Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם לטעון שהמשלוח עולה X כאשר הוא עולה Y זה מרמה ?

כנראה שכן .

אם הם היו אומרים "מחיר העיתון הוא 40 ש"ח " זה נסיון לעשות רווח, אבל לטעון שהמחיר של המשלוח גבוה ב 100% ממה שהוא עולה באמת זה רמאות .

הם לא טענו שהם רוצים לעשות רווח על המשלוח הם טענו שזה המחיר שהדואר גובה מהם . זהו שקר .

אתה מתבלבל. חד וחלק.

אמרו לך "תוספת המחיר עבור משלוח לחו"ל היא 32 ש"ח". רוצה? קח. לא רוצה? אל תיקח. איזו מרמה יש כאן? זה בדיוק כמו שבמספרה X יקחו ממך 200 שקל על צביעת שיער, ואצל מספרה Y יעלה 100 שקל. כל עוד מציגים בפניך מראש את המחיר, זו לא רמאות. זה שוק חופשי. חשבת על זה, למשל, שמשלוח מגזין לחו"ל עולה יותר כסף לא רק בגלל העלות הישירה, אלא כי זה דורש התעסקות נוספת ממערך הטיפול במנויים? כי אחוז גבוה יותר מהמשלוחים לא מגיע ליעדם, וצריך לשלוח שוב? העיתון החליט שזה מה שהוא גובה על משלוח לחו"ל, אחרת לא שווה לו הכאב-ראש, או כי סתם בא לו. זכותו המלאה ואין כאן כל רמאות. תגיד שזה מחיר מוגזם - יתכן מאד. לא מוצדק? אולי. זה הכל. ואגב, אתה רשאי להתמקח. זכותך המלאה כפי שזכות העיתון לקבוע כל מחיר העולה על רוחו (גם עבור המגזין עצמו, אגב. "אוטו" עולה הרבה יותר מ"רכב", למשל. גם זו רמאות?).

ואגב, זה שעלות המשלוח של "שם המשחק" היא X, לא אומר שהעלות של "אוטו" היא אותו דבר. יש משמעות גדולה למשקל החפץ הנשלח, ועלות המשלוח קופצת במדרגות. לא מכיר את "שם המשחק" אבל "אוטו" הוא בין המגזינים היותר-כבדים שקיימים בארץ.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה מתבלבל. חד וחלק.

אמרו לך "תוספת המחיר עבור משלוח לחו"ל היא 32 ש"ח". רוצה? קח. לא רוצה? אל תיקח. איזו מרמה יש כאן? זה בדיוק כמו שבמספרה X יקחו ממך 200 שקל על צביעת שיער, ואצל מספרה Y יעלה 100 שקל. כל עוד מציגים בפניך מראש את המחיר, זו לא רמאות. זה שוק חופשי. חשבת על זה, למשל, שמשלוח מגזין לחו"ל עולה יותר כסף לא רק בגלל העלות הישירה, אלא כי זה דורש התעסקות נוספת ממערך הטיפול במנויים? כי אחוז גבוה יותר מהמשלוחים לא מגיע ליעדם, וצריך לשלוח שוב? העיתון החליט שזה מה שהוא גובה על משלוח לחו"ל, אחרת לא שווה לו הכאב-ראש, או כי סתם בא לו. זכותו המלאה ואין כאן כל רמאות. תגיד שזה מחיר מוגזם - יתכן מאד. לא מוצדק? אולי. זה הכל. ואגב, אתה רשאי להתמקח. זכותך המלאה כפי שזכות העיתון לקבוע כל מחיר העולה על רוחו (גם עבור המגזין עצמו, אגב. "אוטו" עולה הרבה יותר מ"רכב", למשל. גם זו רמאות?).

ואגב, זה שעלות המשלוח של "שם המשחק" היא X, לא אומר שהעלות של "אוטו" היא אותו דבר. יש משמעות גדולה למשקל החפץ הנשלח, ועלות המשלוח קופצת במדרגות. לא מכיר את "שם המשחק" אבל "אוטו" הוא בין המגזינים היותר-כבדים שקיימים בארץ.

טל

אולי אתה מתבלבל .

אני (ולא אתה) דיברתי עם נציגת המכירות . היא טענה שזה העלות של המשלוח בדואר לצ'כיה.

