Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוללה 36 v של אופניים חשמליים , איך מומלץ לאחסן אותה לתקופה של כחצי שנה ?

טעונה במלואה ? לפרוק עד תום ?

תודה

"החיים קשים. הם קשים יותר אם אתה טיפש"

פורסם

טעונה במלואה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה , האם יש חשש להתלקחות עצמית אם היא נמצאת ללא שימוש לתקופה ארוכה ?

"החיים קשים. הם קשים יותר אם אתה טיפש"

פורסם

רק אם תחשוף אותה לחום גבוה. מקום קריר וחשוך? שום דבר.

או במילים אחרות, אם זה יקרה לך, תמלא לוטו על הדרך. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מניח שמדובר בסוללות ליתיום, אפילו LiPo, למיטב ידיעתי דווקא לא כדאי טעינה מלאה אלא כ-80%, כדי שמצד אחד לא תגיע למצב של פריקה מלאה ומצד שני התאים לא יצאו מאיזון.

הרבה פעמים יש"מצב אחסון" בדיוק לשם כך (במטענים חכמים של סוללות ליתיום למשל)

יש לא מעט חומר בנושא ברשת, למשל https://www.instructables.com/id/Lithium-Polymer-Etiquette/

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

בדרך כלל ממה שאני יודע סוללות לאופניים חשמליות בנויות מתאי ליטיום איון.

לגבי ליפו אני גם מכיר את המצב אחסון סוללה במטענים החכמים שמשאירים את התאים באיזור 80%..

לגבי אחסון סוללות איון קראתי עכשיו שממליצים לאחסן בקיבולת של 40%, יש גם הסברים לגבי האחוז פריקה ביחס לטמפרטורת אחסון:

https://www.groovypost.com/howto/store-lithium-ion-laptop-battery/

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

אכן ההמלצה לאכסן במצב טעינה נמוך יחסית ו- לאכסן במקרר. בכל מקרה צריך גם לבדוק שלא מגיעים לפריקת יתר בזמן האחסנה.

פורסם

אל תבלבלו את הבחור... טמפרטורת החדר + חדר חשוך (להבדיל מעליית-גג בבקעה) יעשו את העבודה.

אין דבר שמחריב יותר סוללה מאשר פריקה, ולכן ההמלצה על 40% נראית לי תמוהה.

פורסם

ההבדל בין התרוקנות הסוללה בזמו אחסון הסוללה בטמפ' החדר לבין אחסון הסוללה ב-0 מעלות צלזיוס אינו קריטי ואפשר לפנות מקום במקרר לדברים יותר חשובים.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

לפני שרצים להגיב...

ההבדל הקריטי הוא לא בקצב הפריקה העצמית, אלא בירידה האבסולוטית בקיבולת וכאן להבדל בין טמפ׳ החדר (בטח בישראל) לבין אפס מעלות יש משמעות גדולה מאד. על כן רצוי בהחלט לאכסן את הסוללה במקרר.

הבעיה המצערת בסוללות לתיום היא שמתח תאים גבוה (כזה שיש בטעינה מלאה) גורם סטרסס לתא. כאשר המצב הזה נמשך לאורך זמן גם זה משפיע בצורה משמעותית על הקיבולת האבסולוטית.

מאחר וקצב הפריקה העצמית הוא כ- 4% לחודש אחסנה ב-40% היא אכן בעייתית מחשש לפריקת יתר שהיא בהחלט הרסנית. לכן לא רשמתי 40% אלא טעינה נמוכה. אם אין אפשרות לטעון תוך כדי האחסנה צריך לקחת בחשבון את משך הזמן הצפוי ובהתאם לו לתכנן את רמת הטעינה טרם האחסנה.

אגב גם הפריקה העצמית תרד בחצי במקרר לעומת בחדר וזה במקרה היותר טוב. במקרה והסוללה במצב טעינה מלא הפריקה העצמית במקרר תהיה שליש לעומת בחדר.

עריכה אחרונה על ידי אביב
פורסם

אני מאמין שאצל רוב האנשים הטמפ' בחדר האחסון בבית או בכול מקום בבית היא טמפ' נעימה ונוחה אם זה בקיץ או בחורף כלומר טמפ' שנעה סביב ה-25 מעלות צלזיוס אלא אם אתה מעדיף לחיות בתנאי טמפ' קיצונים בקיץ ובחורף.

האם יש לך אסמכתא של ייצרן סוללות שבו כתוב שחור על גבי לבן שטמפ' האחסנה של 0 מעלות צלזיוס קרי במקרר מומלצת ?

ההיפך ידידי בחלק מהמחקרים שנעשו בעניין איחסון הסוללות לא ממליצים לאחסן את הסוללות בטמפ' נמוכה של 0 מעלות צלזיוס בגלל שהוצאת הסוללה ממקרר ישר לטמפ' החדר עלולה לגרום לעיבוי פנימי בתוך הסוללה והיא עלולה להיות מסוכנת בזמן העבודה.

* אני מסכים שאיחסון הסוללה בטמפ' שקרובה ל-0 מעלות צלזיוס עשוייה להאריך את חיי הסוללה אבל צריך לראות את כול התמונה. הייצרנים ממליצים על איחסון בטמפ' החדר בבית נורמלי ולא בחדר איחסון שנמצא מחוץ לבית וסוגר הרמטית כול השנה וחשוף לקרינה ישירה של השמש.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אתה מוזמן לקרוא כאן:

https://batteryuniversity.com/index.php/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries

הם אחד מהמקורות המובילים בנושא מידע על סוללות.

גם כאן ההמלצה דומה:

https://www.newark.com/pdfs/techarticles/tek

tronix/LIBMG.pdf

50% טעינה, 5 מעלות (טמפ׳ של מקרר ביתי).

עריכה אחרונה על ידי אביב
  • תוכן חדש...