Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ככל הנראה ישנו צורך להחליף אצלי רפידות ודיסקים קדמיים,

קיבלתי הצעה של כ₪1400 במוסך מורשה (וזה בכלל מעניין, התקשרתי ל7 מוסכים ברשת היבואן ורק אחד מהם מסר לי מחיר בטלפון),

המחיר נראה לי מעט מוגזם אך כל שיחה עם מוסך כללי-מומלץ נגמרה ב"אנחנו לא מטפלים פה בדאצ'יה בדרך כלל אבל תבוא, נפרק ונראה מה צריך"..

שזה קצת בעייתי, ללכת לבזבז זמן כדי לקבל הצעת מחיר כשהרכב שלי כבר על הליפט עם גלגלים מפורקים זה... מוזר לי. לא יודע.

לעניין:

1) האם המחיר במורשה נשמע הגיוני\סביר? (גם ביחס למחיר עם חלקים מקוריים במוסך כללי)

2) מכירים מוסך כללי מומלץ בקו חדרה-תל אביב שכן מטפל בדאצ'יה?

תודה מראש.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

זה תמיד אותה תשובה:

1. בדרך כלל דיסקים מחזיקים 2 וגם 3 סטים של רפידות, למה אתה חושב שצריך להחליף אותם?

2. צריך למדוד אותם ואז להחליט.

3. אני חושב שמערכת הבלמים בסנדרו זהה למערכת הבלמים ברנו קליאו דור קודם, לא צריך בשביל זה מוסך מומחה.

4. גם בתקופת האחריות אתה יכול להחליף בלמים בכל מוסך כללי, רק ממליץ מאוד להשתמש ברפידות ודיסקים מיצרנים מוכרים ואם אין להשיג אז במקוריים. זה משתלם למרות המחיר הגבוה יותר.

פורסם

אם אתה חדרתי תרים טלפון לאור חלפים תן לו את נתוני הרכב וקח ממנו הצעה לחלקים הנל. אם תצטרך כמה עשרות אחוזי הנחה דבר איתי נפעיל את הקשרים בשבילך בכייף.

פורסם
זה תמיד אותה תשובה:

1. בדרך כלל דיסקים מחזיקים 2 וגם 3 סטים של רפידות, למה אתה חושב שצריך להחליף אותם?

2. צריך למדוד אותם ואז להחליט.

3. אני חושב שמערכת הבלמים בסנדרו זהה למערכת הבלמים ברנו קליאו דור קודם, לא צריך בשביל זה מוסך מומחה.

4. גם בתקופת האחריות אתה יכול להחליף בלמים בכל מוסך כללי, רק ממליץ מאוד להשתמש ברפידות ודיסקים מיצרנים מוכרים ואם אין להשיג אז במקוריים. זה משתלם למרות המחיר הגבוה יותר.

לגבי הדיסקים אני לא יודע, בטיפול האחרון (60K) לחצו עלי במוסך להחליף סט קדמי מלא, אמרו שהרפידות גמורות והדיסקים 0.4ממ מתחת לרף המינימום.

לא ביקשתי מהם למדוד מול העיניים שלי כדי שאראה שזה באמת ככה.. אבל 3K אחרי הטיפול הבלמים התחילו טיפה לחרוק אז יכול להיות שזה באמת המצב.

בלי קשר אני בעד מוסך כללי לעניין הזה כי האחריות אוטוטו נגמרת ובכל מקרה אין סיבה סתם לשלם מחיר כזה.

אם אתה חדרתי תרים טלפון לאור חלפים תן לו את נתוני הרכב וקח ממנו הצעה לחלקים הנל. אם תצטרך כמה עשרות אחוזי הנחה דבר איתי נפעיל את הקשרים בשבילך בכייף.

דיברתי איתו תודה.

140 לסט רפידות "רמסה" ו440 לדיסקים קדמיים של ברמבו, לפני מע"מ, כמעט אותו מחיר כמו סט מקורי אצל קרסו, לא בטוח מה עדיף מביניהם

מהיכן בארץ?

חדרה, עובד בתל אביב, לצורך העניין את הצעת המחיר קיבלתי בכפ"ס, כל שאר המוסכים בין לבין לא נתנו לי בכלל הצעה בטלפון

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

עם כל הכבוד לברמבו המחירים של הצלחות שלהם לרכבים רגילים פשוט מטורפים.

דבר עם מוסך גבע,נמצאים בתל אביב.

מוזר התשובות שנתנו לך שלא מטפלים בדאצה,סך הכל להחליף בלמים כמו בכל רכב אחר.

