Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתבקשתי לעזור לעמותה שמפעילה בית לנוער במצוקה. באותו הבית יש חדר אשר חדרו אליו פנימה מים לפני שנתיים. הוא תוקן ובוצע איטום בגג ממנו חדרו המים. מאז החדר יבש כבר 2 חורפים וכעת מבקשים לפנות ממנו את הזבל'ה שיש בו (הוא שימש סוג של מחסן) לטובת פעילות של הנוער. ראיתי את החדר והמצב הוא שיש אזורים נרחבים בהם שכבות הסיד/צבע מתקלפות. לדעתי הטיח עדיין תקין אבל אולי יהיו נקודות שבהן גם הוא יתקלף. אבל באמת שלא נורא.

הקיר הוא בגודל של 3.5 על 4.5, בערך (הגודל המדויק לא כזה משמעותי).

הנקודה היא שאת המלאכה יבצעו בני הנוער. לא רק בכדי לחסוך כסף לעמותה, אלא בהחלט בכדי לתת להם משהו לעתיד, שילמדו לעבוד ולבצע מטלות מהסוג הזה. הם אגב מחכים למלאכה בכליון עיניים. אני אדריך אותם ואסביר מה יש לעשות וכיצד.

אני מניח שנצטרך לקנות כמה שפכטלים לגירוד הקיר, בונדרול, נייר לטש, צבע סופי וכמובן רולרים.

היות ובפעם האחרונה שעשיתי עבודות מסוג זה עוד היה חור בגרוש, אשמח לידע שלכם גם לגבי כמויות הצבע וגם לגבי כל טיפ ועצה שכן אולי יש היום כבר חומרים אחרים. אגב אילו ניירות לטש? איזה גריט?

כמו כן איזו תוצרת מומלצת, למשל הבונדרול הוא מותג של טמבור, אבל אולי יש תואם במחיר טוב יותר? חומר שפכטל - מה מומלץ? אשמח לרכוש מוכן ולא לתת להם לערבב ולבזבז על זה זמן ואנרגיה.

שכחתי עוד משהו?

תודה רבה מראש לכול עזרה.

פורסם

אתה יודע מה מצחיק? זה נקרא בונדרול גם אצל יעקבי וגם אצל טמבור. לא אמור להיות הבדל ביניהם, קנה מה שזול, ומכיוון שזה חדר אחד, אז פחית קטנה תספיק.

בנוגע לטיח - אחרי שתגרדו שם טוב טוב טוב את כל מה שרופף, תעזור להם לערבב קלסימו/פרופילה ומשם תמלאו את כל החורים הגדולים (כל מה שמעבר לשריטה של כמה מ"מ). אחרי ארבע שעות (או למחרת) אפשר לשייף ולהמשיך לשלב הבא.

לא ידוע לי על חומר מילוי/תיקון פגמים שבא מוכן מראש, אבל יש פה מנוסים ממני.

השלב הבא תלוי במצב הקיר, ברמת הגימור הרצויה ובסבלנות של החבר'ה - אחרי שיוף, שכבה דקה של שפכטל אמריקאי (זה מגיע מוכן), שוב המתנה של 4 שעות, שיוף ומשם אפשר כבר בונדרול, שעתיים המתנה ושכבה ראשונה. שים לב שאין למלא שום דבר מעבר למילימטרים ספורים עם שפכטל אמריקאי, זה לא יתייבש לך. המטרה של החומר הזה היא למעשה שתשייף את רובו החוצה לאחר היישום, תכל'ס.

נייר שיוף - קנה גליל קטן של 120 או 150 גריט, מה שזול (צבע אפור, שחור או אדום, רק לא הזבל-סוסים הזה בצבע חום שעדיין כל מיני חאפרים מעזים למכור).

אם המטרה היא גם ללמוד כיצד לבצע עבודה מקצועית, מומלץ בחום לרכוש כמה גלילי מסקינג טייפ לצביעה. אם אתה מוצא בארץ בצבע כחול לך על זה, נדיר, אם לא, חום בהיר - או בקיצור, מה שיתאים מהטמבוריה. בעזרתו תמסכו את הסף סמוך לרצפה, את מסגרות החלון, ואת המתגים. שלפחות צביעה אחת בארץ תתרחש בלי מריחת המתגים בצבע @&₪-₪-@€¢£¢£!!

מה עוד? רולרים ומקלות מטאטא, ותלוי מה יש בחדר - כל מיני יריעות פלסטיק להגנה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אצל נירלט זה נקרא "פריימר s".

באתר של נירלט יש גם מחשבון כמויות והוראות ישום מדוייקות וברורות.

...שלא תחשבו שאני שתול של טל פרידמן :-P

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

חומר למילוי פגמים או חורים יש מוכן, יש נוזלי יחסית ויש בצורת משחה שלדעתי הכי נוח לעבודה, אם תרצה אבדוק בערב את השם המדויק.

תצטרך גם מגשי צבע, כפפות חד"פ וניילון צביעה (יש גליל ירוק של טמבור)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...