Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיזל או הייבריד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

שואל בשביל חבר:

מתכוון להתחיל עבודה חדשה שרחוקה 65 ק"מ ממקום מגוריו כך שבשנה הרכב ייסע 35-40 אלף ק"מ.

מלבד החיסכון:

1. מה יותר עמיד ובעל אורך חיים יותר טוב, מנוע דיזל או הייבריד (בין היתר שמנוע לא יתעייף מהר)?

2. מה יותר קל להימכר בעתיד?

3. באיזה סוג מהמנועים תהיה יותר הפחתה לאור ממוצע הקילומטראז' השנתי? למשל ברכב בנזין שנוסע מעל 20 אלף ק"מ בשנה קיימת הפחתה בהתאם לצורך שקלול מחירון. האם דין רכב הייבריד כדין רכב בנזין? ואיך זה הולך ברכב דיזל?

חברי מודה לכם מראש

פורסם
מה התקציב שלו? לדעתי, העולם עוזב את הדיזלים ועובר הלאה.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

100 אלף ש"ח.

עניין העולם עוזב את הדיזלים ועובר הלאה גם מטרידה אותו אך מצד שני האם למנוע הייבריד תהיה אותה עמידות של הדיזל.

פורסם
לא מסכים. אם עיקר הנסיעות שלו בין עירוניות, עדיף דיזל.

היתרון של ההיברידי בעיקר בעיר.

מנועי הדיזל מאוד עמידים.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

השאלה היא עד כמה המשפט שהעולם עובר מדיזל לההיבריד נכון?

כי על פניו מנוע הייבריד דומה יותר לבנזין כך שאני בספק אם יהיה עמיד לכ - 40 אלף ק"מ ועדיין יישאר חזק.

בעבר הוריי רכשו רכבי בנזין עוצאי ליסינג שנסעו 100 אלף ק"מ בפחות מ- 3 שנים והרכבים הרגיש עייף ביחס לרכב דומה עם 50 אלף ק"מ.

וזה עוד לא דיברנו על זמינות המומנט!

פורסם

כיוון שהשאלה מתמקדת רק במשמעויות הכספיות של בנזין לעומת דיזל או היברידי עבור הנסועה המסויימת אז התשובה צריכה להגיע מ....אקסל.

התקציב הוא 100,000₪ והנסועה השנתית היא 40,000.

אפשר לקחת מספר רכבי בנזין בקטגוריה הרלוונטית ולהשוות את עלות הדלק, ירידת הערך והמחיר ההתחלתי למקביליהם ההיברידיות והדיזלים.

אני גם נוסע כ 40,000 ק"מ בשנה, ולמרות שצריכת הדלק של היברידיות/דיזל באמת טובה יותר מהצריכה של האיביזה שלי (1:15.5 בממוצע) עדיין במבחן עלות הדלק לעומת ההבדל במחיר הרכב האיביזה יותר משתלמת לאורך ארבע שנים.

יאיר

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

פורסם
כיוון שהשאלה מתמקדת רק במשמעויות הכספיות של בנזין לעומת דיזל או היברידי עבור הנסועה המסויימת אז התשובה צריכה להגיע מ....אקסל.

התקציב הוא 100,000₪ והנסועה השנתית היא 40,000.

אפשר לקחת מספר רכבי בנזין בקטגוריה הרלוונטית ולהשוות את עלות הדלק, ירידת הערך והמחיר ההתחלתי למקביליהם ההיברידיות והדיזלים.

אני גם נוסע כ 40,000 ק"מ בשנה, ולמרות שצריכת הדלק של היברידיות/דיזל באמת טובה יותר מהצריכה של האיביזה שלי (1:15.5 בממוצע) עדיין במבחן עלות הדלק לעומת ההבדל במחיר הרכב האיביזה יותר משתלמת לאורך ארבע שנים.

יאיר

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

איך הגעת למסקנה שעניין השאלה היא כספית בלבד?

לנהג אכפת גם ממנוע שיישאר חזק ולא מתעייף אחרי 150 אלף ק"מ יותר מאשר חסכון בדלק גרידא.