פורסם

בגדול כול מוסך שיודע לטפל ברנו אמור בלי שום בעיה לטפל בדאצה. בקשר לבלמים תברר אצל אבי חלפים. המחירים אצלו מידי פעם שווים את המשלוח עד הבית. שימליץ לך על מותגים נוספים למשל פרודו לצלחות.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

אכן נשמע יקר מאוד.

ראה לדוגמא - טיפול זהה של החלפת זוג דיסקים ורפידות לרכב יותר "יוקרתי" מסנדרו - לנצ'יה איפסילון.

הטיפול בוצע במוסך מורשה יבואן עם חלפים מקוריים של סמל"ת שלא ידועים כלל כזולים. סך הכל עלה 900 שקל (יש לקזז מהעלות הכללית 100 שקל תשלום עבור רישוי במכון. העברת הטסט בוצעה ללא עלות) .

IMG_20170501_112448.jpg

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חוזר לעדכן

לפני שבוע קפצתי למשה חלפים בפ"ת בהמלצת חבר פורום יקר ורכשתי שם צלחות ורפידות (המקום היחיד שלא ביקשו ממני לפרק גלגלים ולבדוק איזה צלחת יש לי, למי יש זמן לזה לעזאזל?)

רפידות - לא זוכר את השם, משהו איטלקי, 150

צלחות TRW ב 195 כל אחת

סה"כ 540 כולל מע"מ

אתמול בערב נפגשתי עם חבר כנופיה אלמוני שהציע לעזור לי עם החלפת הבלמים (מה זה הציע לעזור, הוא הציע לעשות את הכל בזמן שאני מציק לו ומעמיד פנים כאילו אני מבין מה הוא עושה)

הכל הוחלף בצורה המקצועית ביותר, בקור וטפטופ של גשם.

למזלי, הצלחות שמכרו לי היו בדיוק בקוטר של מה שהיה מורכב ברכב.

(יש איזה קטע מוזר בסנדרו שיש אופציה של צלחות 258\259\260 מ"מ, רגילות או vented, לא ברור העניין)

סוף טוב הכל טוב

ותודה רבה רבה לאיש הכנופיה שביקש להישאר אלמוני :king:

IMG_20190113_201353.jpg IMG_20190113_201411.jpg

פורסם

(יש איזה קטע מוזר בסנדרו שיש אופציה של צלחות 258\259\260 מ"מ, רגילות או vented, לא ברור העניין)

לא מוזר, זה קיים גם במכוניות אחרות. אבל לא נפוץ.

בגירסאות הפשוטות עם המנועים החלשים יש דיסקים לא מאווררים (Solid), בגירסאות יותר יקרות עם מנועים יותר חזקים יש דיסקים מאווררים (vented).

איזה דיסקים יש אצלך? דיסקים solid הרבה יותר זולים ולכן חשוב לציין האם המחיר הזה הוא למאווררים או ל solid.

פורסם
לא מוזר, זה קיים גם במכוניות אחרות. אבל לא נפוץ.

בגירסאות הפשוטות עם המנועים החלשים יש דיסקים לא מאווררים (Solid), בגירסאות יותר יקרות עם מנועים יותר חזקים יש דיסקים מאווררים (vented).

איזה דיסקים יש אצלך? דיסקים solid הרבה יותר זולים ולכן חשוב לציין האם המחיר הזה הוא למאווררים או ל solid.

אצלי היו סוליד, מה שהותקן זה TRW DF4381 BRAKE DISC SOLID, FRONT AXLE, Ø: 259MM, PAINTED

מבין שה vented זה לגרסאות עם מנועים יותר חזקים, אבל הקליפרים הרי אותם קלפירים והרפידות אותן רפידות (מניח?)

אז למה בזמן ההחלפה לא להתקין את הטוב יותר? הרי זה אותו מחיר

ככה לפחות אמרו לי בכל חנות, שאין הבדל במחיר בין הגדלים והסוגים השונים, צריך פשוט לדעת מה מותקן כרגע.. בשביל מה לדעת? תנו את ההכי הטוב.

אבל מה אני מבין... העיקר שהרכב לא חורק יותר בבלימות.. ממש לוקסוס :lol:

פורסם

לדעתי זה לא אותם קאליפרים,

הפרש הרוחב בין מאווררים ללא מאווררים הוא משמעותי, הקאליפרים כמעט בודאות שונים.

יום טוב גם לך

פורסם

אני מחובבי הכנופייה, ונעזרתי בהם לא מעט...

אך עדיין לא בטוח שהייתי "עושה" אצלם, טיפול שקשור למערכת ההיגוי/הבטיחות.

ולא כי אני לא סומך עליהם, אלא במובן יותר של "אחריות"...

• תוכן חדש...