Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם, ערב עצמאות שמח

אשמח אם תוכלו לייעץ לי בהכוונה מקצועית.

אני עוד מעט בן 30, אני עובד כרגע בתור פקיד בחברה ששייכת למדינה. זה לא תפקיד חיי ואני מרגיש מבוזבז שמה.

בעבר עשיתי פסיכומטרי ויש לי כבר עבר אקדמאי למרות שאין לי תואר (עשיתי שנה וחצי של תואר ופרשתי לפני שנתיים שלוש).

התחום שלמדתי היה תיירות, היום אני מבין שזה לא כל כך מתאים לי. בזמנו חשבתי שזה מה שאני רוצה לעשות אבל מאז עבר לי הרצון להתעסק בתיירות. מאז שהתחילה הקורונה הכל נכנס לאי ודאות התחלתי לחשוב מה באמת אני רוצה לעשות מאשר לעבוד מ8 עד 16 ולהרוויח קצת מעל המינימום.

לפני שבועיים מילאתי Career Test שנתן לי את הHolland Code שלי - CEI, עכשיו חלק מהתפקידים שהוצאו לי : מנהל סיכונים\אנליסט\רואה חשבון\מנהל חשבונות ועוד תפקידים אחרים.

1. אני רוצה לשנות כיוון ולא להתקע באותו מקום עבודה.

2. אני לא יודע לאן לכוון ואיזה מסלול ללכת.

3. אני יודע שמנהל סיכונים\אנליסט מעניינים אותי מהחיפוש שעשיתי עד עכשיו בגוגל.

מה אתם מייעצים לי?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הדרך הכי טובה היא לדבר עם אנשים ולשאול אותם מה הם עושים בעבודה בתכלס.

רואה חשבון זה מסלול של 4 שנים+התמחות בשכר מינימום+מבחני לשכה.

מה המצב המשפחתי?אם אתה רווק ויכול לרדת לחצי משרה ולהשקיע וללמוד זה דבר אחד,אם יש לך ילדים ובית לכלכל ההסתכלות תהיה שונה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 9 דקות, halperin96 כתב:

רואה חשבון זה מסלול של 4 שנים+התמחות בשכר מינימום+מבחני לשכה.

טכנית זה מסלול של 3 שנים כי לא חייבים לעשות שנת השלמה. בפועל 98% מהסטודנטים עושים שנת השלמה. 

לפני 47 דקות, נמרוד... כתב:

אני עוד מעט בן 30, אני עובד כרגע בתור פקיד בחברה ששייכת למדינה. זה לא תפקיד חיי ואני מרגיש מבוזבז שמה.

בעבר עשיתי פסיכומטרי ויש לי כבר עבר אקדמאי למרות שאין לי תואר (עשיתי שנה וחצי של תואר ופרשתי לפני שנתיים שלוש).

התחום שלמדתי היה תיירות, היום אני מבין שזה לא כל כך מתאים לי. בזמנו חשבתי שזה מה שאני רוצה לעשות אבל מאז עבר לי הרצון להתעסק בתיירות. מאז שהתחילה הקורונה הכל נכנס לאי ודאות התחלתי לחשוב מה באמת אני רוצה לעשות מאשר לעבוד מ8 עד 16 ולהרוויח קצת מעל המינימום.

מה אתם מייעצים לי?

אם אתה מרגיש מבוזבז עדיף לעשות שינוי כיון בגיל 30 מאשר בגיל 40. ה-10 שנים הפרש האלה עושים הבדל ענק. 

פורסם

הכי טוב יהיה להתחיל לפרט מה אתה אוהב לעשות ובמה אתה טוב, ואם יש משהו שאתה גם אוהב וגם טוב בו אז בכלל מצוין (בדברים שאפשר להרוויח בהם כסף, כן? כאלה שנחשבים לעבודה).

סתם לזרוק רעיונות בלי להכיר אותך בכלל יהיה מעט מיותר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 48 דקות, נמרוד... כתב:

לפני שבועיים מילאתי Career Test שנתן לי את הHolland Code שלי - CEI, עכשיו חלק מהתפקידים שהוצאו לי : מנהל סיכונים\אנליסט\רואה חשבון\מנהל חשבונות ועוד תפקידים אחרים.

מה אתם מייעצים לי?

רואה חשבון זו ההכשרה הפיננסית הכי טובה והכי מקיפה שאפשר לקבל by far, אבל גם הכי קשה וארוכה. בתור רואה חשבון תוכל להיות אנליסט (מכיר הרבה), חשב, סמנכ"ל כספים, עצמאי ואפילו שילוב של כמה. (מכיר סמנכ"ל כספים שמחזיק משרד בוטיק באשדוד). 

לייעץ לך קשה בלי להכיר. תשאל שאלות נראה לאן הדיון יתפתח. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 23 שעות, halperin96 כתב:

מה המצב המשפחתי?

