוס הוא בשורש ההברגה ולא בראשה.

הניסיון שלי עם תבריגים הוא שתבריג לא חלק נוטה להיתפס וממש לא מומלץ.

אולי זה מיועד עבור חובבנים שלא יודעים להשתמש בטפלון/פשתן כי זה מיותר לחלוטין (ובגלל זה לא מופיע באף תקן כלשהו של אביזר כלשהו).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נהג לילה, כתבתי חיבורי מתכת לא הזכרתי צינור, וגם פליז היא מתכת (פליז זה היא או הוא[emoji848]?)
הכניסה והיציאה לדוד, אצלי, בצנרת גמישה.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם (נערך)

פשוט התמונה היא של פקק פליז וכל מה שמתייחס למחברי צנרת נמצא תחת תקני הצנרת.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם
לפני 32 דקות, Night Driver כתב:

בדקתי שוב את התמונה במחשב בגודל נורמלי ואתה צודק. בטלפון זה נראה כאילו החיספוס הוא בשורש ההברגה ולא בראשה.

הניסיון שלי עם תבריגים הוא שתבריג לא חלק נוטה להיתפס וממש לא מומלץ.

אולי זה מיועד עבור חובבנים שלא יודעים להשתמש בטפלון/פשתן כי זה מיותר לחלוטין (ובגלל זה לא מופיע באף תקן כלשהו של אביזר כלשהו).

נשמע הגיוני שזה לא בתקן, אני לא יודע, אבל אני רואה שזה לא משהו שהוזמן רק עבור השוק המקומי. החרוץ ממה שראיתי מופיע בתבריגים עבור צנרת מים בתבריג חיצוני (היכן שצפוי להיות שימוש בפשתן) ויכול להיות שמדובר בתוספת לא תקנית. ניתן להשיג כמובן גם את אותם המחברים ללא חרוץ. באופן אישי עבדתי עם ובלי חרוץ ואם אין חרוץ אני לא חורץ, אבל אני יודע שזו פרקטיקה שנהוגה על ידי בעלי מקצוע רבים, ומכאן אולי הגיעה הדרישה לחרוץ. אני מסכים גם שתבריג לא חלק עלול ליצור תקיעות במקרים מסוימים במיוחד אם התבריגים לא נקיים, לא יצא לי להיתקע עם מחברים מחורצים, אבל לא עבדתי איתם מספיק.   

פורסם
לפני כשעה, innvision כתב:

נשמע הגיוני שזה לא בתקן, אני לא יודע, אבל אני רואה שזה לא משהו שהוזמן רק עבור השוק המקומי. החרוץ ממה שראיתי מופיע בתבריגים עבור צנרת מים בתבריג חיצוני (היכן שצפוי להיות שימוש בפשתן) ויכול להיות שמדובר בתוספת לא תקנית. ניתן להשיג כמובן גם את אותם המחברים ללא חרוץ. באופן אישי עבדתי עם ובלי חרוץ ואם אין חרוץ אני לא חורץ, אבל אני יודע שזו פרקטיקה שנהוגה על ידי בעלי מקצוע רבים, ומכאן אולי הגיעה הדרישה לחרוץ. אני מסכים גם שתבריג לא חלק עלול ליצור תקיעות במקרים מסוימים במיוחד אם התבריגים לא נקיים, לא יצא לי להיתקע עם מחברים מחורצים, אבל לא עבדתי איתם מספיק.   

זה לא חירוץ אלא חיספוס (יש מחספס למחרטות שבנוי מגלילים מוקשים). חירוץ יפגע קשות בתבריג ועלול לגרום לנזילות דרך החריץ.

גם טפלון וגם פשתן צריך ליישם בצורה מהודקת ואז אין בעיה. אין שום בעיה אם חלק מהטפלון יוצא החוצה. 

פורסם
לפני 18 דקות, Night Driver כתב:

זה לא חירוץ אלא חיספוס (יש מחספס למחרטות שבנוי מגלילים מוקשים). חירוץ יפגע קשות בתבריג ועלול לגרום לנזילות דרך החריץ.

גם טפלון וגם פשתן צריך ליישם בצורה מהודקת ואז אין בעיה. אין שום בעיה אם חלק מהטפלון יוצא החוצה. 

אתה מצחיק אתה...לא ניתן לבצע את פעולת החירוץ בעזרת מחספס. מחספס מבצע דפורמציה פלסטית.

בתמונות ניתן לראות חריץ שבוצע בשיטה אחרת.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 5 דקות, מרק10 כתב:

אתה מצחיק אתה...לא ניתן לבצע את פעולת החירוץ בעזרת מחספס. מחספס מבצע דפורמציה פלסטית.

חורטים קוטר חיצוני, מחספסים וחורטים תבריג.

פורסם (נערך)
בתאריך 28.7.2020 בשעה 21:47, Night Driver כתב:

חורטים קוטר חיצוני, מחספסים וחורטים תבריג.

בהתייחס לתמונה של המחבר ניתן לראות שבוצע חירוץ יחסית עמוק שאינו אופייני לביצוע פעולת חיספוס בעזרת מחספס שמבצע דפורמציה פלסטית במתכת ללא הורדת חומר.

חירוץ=הורדת חומר.

בתעשיה או בייצור המוני אף ייצרן לא מייצר את החריצים האלה בעזרת מחספס.

אם אני טועה אשמח לראות תמונה של "מחספס" המתאים בדיוק לביצוע החירוץ במחבר בתמונה שצורפה כאשר הפעולה נעשית על מחרטה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם

סתם בתור דוגמא קח את גלגלי החיספוס של MSC. הם מסוגלים אפילו להוריד בקוטר החומר.

שים לב לעומק החירוץ הזה. כל השן של ההברגה סה בערך 1.6 מילימטר אז אנחנו מדברים פה על עשירית עשרית וחצי.

פורסם (נערך)
בתאריך 28.7.2020 בשעה 17:48, sorvall כתב:

גם פליז היא מתכת (פליז זה היא או הואemoji848.png?)

וודאי שנקבה. הרי שנו חז"ל בחכמתם כי רבה:

image.png.2096b7df78d189eea1b44ecceea10d18.png

עריכה אחרונה על ידי nitch
  • מצחיק 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...