Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש. כיף לקרוא את הסיקור שלך. וההתנהלות בשרשור היא לא פחות ממעוררת כבוד.
קנית רכב ייחודי שנראה פגז, ומקווה שתהנה ממנו.
הרבה פחות נעים הוא העימות המיותר שמתפתח כאן:
אני חושב שאולי אורן היה צריך לרשום את התגובה אחרת, אבל מכאן ועד העליהום שנוצר כאן המרחק גדול.

• אהבתי 1
פורסם

אני לא חושב שהעימות הזה צריך להיות בכלל - גם אחרי שציינתי שאני מכיר את הבן אדם ואני מקבל באהבה רבה את התגובה שלו. 

החברים מסביב לעומת זאת לוקחים את זה קשה משום מה - אין צורך, הכל טוב. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 21 שעות, lanosforce כתב:

תודה רבה! קודם כל. 

וויתרתי על הדודג' מהרבה סיבות - אחת מהן שלא כתבתי אותה כאן עדיין היא גם מצב הגב והברכיים שלי בשנים האחרונות. 

הניסיון הראשון להגביהה את הדודג' היה בחניה של חבר מהעבודה שעושה הכל בעצמו ויש לו רנגלר רוביקון ארוך סופר משופר והטעות שלנו היתה שלא לקחנו מכווצי קפיצים מתאימים לעבודה הזו ואז נאלצנו לבטל משימה ולחזור אחורה - לקח לנו 6 שעות בהן אני חשבתי שאני אגמור במיון מתשישות וכאבי גב - במשך כל הסופשבוע שכבתי חולה והבנתי שעבודות מהסוג הזה הן כבר מחוץ לספקטרום הפיזיולוגי שלי. 

בסופו של דבר זה היה מזל שלקחתי את הדודג' למוסך בקסם שהתקין את ההגבהה בשבילי כי מתברר שעל פי חוק קפיץ חייב לשבת על גומיה בינו לבין הבולם כאשר הקיט הזה הגיע - ללא גומיה - הבולם בנוי כצלחת בתחתית שלו וסקייג'קר עשו את הקפיץ עם תחתית ישרה - בארה"ב זה עובר, בארץ לא. היה מזל כי אחרת הייתי צריך לפרק הכל ולעשות שוב מהתחלה. המשפר בקסם ידע את זה מראש. 

ואז התחלתי לשמוע גם קצת רעשים מאזור ציריה אחורית בדודג' - וזה היה כבר אחרי שעברתי טסט למזלי (אחרי שהוצאתי 4500 שקלים על החלפת משולשים, גומיות ציריה והגה, התקנת קולר גיר ועוד כמה דברים) ואז היו כמה פספוסי הנעה שמקורם לא ידוע וכבר הבנתי ש:

א. אני לא עושה שטח כמעט בכלל.

ב. אני כבר נוסע ברכבת וקורקינט בכדי להביס קצת את הפקקים בבוקר ובכדי לחסוך כסף על הדלק בכדי שאוכל להתאושש כלכלית לנגלה הבאה של התקלות שכבר מסתמנת באופן ברור שהולכת לבוא עד הטסט. 

ג. אני כבר מתקשה פיזית לטפל בכל דבר שהוא מעבר לטיפול שוטף או משהו קליל עד בינוני.

ד. זה כבר מתחיל להיות חוסר אחריות מוחלט מבחינה כלכלית.

זה כבר חתם את זה שבמקסימום אני בשנה האחרונה שלי עם הרכב הזה והוא עף לקראת הטסט. 

ובהתחלה תשים לב שבכלל חיפשתי לי רכב קטן - רנו טווינגו שנה עד שנתיים על הכביש, סוזוקי ג'ימני 

ואז פשוט הבנתי שכדאי לי לרדת מזה כי אני לא מחפש רכב שחוויית הנהיגה בו היא סוג של עונש - אני מחפש להגיע לרכבת או לעבודה בנוחות ובפינוק עם רכב סטנדרטי סה"כ - בלי דיפרנציאלים, טרנספר ובלי פיתויים לשטח שיכול בקלות להביא לבלאי ונזקים לא זולים לטיפול - שכבר אין לי כוחות לטפל בהם - לא בשלב הזה לפחות, כרגע אני זקוק למשהו אחר. 

