Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי למודל 3 לפני כמה חודשים ואני ממש מבין אותך.

אבל תכלס, אתה יכול פשוט לקנות אחת חדשה ופתרה חלק מהבעיות שהיו לך בקודמת.

טסלה 3 2022

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אמנם היא עשתה טעות ולקחה את הטסלה, אבל כבר למצוא לה יורשת?

• מצחיק 6

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני שעתיים, Coro כתב:

אמנם היא עשתה טעות ולקחה את הטסלה, אבל כבר למצוא לה יורשת?

מודה שלקח לי שתי קריאות להבין, אבל אז צחקתי בקול

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

@oryo משתתף בצערך.

אחרי נסיעת מבחן היום על model y long range וקריאה רצופה של השרושור מההתחלה, אני מדמיין את עצמי כותב את אותו דבר בעוד כמה חודשים אם ה y תהיה אצלי בחניה.

גם אני בשלב ההתלבטות לגבי המחליפה, חודשים שעולים ויורדים שמות, מפרטים, הספקים ומה לא. היורשת כבר נבחרה (על סמך ביקורות בחו"ל) ותכננתי להיכנס היום ולשים מקדמה/להתחנן שאהיה הטלפון הראשון כשיתחיל הששיווק. בדרך להחלטה, את הטסלה פסלתי די במהירות (חשמלי, ממש לא בשבילי) אבל בגלל שכל מי שאני מכיר מאוהב ברכב, והמחיר שלה נחתך דרמטי לאחרונה החלטתי ללכת ולוודא שזה לא בשבילי.

אז קפצתי לראות את הרכב מתוך הנחה (או תקווה) שאתאכזב ממנו, לאחר ישיבה של כמה דקות בתצוגה הדבר היחיד שאמרתי לאשתי הוא "האמת, בכלל לא רע, במובן מסויים אפילו מגניב", ובתוך תוכי אמרתי לעצמי שאמנם הוא לא ברמה של הגרמניות, אבל אם אני משווה תפוחים לתפוחים (ברמת מחירים) זה בהחלט לא פחות טוב (וכנראה שיותר) מאשר בהוט האצ'ים למניהם או ברז. 

אחרי שלא הצלחתי לפסול על הסף + העובדה שהוא באמת רכב גדול ונוח למשפחה של 2+3 אמרתי יאללה נעשה סיבוב ונלך הביתה.

מפה לשם, 20 דקות אחרי אני יוצא מהחניון ומנסה להבין מה יש לי מתחת לרגלים. אחרי כחצי שעה של תאוצות, בלימות, העברת משקל, זריקת תחת, חיפוש מהמורות וכמובן שיוט קצר, החזרתי את הכרטיס לנציג ויצאתי בתחושה שהרכב הזה הוא משהו מיוחד... למרות שעל הנייר הוא גבוה וכבד, בפועל הוא מתנהג מעולה ביחס למשפחת ה-SUV (שאינם ספורטיביים), יותר טוב מכל 5008, אקספלורר, טוסון ועוד כמה שיצא לי לנהוע עליהם - ובפער!  על תאוצה אין מה לדבר כמובן, הנסיעה עצמה נוחה מאוד (לא פחות טובה מהמוזכרים לעיל, למרות המשקל), השקט היחסי נהדר, והמסך שמרגיש כמו רכב מהעתיד.

בשורה התחתונה, הקלפים נטרפו... ולמרות שהחיסכון בעלויות דלק/מוסכים הוא בכלל לא פקטור, גיליתי רכב שה- VFM הוא פשוט מעולה, אני לא חושב שיש משהו בקטגוריה שמתעלה עליו.

שני  דברים מונעים ממני כרגע רכישה:

1. חשש מהחום הישראלי (מסיים לכתוב ומתחיל לחפש בפורומים בחו"ל איך לפתור את העיית הגג והכיסאות שלצערי העור הסינטטי שלהם הוא ברמה נמוכה וגורם להזעה)

2. אני לא באמת צריך חשמלי, ואני לא מחפש את החיסכון בדלק.. מרגיש לי  קצת כמו להכניס ראש בריא למיטה חולה

ועכשיו לשאלות אליך:

1. מה המחליפה ???

2. האם לדעת כדאי ללכת על ה Performance למרות הפגיעה בטווח? מצד אחד זה לא שחסר כח בדגם הבסיסי, לכביש ציבורי זה די והותר, מצד שני טווח של עוד 20-40 ק"מ כנראה באמת לא משנה לי. 

תודה

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 20 דקות, GTאי כתב:

1. חשש מהחום הישראלי (מסיים לכתוב ומתחיל לחפש בפורומים בחו"ל איך לפתור את העיית הגג והכיסאות שלצערי העור הסינטטי שלהם הוא ברמה נמוכה וגורם להזעה)

2. אני לא באמת צריך חשמלי, ואני לא מחפש את החיסכון בדלק.. מרגיש לי  קצת כמו להכניס ראש בריא למיטה חולה

1. אני גר בטקסס, לא פחות חם כאן, אין לי בעיה בכלל. 

