Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קח מתכנת שעבד והצליח ב-RT/E הסיכוי שלו לעבור לפרונטאנד זה קרוב ל-100%, הפוך אפילו לא 10%. זו הנקודה

סלח לי, אני מסכים עם חלק ניכר ממה שכתבת. אבל הזילזול בפרונט צורם לי מאוד.

המשפט האחרון היה מיותר ורק אומר כמה אתה לא באמת מכיר פיתוח פרונט.

כתיבה או תכנון לא נכון של ארכיטקטורת פרונט יכול תוך מספר חודשים להפוך את המוצר שלך לבלתי אפשרי לתחזוק, מה שדורש כתיבה מחדש מה שיעלה לך הרבה כסף.

יש קונספטים שונים לחלוטין מפיתוח סטנדארטי כמו פיתוח ראקטיבי, ניהול state באנדלינג ואופטימיזאציות.

טעות פה, תשפיע, לרוב, על הרבה יותר משתמשים מאשר ב RT באופן מיידי.

עריכה אחרונה על ידי stum
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא זילזול, חס וחלילה. פשוט עולם שונה שמכתיב מתכנתים שונים.

זה לא הופך תכנות FE לפחות טוב, או פחות מעניין, או פחות נחשק וכו'.

כמו שהמעבר מ-C++ למשל ל-C# הרבה יותר טבעי מאשר מעבר הפוך, רק ש-FE ל-RT/E יותר קיצוני.

זה לא הופך את המתכנתי FE לפחות טובים, זה פשוט סוג אנשים אחר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

[1]כתיבה או תכנון לא נכון של ארכיטקטורת X יכול תוך מספר חודשים להפוך את המוצר שלך לבלתי אפשרי לתחזוק, מה שדורש כתיבה מחדש מה שיעלה לך הרבה כסף.

יש קונספטים שונים לחלוטין מפיתוח סטנדארטי כמו פיתוח ראקטיבי, ניהול state באנדלינג ואופטימיזאציות.

[2] טעות פה, תשפיע, לרוב, על הרבה יותר משתמשים מאשר ב RT באופן מיידי.

בקשר ל-[1], תיקנתי לך. זה נכון כמעט לכל X.

בקשר ל-[2], איזו סיבה יש לעשות pissing contest? אף פעם לא הבנתי את זה. כל אחד בשרשרת הפיתוח הוא חשוב (אחרת הוא לא היה מועסק). וכל אחד בשרשרת יכול לעשות טעות שתשפיע בצורה נוראית על המוצר. אמבדד, בקאנד, פרונט וכו' וכו'.

אני גם לא חושב שזה נכון להסתכל על טכנולוגיה או סטאק ולהסיק מכך על המתכנתים שמאחורה. טכנלוגיה/שפה/פריימוורק הם כלים לביצוע משימה. הרבה פעמים מתכנתים (ואני בתוכם) נוטים להתאהב, יעני romanticize, בכלי. מפתחי תוכנה הם הרבה יותר מכותבי קוד (לפחות כך אני נוטה להאמין), ובפרפרזה של מרצה למע' הפעלה (שגם עשה חיל בתעשייה), "אתם מתכנתים היום כי זה מה שהתעשייה צריכה".

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
ההמלצה שלי על פניו - למצוא מקום אחר, אלא אם הוא ממש שמח לקום לעבודה בבוקר, ואז צריך לנהל שיחה בסגנון ״נורא טוב לי פה, אבל השכר בעייתי. איך נפתור את זה?״.

חברה של ארבעה אנשים זה לעיתים יתרון אבל לא מוקדם בקריירה. צריך לראות עולם, פלטפורמות, איך עובדים אחרים.

לצערו של פלוני, מתוך הFAANG-יות, רק אחת וחצי עושות בארץ משהו שדומה לembedded (אפל ואמאזון).

באופן כללי אמבדד זה לא תחום טוב להתפתחות מקצועית (אבל כן תחום טוב להגיע ממנו). כן אתה מבין דברים, אבל השוק והטכנולוגיה יחסית סטטיים ואתה יכול להשאר באותו מקום מקצועי במשך שנים במיוחד אם אתה תקוע בחברה קטנה. זה טוב אם אתה רוצה קריירה של 30 שנה באלביט סטייל ההסתדרות של פעם, פחות אם אתה רוצה להתקדם.

ההיי טק בכללו הוא לא הומוגני - יש לך חברות תעשיותיות, חברות בטחוניות, סטארט אפים וחברות אמריקאיות ובכל אחד מהסקטורים רמות השכר (והתנאים הנלווים) שונים לחלוטין. בגלל זה טבלאות שכר הן קשקוש. אתה יכול לקבל כל דבר בין 18 אלף שקל לחודש ל50 אלף שקל לחודש (מקום כמו אפל עם RSU ובונוסים).