התכנית היתה כמו שאמרתי לסחוב קרוב לשנה ולהחליף לוולבו T5 - הייתי נעול על זה! 

ואז הקרוקומבוש פשוט היתה חייבת לדפוק הכל. 

😂

ראשית אאחל לך שלא תדע כאבי גב וברכיים אבל מה לעשות הגיל עושה את שלו.

ברוסית יש פתגם בתרגום חופשי - הזיקנה אינה שמחה.

לא נותר אלא לשמור על הגוף ככל הניתן כדי שתוכל בע"ה להגשים חלומות מוטוריים עד 120.

וללא ספק שכנעת אותי בנכונות ההחלפה עוד בפוסט הראשון 😁

האמת שגם אני מאוד משתעשע ברעיון של קניית S60 T5 כבר תקופה לאור הסכומים שאני נפרד מהם במוסך המורשה של מיצובישי.

אולי בטיפולים השוטפים לא יהיה הבדל גדול אם בכלל, אבל אם תהיה הפתעה בדרך זה יכול לכאוב ואני עוד לא בטוח שאני מוכן לכך, לכן זה נשאר בגדר מחשבה.

ובאשר לתגובות נגד כאן, שוב, אין לכם שום הסבר לוגי שתומך בטענה שלכם.

אתם כל הזמן אומרים שהרכב אינו אמין, אבל בדיוק את זה פות"ש לקח בחשבון!!

בדיוק זאת העובדה שהרכב נמכר במחיר שהוא נמכר ונשאר לפות"ש עודף להפתעות.

אני לא מבין איך הדיון רלוונטי בכלל? לא צריך להיות גאון כדי להבין שיהיו תקלות, אבל הן נלקחו בחשבון!!

ולמרות התקלות שיהיו זה שווה את היתרונות של הרכב על פני רכב אחר שהיה עולה את מחיר הרכב והתקלות יחד.

הכל אינדיבידואלי, ועבור כל אחד ההנאות המוטוריות הן שונות, לכן אין כאן נכון או לא נכון.

זה כמו שאגיד לחובב וויסקי למה הוא קונה בקבוק בן 21 שנים יקר הוא יכול לקנות בחמישית מחיר בקבוק זול יותר.

שניהם דופקים את הראש אותו דבר שכן שניהם 40 אחוז אלכוהול. אבל לא! הכל בהם שונה! ההנאה היא שונה לגמרי.

אז בשביל אחד שרק רוצה לדפוק את הראש (או בלשוננו להגיע מא' ל ב') זה סתם יקר יותר, ובשביל השני זה עולם ומלואו.

רק צריך לדעת מתי זו כבר התמכרות לא בריאה ואתה שותה את עצמך למוות (או בלשננו נכנס לבור תקלות גדול מידי שהופך את המצב לא משתלם)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 20 שעות, lanosforce כתב:

האם אני חושב שדייהו מותג לא אמין - מוזר, כולם אמרו עליהם שזה קוריאני, אמין כמעט כמו יפני - אני, אחותי, ההורים של אשתי לא ידענו שום דבר חוץ מצרות מהרכבים האלו, המותג לא קיים כבר ונבלע לתוך שברולט\אופל - אבל כנראה שהוא קיבל את התדמית אז של רכבים אמינים - כנראה בגלל שרוב האקסמפלרים סה"כ כן היו כאלה.

כבוגר לנוס ומכיר עוד כמה שהיו להם, רכב לא אמין ובעל כמה בעיות תכנוניות.

כשאני רואה אחד כזה בכביש לפעמים אני עדיין מתפלא איך הוא שרד.

זה רכב מהתקופה הרעה של הקוריאנים לפני המהפכה שהיית הדייהו וביונדאי.