"שם המשחק" נמצא באותה קבוצת משקל של הדואר כמו "אוטו" .

אם אתה חושב שזה לא שווה את כאב הראש או סתם לא רוצה לשלוח אז תאמר לי "לא שווה לי למכור לך " אבל אם אתה טוען אחרת אז לא להאשים את הדואר במחיר מופקע .

מעבר לכך , גם אם מציגים לך את המחיר מראש זאת עדיין יכולה להיות רמאות לדוגמה : אם אתה טוען שאתה תלוי בספק X שאליו הולך Y מהסכום ובפועל עובר אליו רק Y/2 מהסכום זאת היא רמאות .

גלעד

פורסם
אולי אתה מתבלבל .

אני (ולא אתה) דיברתי עם נציגת המכירות . היא טענה שזה העלות של המשלוח בדואר לצ'כיה.

אם אתה חושב שזה לא שווה את כאב הראש או סתם לא רוצה לשלוח אז תאמר לי "לא שווה לי למכור לך " אבל אם אתה טוען אחרת אז לא להאשים את הדואר במחיר מופקע .

מעבר לכך , גם אם מציגים לך את המחיר מראש זאת עדיין יכולה להיות רמאות לדוגמה : אם אתה טוען שאתה תלוי בספק X שאליו הולך Y מהסכום ובפועל עובר אליו רק Y/2 מהסכום זאת היא רמאות .

גלעד

רמאות זה שהבטיחו לך משלוח ב 10 שח וחייבו אותך על 20 שח.

כל עוד מציגים בפניך את המחיר טרם הרכישה, זכותך להחליט אם לקנות את המוצר/שירות או לא.

כמו כן במחירים שתקבל ברוב החברות תמיד מגולם סכום מסויים (מעבר לסכום האמיתי של המשלוח או השירות) שבא להבטיח גם את הרווח של החברה וגם את השירות שלך (כי אם תתקשר ותגיד שלא קיבלת את הגיליון, תצפה שישלחו לך שוב ללא תשלום, נכון ??).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אולי אתה מתבלבל .

גלעד

כנראה שהמושגים שלי ושלך שונים. אפשר לתת המון דוגמאות לרמאות, זו לא אחת מהן. הציגו בפניך הצעה לעסקה: אתה מקבל X, משלם Y. אם הסכמת ולאחר מכן מה שקיבלת בפועל שונה מ-X, או שחייבו אותך יותר מ-Y - יש בעיה (לאו-דווקא רמאות, אבל יש בעיה). לא זה מה שקרה במקרה המדובר. אתה באמת חושב שיש לנציגת המכירות שאיתה דיברת מושג ירוק כמה עולה משלוח? היא עובדת במסגרת פרמטרים קשוחים למדי, מולה תלויה טבלת מחירים למנוי, ושם כתוב לה "על משלוח לצ'כיה, קרואטיה, סלובניה-עלית ובוסניה-הרצגובינא יש לגבות XX שקלים דמי משלוח". זהו. והאינטרס שלה זה למכור. לא משנה כמה עולה המשלוח, היא מקבלת אחוז X ממחיר המנוי אותו היא מצליחה להחתים. עלות משלוח גבוהה לחו"ל רק מפחיתה את הסיכוי שלה "לסגור עסקה". אם זה היה תלוי בה היא היתה מורידה את התחתונים (לא באופן מילולי...) כדי לסגור ענין. עמוד פעם ליד סוכני מכירות ותשמע את ההמצאות הקריאטיביות שלהם, ושערותיך יסמרו. מעשית, בלתי-אפשרי להלחם בזה וככה זה בכל מקום. אבל כאמור, כל עוד העסקה הוצגה לך במלואה, אין כאן שום דבר שאפילו מתקרב לרמאות.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

כאשר אתה מזמין משהו דרך האינטרנט לדוגמא דיסק ומחייבים אותך ב 100 ש"ח על הדיסק ובעוד 100 ש"ח על הובלה אתה לא חושב שזאת רמאות ? רמאות יכולה להיות על ידי מסירת מחיר X ולגבות מחיר Y ויכולה להיות גם על ידי הפקעת מחיר .

אם אתה מגלם את ההוצאות היכולות להגרם מכך שהחבילה לא תגיע ליעדה ולכן גובה פעמיים את עלות המשלוח זה אומר שאתה מניח שכל משלוח שלך יאבד פעם אחת בדרך - קצת מוגזם לא ?