מציע לנסות למצוא סטארט אפ איכותי (איזור תל אביב, שהשקיעו בו כסף, עם פאונדרים בעלי ניסיון) או חברה אמריקאית גדולה ואיכותית ולהמשיך את הקריירה משם.

לבסוף, בשביל להתמודד עם סיטואציות כאלו בחיים, אני ממליץ לכל אחד לקרוא את הספר הבא.

נמצא כרגע בסיטואציה של ממש שמח לקום בבוקר לעבודה.

אם למה שהוא עושה ביום יום יש משמעות אני יכול לספר קצת.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ויתרתי על לא מעט כסף / עבודה קרובה יותר ופרמטרים אחרים כדי לבחור בעבודה שאני אוהב ועולם תוכן שמעניין אותי.

יכלתי לקבל יותר, ולעבוד קרוב יותר לבית (אז) או גם וגם - אבל ידעתי שעולם התוכן לא יעניין אותי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

השני סנט שלי.

קודם כל אתה צריך להבין מה המעמד שלך בחברה. אתה מוערך? יש לך תפקיד חשוב במוצר? אתה בורג גדול במערכת? סומכים עליך?

שנית, יש להבין מה המצב של החברה. יש הבדל בין סטארט אפ שנמצא בתהליך של גיוס כספים או חברה אחרי סבב פיטורים, לבין חברה שבדיוק סגרה כמה עסקאות לבין תאגיד ענק.

בהתאם לכך, אתה צריך להבין כמה כוח יש לך כשאתה הולך לבקש מה שאתה הולך לבקש. כדאי גם לדעת האם אתה כבר היום מתוגמל מספיק, בחסר או גבוה יחסית.

אם אתה מרגיש שאתה צריך לקבל העלאה גדולה, על תהסס לבקש אותה. אל תהסס לספר גם, כמה אתה אוהב לעבוד בחברה וכמה אתה נהנה מהאנשים ומהתנאים.

אתה מוזמן גם באותה הזדמנות לדבר על העתיד של החברה ושלך במערכת - אם למשל אתה רוצה לקחת יותר אחריות, להוביל איזו יוזמה או אפילו לשפר משהו תהליכית.

עם כל זאת, ובמידה וכן מעריכים אותך ומוכנים לתת לך העלאה, תמיד יכול לקרות מצב שההעלאה לא תהיה כמו שרצית. במצב כזה יש 2 אופציות - או שאתה מתקפל ולוקח מה שנותנים בהבנה, או שאתה מחפש עבודה אחרת. זה לא אומר שאתה צריך להתפטר במקום (למרות שגם זאת אופציה), אבל תצטרך לחפש תוך כדי העבודה.

לגבי הדיון שעלה כאן לגבי ג'וניורים\סניורים ומעברים בין טכנולוגיה\שפה\סטאק - לכל תחום יש את המומחיות שלו. אפשר לטעון שתחום X מורכב יותר מתחום Y ואפשר גם לטעון שתחום Y מורכב יותר מתחום X (ואתם מוזמנים להחליף את X ו-Y בכל נושא כמו רשתות נוירונים, עיבוד תמונה, פיתוח מובייל, בק-אנד וכו) וכל אחד יכול להיות צודק. להגיד שהמעבר בין C# ל-CPP קשה יותר מהדרך ההפוכה, יכולה להיות נכונה באותה מידה כמו הטענה ההפוכה, הכל תלוי במורכבות הספציפית של אותו פרויקט, תלוי במפתח עצמו - ביכולות שלו בכל אחד מהתחומים, ב"פאשן" שיש לו או בכישרון הטבעי שלו.

לא תמיד מה שהוא יותר low level או כולל שימוש במתמטיקה ומודלים תאורטיים למיניהם יהיה מורכב יותר מפיתוח משחקים לילדים.

פורסם (נערך)

לחברה יש מימון. מימון של חברה אחרת מאוד גדולה מבוססת ומוכרת (רמז מעסיק גדול בארץ).

החברה עדיין לא רווחית.

לאחרונה נחתם הסכם מול תאגיד אמריקאי ענק לפיתוח של "מוצר הדור הבא" לשוק של אותו תאגיד. כמו כל הסכם אני מאמין שיש שלל סעיפים, אבל זה המצב כרגע.

מגייסים, לא מפטרים, והרגע איבדו איש תוכנה די משמעותי.

לגבי התפקיד של אותו פלוני אלמוני. לא רציתי לחפור יותר מדי ולספר (יכול אם זה מעניין/חשוב), תפקיד משמעותי לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני אמרתי לך מה דעתי, גם פה וגם מחוץ לדיון הזה, וכמו שאמרתי אם תחליט אחרת אני אעזור כמיטב יכולתי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...