• מצחיק 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

נאה דרשת, לא כל כך מבין את התזה לפיה כעובדה יהיו תקלות חריגות, אבל לא הכל אני כנראה מבין. התפיסה העקרונית שלי שונה, תקלות סידרתיות נפתרות כמעט תמיד בסוג של ריקול, שקט או קולני, זה תלוי ביצרן. תקלות שאינן כאלו ונדמה לי שבשירשור הזה תוארו ליקויים שונים במכוניות מאותו דגם ( עד כמה שמכוניות בודדות יכולות ליצר איזשהיא אמת מידה, אבל לחבר קורולה זה הספיק, גם לקונה הנוכחי ולמרבית החברים כאן, אז אזרום ) ולכן אי אפשר לדעת אילו יפלו בחלקו של לנוס, אולי כולן יחד, אולי שילוב של כמה, אולי משהו חדש ומפתיע ואולי, רחמנא ליצלן, כלום. אז נכונה וסבירה ההנחה שנדיר למצוא רכב שלא מתקלקל בו משהו לאורך שנים, למרות שגם זה קורה, אבל זה נכון לגבי DS כזו, בדיוק כפי שזה נכון לגבי דייהו, דודג' ואפילו,  ואת זה אני אומר בלחש שלא לעורר מהומות, קורולה.

• אהבתי 1
פורסם

אתמול בדקתי ויזואלית את שני הרכבים - סתם התחשק לי לבדוק שמן, מים וגם להביט באופן כולל בשני המנועים - אני אצטרך לצלם את זה מתישהו כי זה כל כך מצחיק ההבדלים. 

בסובארו - הנדסת האנוש היא כזו שלא ממש עושה את החיים לטיפולים ותחזוקה שוטפת בעוד שבDS זה בדיוק ההפך. 

להחלפים אורות דרך בDS - גישה קלה מאוד לפנסים. 

בסובארו - תוציא לקסיקון של קללות. 

להחליף פלאגים בDS - קלי קלות. 

בסובארו - תכין לקסיקון של קללות + אלמנך של תנועות גנאי 

כל השאר - בסובארו החיים נראים הרבה הרבה יותר קלים ונוחים - בDS - תכין לקסיקון של קללות + כירופרקט + פרוקטולוג פילים. 

חוץ מצינורות המים הבולטים בDS - לך תגיע לשאר הצינורות ולמשאבה והטרמוסטט - שיהיה לכם בהצלחה. 

לפרק מצבר בDS נראה כמו משהו שמצריך ספר הוראות. 

ויש בDS הזאת כמה חלקים שנמצאים עמוווווק בתוך תא המנוע והגישה אליהם - כמו לנסות לעקור למישהו שן דרך התחת. 

כן, זה תיאור פחות או יותר מדוייק. 

ג'יזס.

• מצחיק 1
  • מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

גם אני לאורך השנים העדפתי מכוניות שנחשבו "לא סחירות"/"לא אמינות"/"מאבדות ערך" וכו' כדי להנות מדגמים מעניינים ויחודיים שארגיש סיפוק מהם מעבר לשינוע A TO B , כמובן עם הבונוס של קניית רכב מיוחד ומתגמל במחיר זול ומשתלם מול החלופות ה"נחשבות". (היו לי 3 סאאבים,  מגאן דיזל,  מרצדס W168,  לנצ'יה). 

היות ואני לא מזוכיסט/אידיוט שאקנה רכב עם אמינות ואיכויות עלובות באמת ובמקביל מאמין בהחלט בבורות ובדעות הקדומות/סטיגמות ששוק הרכב הישראלי רווי בהם נקטתי במהלך שנראה לי נבון ואכן הוכיח את עצמו. 

לפני שקניתי כל אחד מהרכבים ה"מיוחדים" והבלתי נחשבים החלטתי לערוך מחקר אינטרנטי ואובייקטיבי ככל שניתן. 

מצאתי מספר אתרים מקצועיים באנגלית שנותנים חוות דעת על רכבים משומשים מכל הסוגים. הם עורכים סקרים בין משתמשים, אוספים נתוני אחזקה ותקלות ולא חוששים לתת גם ביקורות שליליות. חוות הדעת מתבססות על מסד נתונים נרחב של אלפי בעלי כלי רכב ומחקר שנראה אובייקטיבי ומקיף. 

לדוגמא - PAEKER'S USED CARS REVIEW או HONEST JOHN. 

