Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב הוא קיה ריו 2015, ידני, מנוע 1.25. הרכב עבר 172,000 ק"מ ומטופל באדיקות לפי ספר הטיפולים במוסך מורשה.

לאחרונה (בימים האחרונים) התחילו נקישות, כמו מכונת תפירה, בזמן הנעה. לא בהכרח בזמן הנעה קרה, יכול לקרות גם אחרי נסיעה, עצירה לכמה דקות והנעה שוב. אבל תמיד קורה רק בזמן הנעה למשך לכל היותר 10-20 שניות.

לאחר מכן הנקישות נפסקות והמנוע עובד כרגיל. לא שמתי לך לאובדן כח, חוסר סחיבה וכו'. 

חשוב לציין שזה גם לא קורה בכל הנעה וקרה אולי 3-4 פעמים מאז שזה התחיל.

לפני שאני קופץ למוסך, מה יכולה להיותה הבעיה?

תודה.

פורסם (נערך)

עוד לא יצא לי להחליף שמן מאז שהרעש התחיל.

הטיפול הקודם היה לפני 7 אלף ק"מ ויש לי עוד 8 אלף ק"מ עד לטיפול הבא, הרעש שם סה"כ כמה ימים.

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם

מתוך נסיון עם רכב hyundai i40, שדרישות הטיפול הן גם כל 15,000 ק"מ. שמתי לב, שככל שהשמן 'מתעייף' ( לקראת ה7000 קמ +/- אחרי ההחלפה ) מתחילים טיקטוקים בהנעה ראשונית בלי קשר למנוע חם או קר.
לא חקרתי את העניין לעומק, אבל החלפת שמן מנוע מעלימה את הרעשים לגמרי עד ה'עייפות' הבאה.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

היה לי משהו כזה בעיקר בחורף

במוסך אמרו שזה מרימי שסתומים תפוסים בגלל התחלת הצטברות בוצה

חייב לציין שאחרי החלפת שמן מנוע זה השתפר במקצת (ולא החלפתי בסוף את המרימים)

.

פורסם (נערך)

יש לי אותה בעיה באופל קורסה 2014 1.2L ידני עם שרשרת טיימינג.

ממה שהבנתי זה המרימים ההידראוליים או השרשרת טיימינג.  מה שפתר לי את זה חלקית זה החלפת שמן יזומה. והוספתי גם חצי בקבוק liqui-moly תוסף למרימים הידראוליים. זה עוזר קצת.

עריכה אחרונה על ידי dorban3
פורסם

תודה לכולם על התשובות.

לגבי שרשרת טיימינג, חשדתי בה.

בספר רכב רשום שצריך לבדוק ולכוון במידת הצורך כל 120,000 ק"מ אם אני לא טועה אבל במוסך אמרו שאין צורך בזמנו.

לקפוץ ולהתעקש על כך? עד כמה קריטי זה יהיה אם אחכה לטיפול הבא כבר?

פורסם (נערך)

המותחן של השרשרת הידראולי?

אם לא אז שרשרת לא מתקתקת כשמתניעים.

הכי סביר שזה מאחד המרימים או יותר.

עריכה אחרונה על ידי tribel
  • תוכן חדש...