Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קלאץ פגו 107( ידני )

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בשעה טובה רכשתי פגו 107 ידנית

עשיתע בדיקב לאוטו יצאה בדיקה טובה לרכב פרט לקלאץ . ואני מרוצה מאיך שהרכב נוסע!

רציתי לדעת איך אפשר לדעת אם הקלאץ גמור או שעוד אפשר לסחוב איתו עוד ?

כמובן שאכנס למוסך בקרוב לבדוק את המצב אבל לפני שאני נכנס למוסך רוצה לוודא שזה באמת המצב .

קראתי בפורום שאפשר לבדוק עי בדיקה של זריקה של הקלאץ כאשר הרכב משולב בראשון במידה ונכבה הקלאץ תקין . האם זה נכון ?

הקלאץ מרגיש טיפה גבוה אבל אין לי אינדיקציה לדעת האם ככה הקלאץ אמור ליהיות ברכב הזה .

כמו כן מה העלות של קלאץ עם עבודה במקרה שצריך להחליף . והאם יש חשיבות לקלאץ מקורי במקרה שצריך להחליף או שאפשר להסתפק בתחליפי

תודה לעונים

עריכה אחרונה על ידי aviranzi
פורסם

שלום,

רשמו לך בבדיקה "מצמד מפריד גבוה"?

כל עוד הוא לא מחליק, אפשר להמשיך לנסוע.

פעם גם לי רשמו דבר כזה בבדיקה (רכב עם 90 אלף קילומטרים). המצמד הוחלף בסופו של דבר ב 175 אלף ק"מ .

בקשר למחיר - תיקח הצעת מחיר כמה מוסכים שמתמחים ברכבים צרפתיים ("גבע", "אורן שרותי רכב", "שאפט").

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בשעה טובה רכשתי פגו 107 ידנית

עשיתע בדיקב לאוטו יצאה בדיקה טובה לרכב פרט לקלאץ . ואני מרוצה מאיך שהרכב נוסע!

רציתי לדעת איך אפשר לדעת אם הקלאץ גמור או שעוד אפשר לסחוב איתו עוד ?

כמובן שאכנס למוסך בקרוב לבדוק את המצב אבל לפני שאני נכנס למוסך רוצה לוודא שזה באמת המצב .

קראתי בפורום שאפשר לבדוק עי בדיקה של זריקה של הקלאץ כאשר הרכב משולב בראשון במידה ונכבה הקלאץ תקין . האם זה נכון ?

הקלאץ מרגיש טיפה גבוה אבל אין לי אינדיקציה לדעת האם ככה הקלאץ אמור ליהיות ברכב הזה .

כמו כן מה העלות של קלאץ עם עבודה במקרה שצריך להחליף . והאם יש חשיבות לקלאץ מקורי במקרה שצריך להחליף או שאפשר להסתפק בתחליפי

תודה לעונים

בס"ד

הבדיקה פשוטה מאוד.

1. רכב מונע, הנדברקס משוך, קלאצ לחוץ.

2. תשלב לרביעי.

3. הנדברקס משוך, לאט לאט תשחרר את הרגל מהקלאצ ובו זמנית תלחץ בהתאם על דוושת הגז.

במידה והמנוע לא" נחנק", הקלאצ מחליק ונדרשת החלפה שלו.

במידה והמנוע כבה מיידית, המצב של הקלאצ טוב מאוד.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

הבדיקה הזאת סתם גורמת נזק לקלאץ'.

לא צריך שום בדיקה, כשהקלאץ' לא יהיה תקין תרגיש את זה.

פורסם

בס"ד

על איזה נזק אתה מדבר?, סה"כ בדיקה של כמה שניות.

יציאה מרמזור עם שילוב של יותר מידי גז וקלאצ לחוץ קצת תעשה הרבה יותר נזק.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

מה בעצם אנחנו מנסים לבדוק בבדיקה הזאת?

נגיד אני מבצע את שלב 3. מה זאת אומרת המנוע לא נחנוק? הוא ימשיך לעבוד?

אם הקלאץ' הגיע למצב הזה, האוטו לא יסע בכלל, יתקשה לצבור מהירות ולעלות בעליות.