למרבה הפלא, דגמים שבשוק הישראלי נתקבעו כ"בעייתיים" בפועל בשוק האירופאי מוכחים כאמינים בהחלט....

כמעט כל הבחירות הנ"ל שעשיתי , בהתאם להמלצות אתרים כמו שהזכרתי , הוכיחו עצמן לחיוב מבחינת אמינות וסיפוק כולל.

בחנתי בשני האתרים שהזכרתי מה דעתם על ה DS5 - כוכבת הפוסט הנוכחי. 

אמנם אין לומר שנכתב על ה DS5 שהיא נזר הבריאה ורכב מושלם אבל חוות הדעת בהחלט חיוביות ומפרגנות - הן של כותבי חוות הדעת המקצועיים  והן של הבעלים שונים שמשאירים חוות דעת מניסיונם. 

גם בסעיפי ה- Reliability  (אמינות) ועלויות האחזקה אין שום קטסטרופה. הכל סביר ואפילו חיובי ובהשוואה למותגים ודגמים מאוד "נחשבים" בארץ הקודש ממש לא פחות מהם. 

הסתייגות קלה - בשוק הבריטי רוב המנועים מדגם שונה מאשר בישראל. (הרוב - מנועי דיזל והיברידי ולא 156 THP).

אני סומך על מסד נתונים נרחב ומוכח והגינות בריטית בסיסית יותר מאשר על סטיגמות ו"סטטיסטיקות" מקומיות על בסיס מדגם אפסי ולא מייצג. 

להתרשמות:

https://www.parkers.co.uk/citroen/ds5/review/

https://www.honestjohn.co.uk/carbycar/ds/ds5-2012/

עריכה אחרונה על ידי orankohn
  • אהבתי 1
פורסם

ישראלי שמכיר את הונסט ג'ון - נייס! 

הTHP156 או שזה 155 נמכר שם בכמויות מאוד קטנות באמת. בעיני סיקורי רכב וסיקורי צמיגים מאוד דומים - אתה צריך באמת דגם עם מאות עד אלפי ביקורות בכדי לקבל דיעה ממוצעת אמיתית לגבי אמיתות הדברים. 

כשזה מגיע לישראלים אני מתייחס בעיקר לתגובות של אנשים שהיו בעלים בפועל של הרכב ולאנשים סופר טכניים שהידע שלהם והניסיון שלהם מהימן. אנחנו (ישראלים) מאוד אוהבים "לדעת" דברים - בלי ידע. תכונה נוראית כבר ציינתי את זה. 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם

מעניין מצד אחד הסיטרואן bx מודל 92 שהחזקתי הייתה יותר מזוועתית מצדיקה כל אמירה לגביה, כנ"ל הרנו 5 (88) האוטומטית שהייתה זוועתית,

ומד השני נסעתי במשך שנים (במסגרת קארפול) בלאנוס אוטומטית עם 270k קלומטר על השעון וכן היא עשתה בעיות ורועשת ולא נוחה אבל נסעה...

והבעלים שהחליף אותה במאזדה 626 מזדקנת אהב אותה...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 שעה, orankohn כתב:

מצאתי מספר אתרים מקצועיים באנגלית שנותנים חוות דעת על רכבים משומשים מכל הסוגים. הם עורכים סקרים בין משתמשים, אוספים נתוני אחזקה ותקלות ולא חוששים לתת גם ביקורות שליליות. חוות הדעת מתבססות על מסד נתונים נרחב של אלפי בעלי כלי רכב ומחקר שנראה אובייקטיבי ומקיף. 

לדוגמא - PAEKER'S USED CARS REVIEW או HONEST JOHN. 

למרבה הפלא, דגמים שבשוק הישראלי נתקבעו כ"בעייתיים" בפועל בשוק האירופאי מוכחים כאמינים בהחלט....

כמעט כל הבחירות הנ"ל שעשיתי , בהתאם להמלצות אתרים כמו שהזכרתי , הוכיחו עצמן לחיוב מבחינת אמינות וסיפוק כולל.

בחנתי בשני האתרים שהזכרתי מה דעתם על ה DS5 - כוכבת הפוסט הנוכחי. 

