Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הלכתי היום למוסך לטיפול של 3 שנים של 55K (למרות שאני עוד ב31K) והם גילו שהבלמים הקדמיים שלי שחוקים ורצועת המנוע גם יבשה וסדוקה.

רציתי לשמוע לדעתכם, האם בלמים נשחקים כלכך מהר?

בנוסף, אשמח לדעת אם המחיר של 1500 שקל הוא מחיר הגיוני להחלפת בלמים קדמיים.

הרכב: יונדאי i10, מודל 2016 (3.5 שנים על הכביש), 31000 ק"מ.

תודה מראש, אין עליכם!

פורסם

האם החליפו גם רפידות וגם צלחות?

האם 1500₪ זה רק על החלפת בלמים או שכל הטיפול עלה את הסכום הזה?

שחיקת בלמים תלויה באופן שימוש ברכב וצורת נהיגה.

בנסיעות עירוניות יש מצב שהבלמים נשחקים אחרי 30 אלף קילומטרים, רפידות גם בפחות מזה, צלחות אולי מוקדם, אבל המוסך לוקח תווך של עובי הצלחות עד לטיפול הבא לפחות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כפי שרשמו שחיקת בלמים תלויה באופי ותנאי הנהיגה.

30אק"מ נשמע סביר, מה גם שמוסכים ידחפו לך בכיף החלפת בלמים לפני הזמן... אם הבלמים שחוקים ברמה שצריך להחליף צלחות אתה בדרך כלל תשמע/תרגיש את זה.

פורסם

תבקש במוסך שיראו לך מה בדיוק שחוק, הרפידות בלבד או גם הצלחות. או שתבדוק לבד אם אתה יודע איך. גם לי היו אומרים כל טיפול שני שצריך להחליף רפידות ( כמובן במחיר מפולפל). מאז שאני מטפל ברכב לבד, המחיר של החלקים ירד ב 75% והם מחזיקים הרבה יותר זמן. פלא.

פורסם (נערך)

אם הרפידות בעובי של 5 מ"מ ומטה מבחינת המוסך צריך להחליף רפידות כי כנראה שלא תגיע לטיפול עם הרפידות הקיימות, זה לא באמת מעניין את המוסך שאתה נוסע 5k בשנה(סתם דוגמא), הוא צריך ליידע אותך והבחירה אצלך.

תמיד אפשר לראות את מצב הרפידות, אם לא מבינים או לא סומכים על המוסך אז יש את הפורום ואפשר לעלות תמונה.

(אפשר גם להוריד גלגל בבית).

מי שמטפל לבד בבית מן הסתם קצת יותר מבין ואין לו בעיה להוריד גלגלים כל חודש.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם

החלפת רפידות אגב היא מהפעולות הפשוטות ביותר באחזקה עצמית של הרכב.

ברכבים מסויימים אפילו לא צריך כלים מעבר ללהוריד גלגל, בשאר מדובר על בורג אחד או שניים לגלגל.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

חחח אמא שלי שוחקת רפידות בחצי ק"מ מזה, נראה לי כבר שכל טיפול שנתי כבר צריך להחליף לה והיא בקושי נוסעתזה מאוד תלוי בצורת ואופי הנהיגה

פורסם

אף אחד לא יכול לנחש מה מצב הרפידות אצלך. מה כלול במחיר? חלקים מקוריים הם יקרים אבל בכל מיקרה תן למישהו שיראה לך תכלס את מצב הרפידות...צלחות אני לא מאמין שהלכו. גם רצועה לא מאמין שניסדקה אחרי 30 אלף קמ. משהו שם לא מריח טוב...אולי אפילו תאמר מהיכן אתה ומישהו פה שקרוב אליך ייסתכל איתך יחד ואפילו תעלו תמונות שנחווה דיעה גם אנחנו.

פורסם

הכל נכון חוץ מזה שלא אתם החלפתם, אלא המוסך החליף בשבילכם כשהרפידות (כנראה/לדעתי/ככה נראה לי מהיכרותי את המוסכים בארץ) בערך במחצית החיים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אני כבר פעמיים החלפתי רפידות קדמיות (כוללל פעם אחת צלחות), ואני אחרי סה"כ 34 אלף ק"מ.

הרבה תלוי בצורת הנהיגה.

כניראה שחגגו עליך יופי טופי. אין סיכוי ועוד פעמיים שיחליפו רפידות ועוד פעם אחת צלחות בקילומטר שכזה..אלא אם אתה כל היום נוסע בירידות מקריית שמונה עד אילת ומטגן את הברקסים ואז גם חובה להחליף נוזל בלמים בכל פעם שאותו אתה מרתיח. אני בטוח שגם לא ראית מה מצב הרפידות והצלחות שהוחלפו..תקן אותי אם אני טועה באחד מפרטי התרחיש..?

פורסם

חבר עם רכב כמו שלי החליף 3 פעמים רפידות כבר, בערך כל 15-20 אלף.

אני עדיין עם המקוריות אחרי 42000 ק"מ ועדיין נשאר 0.5 עובי, אפילו המוסך אמר לא להחליף.

תלוי באיך אתה נוהג בסה"כ.

נ.ב יש לא מעט מוסכים שאוהבים לדחוף את "אלמנט" החלפת הרפידות, כסף קל בשבילם ואנשים שלא מבינים זורמים עם זה בלית ברירה.

לדוגמא במוסך הקודם שהייתי בו, גם מוסך רשת אופל, אמר לי המוסכניק שאני צריך להחליף רפידות ואפילו צלחות, ובמוסך אחר אתמול הוא בדק ואמר לא להחליף שום דבר כי זה עדיין במצב תקין.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...