בנוסף את עלות המשלוח בתוך הארץ אתה כבר גבית ממני במחיר המנוי הבסיסי , לא ראוי להוריד אותו מהחישוב ? הרי אתה לא שולח לי את זה גם בארץ וגם בחו"ל לא ?

ד"א משלוח מישראל לצ'כיה באמצעות DHL ישירות ללקוח ומחוייב חתימת הלקוח במסירה שלא יאוחר

מ 48 שעות עולה פחות .

לסיכום זהו וויכוח עקר לחלוטין . אם אתם משערים שככה יש לעבוד ואני אחרת , אז אל תתפלאו שכשתבואו לקנות מוצר יגבו ממך מחיר לא הוגן על עלויות נלוות .

בנוסף , לא נפגעתי ממערכת "אוטו" או ממערכת השיווק שלה אישית כי כמו שנאמר הכל היה על השולחן ובחרתי , מאחר ואני יודע את עלויות המשלוח האמיתיות , שבגלל הפקעת מחירים לא לרכוש את המוצר. אך אם לא הייתי מודע לעלויות האמיתיות של משלוח ורוכש את המוצר כאשר אני מאמין שזהו המחיר שהולך לדואר ומגלה זאת מאוחר יותר הייתי מרגיש מרומה .

פורסם
כאשר אתה מזמין משהו דרך האינטרנט לדוגמא דיסק ומחייבים אותך ב 100 ש"ח על הדיסק ובעוד 100 ש"ח על הובלה אתה לא חושב שזאת רמאות ? רמאות יכולה להיות על ידי מסירת מחיר X ולגבות מחיר Y ויכולה להיות גם על ידי הפקעת מחיר .

אם אתה מגלם את ההוצאות היכולות להגרם מכך שהחבילה לא תגיע ליעדה ולכן גובה פעמיים את עלות המשלוח זה אומר שאתה מניח שכל משלוח שלך יאבד פעם אחת בדרך - קצת מוגזם לא ?

בנוסף את עלות המשלוח בתוך הארץ אתה כבר גבית ממני במחיר המנוי הבסיסי , לא ראוי להוריד אותו מהחישוב ? הרי אתה לא שולח לי את זה גם בארץ וגם בחו"ל לא ?

ד"א משלוח מישראל לצ'כיה באמצעות DHL ישירות ללקוח ומחוייב חתימת הלקוח במסירה שלא יאוחר

מ 48 שעות עולה פחות .

לסיכום זהו וויכוח עקר לחלוטין . אם אתם משערים שככה יש לעבוד ואני אחרת , אז אל תתפלאו שכשתבואו לקנות מוצר יגבו ממך מחיר לא הוגן על עלויות נלוות .

בנוסף , לא נפגעתי ממערכת "אוטו" או ממערכת השיווק שלה אישית כי כמו שנאמר הכל היה על השולחן ובחרתי , מאחר ואני יודע את עלויות המשלוח האמיתיות , שבגלל הפקעת מחירים לא לרכוש את המוצר. אך אם לא הייתי מודע לעלויות האמיתיות של משלוח ורוכש את המוצר כאשר אני מאמין שזהו המחיר שהולך לדואר ומגלה זאת מאוחר יותר הייתי מרגיש מרומה .

אהא, אז בשבילך הפקעת מחירים = רמאות. זכותך לחשוב כך אך אין זה בהכרח מציאותי לחשוב כך.

אתה מצפה לקבל מחיר הוגן על מוצר שאתה קונה כשפועל זה לא תמיד ככה ולכן אתה חושב שמי שמוכר את המוצר במחיר שהוא יותר יקר ממה שנראה לך שצריך להיות הוא בעצם רמאי...