ולעניין המשוואה, רכב בנזין שייסע 40 אלף בשנה יפסיד 20% ממחירון שלו רק בגלל הק"מ מבלי לדבר על כך שאנשים לא יקנו אותו ואף לא יסתכלו עליו, שזה גם חשוב בעיניי מי שמחפש לשדרג רכב אחרי 200 אלף ק"מ.

מקור השאלה נובע יותר מהעובדה אם לרכבי דיזל יהיה עתיד או שכולם עוברים להיברדי וחשמל ואז בעוד 3-4 שנים הוא ייתקע עם רכב הדיזל.

מבחינת חברי רכב שייסע גם 1/13 ק"מ לליטר עדיין ייחשב חסכוני אבל הוא לא רוצה רכב בנזין שיתעייף מהר ויתאמץ יותר במהלך הנסיעה במיוחד בעקיפות או בעליות, שלא לדבר על נתון המומנט שלדיזל יש עדיפות בזה. כך, גם אם ההיבריד יהיה יותר חסכוני אך יתעייף מהר, הוא יעדיף את הדיזל. ולכן הוא שואל איך ההיבריד שורד בנסיעה כזו, האם הוא כמו בנזין?

פורסם

הנבואות על הסתלקותו של הדיזל מן העולם מזכירות את הנבואות על הרכב האוטונומי, בפועל דברים ייקחו הרבה יותר זמן ממה שחושבים, ודעתי היא שאין לך מה לדאוג בטווח של 10-15 שנים קדימה לפחות.

יש לומר ביושר, הטכנולוגיה ההיברידית (של טויוטה לפחות) הוכיחה את עצמה יפה מאוד באמינות ועמידות גבוהות מאוד. עם זאת, לפרופיל נסועה כמו שאתה מתאר (~40K בשנה, בין עירוני ואולי אף הררי) הייתי בוחר דיזלית גרמנית (צ'כית גם הולך) או צרפתית בלי לחשוב פעמיים, בין השאר בדיוק מהסיבות שהזכרת (רכב עמיד וחסכוני שמשייט בשקט ובניחותא בעליות כאילו הוא במישור). זאת גם התוכנית שלי לעתיד בכל אופן, אלא אם כן מתאר הנסיעה שלי יישתנה.

חזיר דיזל

פורסם

אני חושב שבשנים האחרונות רואים שגם באירופה וגם בישראל הדיזלים לאט לאט בדרך החוצה, ההתרונות שהיו להם נעקפו כבר על ידי ההיברידיות שנותנות שילוב טוב יותר של נהיגה עירונית ובין עירונית כמובן עם פחות מזהמים וגם יותר חסכוני, יש היום היברידיות כמו הנירו שמאוד אמינה ומאוד מוצלחת גם בארץ וגם באירופה אפשר לקרוא לזה מיני מהפכה

פורסם

מנועי דיזל מפגינים אמינות ושרידות טובה יותר לאורך השנים לעומת מנועי בנזין. אם תיקח פלואנס דיזל ופלואנס בנזין אני מניח שהדיזל יעבור את ה 250,000 ק"מ ואולי גם את ה 300,000 בזמן שהבנזין ייגמר קצת לפני כן. הסתכלות מהירה ביד 2 על פלואנסים מרובי קילומטרים תראה שדיזל 2015 עם 150,000 נמכר במחירים גבוה יותר מבנזין מקביל. אבל... וזה אבל גדול הוויכוח הוא תיאורטי לגמרי. האם החבר שלך יעשה באמת 200,000 ק"מ עם הרכב שלו ? האם באמת משנה האם בעוד חמש שנים הוא יימכור אותו ב 20 אלף ש"ח או ב 25 ? רכבי בנזין מודרניים שמטופלים טוב ונוסעים בעיקר בנסיעות בינעירוניות מגיעים ל 200,000 ק"מ בלי 'להחלש' ונשחטים במחירון כמו כל רכב עם קילומטראז' כזה.

פורסם

לגבי עמידות יכול להעיד מכלי ראשון על פריוס 2010 שחצתה את ה-300KKM באמינות מופתית (למעט החלפת בטריות במסגרת אחריות), מטופלת במורשה מהיום הראשון. צריכת דלק במחשב - 4.9.

