Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

לאחרונה נתקלתי בפרסום של חברה אשר מבצעת ניקוי כולל של חלקי הרכב (סעפות, שסתומים, חיישנים, ממיר קטליטי וכו'), הניקוי מתבצע באמצעות התחברות של מכונה מיוחדת לקו יניקת האוויר של הרכב.

לדבריהם החלקים הנ"ל צוברים פיח שעם הזמן פוגע ביעילות והתפוקה של הרכב,

האמת שזה סיקרן אותי והייתי רוצה לשמוע את חוות דעתכם.

מה שהכי חשוב לי לדעת הוא שהדבר לא יכול לגרום נזק לרכב וכמובן האם הדבר שווה את ההשקעה ואכן זה משהו שיכול לשפר כמה דברים.

האם למישהו יצא להתנסות בדבר או לשמוע כל כך אשמח לתובנות.

תודה מראש

נ.ב. ברשותי מיצובישי לנסר 1.8

"And Justice For All..."

פורסם

לי זה נשמע קצת חשוד, אם לא תחזוקת יתר (עם דגש נוסף למיותרת).

בממיר קטליטי למשל -  אתה לא נוגע (וגם אז - זו תהייה החלפה, כי לגבי ניקוי ממיר איני יודע במה מדובר, אולי "ניקוי" אולי משהו אחר...).

יש לך אולי בבקשה קישור למודעה ?

alfa 156 2.5.

פורסם

שמעתי על זה, ראיתי אותם גם באוטמוטור שנה שעברה.

בגדול מה שהם אומרים זה שיש הצטברות של פיח על ומסביב לשסתומי היניקה בעיקר ברכבים בעלי הזרקה ישירה, ברכבים כאלו האינג'קטורים נמצאים בחלל הצילינדר ומזריקים את הדלק ישירות לצילינדר ולא כבעבר לסעפת היניקה כמו שהיה במנועי הזרקה רב נקודתית. הסיבה שעברו למנועי הזרקה ישירה היא לטובת חיסכון בדלק ובעיקר שריפה טובה יותר ומדויקת יותר של הדלק וכך הפחתה של זיהום האוויר, הבעיה שנוצרה היא שבעבר הדלק שנכנס לצילינדר דרך שסתומי היניקה היה מנקה את הפיח ושאריות השמן שמצטברים שם (יש מערכת שחרור לחץ שנוצר באגן השמן בזמן העבודה והיא מחוברת דרך צינור ואקום למערכת יניקת האוויר, הבעיה היא שהיא מכניסה גם אדי שמן שמצטברים במעברים ועל שסתומי היניקה אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי). 

בכל אופן אכן ישנה הצטברות של פיח בתוך סעפת היניקה, הפיח המדובר לא רק שמקטין את מעברי האוויר אלא גם ובעיקר יוצר מערבולות בכניסת האוויר לצילנדר.

תוכל למצוא סרטונים ביו טיוב שימחישו לך איך נראית הסעפת שלך אחרי 50 ו100 אלף קילומטר. 

אני לא יודע לגבי החברה הספציפית הזאת, או בכלל לא מכיר את הטכנולוגיה עליה מדובר אבל מבחינה רעיונית יתכן וניתן בעזרת חומרים מתאימים להסיר את הפיח שנותר מבלי לפרק את הסעפת.

סתם לידע כללי, חברות כמו פורד עובדות על פיתוח מנועים מתקדמים בעלי מערכת הזרקה כפולה, כלומר סט אינג'קטורים המזריקים את החלק העיקרי של הדלק לתוך חלל הבוכנה וסט נוסף המזריק דלק כמו בעבר לסעפת היניקה במטרה למנוע את ההצטברות של הפיח המדובר, אני לא יודע עם מנועים אלו כבר נמצאים בשימוש ובאילו רכבים ישתמשו בהם בגלל עלויות יצור גבוהות.

פורסם

תודה על התגובות, מה שהכי חשוב לי הוא לדעת שהפעולה הזו לא אמורה לגרום לנזק כלשהו בטווח הקצר/ארוך לרכב,

מישהו יכול לומר מניסיונו בתחום האם למעשה הדבר בטוח ולא יגרום לתקלות לאחר מכן?

תודה

"And Justice For All..."

• תוכן חדש...