אז לפי מה שאתה אומר "בזק" רמאים, "חברת חשמל" רמאים, ה"כבלים" גם כן רמאים ובעצם מי לא ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לא, זו ל-א רמאות! אתה משתמש כאן במושג חריף מבלי להבין את משמעותו! זהו מקרה של מחיר גבוה מדי על שירות מסויים, וזהו. גם "הפקעת מחיר" זה מונח מאד מוגדר, ולא מדוייק במקרה הזה. שוק חופשי, שמעת? מותר לסוחר להחליט שהוא גובה 1000 ש"ח על המשלוח, ומותר לו גם להחליט שכל המשלוחים אצלו הם עם ברינקס פלוס מאבטחים רכובי-אופנוע חמושים בטילים מונחי לייזר. אם מחייבים אותי במחיר 100 ש"ח משלוח על מוצר שמחירו 100 ש"ח, אדע לעשות את החשבון ולהחליט אם המחיר הסופי מוצדק או לא, זה הכל. אבל אם מוכרים לי מוצר ב-100 ש"ח ואחר כך מחייבים אותי בדמי משלוח בלי שאמרו לי - ולא משנה בכמה כסף - זו רמאות.

"מוגזם", "ראוי" - לא קשור לדיון. הצרכן יכול לשקול ולהחליט אם זה מוגזם או לא. אין כל קשר לרמאות.

אם אתם משערים שככה יש לעבוד ואני אחרת , אז אל תתפלאו שכשתבואו לקנות מוצר יגבו ממך מחיר לא הוגן על עלויות נלוות .

במשך שנים גבו ממני וממך תעריפים בלתי-סבירים על שיחות לחו"ל. אז מה? לא ידעתי מהן העלויות? כל עוד זה היה יקר צמצמתי את משכי השיחה שלי לארה"ב למינימום, והיום אני מדבר הרבה יותר. אף אחד לא היה חייב לי הסברים איך בנוי התחשיב של בזק. רוצה את השירות? זה המחיר. שוק חופשי, חברה קפיטליסטית. אין לי שום בעיה עם זה. חסרים גורמים שמתעשרים על חשבוננו? ראית את הרווחים של הבנקים לאחרונה? האם לאור הרווחים הללו יש, למשל, הצדקה לעמלות שנגבות מאתנו על כל צעד ושעל? זה עדיין לא אומר שגביית העמלות הללו היא רמאות.

טל

פורסם

אנדר, זכותו של כל אדם לדרוש כל מחיר בעבור המוצר שלו! רוצה? תקנה! לא רוצה? לך תחפש במקום אחר.

זה כמו שיש בישראל את אייס ואת אוטודיפו, הם יקרנים בעשרות אחוזים לעומת מקומות אחרים, אז מה אני יכול להתלונן? לא, זה זכותם לבקש כל מחיר וזכותי כצרכן לעשות בכסף שלי מה שבא לי.

סתם לדוגמה, באוטודיפו ובאייס שמן מנוע מסוג מסויים עולה 140 ש"ח, אני קניתי אותו בחצי מחיר בדיוק ועם קבלה!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כמו שכבר אמרתי - וויכוח עקר .

א. אם אתה חושב שקביעת מחיר מופרז תוך האשמת נותן שרות אחר זה לא רמאות - זכותך .

אם אתה לא מודע אז הפקעת מחירים היא עברה על פי החוק להגנת הצרכן.

ב. על נותן שרות יש לדווח לי על כך ש X כסף הוא דורש עבור המשלוח ו Y הוא דורש עבור טיפול .

במקרה שלנו הטענה חד וחלק הייתה X+Y הם עבור המשלוח והולכים לדואר ושהם לא עושים מזה רווח .

בוא ונעבור על זה ביחד :

מאחר וגם לא הוצע לי שהמוצר ישלח לביתי במסוק אפאצ'י ולא על גבי יונת דואר, אני מניח שהמחיר היה של משלוח רגיל של מכתב במשקל A מישראל לצ'כיה דבר שאנו יודעים את מחירו והוא אינו שווה למחיר הנדרש .

מאחר ונציגת המכירות טענה שכל הסכום הוא למשלוח והולך לדואר . ולא איזכרה כל טיפול מיוחד למשלוח (ציפוי טפלון, מעטפה מיוחדת,ביטוח או כל דבר אחר) ונקבה בסכום הגבוה פי שניים ממחיר הנגבה על ידי הדואר .

האם אתה לא חושב שיש פה רמאות ?

--אוף טופיק לטל --

כשאתה מדבר על שוק חופשי אתה מתכוון לשוק פתוח לתחרות , שהוא לא חסר הגבלות ואתה מתבלבל בין השניים .

ואם אתה מעוניין לקרוא שוב את שאמרת על שיחות לחו"ל - אז לא היה שוק פתוח לתחרות ולכן המחיר היה בהתאם .