אמנם אין לומר שנכתב על ה DS5 שהיא נזר הבריאה ורכב מושלם אבל חוות הדעת בהחלט חיוביות ומפרגנות - הן של כותבי חוות הדעת המקצועיים  והן של הבעלים שונים שמשאירים חוות דעת מניסיונם. 

גם בסעיפי ה- Reliability  (אמינות) ועלויות האחזקה אין שום קטסטרופה. הכל סביר ואפילו חיובי ובהשוואה למותגים ודגמים מאוד "נחשבים" בארץ הקודש ממש לא פחות מהם. 

הסתייגות קלה - בשוק הבריטי רוב המנועים מדגם שונה מאשר בישראל. (הרוב - מנועי דיזל והיברידי ולא 156 THP).

אני סומך על מסד נתונים נרחב ומוכח והגינות בריטית בסיסית יותר מאשר על סטיגמות ו"סטטיסטיקות" מקומיות על בסיס מדגם אפסי ולא מייצג. 

להתרשמות:

https://www.parkers.co.uk/citroen/ds5/review/

https://www.honestjohn.co.uk/carbycar/ds/ds5-2012/

האתרים הללו בהחלט מומלצים כרפרנס, אך תוך הסתייגות לגבי קונפיגורציית הדגמים בין שם לפה - למשל ה-DS5 שווקה בבריטניה עם מנוע בנזין אחד THP200 (וכמובן מספר מנועי דיזל), שהוא דווקא מנוע מוצלח למדי ונטול בעיות "מפחידות" כפי שאוזכר כאן: 

לעומת זאת בארץ, ה-DS5 שווקה רק עם מנוע THP156 הבעייתי בלבד (לא סתם בעייתי, אלא עם שורת כשלים "מפוארת" למדי). בכלל מנוע ה-THP156 היה המנוע היחיד ששוק בארץ בשורה של דגמי הקונצרן (508 דור ראשון, 3008/5008 דור ראשון, C5 דור שני ועוד), אז מובן לחלוטין מדוע מוניטין היצרן בארץ הוא של "פח אשפה". רב הכשלים החוזרים במכוניות הללו נבעו מה-THP156. להבדיל בעיות חשמל/אלקטרוניקה, שלגביהן גם קיימת סטיגמה חזקה מאד בנוגע ליצרן הזה, כמעט ולא קיימות והן מגלות רקורד נקי למדי.

מה שחידש לי המאמר הצרפתי מ-LaArgus, הוא שמנוע THP156 קיבל שורה של שיפורים בשנתיים האחרונות לשיווקו בארץ, כך שאני מקווה שהמנוע של ה-DS5 הספציפית הזאת, דווקא יפגין אמינות סבירה+

לרב, בעיה רצינית מאד במותג/יצרן אשר לא מקבלת פתרון מהיר ויעיל מהיבואן והיצרן, גורמת ל"צריבה תודעתית" של יצרן בעייתי ומכאן הסטיגמות. לבנות מוניטין לוקח הרבה זמן ומאידך מעט זמן כדי להרוס אותו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

menir1 - אתה מאוד צודק. 

אכן ציינתי שמוניטין האמינות החיובי באתרים הבריטיים מתייחסים לשורת מנועים שאינם רלבנטיים לשוק המקומי. 

אולם הפות"ש ציין מפורשות שהוא מבין את טיב המנוע שאצלו ומביא בחשבון את הפוטציאל האפשרי לתקלות. 

כותב אחר ציין שלל תקלות שחווה/שמע עליהן שאינן קשורות למנוע ובהקשר זה נראה שבארצות הניכר המשתמשים דווקא גיבשו התרשמות חיובית בהחלט. 

הערה נוספת - שהיא בגדר השערה מלומדת שלי:

מה הסיבה שמכוניות/מותגים  מסוימים נתקבעו בתודעה המקומית כלא אמינים ובעייתיים ולמרבה הפלא בניכר הן מוכיחות עצמן היטב?

