Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי DS3 טורבו עם THP 155.

כרגע אני עומד על 90240 ורוצה לעשות טיפול.

אני עושה פעם ב15 טיפול גדול ופעם ב7.5 שרות שמנים בלבד.

לפי הספר טיפול 7 שנים הוא טיפול 140 (פעם ב20) וכולל רשימה הבאה:

שמן מנוע + פילטר (Motul 0W30 + מקורי)

פילטר אוויר (יש לי אינבוקס K&N, אז ניקוי ושימון)

פילטר מזגן (מקורי)

נוזל בלמים (פעם בשנתיים, החלפתי ב60 שזה היה לפני שנתיים) DOT4 מקורי או מוטול

מצתים (פעם בשנתיים, אבדוק מתי החלפתי פעם אחרונה) מקורי

נוזל קירור - רשום לבדוק רמת חמיצות שאמורה להיות מעל 6.3 - אני אחליף לנוזל מקורי במיכל לבן.השאלה אם כדאי להחליף גם שמן גיר ואם כן, לאיזה שמן?

מדובר בגיר ידני 6 הילוכים BE6. אין איזכור להחלפת שמן גיר לפי הוראות תחזוקה של הרכב שיש בידי.

פורסם

היצרן לא קבע מרווח החלפת שמנים לגיר הזה.

אם אתה מעוניין להחליף אז השמן של 75W של פרו זה השמן המקורי (קישור בהודעה מעלי).

נכנס בגיר כ3.1 ליטר. ריקון מבורג ריקון בתחתית הגיר. מילוי דרך פתח נשם בחלק העליון של הגיר.

יום טוב גם לך

פורסם

החלפת קלאץ' כשקנית את הרכב, לא?

האם בהחלפת קלאץ' לא החליפו שמן גיר?

אם לא החליפו, אפשר להחליף כתחזוקה מונעת.

ממליץ מאוד לא להכניס לגיר שום שמן אחר חוץ מהמקורי (כמו בקישור הנ"ל)

נ.ב. נוזל קירור מקורי מגיע עכשיו במיכל שקוף. מיכל לבן זה ייצור ישן.

פורסם

לא הוחלף קלאץ בינתיים. לפי מה שמצאתי באינטרנט הקיבולת זה 2.2 קילו ומומלץ שמן 75-80.

אומנם אני חובב מקורי, אבל בפורומים צרפתיים יש המלצה על להחליף 2 קילו בלבד של מוטול 75-80. אבל כולם עושים את זה יחד עם הקלאץ'.

לא יודע, אולי אני באמת מגזים בדברים שלא צריך לעשות.

פורסם

נכנס בגיר כ3.1 ליטר.

טעות שלי,

התכוונתי 2.1 ליטר. וידאתי הרגע את הנתון הזה בספרות.

לגבי צמיגות השמן, 75W80 זו ההמלצה הקודמת של PSA והיא השתנתה לפני כמה שנים. יצאה הוראה טכנית (שאני לא אחפש אותה) לכלל הדגמים שבהם היה בשימוש 75W80 לשים מאותו יום והלאה את השמן 75W של פרו שפותח במיוחד עבורם. טוענים לחסכון בדלק של משהו כמו 3% כתוצאה מהמעבר לצמיגות החדשה.

מיקום בורג ריקון:

ep6_drain.JPG

מיקום פתח מילוי:

ep6_fill.JPG

יום טוב גם לך

פורסם
לשים מאותו יום והלאה את השמן 75W של פרו שפותח במיוחד עבורם.

זה גם מה שממלאים בפס הייצור החל מאותה הוראה.

פורסם
טעות שלי,

התכוונתי 2.1 ליטר. וידאתי הרגע את הנתון הזה בספרות.

לגבי צמיגות השמן, 75W80 זו ההמלצה הקודמת של PSA והיא השתנתה לפני כמה שנים. יצאה הוראה טכנית (שאני לא אחפש אותה) לכלל הדגמים שבהם היה בשימוש 75W80 לשים מאותו יום והלאה את השמן 75W של פרו שפותח במיוחד עבורם. טוענים לחסכון בדלק של משהו כמו 3% כתוצאה מהמעבר לצמיגות החדשה.

מיקום בורג ריקון:

[ATTACH=CONFIG]521075[/ATTACH]

מיקום פתח מילוי:

[ATTACH=CONFIG]521076[/ATTACH]

אולי בספרות שלך מופיע כמה נוזל קירור ובלמים נכנס במערכת? לא מצאתי התייחסות ולב לי סתם לקנות מיותר ולהזדכות אחר כך.
פורסם

ריקון מהרדיאטור בלבד -5 ליטר יספיק לך, אפשר לפתוח עוד צינור שמגיע מהמשאבה ומשם יוצאים עוד איזה 2 ליטר אבל הגישה לא הכי נוחה והקליפס אבטחה שם נוטה להישבר.

לגבי נוזל בלמים הייתי מצטייד בליטר לכל מקרה, בגדול חצי ליטר יספיק לך.

לפקק ריקון שמן צריך שייבה חדשה, (אפשר לרכוש פקק ושייבה במחסני לוביסנקי בכמה שקלים).

פורסם (נערך)

כניראה שמופיע, אבל חבל על הזמן בחיפושים שכן המספר המדוייק במקרה הזה לא יקדם אותך כי:

1. לא כל הנוזל קירור יוצא בניתוק צינור תחתון, לכן נדרש הרבה פחות נוזל ממה שבאמת קיים במערכת.

2. קשה לדייק בכל קו וקו של מערכת הבלימה ולכן נדרש יותר נוזל בלם ממה שקיים במערכת.

מיכל נוזל קירור מקורי מגיע בנפח 5 ליטר. זה מספיק בהחלט להחלפה. אם בכל זאת תצליח להגיע למצב שחסר לך קצת, תוסיף קצת מים מסוננים (בריטה\תמי ודומיו).

שים לב לתהליך ניקוז אויר, ההוראה מדברת על כך שניקוז אויר צריך להתבצע ב2000סל"ד. רצוי להעזר בעוד אדם לעבודה. אחד מחזיק את הרגל על הגז ומנטר טמפרטורה, השני מוסיף נוזל קירור ושומר את המיכל מלא לגמרי.

שווה לשקול לשחרר את הברגים של מיכל ההתפשטות ולהגביה אותו במידת האפשר, שכן ההוראה הטכנית מדברת על שימוש במשפך מיוחד שמגביה את מפלס הנוזל מעל גובה המיכל המקורי.

ברכבים קטנים לרוב מספיק חצי ליטר נוזל בלם להחלפה מלאה. ברכבים עם מיכל עודפים גדול במיוחד לפעמים נדרש 750מ"ל.

אצלי בC4 המיכל נוזל בלם מורכב משני חלקים, ונדרש קצת יותר מחצי ליטר להחלפה מלאה (כולל המעגל של הקלאצ'), משהו סביבות ה600מ"ל.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...