פורסם

דבר ראשון גם אם ביקשו מחיר מעל המותר בחוק עדיין הוא לא רמאי, במקרה כזה זה עבריין ולא בזה מדובר כרגע.

דבר שני ציינו בפניך מה העלות של המשלוח, אתה בדקת כמה שוקל המגזין וכמה עולה להם לשלוח אותו בפועל? קודם תוכיח שזה עולה פחות ואל תגיד שאנחנו יודעים שזה עולה פחות לפי השערות שלך של קבוצה A קבוצה B, גם אני יודע שהשמן מנוע שקניתי עולה פחות ועדיין מוכרים אותו בפי 2 במחיר!

אתה גם יודע שבפיצריות שבהן המשלוח חינם אתה משלם על פיצה יקרה יותר כדי לכסות להם את עלות המשלוח? זה כמו שחייבו את חברות הסלולאר להוריד תעריף קישוריות, ומה הם עשו? העלו את המחיר הרגיל! בקיצור, אל תישען על השערות של כמה זה עולה להם לשלוח, תישען על הוכחות, וגם אחרי הוכחה שיש לך ביד, יש אפשרות לא קטנה שהנציגים בשירות לקוחות טעו, הם בני אדם כמו כולם וקורה שיש טעויות אבל אתה פשוט לא מקבל טעויות של אחרים תודה בזה, וההגדרות שלך לגבי מילים כנראה לא ראו את אבן שושן המון זמן.

in the face

with a chair

פורסם
דבר ראשון גם אם ביקשו מחיר מעל המותר בחוק עדיין הוא לא רמאי, במקרה כזה זה עבריין ולא בזה מדובר כרגע.

דבר שני ציינו בפניך מה העלות של המשלוח, אתה בדקת כמה שוקל המגזין וכמה עולה להם לשלוח אותו בפועל? קודם תוכיח שזה עולה פחות ואל תגיד שאנחנו יודעים שזה עולה פחות לפי השערות שלך של קבוצה A קבוצה B, גם אני יודע שהשמן מנוע שקניתי עולה פחות ועדיין מוכרים אותו בפי 2 במחיר!

את המחיר אתה יכול לבדוק בעצמך אם אתה לא סומך עלי -

דבר דפוס בדואר אויר מישראל לצ'כיה שמשקלו בין 250 גר' ל 500 גר' עולה 16 ש"ח .

אתה בהחלט מוזמן לבדוק את זה באתר הדואר : WWW.POSTIL.COM

המגזין שוקל כ 350 גר' (גם את זה אתה יכול לבדוק )

אם נציגת השרות הייתה אומרת לי 16 ש"ח עבור משלוח ו 16 ש"ח עבור טיפול לא הייתה כאן רמאות אלא סתם חוסר רצון למכור מצד הירחון , אולם כשהיא טענה שזה לא לטיפול אלא למשלוח וזה העלות של הדואר זה הפך לרמאות .

פורסם

אתה בדקת גם עם עוד נציגים או עם בעלי דרגה יותר גבוהה אם זה אכן נכון? אולי היא טועה?

ותסביר לי אתה מה משמעות המילה טיפול

in the face

with a chair

פורסם
כמו שכבר אמרתי - וויכוח עקר .

א. אם אתה חושב שקביעת מחיר מופרז תוך האשמת נותן שרות אחר זה לא רמאות - זכותך .

אם אתה לא מודע אז הפקעת מחירים היא עברה על פי החוק להגנת הצרכן.

ב. על נותן שרות יש לדווח לי על כך ש X כסף הוא דורש עבור המשלוח ו Y הוא דורש עבור טיפול .

במקרה שלנו הטענה חד וחלק הייתה X+Y הם עבור המשלוח והולכים לדואר ושהם לא עושים מזה רווח .

בוא ונעבור על זה ביחד :

מאחר וגם לא הוצע לי שהמוצר ישלח לביתי במסוק אפאצ'י ולא על גבי יונת דואר, אני מניח שהמחיר היה של משלוח רגיל של מכתב במשקל A מישראל לצ'כיה דבר שאנו יודעים את מחירו והוא אינו שווה למחיר הנדרש .