אם המנוע יכבה, זה לא אומר שהקלאץ' תקין. עדיין הוא יכול להחליק מעט בעומס בהילוכים גבוהים ואנחנו נשים לב לזה בנסיעה.

פורסם

קלאץ שהוא כמעט גמור אבל לא לגמרי הוא יחליק כאשר יפעילו עליו עומס בנקודה מסויימת. למשל שילוב הילוך גבוה במהירות נמוכה (נניח הילוך חמישי ב40 קמ"ש בעליה קלה) ולחיצה חזקה על הגז הטורים "יעלו" מיידית והרכב בקושי יאיץ. מצב תקין הוא שלחיצה חזקה באותו מצב כמעט ולא תעלה את סלד המנוע ובהתאם את מהירות הרכב, ואף יורגשו רעידות מהמנוע כי הוא "נחנק". קלאץ גמור לגמרי זה המצב שאחרי קלאץ מחליק או בעצם נגמר "הבשר". מצמד מפריד גבוהה לעיתים מעיד על כיוון צורך לכיוון דוושת קלאץ (נכון לרכב עם דוושת קלאץ מכאנית שמפרידה את המצמד עם כבל). ולעיתים גם מהווה אינדיקציה לקלאץ בלוי אך תקין (למשל קלאץ ברכב מסויים מחזיק בסביבות 150K אז ב100K הוא תקין אך "בלוי")

פורסם

דווקא לא ב 40 קמ"ש בחמישי מכיוון שבמהירות זו אין למנוע מספיק מומנט כדי לגרום להחלקה.

סימני החלקה ראשונים מופעים בעת האצה חזקה בהילוכים גבוהים בסל"ד מנוע בינוני ומעלה, איפה שיש לו מספיק מומנט.

כיוון מכאני לכבל קלאץ' לא ראיתי בשום רכב מהעשורים האחרונים...יש כיוון אוטומטי.

פורסם

אם הקלאצ לא מחליק בכל תחום סלד/מהירות כלשהם אין מה לגעת גם אם נקודת ההפרדה קצת גבוהה מהרגיל. לרוב במכוני בדיקה מכניסים את העניין של קלאצ מפריד גבוה אך אין להתרגש מזה לפחות לא בשלב בו הרכב והקלאצ כן עובדים באופן תקין.

פורסם

שלום לכולם ותודה על התגובות !

במהלך הנסיעה הקלאץ לא מחליק בכלל והסלד לא עולה יתר על המידה .

מה שכן כשאני בתחילת נסיעה או בזינוק עליה אני מרגיש שהקלאץ קצת בועט . יכול ליהיות שזה גם חוסר רגש ממני בכל זאת לא נסעתי על גיר רגיל מאז שהוצאתי את הרישיון .

מה בקשר לסדר גודל של עלויות במידה ואחליף ?

אני חושב כרגע להמשיך לסוע עם הקלאץ הקיים להשתפשף איתו וברגע שיתחילו החלקות אני אחליף לחדש . האם יכול להגרם נזק לגיר אם נוסעים עם קלאץ גמור ? ( מה שלא נראה כרגע אבל בכל זאת שואל )

פורסם
דווקא לא ב 40 קמ"ש בחמישי מכיוון שבמהירות זו אין למנוע מספיק מומנט כדי לגרום להחלקה.

סימני החלקה ראשונים מופעים בעת האצה חזקה בהילוכים גבוהים בסל"ד מנוע בינוני ומעלה, איפה שיש לו מספיק מומנט.

כיוון מכאני לכבל קלאץ' לא ראיתי בשום רכב מהעשורים האחרונים...יש כיוון אוטומטי.

בוקי הכבל הוא מכאני ונדרש כיוון/בדיקה אחת לשנה

פורסם

נזק לגיר לא ייגרם אלא אם ההעברות ההילוכים נהיות קשות וחורקות בתזוזת ידית ההילוכים..קלאצ גמור משמע מחליק יכול להזיק לגלגל התנופה אבל שוב..זה לא המצב שלך אז ממש אל תתרגש וחזור לשיגרה. במידה ותרצה מתי שהוא להחליף קלאצ בסוק כמה עולה הסט בחנות חלפים ותוסיף על זה בערך אלפייה על עבודה.

• תוכן חדש...