2. לא יודע מה בדיוק חולה במיטה, מעבר לזה שאתה חוסך הר של כסף בישראל כי רוצחים אתכם בדלק - *אם* יש לך הטענה בבית אז אתה מדלג על בזבוז הזמן בתחנות דלק, וישראל גם ככה מטר על מטר אז זה לא שתהיה לך בעיית טווח. אם אין לך הטענה אישית בבית, אז רכב חשמלי נשמע לי לא כיף בכלל.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, oryo כתב:

לא יודע מה בדיוק חולה במיטה

בעוד שנה יהיה מטען בבית עם הספק של 11 קילוואט, וגם כיום אני יכול להתקין (בית פרטי)

החשש הוא בעיקר מהצורך לחפש מטען זמין במקרה של נסיעה לחופשה של כמה ימים או יום פקוק במיוחד עם נסיעה ארוכה, זה כנראה יקרה מספר קטן של פעמים בשנה. (יכול להיות שזה סתם חשש, ויש מספיק עמדות בחוץ ואני פשוט לא מכיר ויודע איך להתנהל עם רכב חשמלי).

אני מבין שאתה לא מגלה מי המחליפה :)

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם
לפני 17 שעות, oryo כתב:

שאולי(?)

ראיתי שערכת את החתימה והטסלה ירדה לפני כמה זמן. אצתי רצתי וחיפשתי את השרשור לראות אם עדכנת, ראיתי שלא. חיכיתי עוד קצת וכבר באתי לשלוח הודעה לגבי זה, ועכשיו קפצה לי ההתראה כאן. מבאס לשמוע :(:cry:

שמח לשמוע שכולם בסדר..מי המחליפה?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אתה לא צריך לדאוג להטענה יותר מדי, גם סתם שקע 30אמפ' של מייבש יעשה את העבודה יופי. בסהכ צריך ברייקר שתומך באמפרג' וכמובן קיבולת כניסה מתאימה, מהקצת ששיתפת לא נשמע שיש בעיה. 

מבחינת range anxiety - טווח של 500 ק"מ לא אמור להיות בעייתי בישראל, ואם באמת עשית נסיעה כ"כ ארוכה אתה אמור להיות עם גישה להטענה *איפשהו*, כולל סופרצ'רגר שסוגר לך פינה בחצי שעה. 

אני גר במקום הרבה יותר גדול ורחב, ונסעתי למעלה מ1000מייל פר טיול, בלי בעיות מיוחדות. רשת הטעינה שלהם זה הסיפור האמיתי, לא יודע מה המצב בישראל אבל שווה לבדוק. 

לדעתי כל הסיפור הזה בטל בשישים כי אנחנו מדברים על ה5% שימוש (נשמע לי בהגזמה) ולכן עדיף, לדעתי, להתמקד בשאר ה95% בהם זה יתרון נטו. 

לגבי מחליפה, אספר כשיהיו תמונות, אבל מזהיר מראש שקצת משעמם 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 51 דקות, GTאי כתב:

החשש הוא בעיקר מהצורך לחפש מטען זמין במקרה של נסיעה לחופשה של כמה ימים או יום פקוק במיוחד עם נסיעה ארוכה, זה כנראה יקרה מספר קטן של פעמים בשנה. (יכול להיות שזה סתם חשש, ויש מספיק עמדות בחוץ ואני פשוט לא מכיר ויודע איך להתנהל עם רכב חשמלי).

אין לך מה לדאוג. יש לך כיום המון עמדות טעינה בפריסה נרחבת בכל רחבי הארץ, ומידי שבוע נוספות עשרות עמדות חדשות. כל חברות הדלק כבר התקינו עמדות טעינה בתחנות הדלק, וזה תופס תאוצה מהירה.

אני נסעתי כבר מספר פעמים למקומות כמו אילת והחרמון בלי שום בעיה בגלל הפריסה הרחבה של העמדות בארץ.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, GTאי כתב:

האם לדעת כדאי ללכת על ה Performance למרות הפגיעה בטווח? מצד אחד זה לא שחסר כח בדגם הבסיסי, לכביש ציבורי זה די והותר, מצד שני טווח של עוד 20-40 ק"מ כנראה באמת לא משנה לי. 

לדעתי היתרון העיקרי של הפרפורמנס זה לא הכח אלא מצב מסלול(יכולת להגביל את הבקרות), אם אתה לא חושב שתשתמש בזה הייתי הולך על גרסת lr. 

פורסם (נערך)

בא לי שזו תהיה קיה ev6 אבל אתה עוד עלול להפתיע עם עוד טסלה.

אפילו עם טסלה הריונית 

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 6 שעות, Uri-G כתב:

לדעתי היתרון העיקרי של הפרפורמנס זה לא הכח אלא מצב מסלול(יכולת להגביל את הבקרות), אם אתה לא חושב שתשתמש בזה הייתי הולך על גרסת lr. 

עם כל הכבוד שאני רוכש לטסלה, אין מצב שאני מעלה את הדבר הזה למסלול. 

במקביל אליו, בשלב כלשהו כשיחזור וידגדג לי לבקר בפצאל אתארגן על איזו BRZ לסופ"שים

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, GTאי כתב:

עם כל הכבוד שאני רוכש לטסלה, אין מצב שאני מעלה את הדבר הזה למסלול. 

במקביל אליו, בשלב כלשהו כשיחזור וידגדג לי לבקר בפצאל אתארגן על איזו BRZ לסופ"שים

הכוונה הייתה להשתמש בזה בכבישים מתאימים, לא במסלול. זה רק נקרא מצב מסלול בפועל רק מבטל חלקית את הבקרות.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G

• תוכן חדש...