לדעתי אם עיקר הנסועה היא בבין עירוני נטול פקקים - הדיזל עדיף - לא בהרבה אבל מבחינת נוחות נסיעה וצריכת דלק

אם קיימת נסיעה עפ פקקים היתרון של ההיברידי הוא עצום והוא עדיף.

מבחינת העמידות ואמינות לטווח הרחוק (בהנחה שמדובר בהיבריד של טויוטה) אני לא רואה הבדל לשום צד.

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם
מנועי דיזל מפגינים אמינות ושרידות טובה יותר לאורך השנים לעומת מנועי בנזין. אם תיקח פלואנס דיזל ופלואנס בנזין אני מניח שהדיזל יעבור את ה 250,000 ק"מ ואולי גם את ה 300,000 בזמן שהבנזין ייגמר קצת לפני כן. הסתכלות מהירה ביד 2 על פלואנסים מרובי קילומטרים תראה שדיזל 2015 עם 150,000 נמכר במחירים גבוה יותר מבנזין מקביל. אבל... וזה אבל גדול הוויכוח הוא תיאורטי לגמרי. האם החבר שלך יעשה באמת 200,000 ק"מ עם הרכב שלו ? האם באמת משנה האם בעוד חמש שנים הוא יימכור אותו ב 20 אלף ש"ח או ב 25 ? רכבי בנזין מודרניים שמטופלים טוב ונוסעים בעיקר בנסיעות בינעירוניות מגיעים ל 200,000 ק"מ בלי 'להחלש' ונשחטים במחירון כמו כל רכב עם קילומטראז' כזה.

הוא מתכוון לרכוש ברכב 2017 עד 100,000 ק"מ ויחזיק אותו שנתיים שלוש ואז למכור (עד שיגיע ל 200 250 אלף ק"מ).

הבעיה עם רכב בנזין היא לא שהוא הגיע ל 200 אלף אלא תוך כמה זמן הוא הגיע לק"מ זה כי יש הבדל בין רכב בנזין בן 10 שהגיע ל 200 אלף לבין רכב בן 5 שהגיע ל 200 אלף. לגבי הראשון אתה צודק אבל לגבי השני, הוא כמעט ולא יימכר. גם אם נניח שחברי מתכוון להחזיק את הרכב עד 500 אלף, הוא לא יהנה ממנו בנסיעות בינעירוניות כולל עליות בגליל עליון/רמת הגולן כי הוא כבר סוס מת ביחס לרכב דיזל.

פורסם
לגבי עמידות יכול להעיד מכלי ראשון על פריוס 2010 שחצתה את ה-300KKM באמינות מופתית (למעט החלפת בטריות במסגרת אחריות), מטופלת במורשה מהיום הראשון. צריכת דלק במחשב - 4.9.

לדעתי אם עיקר הנסועה היא בבין עירוני נטול פקקים - הדיזל עדיף - לא בהרבה אבל מבחינת נוחות נסיעה וצריכת דלק

אם קיימת נסיעה עפ פקקים היתרון של ההיברידי הוא עצום והוא עדיף.

מבחינת העמידות ואמינות לטווח הרחוק (בהנחה שמדובר בהיבריד של טויוטה) אני לא רואה הבדל לשום צד.

אכן עיקר הנסיעה הוא בינעירוני נטול פקקים ומכאן הדילמה. אחרת הוא היה רץ להיבריד בלי לחשוב פעמים.

מלבד האמינות, האם רכב היברידי נמרץ כמו רכבי טורבו? הכוונה לרכבים משפחתיים ולא לאיזה ראב 4 והלאה.

פורסם
אני חושב שבשנים האחרונות רואים שגם באירופה וגם בישראל הדיזלים לאט לאט בדרך החוצה, ההתרונות שהיו להם נעקפו כבר על ידי ההיברידיות שנותנות שילוב טוב יותר של נהיגה עירונית ובין עירונית כמובן עם פחות מזהמים וגם יותר חסכוני, יש היום היברידיות כמו הנירו שמאוד אמינה ומאוד מוצלחת גם בארץ וגם באירופה אפשר לקרוא לזה מיני מהפכה

יש לך מושג לגבי הקרינה בהיברדי תוצרת קוריאה? כי קראתי פעם שהייתה איזושהי תביעה על קרינה באיוניק ונירו.

• תוכן חדש...