רווק

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

קשה לייעץ כי לא באמת הבאת מידע על עצמך יותר מדי. 

מה שכן, ומצטער אם אני יוצא די קר, לימודים אקדמאים זה לא קל, בטח לא לימודים אקדמאים ששוים משהו, ואם כבר ניסית בעבר ופרשת(מהסיבות שלך, לא משנה למה) , אני מאוד מתקשה לחשוב שתצליח(או אפילו תנסה בכלל) לעשות שוב את מסלול פסיכומטרי+לימודים בגיל 30. זה לא הולך ונהיה קל יותר עם הגיל לרוב האנשים. 

אני אייעץ לך מה שיעצתי בזמנו לחבר בגיל 30 ללא תואר שעבד באבטחה- לך תעשה הנדסאי אלקטרוניקה. 

יש מגוון עבודות, לא זוהרות במיוחד, או סופר מאפשרות קידום, אבל השכר עדיף פי כמה על פני מינימום. והלימודים לא קשים כמו בתואר ראשון , נמשכים רק שנתיים ולא צריך פסיכומטרי ושאר שטויות.

אגב אותו חבר, סיים את הלימודים והתחיל לעבוד באינטל, ומרוויח עם המשמרות משכורת מאוד מאוד יפה, בעבודה לא קלה אמנם(12 שעות משמרת במסגרת 4 ימי עבודה 4 ימי חופש) אבל הוא מאוד מרוצה. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם (נערך)

גיל 30 זה לא גיל שצריך להרים ידיים ולזחול מתחת לסלע או להתפשר על הכשרות סוג ב' עם תקרת זכוכית נמוכה ומאוד מובהקת. בוא זה לא חוכמה ללמוד הנדסאי ולהרוויח מעל שכר מינימום. כמעט כל הכשרה מקצועית באשר היא תקפיץ אותו מעל שכר מינימום די מהר. 

הוא בחור בן 30, צעיר, ללא ילדים. וואו 3 שנים תואר אפשר לחשוב איזה טרגדיה פשוט לקחת רובה וללכת מאחורי האסם. מה שכן צריך לבדוק למה הוא לא הצליח בעבר האם מדובר בחוסר עניין בתחום הלימודים או חוסר התאמה או פשוט חוסר בשלות נפשית או אלף ואחד גורמים. מה שבטוח עדיף לנסות בגיל 30 מאשר להצטער בגיל 40 שהוא לא ניסה בגיל 30. 

* נכתב על ידי מישהו שמתחיל בגיל 35 מסלול שאסיים בגיל 40. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 28.4.2020 בשעה 15:12, נמרוד... כתב:

ולי זה נתן IRACES - ארכיאולוג או פיזיקאי, שזה ממני והלאה.

לא הייתי בונה על מבחן של 5 דקות באינטרנט כדי לקבל כיוון לקריירה.

בהמשך למה שאמרו כאן - תדבר עם אנשים שונים, תראה מה הם עושים, ותראה מה נראה לך מעניין (עזוב כרגע כמה מרוויחים שם, אבל כן חשוב שזה יהיה מקצוע נדרש). לי לקח זמן להבין שאני רוצה להתעסק בפיתוח מערכות מחשב, וזה אחרי כמה שנים של עבודה בתעשיה, ראיתי את העבודה של האנשים, והבנתי מי נגד מי.

יכול להיות גם שאחרי שתתמקצע בתחום מסויים, תחליט שזה לא מתאים לך, וגם זה בסדר, אבל זה עדיף מאשר לשרוף עוד 5-10-15-20 ויותר שנים בdead end job, כאשר בסוף יחליף אותך אלגוריתם, ואתה תהיה מובטל 5 שנים לפני פנסיה בלי marketable skills.

לפני כשעה, ChemGuy85 כתב:

מה שכן צריך לבדוק למה הוא לא הצליח בעבר האם מדובר בחוסר עניין בתחום הלימודים או חוסר התאמה או פשוט חוסר בשלות נפשית או אלף ואחד גורמים

או - תכונה כלשהי, שפות"ש חושב שזה מה שמונע ממנו לעסוק בתחום שהוא רוצה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
בתאריך 28.4.2020 בשעה 16:05, pooh-bear כתב:

הכי טוב יהיה להתחיל לפרט מה אתה אוהב לעשות ובמה אתה טוב, ואם יש משהו שאתה גם אוהב וגם טוב בו אז בכלל מצוין (בדברים שאפשר להרוויח בהם כסף, כן? כאלה שנחשבים לעבודה).

סתם לזרוק רעיונות בלי להכיר אותך בכלל יהיה מעט מיותר.

+1

בתור מישהו שעשה שינוי כיוון משמעותי (הכולל תואר) תוך כדי עבודה ומשפחה.

מה שכתב ידידנו פו, זה הבסיס.