מכוניות "אמינות" כגון יפאניות  פשוטות לאחזקה וטיפול ורגישותן להזנחה נמוכה. להבדיל, מכוניות "מיוחדות" אירופאיות מצריכות טיפול מקצועני וללא פשרות של מרווחי טיפול וטיב חלפים. מוסכים שאינם מקצוענים בשילוב בעלים מזניחים גורמים לתקלות ולתדמית ירודה. 

בארצות עם תרבות רכב גבוהה - הן מצד הבעלים והן בתחום המוסכים - רכבים "רגישים" מתגלים כאמינים. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא מסכים,  לדוגמא, יש מספיק סיפורים על VAG ובעיות אמינות שאינן קשורות להזנחה שהגיעו לבתי משפט.

ואין מה לעשות, מדינת ישראל היא לא אירופה. המחירים של הרכבים, החלפים והטיפולים ממנים את המדינה ומהווים הוצאה ענקית (שניה אחרי הדיור שגם הוא מזעזע) מהכנסה של משקי הבית.

כשזה המצב אז שוק הרכב רגיש הרבה יותר לבעיות אמינות ברכבים וגרום למותגים עם בעיות אמינות חוזרות פשוט להתרסק.

• אהבתי 1

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 21 דקות, motizkn כתב:

לא מסכים,  לדוגמא, יש מספיק סיפורים על VAG ובעיות אמינות שאינן קשורות להזנחה שהגיעו לבתי משפט.

היו גם תביעות נגד הונדה (מנועי האינסייט), סובארו (צריכת שמן מופרזת), ועוד יצרנים - זה לא בהכרח המקור ליצרית סטיגמות (ועובדה שהמוניטין של VAG, סובארו והונדה לא בדיוק התרסק).

הגורם העיקרי לפגיעה במוניטין היא מהירות ויעילות התגובה של היצרן (בתמיכת היבואן) - לכל היצרנים יש בעיות מדי פעם ובדגמים שונים, ההבדל הוא איך מטפלים בבעיות הנ"ל. פורד סבלה מבעיות בגיר הרובוטי כפול המצמד שלה, הטיפול של היצרן היה איטי וכושל (ד"א זה אחד הגורמים למערכת היחסים העכורה בין היבואן ליצרן שדי חיסלה את פורד בארץ), לעומת זאת VAG טיפלו בבעיות שלהם בצורה הרבה יותר החלטית, יעילה ומהירה. לטויוטה היה כשל תכנוני במנועי VVT הראשונים שלהם אשר גרמו לחיסול מנועים - תגובה מאד מהירה ויעילה של היצרן גרמה לכך שהמוניטין לא נפגע כלל. 

במקרה של מנועי יורו 4/5, PSA הגיבו מאד לאט, לא לקחו אחריות לכשלים (בכל העולם ד"א, לא ייחודי לארץ) עד שהם הבינו שהנזק למוניטין צפוי להיות גבוה יותר מעלות תיקון הכשלים, מה שגרם להם לשנות פאזה ב-2015, שאז הם החלו לקחת אחריות על תיקונים.

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הדוגמא של VAG לא הייתה קשורה לנפילת מותג, התכוונתי שיש רכבים באירופה שנחשבים איכותים ואמינים (למשל VAG שבארופה רוב הרכבים הם בעלי תיבה ידנית) ופה בארץ הם הפגנו בעיות רבות שלא קשורות להזנחה של הישראלי המצוי.

• אהבתי 1

טסלה 3 2022

פורסם

בעיני הבעיה הקשה של הרכב היא שהוא לא נותן שקט נפשי, לא הייתי נוסע איתו לצפון לדוגמא לטיול משפחתי פן בדרך הטורבו או משהו אחר יחליט לשבות ללא התרעה מראש.

המנוע הזה זכה לשמו בכבוד רב וללא שום גוזמא.

תראו את הפנים של יוסי ורונן כשמגיע מנוע כזה לטיפול, מבט רחמים על פניהם והם יודעים היטב למה.

אז נכון אני משבית שמחות אך ממליץ לכל מי שקורא את השרשור לפרגן לפות"ש, הוא אדם נפלא ומחושב אך ספציפית העסקה הזאת למרות מחירה אינה כדאית לדעתי.

נ.ב. פיקאסו אקסלוסיב בעיני לא בהרבה שונה אך זה רק אני...

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...