מאחר ונציגת המכירות טענה שכל הסכום הוא למשלוח והולך לדואר . ולא איזכרה כל טיפול מיוחד למשלוח (ציפוי טפלון, מעטפה מיוחדת,ביטוח או כל דבר אחר) ונקבה בסכום הגבוה פי שניים ממחיר הנגבה על ידי הדואר .

האם אתה לא חושב שיש פה רמאות ?

--אוף טופיק לטל --

כשאתה מדבר על שוק חופשי אתה מתכוון לשוק פתוח לתחרות , שהוא לא חסר הגבלות ואתה מתבלבל בין השניים .

ואם אתה מעוניין לקרוא שוב את שאמרת על שיחות לחו"ל - אז לא היה שוק פתוח לתחרות ולכן המחיר היה בהתאם .

אתה ממשיך לפספס, וממשיך לא להבין את משמעות הביטויים שאתה משתמש בהם.

כאשר יש מחיר בפיקוח לכרטיס אוטובוס או כיכר לכם שחור אחיד, והנהג או בעל המכולת גובים יותר מהמותר - זו הפקעת מחירים. ל"לחם ארז", לעומת זאת, מותר לגבות 20 שקל על כיכר לחם והוא לא חייב דין וחשבון לאף אחד. הוא לא חייב להסביר לך כמה עולה לו הקמח המיוחד וכמה הוא משלם על תנורי האפייה המצופים טיטניום. זו לא הפקעת מחירים וזו בטח לא רמאות. בענין הקונקרטי, ממש לא משנה כמה באמת עולה לשלוח בדואר לצ'כיה. לטלפנית אין מושג ירוק איך נקבע התעריף למשלוח לחו"ל. הוצג בפניך מחיר, אמרו שזה דואר אויר, המוצר נשלח בדואר אויר - אין כאן שום דבר שמתקרב לרמאות. תגיד שזה מחיר לא סביר? יכול להיות, טענה לגיטימית, יתכן, לא בדקתי. אבל אחת ולתמיד - זו לא רמאות!! על רמאות אפשר להגיש תלונה במשטרה, ולתבוע בבית משפט. זו עבירה על פי החוק, נקודה. אני מציע לך לשוב ולבדוק זאת לפני שאתה ממשיך לנקוט בביטוי הזה. אגב, לדעתי, גם אם היו מבטיחים לך שירות מסויים בתמורה לתעריף הגבוה - נגיד, שליח עד הבית בצ'כיה - ובמקום זאת שולחים לך את המגזין בדואר, זו עדיין לא רמאות אלא אי הספקת שירות מובטח. במקרה כזה אתה זכאי גם זכאי לדרוש החזר ו/או פיצוי אחר.

ולגבי תעריפי השיחות הבינלאומיות - מדבריך ניתן להבין כי אתה טוען שזה בסדר לגבות תעריף אסטרונומי כל עוד יש לך מונופול, אבל לא בסדר לעשות זאת בתנאי תחרות פתוחה... אתה מבין כמה זה אבסורדי?

טל

פורסם
ולגבי תעריפי השיחות הבינלאומיות - מדבריך ניתן להבין כי אתה טוען שזה בסדר לגבות תעריף אסטרונומי כל עוד יש לך מונופול, אבל לא בסדר לעשות זאת בתנאי תחרות פתוחה... אתה מבין כמה זה אבסורדי?

אני טוען שזה ממש לא בסדר ואם אתה לא מבין את זה אז תקרא שוב.

ההבדל בין מה שכתבתי למה שהבנת - המחירים המופקעים קרו בגלל חוסר תחרות חופשית .

בשוק משוכלל בעל תחרות חופשית לא יקרה מצב כזה .

מה גם שכן היו חייבים לך הסבר מאחר ובזק ורשות הדואר שקדמה לה היו חברות ממשלתיות שאתה ממן אותן בכל מקרה וזכאי לקבל דו"ח על פעילותן.

וכמו שטענתי הוויכוח עקר .

פורסם
ותסביר לי אתה מה משמעות המילה טיפול
טיפול - המשמעות של טיפול בהקשר הנ"ל הינם אוסף מרכיבים נוספים כגון מעטפה מיוחדת ,ביטוח ,בדיקה שונה וכו' שמייקרים את עלות ביצוע העסקה והמוכר רוצה לגבות עליהם תשלום נפרד.

• תוכן חדש...