מרבית חיינו (חוץ מבפורם כן...), אנו מבלים בעבודה, אני גיליתי באיחור קל, שעדיף לעשות משהו שעושה לך טוב ואתה מרגיש שיש לך תרומה בו.

עריכה אחרונה על ידי windsurfer

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם
לפני 4 שעות, נמרוד... כתב:

רווק

לפני שאתה לוקח החלטה ונרשם לתואר,תחקור טוב מה עושים,תשאל גם במקצועות אחרים,אותי תגיע לתובנות שלא חשבת עליהן.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

Guest חבר פורום ותיק
פורסם

גיל 30 זה צעיר, ואל תפחד מהאקדמיה - לא אם יש לך יכולת התמדה.
אני מסיבות כאלו או אחרות נאלצתי לשנות את מסלול החיים שלי משמעותית, כעת שנה שלישית להנדסת מבנים, לא האליטה של התארים אך בטח לא תואר במדעי הדשא.
זה לא קשה בהתחלה, זה קשה בכל יום מחדש, תקופת מבחנים תבחן את הוותרנות שבך, אבל זה עובר ובסופו של דבר אתה מתחיל להבין שבשביל תואר רק צריך לשרוד, אם תרצה ממש להצטיין או תואר שני זה כבר דיבור אחר, לא קל אבל אפשרי.

יש המון מסלולים והמון דרכים, אם אתה אכן רוצה אקדמיה דבר עם כל האוניברסיטאות והמכללות, לחלקן קל יותר להתקבל (אך לפעמים יותר קשה לשרוד) ולחלקן מאוד לא פשוט (אך לא בכל תואר יש עדיפות לאוניברסיטה נחשבת יותר).

Guest אותו האורח שלמעלה
פורסם

אוקיי, עכשיו שאני מבין שאפשר להגיב אנונימית ארחיב עוד מעט.
הייתי צריך לציין שאני בן 32 היום (כאמור שנה שלישית).
רציתי להרחיב מעט על הנושא הכלכלי, אכן עדיף להגיע עם חסכונות לתואר אך אפשר להתחיל ולסיים גם בלי חסכון.
אני מכיר היטב את המשכורות של סטודנטים בתור מי שכבר שנים מנהל בעיקר סטודנטים (לכל המקצועות, כולל אלה שרצית - כלכלה וראיית חשבון).

בעבודות אבטחה, תחזוקה וכו' תרוויח סביב ה-30~35 ש"ח לשעה, הממוצע שאני רואה הוא 3 משמרות וזה יוצא להם סביב ה-3,000 ש"ח ברוטו לחודש (לחרוצים יותר 4 משמרות קצת יותר מ-4K לחודש).

יש עבודות עם שכר כפול לרוב דורשות קורסים מיוחדים או קריעה, ויש עבודות שאפשר ללמוד בהן וככה לא אכפת לך לעשות משמרות לילה וכו'.
מגורים במעונות האוניברסיטה או בקרבת האוניברסיטה עם שותפים, אוכל בלי הרבה בילויים וכו' - אפשר מהשכר הזה אם יודעים להתנהל אדוק מאוד.

אמרת שכבר התחלת באקדמיה אז אני חוסך כתיבה על עלות אקדמית, הוצאות מחיה, מלגות והלוואות שכ"ל - בכל מקרה זה לזרוק מספרים באוויר, שורה תחתונה ראיתי מאות שהסתדרו, וגם כאלה שלא.

פורסם

רק להעיר - כמי שעשה הרבה מאד משמרות לילה בתקופת הלימודים בטכניון - זו קטסטרופה. בעבודה שבה עבדתי אי אפשר היה ללמוד במשמרת, אבל גם בבוקר הייתי ישן יופי דרך ההראות, והסיומים שלי היו עקומים לגמרי. אז זה לא בלתי אפשרי, אבל המחיר באיכות הלמידה גדול. מה שכן - כיוון שההוצאות שלי היו קטנות חסכתי לא מעט לקראת היציאה לעצמאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

או - להישאר בעבודה הנוכחית, אולי לרדת באחוז משרה, ולמצוא לימודים במסלול ערב. נראה לי עדיף מלחזור לעבודות סטודנטים בגיל 30.

אני התחלתי ללמוד בגיל 35, אבל מה שבטוח זה שבגיל הזה אני לא מתכוון ללכת לעבוד במלצרות או אבטחה, מה שגם ישרוף לי את היכולת לסיים את התואר כשיש לי כבר ניסיון במקצוע.

אבל המקרה שלי שונה. אני התחלתי ללמוד אחרי שכבר התברגתי בתעשיה, והלימודים הם כדי להתקדם באותה תעשיה, ככה שאומנם אני לומד הנדסה תוך עבודה במשרה מלאה, אבל לפחות אין לי את הכאב ראש של לחפש עבודה אחר כך בתור סטודנט או בוגר טרי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...